تبیان، دستیار زندگی
قبل از كنكور : 1- علائم زیر می تواند ناشی از اضطراب باشد : تپش قلب ، نفس تنگی ، سرگیجه ، حالت تهوع ، بی قراری ، احساس ضعف ، بی حالی و سستی ، عرق سرد ، دل پیچه ، دل درد، تكرّرادرار،  سرگیجه، حواس پرتی و .... 2- اضطراب در ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دانش آموزان عزیزی كه برای امتحان كنكور آماده می شوید به نكات زیر توجه نمایید :

قبل از كنكور :

1- علائم زیر می تواند ناشی از اضطراب باشد : تپش قلب ، نفس تنگی ، سرگیجه ، حالت تهوع ، بی قراری ، احساس ضعف ، بی حالی و سستی ، عرق سرد ، دل پیچه ، دل درد، تكرّرادرار،  سرگیجه، حواس پرتی و ....

2- اضطراب در جلسه كنكور و یا هر امتحانی باعث می گردد كه علاوه بر علائم فوق حافظه و تمركز به هم ریخته ودریادآوری آنچه را كه یاد گرفته اید دچار مشكل شده و حالت فراموشی به شما دست دهد.

3- اگر احساس می كنید كه اضطراب كنكور دارید هر چه زودتر به پزشك مراجعه كنید تا از بروز حالت های فوق پیشگیری نمایید . مطمئن باشید كه با مختصری دارو آرامش لازم را به دست خواهید آورد .

4- هیچگاه فراموش نكنید كه شما نهایت سعی و تلاش خود را نموده اید و در حد لازم و توانایی كه داشته اید به درس خواندن پرداخته اید . لذا بیشتر از این به خودتان فشار نیاورید .

5- به تغذیه ، خواب و استراحت خود بیشتر توجه كنید ، در 24 ساعت، ششتاهفت ساعت را خوب بخوابید.  توجه داشته باشید كه مغز شما به استراحت نیاز دارد .

6- نگرانی شما هیچ تأثیری در نتیجه كنكور ندارد ، بلكه باعث می گردد كه اضطراب شما شدت یابدو ایندرنتیجه كنكور اثر منفی می گذارد .

7- چند روز به كنكور مانده را به استراحت ، گردش ، تفریح و ورزش و آنچه كه شما را آرام و خوشحال می سازد بپردازید .

در جلسه كنكور و در پاسخ به سؤالات بهتر است موارد زیر را رعایت نمایید :

الف : سعی كنید آرامش خود را حفظ كنید و اگر سئوالی را نمی دانید به آن اهمیت ندهید بلكه به سئوالات بعدی بپردازید .

ب : ابتدا به سئوالات ساده ای كه آنها را می دانید و وقت كمتری می گیرد پاسخ دهید .

ج : در مرحله دوم به سؤالاتی كه نسبتاً سخت است و نیاز به كمی فكر كردن دارد پاسخ دهید .

د : در وقت باقی مانده به سئوالات سخت و مشكل بپردازید.

ن : هیچگاه وقت خود را صرف سؤالاتی كه نخوانده اید و یا نمی دانید نكنید.

و : بدانید كه در پایان جلسه كنكور ذهن ، فكر و حافظه شما خسته شده است ، بنابراین به پاسخ هائی كه داده اید شك نكنید و آنها را دست كاری نكنید. مطمئن باشید جواب هایی كه داده اید صحیح و درست است .

ه : تنظیم وقت را با تعداد سئوالات فراموش نكنید .

بعد از كنكور:

1ـ توجه داشته باشید كه كنكور پایان یافته ، نگرانی و اضطراب شما در نتیجه كنكور هیچ تأثیری نخواهد داشت. در انتظار نتیجه كنكور،زندگی را به خود سخت نگیرید .

2- سعی كنید تنها نمانید بلكه به كارهای عقب مانده ، معاشرت با افراد خانواده ، گردش ، ورزش ، تفریح و ... بپردازید .

3- این را بپذیرید كه خوب زندگی كردن و خوشبخت بودن حتماً در گرو قبولی و ورود به دانشگاه نیست .

4- اگر اولین سالی است كه كنكور می دهید و قبول نشدید می توانید یك سال دیگر را صرف درس خواندن نمایید.

5- اگر دومین سالی است كه كنكور می دهید و قبول نشدید بیشتر از این وقت خود را هدر ندهید .

6- راه های دیگری را برای زندگی كردن انتخاب كنید و هرگز بیكار نمانید .

7- تأسف خوردن ، گریه كردن ، غمگینی ، اضطراب ، گوشه نشینی ، پرخاشگری ، عصبانیت و ... هیچ تغییری در نتیجه كنكور به وجود نخواهد آورد. سعی كنید در روند زندگی خود این واقعیت و بسیاری از واقعیت های تلخ و ناكامی ها و آنچه را كه بر خلاف میل و خواسته شماست بپذیرید .

8ـ اگر احساس شكست شدید می كنید و علائم فوق را در خود احساس می نمایید ، برای جلوگیری از بروز افسردگی به روانپزشك ، روانشناس و یا مشاور مراجعه كنید تا بتوانید با آرامش،به زندگی خود و به خوبی ادامه دهید.