تبیان، دستیار زندگی
اگر استفاده شما از پاک کننده های درایور به چند سال پیش آن هم به طور کاملا اتفاقی بر می گردد دیگر لازم نیست آن را اجرا کنید مگر آن که بعد از به روز رسانی درایورهای خود با مشکلاتی رو به رو شوید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خداحافظ پاک کننده‌های درایور


اگر استفاده شما از پاک کننده های درایور به چند سال پیش آن هم به طور کاملا اتفاقی بر می گردد دیگر لازم نیست آن را اجرا کنید مگر آن که بعد از به روز رسانی درایورهای خود با مشکلاتی رو به رو شوید.

خداحافظ پاک کننده‌های درایور

درایورهای سخت افزاری تنها قسمتی از نرم افزار نیستند. زمانی که شما چیزی مانند درایورهای گرافیکی NVIDIA یا  AMD را نصب کنید، تمامی برنامه بر روی قسمت های مختلف سیستم شما نصب می شود.

هنگامی که شما یک درایور سخت افزاری موجود را حذف می کنید ممکن است عملیات حذف با موفقیت انجام نشود و برخی از فایل ها را بدون پاک کردن رها کند. به عنوان مثال اگر شما درایورهای گرافیکی خود مانند NVIDIA یا AMD را به آخرین نسخه به روز رسانی کنید می بایست تمام فایل های درایور قدیمی را کاملا پاک کنید حال اگر عملیات حذف کردن به درستی انجام نشود شما در نهایت با فایل های درایور دو نسخه مختلف رو به رو خواهید شد. این امر موجب بروز مشکل می شود چرا که فایل درایورها برای کار در کنار یکدیگر طراحی نشده اند.

در کنار هم بودن فایل های درایورهای مخالف می تواند منجر به مشکلاتی همچون توقف سیستم از طریق خرابی سخت افزاری یا اشتباه نرم افزاری، خطا در ارسال داده ها بر اثر اختلال الکتریکی و ... شود.

خداحافظ پاک کننده‌های درایور

اگر موضوع اجرای هم زمان فایل های درایور متضاد شما را نگران می کند شما می توانید در ابتدا درایورهایی که در حال استفاده از آن ها هستید را به روش استاندارد از روی سیستم خود پاک کنید. منظور از استاندارد این است که می توانید دستگاه های سخت افزاری و هم چنین فایل های درایور باقی مانده را با دست پاک کنید. در قسمت آخر می توانید از یک درایور پاک کننده (Driver cleaner) بهره ببرید. یک درایور پاک کننده به صورت اتوماتیک به جستجوی فایل های باقی مانده می پردازد و آن ها را برای شما پاک می کند.

در گذشته پاک کننده های درایور بیشتر مورد توجه کاربران بودند. در زمانی که NVIDIA و ATI (در حال حاضر AMD) به کاربران خود می آموختند تا ابتدا درایورهای گرافیکی موجود را حذف کنند و بعد از آن اقدام به نصب درایورهای جدید کنند.

زمانی که کاربران درایورهای موجود را حذف می کردند، کامپیوتر های ویندوزی خود را مجددا با وضوح کم (VGA) راه اندازی (Reboot) می کردند سپس یک درایور پاک کننده را فعال کرده تا مطمئن شوند درایورهای قدیمی به طور کامل حذف شده اند. کاربران پس از نصب درایورهای گرافیکی جدید، یک بار دیگر سیستم را راه اندازی می کردند.

اگر می خواهید از یک درایور پاک کننده استفاده کنید می توانید ابزارهایی مانند Guru3D’s Driver Sweeper را دانلود کرده و با آن کار کنید. سوتیتر

درایورها هوشمندانه عمل نمی کردند در نتیجه نمی توانستند عملیات به روز رسانی را بر عهده بگیرند و کاربران به صورت دستی برنامه های پاک کنندهNVIDIA  یا ATI را فعال می کردند و تنها زمانی که این برنامه ها در عملیات حذف با مشکل رو به رو می شدند از پاک کننده های درایور بهره می گرفتند.

