تبیان، دستیار زندگی
خودروی شاسی بلند از در تالار وارد و کنار خودروهای هم خانواده اش پارک می شود. پدر عروس با همراهی و در معیت همراهان پیاده می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ازدواج با رنگ و بوی فخر فروشی


جشن ازدواج یکی از مراسم اصلی ازدواج است که بعضی افراد به آن اهمیت بسیار می‌دهند و بعضی دیگر به آن با بدبینی نگاه می‌کنند و درصدد حذف آن هستند. برگزاری مراسم ازدواج کارکردهای مختلفی دارد.


ازدواج، فخرفروشی

خودروی شاسی بلند از در تالار وارد و کنار خودروهای هم خانواده اش پارک می شود. پدر عروس با همراهی و در معیت همراهان پیاده می شود. داماد که به تازگی نامش در شجره نامه خانوادگی او وارد شده است به استقبال می آید و صندلی رزرو شده جلو را نشان می دهد. بیشتر میهمانان دعوت شده در تالار حضور دارند و به قول قدیمی ها جای سوزن انداختن نیست. پدرعروس پس از احوال پرسی های مکرر می نشیند. گروهی مشغول هنرنمایی هستند. وقت هدیه دادن که می شود پدرعروس به اتفاق گروهی از آقایان به سالن بانوان هدایت می شوند. عروس و داماد کنار سفره عقد ایستاده اند و یک نفر کادوها را اعلام می کند. پدر داماد یک دستگاه خودروی ... به علاوه یک سرویس جواهر هدیه به عروس خانم! پدر عروس یک آپارتمان 3 نبش 3 طبقه و یک سفر زیارتی به دست شازده داماد می دهد و عکس می گیرد.

فیلمبردار سخت مشغول گرفتن سکانس ها و پلان هاست تا فیلمش قشنگ شود. لحظاتی بعد میهمانان به شام دعوت می شوند. شام عروسی چند مدل غذاست به اضافه چند مدل دسر و نوشیدنی.بعضی ها که به رفتن به این عروسی ها عادت دارند عین خیالشان نیست اما برخی حسابی متعجب شده اند. قرار است این همه شام را در عرض نیم ساعت صرف کنند؟ نتیجه اش آن می شود که به علاوه غذای اضافی باقی مانده، غذاهای زیادی ناتمام در ظرف ها رها شود. حالا وقت رفتن است. 2 نفر گریم شده نقش اول به اتفاق ساقدوش و همراهان و فیلم برداران از تالار خارج می شوند و بعد از کلی مراسم آتش بازی عروس خانم سوار خودروی شاسی بلند سراسر گل آرایی شده شازده داماد می شود و...

*******

جشن ازدواج یکی از مراسم اصلی ازدواج است که بعضی افراد به آن اهمیت بسیار می‌دهند و بعضی دیگر به آن با بدبینی نگاه می‌کنند و درصدد حذف آن هستند. برگزاری مراسم ازدواج کارکردهای مختلفی دارد.

مهم‌ترین کارکرد آن، رسمیت بخشیدن به ازدواج و زندگی مشترک عروس و داماد است. البته دومین کارکرد آن، رقابت اجتماعی یا همان چشم و هم‌چشمی است. مثلاً چه کسی جشن مفصل‌تری برگزار کرده است؟ چه کسی غذای بهتری داده است؟ چه کسی تعداد بیشتری افراد را دعوت کرده است؟ و...

سومین کارکرد آن نیز، تبادل هدایا به منظور تأکید بر انسجام اجتماعی است. معمولاً در مراسم مختلف، هدایایی بین عروس و داماد، خانواده آن‌ها و خویشاوندان این دو تبادل می‌شود.

آداب و رسوم یا رقابتی تمام نشدنی؟

افرادی که به جشن ازدواج نگاه بدبینانه دارند معمولاً به رقابت اجتماعی که در این مراسم به وجود می‌آید، نظر دارند. از آن‌جا که خواه ناخواه در جریان برگزاری جشن ازدواج رقابت به وجود می‌آید، ناراضی هستند و این رقابت را مایه اتلاف وقت، سرمایه افراد و جامعه می‌دانند و معتقدند دیگران نیز مجبور می‌شوند در این رقابت شرکت کنند و سلسله رقابت تداوم پیدا می‌کند. در حالی‌ که هدف از جشن ازدواج باید رسمیت بخشیدن به ازدواج باشد. چرا که با برگزاری جشن و آداب و رسوم مربوط به آن، رسمیت ازدواج بیشتر می‌شود و تعهد همسران نسبتا افزایش پیدا می‌کند.

