تبیان، دستیار زندگی
جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال نیز مانند سال های گذشته برگزار خواهد شد، ولی در میان رشته های مختلف هنری، رشته كاریكاتور در ششمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در دو بخش متفاوت ، با موضوع˝سیاستمداران مطرح جهان˝ و هنر برگزار می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سیاستمداران نامی در جشنواره تجسمی فجر


جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال نیز مانند سال های گذشته برگزار خواهد شد، ولی در میان رشته های مختلف هنری، رشته كاریكاتور در ششمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در دو بخش متفاوت ، با موضوعث‌سیاستمداران مطرح جهان‌ و هنر برگزار می شود.

سیاستمداران نامی در جشنواره تجسمی فجر

هر ساله با فرا رسیدن ایام مبارک دهه فجر، مرکز هنرهای تجسمی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری مۆسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ها و حضور فعال هنرمندان، مراکز آموزش عالی، انجمن ها و مۆسسات هنری، جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر را در بخش های مختلف برگزار می کند. امسال نیز به پیروی از سالهای گذشته، ششمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر ، از 14 بهمن تا 5 اسفند 1392 برگزار  می شود.

در میان رشته های مختلف هنر، رشته كاریكاتور این دوره جشنواره با دو گرایش كارتون با موضوع "هنر" و چهره با موضوع "سیاستمداران مطرح جهان" برگزار می شود و در این رشته 845 اثر از هنرمندان ایرانی و خارجی به دبیرخانه رسیده كه پس از بررسی هیات انتخاب، آثار نهایی راه یافته به جشنواره معرفی می شوند.

در گرایش چهره با موضوع "سیاستمداران مطرح جهان" كاریكاتوریست ها كاریكاتور سیاستمداران فقید و سیاستمداران امروز را برای جشنواره فرستاده اند. كاریكاتور باراك اوباما، نلسون ماندلا، كاترین اشتون،‌ معمر قذافی، پوتین، هیتلر، آنگلا مركل، بن لادن، تاچر، محمد مرسی، محمود احمدی نژاد، حسن روحانی، محمد جواد ظریف در میان آثار رسیده به جشنواره تجسمی فجر دیده می شود.

در رشته كاریكاتور در گرایش كارتون با موضوع "هنر" كامبیز درم بخش، مسعود ضیایی زردخشویی و بزرگمهر حسین پور انتخاب آثار را انجام می دهند و در گرایش چهره با موضوع سیاستمداران مطرح جهان، جواد علیزاده، علیرضا پاكدل و نسرین عبدوشیخی انتخاب آثار را بر عهده دارند. داوری نهایی رشته كاریكاتور جشنواره توسط این هنرمندان و دو داور خارجی انجام خواهد شد.

كاریكاتور باراك اوباما، نلسون ماندلا، كاترین اشتون،‌ معمر قذافی، پوتین، هیتلر، آنگلا مركل، بن لادن، تاچر، محمد مرسی، محمود احمدی ن ‍ ژاد، حسن روحانی، محمد جواد ظریف در میان آثار رسیده به جشنواره تجسمی فجر دیده می شود.

لازم به ذکر است که ششمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در بخش ملی(نقاشی، نگارگری، سرامیك هنری، مجسمه سازی و خوشنویسی)، بین الملل(عكاسی، پوستر، كاریكاتور و تصویرسازی)، و بخش مكمل (فیلم مستند هنرهای تجسمی) 14 بهمن تا پنجم اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد.

اهدافی که این جشنواره هنری در پی دستیابی به آنهاست عبارتند از:

ارج نهادن به هنر معنوی

شناسایی هنرمندان، نظریه ها و ارزش های هنر متعالی انقلاب اسلامی

ایجاد بستر مناسب برای بروز خلاقیت‌های هنری و انتقال پیام هنرمندان

ارتقای ارتباط میان هنرمندان معاصر ایران و جهان، بویژه هنرمندان جهان اسلام

دستیابی و معرفی آخرین دستاوردهای هنرهای تجسمی معاصر

لازم به یادآوری است که انتخاب نهایی آثار بخش کاریکاتور راه یافته به این جشنواره، در روز دوشنبه 23 دی ماه انجام خواهد شد.

فراوری: سمیه رمضان ماهی

بخش هنری تبیان


منابع:

روابط عمومی ششمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر

همشهری آنلاین

مطالب  مرتبط:

تاریخ هنر کاریکاتور ایران

هنر کاریکاتور