تبیان، دستیار زندگی
صابون‌های عطری آلرژی‌زا هستند و استفاده مداوم از آنها مشکلات بسیاری برای افراد ایجاد می‌کند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

صابون عطری استفاده نکنید


صابون‌های عطری آلرژی‌زا هستند و استفاده مداوم از آنها مشکلات بسیاری برای افراد ایجاد می‌کند.


صابون عطری

دکتر الهه هفت برادران متخصص پوست و مو گفت:

«در سنین کودکی و نوجوانی، ترکیبات معطر موجود در صابون‌ها بیشتر باعث تحریک پوست می‌شود و بهتر است کمتر از این مواد شوینده استفاده شود.

قرمزی پوست، التهاب و خارش از علائم حساسیت‌ به صابون‌های عطری است.

بهتر است مواد معطر در صابون‌ها و مواد شستشو و حتی کرم‌های مرطوب کننده وجود نداشته باشد، زیرا باعث تحریک سریع پوست و حتی ایجاد اگزماهای پوستی می‌شود و خشکی پوست را در پی دارد.»

مریم مختاری گلپایگانی ، کارشناس بهداشت بیمارستانی درباره مواد شوینده اظهار داشت:

«مواد شوینده باید متناسب با هدف کاربری مخصوص خود انتخاب شوند تا ضمن برخورداری از قدرت پاک کنندگی قابل قبول، بر اثر غلظت و قدرت مازاد بر نیاز آسیبی به سد دفاعی بدن یعنی پوست وارد نیاورد.

برای استفاده از مواد شوینده ترجیحاً باید از موادی استفاده شود که حاوی میزان کمتری از رنگ‌ها و اسانس‌های مصنوعی هستند، چرا که سیستم ایمنی بسیاری از افراد نسبت به مقادیر بالای این گونه مواد به صورت فوری یا تاخیری حساسیت نشان داده و باعث واکنش‌های آلرژیک پوستی می‌شود.

در صورت استفاده از شوینده‌های آنتی باکتریال (ضد باکتری)، بهتر است هر چند وقت یک بار نوع شوینده را تغییر دهیم تا عوامل بیماری‌زا فرصت نداشته باشند به آنتی باکتریال به کار رفته در محصول مقاوم شوند

مواد شوینده مایع (مثل صابون‌های مایع) نسبت به انواع جامد که با دست افراد متعددی تماس پیدا می‌کنند ارجح هستند، زیرا امکان انتقال عوامل عفونی را بین افراد کاهش می‌دهند و بر خلاف تصور عام، برخی عوامل بیماری‌زا وجود دارند که حتی درون مواد صابونی هم رشد می‌کنند مانند باکتری سودوموناس آیروژینوزا که عامل طیف وسیعی از بیماری‌های پوستی است. به همین دلیل باید به ظرف و محل نگهداری صابون نیز از این نظر توجه شود.

نباید به صورت روزمره (چند نوبت در روز) از مواد شوینده حاوی آنتی باکتریال استفاده کرد، زیرا این گونه مواد با از بین بردن فلور طبیعی پوست (باکتری‌های محافظ) امکان جایگزین شدن میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا را افزایش می‌دهد.

در صورت استفاده از شوینده‌های آنتی باکتریال (ضد باکتری)، بهتر است هر چند وقت یک بار نوع شوینده را تغییر دهیم تا عوامل بیماری‌زا فرصت نداشته باشند به آنتی باکتریال به کار رفته در محصول مقاوم شوند.

در صورت لزوم استفاده مکرر از شوینده‌ها،  بسته به نوع پوست بهتر است پس از شست و شو از کرم‌های مرطوب کننده یا چرب جهت جبران رطوبت و چربی پوست استفاده شود.»

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

خبرگزاری آریا

فارس

مطالب مرتبط:

بهترین صابون برای شما

چرا صابون ضدباکتری لازم نیست؟

پوستی که به عطر حساسیت دارد

عطرها، ادکلن ‌ها و اسپری‌ ها بی‌ خطر نیستند

اگر پوست شما حساس است...

حساسیت پوستی و انواع آن

حساسیت به مواد آرایشی

چه صابونی برای چه پوستی؟

صابون‌های مفید و مخرب

ژل ضدعفونی‌کننده جای صابون را نمی‌گیرد

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.