تبیان، دستیار زندگی
جستجوی شادمانی، زندگی موفق و دوری از رنج خواسته هر انسانی است،اما در دنیایی که فقر، بیماری، تبعیض، فقدان و درد و ناراحتی به شکل های مختلف خودنمایی می کند، چگونه می توان احساس شادمانی و موفقیت کرد؟ چگونه می توان دور از رنج ماند و زندگی با کیفیتی داشت؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

شادی به رنگ زندگی


جستجوی شادمانی، زندگی موفق و دوری از رنج خواسته هر انسانی است،اما در دنیایی که فقر، بیماری، تبعیض، فقدان و درد و ناراحتی به شکل های مختلف خودنمایی می کند، چگونه می توان احساس شادمانی و موفقیت کرد؟ چگونه می توان دور از رنج ماند و زندگی با کیفیتی داشت؟

شادی به رنگ زندگی

شاد زیستن کار سختی نیست، کافی است از خود و زندگی‌تان راضی باشید و برای رسیدن به این مقصود باید از هر فرصتی برای یادگیری مطلب تازه استفاده کنید.

- روابط اجتماعی خود را گسترده کنید.

- به خود و توانایی‌هایتان تکیه کرده و وابستگی‌تان را کم کنید، اما کمک گرفتن ضروری از دیگران را فراموش نکنید.

- سعی کنید انتظاراتتان از دیگران منطقی و معقول باشد و از نق زدن و زیاد ایراد گرفتن پرهیز کنید.

- سفر کنید و نعمت‌های خدا را حس کنید و از زندگی لذت ببرید.

- تا زمانی که می‌توانید و به سلامت‌‌تان لطمه نمی‌خورد، پرتلاش و باانگیزه باشید و با امید زندگی کنید و در فعالیت‌های داوطلبانه مشارکت داشته باشید.

- لبخند، خوشرویی و ورزش را فراموش نکنید. این کار اعتماد به نفس را بالا می‌برد، نشاط و سرزندگی را به دنبال دارد و مقاومت شما در قبال بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

- ابهت و فاصله گرفتن را کنار بگذارید و به همه عزیزانتان محبت کنید.

- به بهداشت فردی خود توجه کنید و معاینات کامل دوره‌ای را فراموش نکنید. آرامش و سلامت از نعماتی است که باید آن را حفظ کنید.

- تغییرات دوران سالمندی را با مثبت‌اندیشی قابل تحمل‌تر کنید.

- همیشه به خدا توکل کنید و بدانید در اوج تنهایی و در سخت‌ترین لحظات اوست که با مهربانی به شما نگاه می‌کند و همه چیز را بخوبی پیش می‌برد.

اگر می‌خواهید طول عمر بیشتری داشته باشید، نخست از طرز فکرتان شروع کنید. درست اندیشیدن در زندگی، علاوه بر این‌که ممکن است برای شما دستاوردهای بسیار مطلوبی داشته باشد، در افزایش طول عمر شما نیز موثر است

شادمانی و طول عمر

تحقیقی که در طول 23 سال در دانشگاه ییل ومیامی‌شهر اوهایو انجام شد، نتایج بسیار جالبی داشت. این تحقیق نشان داد افراد بالای 50 سال که به افزایش سن خود با دید مثبت نگاه می‌کنند و آن را یک تجربه شیرین می‌دانند، به طور متوسط 7/5 سال بیشتر از افرادی که چنین طرز فکری ندارند، زندگی می‌کنند.

بنابراین اگر می‌خواهید طول عمر بیشتری داشته باشید، نخست از طرز فکرتان شروع کنید. درست اندیشیدن در زندگی، علاوه بر این‌که ممکن است برای شما دستاوردهای بسیار مطلوبی داشته باشد، در افزایش طول عمر شما نیز موثر است.

