تبیان، دستیار زندگی
كسانی در گذشته مانند فرعون و نمرود بوده اند كه خداوند به طور مستقیم آن ها را از این ادّعا باز نداشت، بلكه با فرستادن پیامبران و منطق و سخن و معجزه، مانند منطق حضرت ابراهیم در مقابل نمرود كه ادعای خدایی داشت، سخن آن ها را باطل كرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نبوت های دروغین

مهدویت

سوال:

چرا خداوند حجت باطل مدعیان دروغین نبوت را باطل نمی كند؟

پاسخ:

در طول تاریخ بشری افراد بسیاری بوده اند كه كارهای ظاهراً خارق  العاده ای انجام می دادند و بعضی ادعای پیامبری نموده و حتی بعضی مانند فرعون و نمرود ادعای خداوندگاری كرده اند و خداوند با راه های مختلف، ادعای آنها را باطل كرده است.

كسانی مانند مرتاضان كه در نامه از آن ها یاد شده است، اوّلاً بسیاری از آنها ادعای نبوت و پیامبری ندارند تا لازم باشد خداوند، ادعای آن ها را باطل نماید. ثانیاً كارهای آن ها از نوع اعجاز نیست، زیرا اعجاز آن است كه دیگران از آوردن مثل آن عاجز باشند و قابل تعلمی و یادگیری نیست، در حالی كه كار مرتاضان را افراد دیگر می‌توانند انجام دهند و قابل یادگیری است، یعنی همان مقدماتی كه مرتاضان فراهم آورده اند (با ریاضت و تمركز روح و .... ) دیگران نیز می توانند آن ها را فراهم آورده و مثل آن ها انجام دهند. وجود مرتاضان بسیار نشانه این معنا است.

مسئله‌ دیگر: خداوند هیچ گاه مستقیم دخالت نمی كند تا جلوی مدّعیان را بگیرد، به این معنا كه نتوانند حتی كاری انجام دهند كه شبهه و شك در خارق العاده بودن آن ایجاد می كند، زیرا اوّلاً اجباری بودن هدایت لازم می آید كه اگر هر كسی كاری انجام داد یا ادعای باطلی خواست انجام دهد، خداوند از همان اوّل او را از این كار باز دارد، كه حتی نتواند ادعا كند.

ثانیاً خداوند به انسان ها خِرَد و اندیشه داده، یعنی علاوه بر رسول ظاهری، از رسول باطنی بهره مند كرده تا انسان ها مدّعیان دروغین را از پیامبران راستین و سحر و جادو را از معجزه باز شناسند، همان گونه كه در گذشته و در زمان پیامبران سابق چنین بوده، مانند داستان حضرت موسی با ساحران یا با گوساله سامری.

آن شعبده هـــا عقل كه می كرد آنجا   

سامری پیش عصا و ید بیضا می كرد

كسانی در گذشته مانند فرعون و نمرود بوده اند كه خداوند به طور مستقیم آن ها را از این ادّعا باز نداشت، بلكه با فرستادن پیامبران و منطق و سخن و معجزه، مانند منطق حضرت ابراهیم در مقابل نمرود كه ادعای خدایی داشت، سخن آن ها را باطل كرد

همچنین كارهایی كه مرتاضان انجام می دهند، بسیاری از آن ها امور غیر اخلاقی و غیر عقلانی است، یعنی كارهایی می باشد كه طبع یا عقل انسان آن ها را نمی پذیرد. برخی كارها نه تنها به سود انسان ها نیست، بلكه به ضرر انسان ها یا جامعه است و این یكی از دلایلی است كه آن ها از طرف خداوند حكیم و عالِم نیست، در حالی كه معجزه پیامبران، مانند معجزه جاودان اسلام (قرآن) شفا و رحمت برای تمام انسان ها است.

كسانی در گذشته مانند فرعون و نمرود بوده اند كه خداوند به طور مستقیم آن ها را از این ادّعا باز نداشت، بلكه با فرستادن پیامبران و منطق و سخن و معجزه، مانند منطق حضرت ابراهیم در مقابل نمرود كه ادعای خدایی داشت، سخن آن ها را باطل كرد. هر كسی می تواند با خِرَد و اندیشه خود، این دو سخن و رفتار را بسنجد و بهترین را انتخاب كند.

بخش اعتقادات شیعه تبیان


منبع: سایت آل البیت

مطالب مرتبط:

معجزه و نبوت خاصه

معجزه چیست؟

اصل نبوت چیست؟ (1)

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.