پیشرفت دنیای تکنولوژی سبب شده تا ما در جهانی متفاوت زندگی کنیم. فرآیند به روز رسانی بسیار پیشرفته تر و به صورت اتوماتیک انجام می شود. درایورهای گرافیکی NVIDIA و AMD به صورت خودکار به بررسی آپدیت ها می پردازند. زمانی که یک آپدیت در دسترس باشد، درایورهای گرافیکی آن را دانلود کرده و به درستی عملیات آپدیت را انجام می دهند. اجرا کننده عملیات به صورت اتوماتیک درایورهای قدیمی را پاک کرده و درایورهای جدید را بدون نیاز به Reboot کردن سیستم نصب می کند. در بدترین حالت موردی که مشاهده خواهید کرد یک صفحه سیاه و زودگذر است که به منظور سوئیچ شدن به درایور جدید اتفاق می افتد.

خداحافظ پاک کننده‌های درایور

انجام فرآیند به روزرسانی بدون نیاز به راه اندازی مجدد با توجه به معماری درایور گرافیکی که مبتنی بر مدل ویندوز است، رخ می دهد. این امر در ابتدا در ویندوز ویستا معرفی شده است.

اول از همه....

پاک کننده های درایور معمولا برای درایورهای گرافیکی مورد نیاز هستند. اگرچه درایورهای دیگر نیز با چنین مشکلاتی در هنگام ‌آپدیت کردن مواجه هستند اما کاربران ویندوز عموما با مشکلاتی از سوی درایورهای گرافیکی خود مواجه هستند.

شما احتمالا نیازی به آپدیت کردن همیشگی درایورهای سخت افزاری خود ندارید اما اگر بخواهید بهترین عملکرد را از سیستم خود دریافت کنید خصوصا در بازی، بهتر است درایور کارت گرافیک خود را به روز کنید.

از آنجایی که اکثر کاربران با مشکلات بعد از به روز رسانی درایورها مواجه هستند به همین دلیل پاک کننده های درایور را روش خوبی برای انجام این کار می دانند.

خداحافظ پاک کننده‌های درایور

بهتر است تنها زمانی از این درایورها استفاده کنید که می خواهید درایور کارت گرافیک خود را آپدیت کنید و یا این که با مشکلاتی نظیر از کار افتادن یا خرابی سیستم مواجه شدید.

پس اگر به جز موارد بالا قصد استفاده از پاک کننده های درایور را داشتید آن را بسته و در وقت خود صرفه جویی کنید. اگر می خواهید از یک درایور پاک کننده استفاده کنید می توانید ابزارهایی مانند Guru3D’s Driver Sweeper را دانلود کرده و با آن کار کنید.

اما ما به شما می گوییم که شما نیازی به استفاده از این برنامه ها ندارید و یکی از دلایلی که شما را از استفاده این برنامه ها منع می کنیم آن است که این برنامه ها در طول سال آپدیت نمی شوند و حتی از نسخه نهایی ویندوز 7 نیز پشتیبانی نمی کنند.

خداحافظ پاک کننده‌های درایور

همچنین اگر می خواهید مشکلات کامپیوتر خود را حل کنید و یا این که سرعت اجرا را بالا ببرید لازم نیست برای دانلود کردن یک درایور پاک کننده پول پرداخت کنید، به هر چیزی که نیاز داشته باشید می توانید آن را از روی سایت ها پیدا کنید.

در آخر....

پاک کننده های درایور تا حد زیادی مانند یک آثار باستانی هستند. در گذشته در بیشتر مواقع به آن ها نیاز بود اما امروزه ما نقطه ای را نمی بینیم که نیاز به اجرای آن ها داشته باشیم.

فائزه خاموشی

بخش دانش و زندگی تبیان


منابع:

Do You Need to Use a Driver Cleaner When Upgrading Hardware Drivers?" Chris Hoffman"

howtogeek

How to Install Driver Cleaners" by Cee Jay"