تبیان، دستیار زندگی
باکتری های لثه که موجب بروز پلاک های دندانی می شوند، می توانند از دهان به جریان خون منتقل شده و احتمال تشکیل لخته های خونی، خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی را افزایش دهند...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دندان سالم یعنی قلب سالم؟


باکتری های لثه که موجب بروز پلاک های دندانی می شوند، می توانند از دهان به جریان خون منتقل شده و احتمال تشکیل لخته های خونی، خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی را افزایش دهند.


دندان و بیماری قلبی

مطالعات محققان نشان می‌دهد که بین بهداشت دهان و خصوصا سلامت لثه با کاهش خطر ابتلا به حملات قلبی رابطه مستقیم وجود دارد.

افرادی که دچار بیماری‌های دندان یا لثه هستند، دو برابر بیشتر نسبت به دیگران، در خطر ابتلا به بیماری قلبی قرار دارند.

نتایج تحقیقات نشان می دهد، تعداد باکتری های موجود در دهان بیماران قلبی و کسانی که دچار حملات قلبی شده اند، نسبت به افراد سالم بسیار بیشتر است.

پزشکان هنوز به طور دقیق نمی دانند که چگونه باکتری ها، منجر به ابتلا به بیماری های قلبی در افراد می شوند، ولی مطالعات مکررا رابطه بین بیماری های لثه و امراض قلبی را به اثبات رسانده است.

مطالعات نشان می دهند که مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به طور منظم، خطر حملات قلبی را کاهش می دهد. چرا که باکتری های لثه که موجب بروز پلاک های دندانی می شوند، می توانند از دهان به جریان خون منتقل شده و احتمال تشکیل لخته های خونی، خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی را افزایش دهند.

متخصصان معتقدند که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان منجر به خونریزی لثه ها شده و شرایط انتقال باکتری ها به جریان خون را فراهم می کند، این باکتری ها موجب تشکیل لخته های خونی و در نهایت ابتلا به بیماری های قلبی می شوند.

بنابراین برای پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی، باید سلامت دهان و دندان نیز مد نظر قرار گیرد.

بیماری دندان و لثه که توسط تعدادی از باکتری های دهانی ایجاد می شود، فرآیند التهابی را سبب می شود که در افزایش و ایجاد پلاک های کلسترول در دیواره عروق خونی نقش دارند

عدم استفاده منظم از مسواک و نخ دندان موجب تجمع باکتری استرپتوکوکوس در دهان شده و تشکیل پلاک های دندانی و بیماری های لثه را موجب می شود. بیماری های لثه موجب درد و خونریزی لثه ها شده و در نتیجه باکتری ها به داخل جریان خون نفوذ می کنند.

باکتری استرپتوکوکوس پس از ورود به جریان خون، پروتئینی به نام PadA را بر روی سطح خارجی خود جذب کرده و موجب تجمع پلاکت های خون و تشکیل لخته خون می شود. این اتفاق در واقع مکانیسم دفاعی باکتری است که خود را به طور کامل در توده ای از پلاکت ها محصور می کند تا در برابر سیستم ایمنی میزبان و همچنین آنتی بیوتیک های مصرفی محافظت شود.

متاسفانه تجمع پلاکت ها موجب ایجاد لخته های خونی شده و با التهاب و انسداد عروق خونی همراه است، در نتیجه خون رسانی به قلب و مغز مختل می گردد.

محققان در حال بررسی چگونگی عمل پروتئین PadA در تجمع پلاکت ها هستند تا بتوانند با مهار کردن آن، بیماری های قلبی- عروقی را که بزرگترین عامل مرگ و میر در دنیا هستند، درمان نمایند.

افرادی که دچار عفونت های مزمن مانند عفونت لثه هستند، در معرض افزایش ابتلا به آترواسکلروزیس (سخت شدن عروق خونی)، بیماری کرونر قلبی قرار دارند.

بیماری دندان و لثه که توسط تعدادی از باکتری های دهانی ایجاد می شود، فرآیند التهابی را سبب می شود که در افزایش و ایجاد پلاک های کلسترول در دیواره عروق خونی نقش دارند.

حضور عفونت مزمن در دهان بسیار شبیه به عفونت مزمن در هر جای دیگر بدن است، چرا که بر سیستم پاسخ دهی بدن استرس وارد می کند.

روش پاسخ بدن به استرس ارسال عناصر مختلف از طریق جریان خون است و این عناصر باعث ایجاد پلاک می شوند.

دو بار مسواک روزانه با خمیر دندان های حاوی فلوراید، کاهش مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی شیرین و مراجعه منظم به دندانپزشک نه تنها به سلامت دهان و دندان کمک می کند، بلکه قادر است از ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی نیز پیشگیری نماید.

تحقیق دیگری نشان داد بیماری لثه و افتادن دندان ها خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می دهد

سالمندان هم مراقب باشند

یک تحقیق نشان داد دندان های خراب و پوسیده باعث ابتلا به بیماری های قلبی می شوند.

سالخوردگانی که دارای دندان هایی با ریشه های خراب هستند تا حد زیادی در معرض ابتلا به بی نظمی ضربان قلب قرار دارند.

محققان با بررسی 521 شخص سالم 80 ساله به بالا، به این نتیجه رسیدند کسانی که دارای دندان های خراب هستند، بیش از دیگران دچار بیماری قلبی می شوند.

تحقیق دیگری نیز نشان داد بیماری لثه و افتادن دندان ها خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می دهد.

محققان دانشکده دندانپزشکی هاروارد می گویند بیماری لثه و دندان ها باعث ایجاد عفونت و رشد باکتری ها می شود.

این باکتری ها دندان ها را از بین می برند و وقتی از طریق زبان جذب بدن شدند، بر سیستم خون و قلب تاثیرات بسیار منفی می گذارند و باعث سکته مغزی و قلبی می شود.

پزشکان توصیه می کنند سالخوردگان مرتب برای معاینه دندان های خود به دندانپزشک مراجعه کنند.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت تبیان


منابع:

ایرنا

سیمرغ

جام جم آنلاین

عرب آنلاین

فارس

مطالب مرتبط:

گاهی دندان‌درد، علامت سکته قلبی است  

دندان‌تان را جرم‌گیری کنید تا سکته نکنید

رابطه مشکلات دهان با 11 بیماری

بیماری لثه عامل چه بیماری‌هایی است؟

چرا لثه ورم می‌کند؟

چرا از لثه خون می آید؟

جرم دندان می تواند باعث مرگ افراد سالمند شود

اگر دندان‌تان را جرم گیری نکنید چه می‌شود؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.