تبیان، دستیار زندگی

تسکین سردرد با روش‌های طبیعی

یکی از عوامل تشدیدکننده سردردهای مکرر، استرس و موقعیت‌های تنش‌زا و اضطراب آور می‌باشد. فردی که مدام در موقعیت‌های استرس زا قرار می‌گیرد و به دنبال آن به سردرد مبتلا می‌شود، باید با تمرین‌های کاهش استرس آشنا باشد.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زهره لطیفی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

 سردرد، استرس ، میگرن،


یکی از شایع‌ترین مشکلات سلامتی که اکثر افراد حداقل یک بار در طول عمرشان به آن مبتلا شده اند، سردرد می‌باشد. متاسفانه برخی افراد به صورت مداوم با آن سروکار دارند و بسیار از آن رنج می‌برند.

 

یکی از بدترین انواع سردردها، میگرن می‌باشد. هرکسی که تا به حال به میگرن مبتلا شده، می‌داند که چقدر سردردهای آن وحشتناک و غیرقابل تحمل است.

 

در ادامه مطلب با روش‌های طبیعی تسکین سردرد آشنا خواهید شد. در این روش‌ها از راهکارهای دارویی استفاده نشده است.

 

1- به افرادی که سابقه ابتلا به سردرد را دارند، توصیه می‌شود به محض مشاهده اولین نشانه‌های سردرد، سر خود را ماساژ دهند. به این شکل که انگشتان خود را روی گیجگاه قرار دهند و به آرامی ماساژ دهند. همچنین می‌توانند پشت گردن و شانه‌های خود را به این طریق ماساژ دهند. ماساژ دادن سبب می‌شود تا خون به راحتی در رگ های ناحیه سر به گردش درآید و سردرد با شدت کمتری بروز کند.

 

2- می‌توانید از کمپرس سرد و یا گرم استفاده کنید. پد گرم یا حوله گرم را در پشت گردن خود قرار دهید و چند دقیقه‌ای به این حالت بمانید و یا دوش آب گرم بگیرید تا سردرد شما کاهش یابد.

همچنین می‌توانید از کیسه یخ استفاده نمایید، به این صورت که بسته یخ در پشت گردن و یا گیجگاه خود قرار دهید و این کار را برای مدت چند دقیقه انجام دهید تا سردرد شما تسکین یابد.

به افرادی که دچار سردرد می‌شوند توصیه می‌شود از جویدن آدامس خودداری کنند، زیرا سردرد را بدتر می‌کند

 

3- استفاده از اسطوخودوس: گیاه اسطوخودوس نوعی تسکین دهنده محسوب می‌شود. می‌توانید چند قطره از اسانس آن را داخل وان حمام بریزید و یا اینکه چند قطره از آن را بر روی ناحیه گیجگاه (در دو طرف سر)، پشت گردن و روی پیشانی خود ریخته و به آرامی بمالید.

  

4- استفاده از اسانس نعناع : نعناع نیز مانند اسطوخودوس خاصیت تسکین دهندگی و آرام بخشی دارد. می‌توانید چند قطره از اسانس آن را داخل وان حمام بریزید و یا اینکه چند قطره از آن را بر روی ناحیه گیجگاه (در دو طرف سر)، پشت گردن و روی پیشانی خود ریخته و به آرامی بمالید .از کرم نعناع نیز می‌توان استفاده کرد.

 

5- نوشیدن دم کرده گل مینا نیز می‌تواند تا حدی سردرد را کاهش دهد. مصرف دم کرده بابونه و نعنا نیز خاصیت تسکین دهندگی سردرد را دارند.

 

6- مصرف مکمل‌های دارویی تحت نظر پزشک نیز می‌تواند به کاهش سردردهای مزمن کمک کند. کلسیم و منیزیوم می‌تواند انقباضات عضلانی را کاهش دهد که در اثر آن، سردرد نیز تسکین پیدا می‌کند.

 

7- به افرادی که دچار سردرد می‌شوند توصیه می‌شود از جویدن آدامس خودداری کنند، زیرا سردرد را بدتر می‌کند. همچنین مصرف نمک و نوشیدنی‌های یخ و بستنی نیز موقعی که فرد دچار سردرد شده است، اصلا توصیه نمی‌شود.

 

8- در زمان هایی که احساس سردرد می‌کنید، از خوردن مواد غذایی حاوی کافئین مثل قهوه، خودداری نمایید.

 

استرس ، فشار روحی ، فشار روانی ، اضطراب ،

 9- یکی از عوامل تشدیدکننده سردردهای مکرر، استرس و موقعیت‌های تنش زا و اضطراب آور می باشد. فردی که مدام در موقعیت‌های استرس زا قرار می گیرد و در پی آن به سردرد مبتلا می‌شود، باید با تمرین‌های کاهش استرس آشنا باشد. مثلا روش هایی مانند تمرین تنفس عمیق و یوگا را آموزش دیده باشد تا بتواند در مواقعیت‌های تنش زا از آنها استفاده نماید.

 

10- استفاده از روغن رزماری: می‌توانید لیف حمام خود را به روغن رزماری آغشته کنید و آن را پیشانی و قسمت سر خود بمالید. استفاده از روغن اسطوخودوس نیز مفید به نظر می‌رسد.

 

11- تغییر روش زندگی : می‌توان با تغییر سبک زندگی، کمتر به مشکلاتی مانند سردرد مبتلا شد. مصرف الکل و دخانیات از عوامل مهمی هستند که می‌توانند مشکلاتی مانند سردرد را ایجاد و تشدید کنند. مصرف غذاهای چرب و پر ادویه و شور نیز می‌تواند سبب افزایش فشار خون و سردرد شود. موادشیمیایی موجود در موادغذایی کارخانه‌ای (آماده) نیز از عوامل دیگری است که می‌تواند منجر به بروز سردرد شود. مصرف این نوع مواد را باید کاهش داد و یا کاملا کنار گذاشت.

 

12- طب سوزنی : تحقیقات نشان داده است که طب سوزنی می‌تواند سردرد را تسکین دهد.

سردرد مداوم می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری دیگر در بدن باشد

 

چند تذکر

1- در صورتی که طی یک ماه چند بار به سردردهای شدید مبتلا گشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا علت آن مشخص و درمان شود.

 

2- اگر سردرد با مشکلات دیگری مانند فراموشی همراه شود، حتما بررسی های سیستم اعصاب باید توسط پزشک متخصص انجام گیرد.

 

3- سردرد مداوم می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری دیگر در بدن باشد. همچنین سردردهای مکرر می‌تواند نشانه‌ای از یک آلرژی غذایی به حساب آید.


مطالب مرتبط:

چطور سردردتان را قطع کنید؟

چرا سردرد می گیریم؟

8 سردرد خطرناک

سردردهای صبحگاهی را جدی بگیرید

عوامل مۆثر در بروز سردرد

غذاهای مرتبط با سردرد

مواردی که باعث سردرد می‌شوند

چه عواملی باعث میگرن می‌شوند؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.