در جوامع پیشرفته، جشن ازدواج مختصرتر و کم‌خرج‌تر از دیگر جوامع برگزار می‌شود. دلایل آن این است که رقابت اجتماعی در جوامع پیشرفته در سایر بسترهای اجتماعی انجام می‌گیرد و جشن ازدواج کمتر توجه افراد را برای رقابت اجتماعی بر می‌انگیزد. به نظر می‌رسد هر چه بتوان رقابت اجتماعی را به سایر فعالیت‌های مثبت اجتماعی منتقل کرد، شاهد برگزاری جشن‌های ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر خواهیم بود.

بحث هزینه‌ها یکی از دلایلی است که می‌تواند موجب بروز اختلافات بین خانواده‌ها شود. مثلاً یکی از خانواده‌ها، خانواده طرف مقابل را تحت‌فشار سنگین قرار می‌دهد تا تمام هزینه مراسم را به عهده آن خانواده واگذار کند

هزینه‌ها و سهیم شدن طرفین

گاهی اوقات خانواده‌ها بر سر هزینه‌های مربوط به جشن اختلاف پیدا می‌کنند. اگرچه این موارد بستگی به فرهنگ و نوع آداب و رسوم خانواده‌ها دارد، اما بهتر است ایجاد تعادل و تقسیم هزینه‌ها بین خانواده‌ها صورت گیرد. بطور مثال اگر قرار است جشنی برگزار شود، هر دو خانواده در هزینه‌های آن مثل تالار و شام سهیم شوند. هر چه بار بیشتری بر عهده یکی از خانواده‌ها باشد ازدواج سخت‌تر می‌شود و نهایتاً بدلیل دلخوری و اختلاف، طرف دیگر هم ضرر خواهد کرد. تساوی و برابری در ازدواج هر چه بیشتر رعایت گردد، ازدواج آسان‌تر و راحت‌تر خواهد بود. از طرف دیگر تقسیم کار در ازدواج نیز در نهایت به سود هر دو خانواده است.

چرا اختلاف؟

همان‌طور که عنوان شد بحث هزینه‌ها یکی از دلایلی است که می‌تواند موجب بروز اختلافات بین خانواده‌ها شود. مثلاً یکی از خانواده‌ها، خانواده طرف مقابل را تحت‌فشار سنگین قرار می‌دهد تا تمام هزینه مراسم را به عهده آن خانواده واگذار کند. از دلایل دیگر که می‌تواند باعث اختلافات خانواده‌ها شود مسئله چشم و هم‌چشمی است. بطور مثال، یکی از خانواده‌ها (خانواده دختر یا پسر) از طرف مقابل انتظار دارد مراسم مفصلی بگیرد و می‌گویند جشن ما باید بین فامیل از همه بهتر باشد یا این‌که تمام فامیل ما مراسم باشکوهی در باغ یا فلان تالار گرفته‌اند، پس ما هم باید مانند آن‌ها جشن را در فلان مکان خاص برگزار کنیم. البته غیر از بحث هزینه و نحوه برگزاری مراسم، گاهی بر سر زمان نیز خانواده‌ها با یکدیگر دچار مشکل می‌شوند و در این میان دختر و پسر بیشترین آسیب را می‌بینند.

پول و حلقه

واکنش عروس و داماد

عکس‌العمل دختر و پسرها در این موارد بایستی طوری باشد که اختلاف زیادی بین خانواده‌ها پیش نیاید. دختر و پسرها بهتر می‌توانند در این زمینه با یکدیگر صحبت کرده، شرایط همدیگر (خانواده‌ها) را برای خانواده‌هایشان بازگو کنند و آن‌ها را قانع نمایند که با توجه به موقعیت و وضعیت دو خانواده مراسم طوری برگزار شود که به دو طرف حداقل فشار وارد گردد. آنها باید از بردن و آوردن خبر برای خانواده هایشان جدا پرهیز کنند که این مسئله شاید در روابط آنها با خانواده‌ها بعد از مراسم، تاثیر زیادی بگذارد.

در نهایت هر دو طرف بایستی با کمک و راهنمایی بزرگان فامیل در زمینه مراسم ازدواج به تفاهم و توافق برسند تا اختلاف‌ جدی پیش نیاید و بتوانند به تصمیم‌گیری درستی برسند.

اگر خانواده‌ها شرایط و موقعیت یکدیگر را درک کنند و با توجه به شرایطشان (توانشان) مراسم ازدواج را برگزار کنند و بر یکدیگر سخت نگیرند، شاهد خوش‌بختی فرزندان خود خواهند بود و از طرف دیگر خود نیز با آرامش بیشتری می‌توانند از بودن در مراسم ازدواج دختر و پسرشان لذت ببرند، زیرا دیگر نگران وام و قرض‌های سنگین بعد از آن، نیستند.

یک ایده جدید تبیان برای همسرگزینی

فرآوری: نسرین صفری

بخش کلوب ازدواج تبیان


منابع :باشگاه همسران جوان/خراسان جنوبی

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.