تبیان، دستیار زندگی
نمایشگاه نقاشی، حجم و چیدمان شهلا حسینی در گالری خاک افتتاح شد. دراین نمایشگاه شهلا حسینی مجموعه جدیدی از آثارش را که در 6 ماه اخیر خلق کرده، به نمایش گذاشت. این نمایشگاه تا 30 دی ماه برپاخواهد بود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

روح زنانه در آثار شهلا حسینی


نمایشگاه نقاشی، حجم و چیدمان شهلا حسینی در گالری خاک افتتاح شد. دراین نمایشگاه شهلا حسینی مجموعه جدیدی از آثارش را که در 6 ماه اخیر خلق کرده، به نمایش گذاشت. این نمایشگاه تا 30 دی ماه برپاخواهد بود.

روح زنانه در آثار شهلا حسینی

دراین نمایشگاه او یک نقاشی بزرگ که با تکنیک کولاژ خلق شده را به همراه 12 جعبه که درهر یک از این جعبه ها شاهد یک چیدمان بودیم و دو چیدمان بزرگ به نمایش گذاشت.

حسینی درهریک از این جعبه ها با استفاده از وسائل بسیار ساده که در زندگی روزمره اش با آن ها سر کار داشته است یک اثرهنری خلق کرده است و در 2 چیدمان به نوعی به پیله هایی که هریک از ما دور تن خود تنیده ایم و با این همه درفضا معلق هستیم، اشاره دارد. پیله هایی که شاید هر یک نمادی از زندگی پنهان ما است.

شهلا حسینی درسخنان کوتاهی درباره نمایشگاه اخیرش گفت: از 6 ماه پیش با توجه به دغدغه های این روزهایم و متریالی که دراین مدت با آن ها در زندگی پیرامونی ام مواجه بودم، شروع به کاربرروی این مجموعه کردم.

او افزود: این مجموعه دربرگیرنده 12جعبه و دوچیدمان است که درهر یک از این جعبه ها به نوعی ماجراهایی که ما در زندگی مان با آن مواجه هستیم را به نمایش گذاشتم.

این نقاش پیشکسوت با اشاره به جمله ای از سهروردی که "ظاهر شما پنهان است و باطن شما آشکار" گفت: من در این مجموعه سعی کردم که لایه های مختلف زندگی را کنار بزنم تا به واقیعت زندگی دست پیدا کنم.

حسینی درباره فاصله گرفتن از کارهای بزرگش دراین نمایشگاه گفت: خوب باید به این نکته توجه کنیم که من کم کم دارم پیر می شوم و دست هایم درد می کنند، همین موضوع موجب شده که کارهایم کوچک شوند، اگر درد دست هایم همین طور ادامه پیدا کنند، فکرمی کنم آثار نمایشگاه آتی‌ام به مرور کوچک تر از این شوند.

اظهارنظر مهدی حسینی

مهدی حسینی درباره شهلا حسینی گفت: من این هنرمند را از سال های پس از انقلاب می شناسم. او هنرمند خوش فکری است و همواره در این سال ها نمایشگاه های ممتد و پیوسته ای برپا کرده است و در هر نمایشگاه نیز سعی می کند که فضای سورئال و صمیمانه ای را در آثارش حفظ کند.

او افزود: به نظرمن دست مایه اصلی آثار نمایشگاه ظاهر پنهان خرده ریزهای خاطره است که در جعبه ها در معرض دید قرار گرفته اند. دراین جعبه ها رگه هایی از کهکشان تا عوالم مختلف و دوران کودکی را شاهد هستیم.

این مدرس دانشگاه با اشاره به مقوله زمان درمجموعه "ظاهر پنهان" گفت: در جعبه های شهلا حسینی که هریک را به نوعی یک چیدمان هم می توانیم بدانیم به نوعی به مقوله زمان پرداخته شده است. شاید زمان به صورت عام و واضح دراین آثار مورد توجه قرار نگیرند اما او با به کارگیری المان هایی از دنیای کودکی همچون عروسک و استفاده از برگ های فرسوده سعی کرده مقوله زمان را در آثارش مطرح کند.

