تبیان، دستیار زندگی
گجت های پوشیدنی کم کم جای خود را میان کاربران باز می کنند و در این میان آنچه حائز اهمیت است، مشکل امنیت است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گوگل گلس از نظر امنیت


گجت های پوشیدنی کم کم جای خود را میان کاربران باز می کنند و در این میان آنچه حائز اهمیت است، مشکل امنیت است.

گوگل گلس از نظر امنیت

نسل جدید کامپیوترهای پوشیدنی نظر همه را به خود جلب کرده است. پیشتازان این فناوری یعنی گوگل و اپل  اولین شرکت هایی هستند که جرات کرده اند وارد این عرصه جدید و ناشناخته بشوند. بر اساس اطلاعات منتشر شده، اپل با ساعت مچی هوشمند و گوگل با عینک عجیب خود شروع به رقابت در دنیای گجت های پوشیدنی خواهند کرد.

در کنار همه ویژگی های فوق العاده ای که این گجت ها با خود به همراه می آورند، یک مشکل بزرگ هم با خود به دوش خواهند کشید. مشکلی که خیلی وقت است گریبان گیر تکنولوژی شده است. این مشکل امنیت است.

مشکل امنیت یکی از دشمنان قدیمی تکنولوژی است و با اینکه هر شرکتی سعی می کند امنیت محصولات خود را بالا ببرد اما هنوز هم اخباری از هک شدن و سواستفاده هایی از این قبیل می شنویم. مثلا مشکل بایپس شدن لاک اسکرین آیفون، یا هک شدن حساب های شبکه های اجتماعی. متاسفانه همیشه سودجویان راهی برای بروز مشکل پیدا می کنند.

اسمارت واچ اپل شاید کمتر در خطر باشد. گرچه هنوز معلوم نیست اصلا این دیوایس چه کارهایی از دستش بر می آید یا اصلا چه ماهیتی دارد، اما بر اساس آنچه تا کنون می دانم این ساعت هوشمند فقط یک رابط بین کاربر و آیدیوایس های دیگر است. بنابراین مشکلات امنیتی برای یک دیوایس رابط نباید خیلی زیاد باشند. نمی خواهم بگویم اصلا مشکل نخواهد داشت، به هر صورت احتمالش وجود دارد.

بدون شک در گجت های جدید و پوشیدنی هم امنیت خیلی مهم است و به احتمال فراوان راه هایی برای از بین بردن امنیت وجود دارند که شرکت ها باید خیلی حواسشان در این مورد جمع باشد

اما موضوع در مورد گوگل گلس فرق می کند. در هر حال تا کنون مشخص شده که گوگل گلس کلا یک محصول متفاوت و خود کفا است که مثل اسمارت واچ اپل به محصول دیگری وابسته نیست. این محصول همانطور که ما را به دنیایی متفاوت می برد، درب را بر روی برخی مشکلات امنیتی هم باز می کند.

همانطور که می دانید گوگل گلس دارای یک دوربین برای ضبط تصاویر و عکس گرفتن است. قابلیتی که قائدتا باید در چنین محصولی وجود داشته باشد. اما اگر این دوربین می تواند عکس بگیرد یا فیلم ضبط کند پس حتما می تواند چهره ها را هم تشخیص دهد. حتما می پرسید مگر تشخیص چهره چه مشکلی می تواند به دنبال داشته باشد؟

چیزی که مسلم است این است که یک کاربر اینترنت معمولا در شبکه های اجتماعی از جمله گوگل پلاس عضو است و اطلاعاتی را در این شبکه به اشتراک گذاشته. در واقع اینترنت و به خصوص شبکه های اجتماعی می تواند مثل یک شناسنامه عمل کند که اطلاعاتی از جمله عکس فرد، نام و نام خانوادگی، سن، لیست دوستان و اطلاعاتی از این قبیل را پیش خود نگه داشته است. گرچه این اطلاعات به محافظه کار بودن کاربر هم مربوط است و ممکن است کاربر خیلی از این اطلاعات را منتشر نکرده باشد.

گوگل گلس از نظر امنیت

حالا فرض کنید شخصی با گوگل گلس به شما نگاه کند و با استفاده از قابلیت تشخیص چهره این عینک، تصویر صورت شما را مورد بررسی قرار داده و به کمک اینترنت و شبکه های اجتماعی اطلاعاتی از شما به دست بیاورد که شاید شما دلتان نخواهد او این اطلاعات را داشته باشد. در این صورت چه می کنید؟

خوب البته خیلی هم لازم نیست نگران باشید چون گوگل حواسش به این موضوع هست. اخیرا گوگل خبری منتشر کرده مبنی بر اینکه از این موضوع آگاه است و برای جلوگیری از این مشکل در تلاش است که تدبیری بیاندیشد. راهکار موقت گوگل این است که فعلا از انتشار نرم افزار های تشخیص چهره روی گوگل گلس جلوگیری کند.

البته قطعا این راه حل اصلی برای حل این مشکل نیست و گوگل باید فکر بهتری بکند. اما همین موضوع نشان می دهد که هنوزهم احتمال این وجود دارد که امنیت کاربر مورد سواستفاده قرار بگیرد. تجربه نشان داده این مشکلات همیشه وجود دارند و ممکن است یک مشکل امنیتی وجود داشته باشد ولی شرکت های دنیای فناوری در این رابطه حواسشان خیلی جمع است چون اگر از لحاظ امنیتی کاربران خود را ناامید کنند در واقع حکم از بین رفتن شرکت خود را امضا کرده اند.

ترجمه: فاطمه مجدآبادی

بخش دانش و زندگی تبیان


برگرفته از readwrite