تبیان، دستیار زندگی
یک ماجرای حقیقی درباره پلیس پلید که بانک ها را می زد و همکارانش را می کشت مبنای فیلم تازه دانتی لام قرار گرفته و آن را تبدیل به تیره ترین فیلم این هنرمند هنگ کنگی کرده است. یکی از 400 فیلم بلندی که در فستیوال اخیر فیلم برلین دومین جشنواره بزرگ جهان پخش شد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آن شیطان درون

درباره «آن شیطان درون»، به سبب نمایش آن در فستیوال فیلم برلین 2014


یک ماجرای حقیقی درباره پلیس پلید که بانک ها را می زد و همکارانش را می کشت مبنای فیلم تازه دانتی لام قرار گرفته و آن را تبدیل به تیره ترین فیلم این هنرمند هنگ کنگی کرده است. یکی از 400 فیلم بلندی که در فستیوال اخیر فیلم برلین دومین جشنواره بزرگ جهان پخش شد، کاری بود به نام «آن شیطان درون» که همان طور که از اسم آن برمی آید کاری ترسناک و از ژانر هارور (وحشت ) است و سرشار از قبرها و ساختمان های تیره هراس انگیز می نماید و همان قدر از فیلم های ترسناک قدیمی و هنک کنگ تاثیر می پذیرد که وامدار کارهای تریلر (دلهره آور) همچون تعقیب کننده هیولا و The Stool Pidgeon است و به همان میزان خط و ربط فیلم های نوار گونه دانتی لام را دارد که خالق و کارگردان این فیلم هم هست.

آن شیطان درون

فیلم های پلیسی و  جنایی که در آن اصل غافلگیری و اتفاقات شوکه کننده حرف اول را می زنند.« آن شیطان درون» از یک واقعه جنایی حقیقی اقتباس شده ولی مکان و فضای خلق رویدادها به یک محل عجیب و ماوراءالطبیعه چینی انتقال یافته و دانتی لام داستان مقابل یک مامور پلیس را با یک تبهکار دو شخصیتی و دکتر جکیل و مستر هایدوار و به واقع رویارویی او با امیال پلید خودش را تبدیل به وسیله ای برای بیان این فرضیه نه چندان دلچسب می کند که در وجود هر آدمی اگر اصل پرورش و مراقبت رعایت نشود، شیاطینی از این دست قابل تشخیص و پرورش است و و این عنصر می تواند هر کسی را به بیراهه بکشاند.

خشونتی بی واسطه

هر طور به قضیه نگاه کنیم، فیلمی که اینک پیش روی بینندگان قرار دارد، شاید تیره ترین کاری باشد که تا کنون از دانتی لام روانه سینماهای جهان شده است و فیلمی که در آن خشونت نه عنصری توام با تظاهر و یک چیز سمبلیک بلکه همراه با شدت و نشان دادن بی واسطه و صریح آن است و در چنین فضایی کل هنگ کنگ یک قصابخانه نشان می دهد. چنین موضوعی در سایر کشورها به لحاظ فروش موفق خواهد بود و حوادث متعدد این فیلم عده ای را به سالن های محل نمایش این فیلم خواهد کشاند اما شاید در خود هنک کنگ با فیلم سال 2013 دانتی لام که «شکست ناپذیر» نام داشت ، برابری نکند و آن فیلم چون به این اندازه تیره نبود و تا حدی امید ساز بود فروش زیادی داشت.

سلاح هایی در دست تبهکاران

That Demon Within که از 29 فروردین 93 در هنک کنگ و چین، از اوایل تیر ماه در اروپای غربی و از مرداد 93 در آمریکای شمالی اکران عمومی می شود و پخش اش در فستیوال پر اعتبار برلین مقدمه ای بر تمامی این رویدادها بود، از جهاتی با کار سال 2010 دانتی لام به نام «آتش وجدان» قابل قیاس است زیرا این فرضیه را مطرح می کند که مظاهر قدیمی پایداری در هنک کنگ و نمادهای قهرمانی در این کشور به آرامی در حال رنگ باختن و تبدیل شدن به سلاح هایی در دست تبهکاران هستند. لام در این فیلم از موجود و بهتر بگوییم روح پریشانی به نام شاه شیطان می گوید و این موجودی است که در یک فستیوال سنتی در هنک کنگ به نام اشباح گرسنه حضور دارد و لام همچون کاری که در آتش وجدان کرده بود، در فیلم جدیدش نیز این روح سرگردان را وسط می کشد تا بگوید چرا ارواح و افکار انسان ها درپاره ای موارد به سوی تباهی و تیرگی کشیده می شود و راه برخورد با آن کدام است.

شخصیت مرکزی و مهره اصلی ای است که دانتی لام به عنوان کلید قصه اش قرار داده و بر این اساس کاراکتر دیو در این فیلم کسی است که با شیاطین درونش می جنگد تا مثل تسویی پوکو نشود.