به گفته حسینی زمانی که درآثار شهلا حسینی مطرح می شود، با زمان کوبیسمی و یا فوتوریستی همسو نیست بلکه زمان درآثار اوهمراه با تخیل هنرمند پیش می رود

به گفته حسینی زمانی که درآثار شهلا حسینی مطرح می شود، با زمان کوبیسمی و یا فوتوریستی همسو نیست بلکه زمان درآثار اوهمراه با تخیل هنرمند پیش می رود.

حسینی با اشاره به دو اینستالیشنی که در نمایشگاه با مجموعه سنگ و پیله های در هم تنیده شده ساخته شده گفت: این پیله ها هریک در فضا معلق هستند و نمی توانند با هم ارتباط برقرار کنند به نوعی نشان می دهد که ما نمی توانیم با محیط اطراف و زمان سازگاری پیدا کنیم.

به گفته این نقاش، این مجموعه بسیارموفق است و هنرمند به خوبی توانسته درانتقال پیامی که مدنظرش است، عمل کند. البته درکل آثارشهلا حسینی به نوعی روح کولاژ به چشم می خورد که نباید این روح و ویژگی را درآثار او نادیده گرفت.

اظهارنظر کامبیز صبری

کامبیز صبری هم گفت: شهلا حسینی یکی ازنقاشان شناخته شده ایران است که من از دوران جوانی همواره روند کاری او را پی‌گیری می کردم و در طول چند دهه ای که او را می شناسم همواره نمایشگاه های او با نوآوری همراه بوده است.

او افزود: این هنرمند در5 سال اخیر روند کاری اش بسیارمنسجم ترو پیوسته تر شده است، به طوری که درهرنمایشگاه او فکر و ایده هایی را دنبال می کند که درنمایشگاه های پیشینش به نوعی آن را ارائه کرده است و حفظ کردن این خط موجب حرفه ای ترشدن روند کاری او شده است.

این مجسمه سازبا اشاره به فضای زنانه ای که از آثارشهلا حسینی درک می کند گفت: درآثار شهلا حسینی نوعی روح زنانه به چشم می خورد و من این روح را بسیار دوست  دارم. به نظر من به نوعی می توان انعکاس زندگی شخصی را در آثار شهلا حسینی دید.

این نقاش پیشکسوت با اشاره به جمله ای از سهروردی که "ظاهر شما پنهان است و باطن شما آشکار" گفت: من در این مجموعه سعی کردم که لایه های مختلف زندگی را کنار بزنم تا به واقیعت زندگی دست پیدا کنم.

صبری افزود: درمجموعه های پیشین شهلا حسینی ارائه به صورت دو بعدی بود اما در مجموعه جعبه ها ارائه شکل سه بعدی به خود گرفته است.

به گفته صبری با این که بسیاری ازهنرمندان تاکنون جعبه ساخته اند، اما جعبه های شهلا حسینی با سایرهنرمندان بسیارمتفاوت است و هریک ازجعبه ها داستان خاص خودشان را دارند و دراین جعبه ها به نوعی شاهد استهلاک زمان هستیم. او دراینستالیشن ها نیزبه نوعی به سیالیت وتعلیق اشاره می کند.

او در پایان سخنانش گفت: درمجموع درآثار شهلا حسینی به نوعی فضای تلخی را شاهد هستیم که به نظر من این موضوع امتیاز مثبت یا منفی محسوب نمی شود اما از نظر بیان این نمایشگاه بسیار موفق بوده است .

نمایشگاه ظاهر پنهان تا 30 دی ماه در گالری خاک برپاست. گالری خاک در خیابان شریعتی، دو راهی قلهک، خیابان بصیری، کوچه ژیلا پلاک 1 واقع شده است.

بخش هنری تبیان


منبع: هنر آنلاین