نتایج تحقیقات متعدد نشان می‌دهدانسان‌هایی که در زندگی رفتار متعادل و آرامی ‌دارند، احتمال مرگ ناگهانی خود را تا 50 درصد، در مقایسه با افرادی که در برابر مسائل زندگی جبهه می‌گیرند و با پستی ‌و بلندی‌های آن کنار نمی‌آیند، کاهش می‌دهند.

دانشمندان احتمال می‌دهند شیوه زندگی سالم، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و قدرت مبارزه بدن را برای مبارزه با بیماری‌ها و شرایط دشوار زندگی افزایش دهد.

به رنگ زندگی

سال‌هاست که دانشمندان به ارتباط بین رنگ‌های مختلف و عواطف و احساسات انسان پی برده‌اند و سالمندان نیز از این قاعده مستثنا نبوده و قادر خواهند بود از طیف‌های نوری مختلف برای شاد کردن هرچه بیشتر روحیه خود استفاده کنند. نارنجی ترکیبی از انرژی رنگ قرمز و شادی رنگ زرد است. رنگ نارنجی در فکر و ذهن افراد سالمند احساس خوشایندی ایجاد می‌کند و نمادی از نور خورشید محسوب می‌شود.

شادی به رنگ زندگی

رنگ نارنجی رنگ گرمی‌است و گرمای زندگی را به انسان هدیه می‌کند. این طیف نوری، اکسیژن زیادی در مغز فراهم می‌کند و فعالیت مغز را افزایش می‌دهد، بنابراین چنانچه سالمندان هنگام انتخاب چیدمان خانه خود از پرده، مبلمان، فرش یا طراحی‌های نارنجی‌‌رنگ بیشتری بهره ببرند، مطمئنا در روح‌بخشی به زندگی‌شان موثر خواهد بود.

با وجود اثرات آرام‌بخش و شادی‌آور، رنگ نارنجی تاثیر زیادی بر اشتها داشته و تمایل سالمندان را به مصرف انواع مواد غذایی افزایش می‌دهد.

نارنجی، سمبل پایداری و قدرت است و میزان دقت و تمرکز را افزایش می‌دهد. برای شادی‌بخشی بیشتر از طریق این رنگ گرم باید از انواع روشن آن بیشتر استفاده شود. چنانچه سالمندان از تمرکز ناکافی رنج می‌برند، توصیه می‌شود از رنگ نارنجی در پیرامون خود بیشتر استفاده کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد سالمندان باید بیاموزند که چگونه منفی‌نگری را از خود دور کنند؛ چراکه هرچه افراد شادتر باشند، عمر طولانی‌تری دارند.

شاد باش و شاد زی

جمعیت سالمندان جهان یعنی افراد بالای 65 سال تا سال 2050 نزدیک به سه برابر می‌شود و این بیشتر به علت تاثیر شادی در زندگی آنهاست. سالمندان کنترل بیشتری روی عواطف و احساسات خود دارند. آنها می‌آموزند که چگونه در موفقیت‌های استرس‌زا، استرس و ناراحتی‌های خود را کنترل کرده و افکار منفی را از خود دور کنند.

یک تحقیق دیگر هم که بتازگی انجام شده، نشان می‌دهد ثبات عاطفی حتی در طول دهه هفتم زندگی همچنان به تکامل خود ادامه می‌دهد. این پژوهش می‌گوید سالمندان شادمانی را بهتر و ترس را کمتر درک می‌کنند. دانشمندان می‌گویند این تائیدی بر عقیده رایج میان مردم است که پیری، انسان را پخته و نرم می‌سازد.

فرآوری: نوریه نوچمنی

بخش خانواده ایرانی تبیان


منبع : کتاب مهارت های شاد زیستن. خسرو امیر حسینی- چهار دیواری

مطالب مرتبط:

معرفی ویتامین‌های روح

درس‌های دشوار زندگی با ضریب چهار

تنها شانس بقای ما

زندگی با لذتی مضاعف

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.