رازها و خرافات

هرگونه به فیلم نگاه کنیم، ماجراها در فضایی سرشار از رازها و خرافات و با تمرکز بر روی گروهی سارق شروع می شود. این گروه در عین این که در تدارک یک سرقت بزرگ است آیین هایی را به جای می آورد که فقط توسط بندگان شیطان رعایت می شود و مشابه آن در برخی تریلرهای دیگر سینمای هنک کنگ که شبیه به این فیلم بوده اند، رویت شده است . سرکردگی گروه سارقان با مردی به نام بروکر (با بازی لیو کاری چی ) است و درگیری آنها با تبهکار بزرگ دیگری به اسم هون کنگ (نیک چیونگ ) در نهایت باعث مجروح شدن این خلافکار توسط نیروهای پلیس و در مقابل وی با ماموران قانون می شود .هون کنگ نالان و فراری از دست پلیس گزارش به یک بیمارستان می افتد و آن جا با اجازه یک افسر ارشد پلیس به نام دیو(ووچن) و با کمک اضطراری پزشکان که خون او را تعویض می کنند، زنده می ماند. این مخالف خواسته های پلیس دیگری به نام پاپس مارک (لام کاروا) است که می گوید اعضای این گروه تبهکار و شیطانی باید پشت میله های زندان انداخته و محاکمه و مجازات شوند و از آن جا که کسی به حرف های او توجه نمی کند، هون کنگ بعد از سر حال شدن دو، سه مامور پلیس را در بیمارستان می کشد و از آن جا می گریزد و از آن پس زندگی برای دیو که اجازه کمک رسانی به تبهکار مجروح را داده بود تبدیل به یک کابوس می شود و او دائماً افسوس کاری را می خورد که کرده است . ترس افراطی دیو حالا این است که   به مدد نیروهای شیطانی اش قادر به تلفیق با روح وی شود و او را بنده خود کند و به واقع این دو به یک موجود پلید واحد تبدیل شوند و وقتی مطلع می شود هون از بیمارستان گریخته ، مصر و مصمم می شود او را تعقیب و متوقف و وی را هم از این کار و هم از جنایات بعدی اش دور کند .

آن شیطان درون

تدبیری که اثر عکس می دهد

در همین حال افسر مافوق دیو که زنی به نام لیز (کریستی چن) است متوجه می شود که دیو در فهرست ارتقاء یافته ها در اداره پلیس بی نصیب مانده و نامش را حذف کرده و دلیل آن را مشکلات روحی و شخصی وی عنوان کرده اند. او اشتباه بزرگ تری می کند زیرا از خواهرش استفانی (استرید چان) که پزشک روان شناس است می خواهد با دیو گفتگو و تردیدهای او را سرکوب و روحش را آرام کند اما در جریان گفتگوهای استفانی با دیو و بخصوص در زمان های هیپنوتیزم شدن این افسر پلیس روحیات منفی تازه ای در وی ظهور می کند و وی را به سمت دردسرهای جدیدی سوق می دهد.

کلید قصه

بهترین کارهای قبلی دانتی لام معمولاً صحنه های اکشن را با احساسات انسان های در خطر و پریشان شده به خوبی آمیخته و فرمول کار در آن «شیطان درون» نیز همین است . درست است که دانتی لام این رویدادها را با خرافات رایج در برخی محافل هنک کنگ و باورهای بعضی  از اهالی این کشور می آمیزد و بر اساس این فرایند دیو مجبور می شود تندترین رویکردها و سبعیت های خود را رو کند اما فیلم تازه لام محل و زمانی برای کاوش در روحیات عجیب انسان ها در عصر کنونی هم هست و او از آدم هایی می گوید که قرار است خوب باشند اما محیط و آدم ها آنان را به سوی تباهی می کشانند . همان طور که قبلاً گفتیم این فیلم از روی رویدادی حقیقی اقتباس شده و باید بیفزاییم که یک افسر پلیس پلید در هنک کنگ به نام تسویی پوکو که به جای مامور قانون بودن بانک ها را می زد و همکارانش را می کشت. شخصیت مرکزی و مهره اصلی ای است که دانتی لام به عنوان کلید قصه اش قرار داده و بر این اساس کاراکتر دیو در این فیلم کسی است که با شیاطین درونش می جنگد تا مثل تسویی پوکو نشود. این آدم دو شخصیتی سرانجام رها می شود و هرچند او بهای گزافی برای این رهایی می پردازد و خسران های فراوانی را به بارمی آورد اما سرنوشت او به هر حال هشدار و درسی بسیار جدی برای کسانی است که افکار شیطانی را برخود راه می دهند.

بخش سینما و تلویزیون تبیان


منبع : روزنامه بانی فیلم / وصال روحانی

مطالب مرتبط:

پلیس وظیفه شناس

دور زدن فرهنگ خشونت  

صفحه هشت