تبیان، دستیار زندگی
چه آگاه باشید و چه نباشید ، هر روز درگیر معامله های بی شماری هستید . من واقعا باور دارم که زندگی رشته ای دراز از روابط متقابل است و درست از لحظۀ تولد آغاز می شود.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

معامله‌های دوطرفه با بیشترین سود


چه آگاه باشید و چه نباشید ، هر روز درگیر معامله های بی شماری هستید . من واقعا باور دارم که زندگی رشته ای دراز از روابط متقابل است و درست از لحظه تولد آغاز می شود.

معامله‌های دوطرفه با نوجوان

وقتی در کودکی برای جلب توجه گریه کردید و مادرتان شما را در بغل گرفت و ساکت شدید ، نخستین معامله توافقی و توفیق آمیز شما کامل شد . بعد در مدرسه  برای جای بازی در زمین بازی معامله کردید . اولین صحبت با همسرتان احتمالا نیاز به داد و ستد پیچیده تری داشته است . بعد وارد بازار کار شدید و اولین خودرو ، اولین شغل ، اولین حقوق شما و اولین خانه ، همه لازمه اش معامله کردن بوده است .

ممکن است خودتان را معامله کننده نپنداشته و کلمه « معامله » را برای توضیح این فرایند به کار نبرده باشید ؛ اما شما همین کار را کردید . ما، در مقام پدر و مادر ، بایستی از اهمیت معامله اندیشمندانه در روابط خانوادگی خودمان آگاه باشیم .

در یک رابطه معامله ای که همه چیز کاملا مطابق میل شما باشد و نیازهای شریک یا فرزندانتان نادیده گرفته شود ، ممکن است در آن لحظه همه چیزخوب به نظر بیاید ؛ ولی دوامی نخواهد داشت .

همه روابط ، "دو طرفه " تعریف شده اند و تعاریفی که شما به آن می رسید ، حاصل معاملاتی است که با یکدیگر می کنید . ممکن است شما بگویید « من این رابطه را برقرار نکردم » ؛ این حقیقت ندارد . شما با رفتارتان به مردم و از همه مهمتر به فرزتدانتان می آموزید چگونه با شما رفتار کنند .

پنج گام حیاتی برای معامله توفیق آمیز

1-گسترده بحث را محدود کنید: خیلی مفید است که ابتدا هر دو طرف از توافق های خود باخبر شوند . اغلب اوقات ،  به اشتباه تصور می کنیم که به طور کامل با طرف دیگر در تضاد عقیده هستیم . در حالی که ، در حقیقت اینگونه نیست . با شناسایی آنچه می توانید با هم توافق کنید ، انرژی مثبتی به وضعیت تزریق می شود و قید و بندهایی پیش می آید .

می توانید بی پرده با هم بحث کنید و چیزهایی که  دو نفر شما با آن موافق هستید شناسایی کنید . وقتی بر سر یک موضوع خاص به توافق برسید ، نقطه ی شروعی برای معامله در اختیار دارید ، بعد وضع آرام می شود و یکی از شما ، دیگری را متقاعد می کند . اگر کارتان را  درست انجام داده باشید،  مطمئن باشید که  صحبت تان به یک بحث منطقی تبدیل می شود و شما به عنوان یک پدر یا مادر ،  امکان ندارد در آن شکست بخورید.

2-در یابید که آنان واقعا چه می خواهند : توجه کنید که نگفتم « دریابند چه کاری می خواهند بکنند یا نکنند . » موضوع در مورد چیزی است که طرف دیگر می خواهد . نوجوان شما ممکن است بگوید : « می خواهم تا ساعت 10 شب بیرون باشم . » اما آیا نیاز یا آرزویی پشت این خواسته وجود دارد ؟ فرزند شما با بیرون ماندن تا ساعت 10 شب چه کاری را می خواهد انجام دهد ؟

شما بایستی سعی کنید تا حد امکان روشهای گوناگونی را کشف کنید که فرزندانتان به آنچه می خواهند برسند ، بی آنکه چیزهایی که برای شما محترم است زیر پا گذاشته شود

شاید مطلب این باشد که همه بچه های « امروزی » تا 10 شب بیرون می مانند و او نمی خواهد حالت « امروزی بودن » خودش را از دست بدهد . خواسته هر چه که باشد ، لازم است شما تعیین کنید آیا روش امن تری که هر دوی شما با آن موافق باشید برای انجام یافتن این خواسته وجود دارد یا نه ، شما  می توانید راههای متفاوتی را پیدا کنید که به فرزندتان یاری دهد احساس کند « امروزی » است. برای انجام دادن کارهای دشوار بیشتر از یک راه وجود دارد . اگر شما خلاق باشید ، می توانید راه چاره دیگری پیدا کنید تا فرزندتان به آنچه واقعا می خواهد برسد .

بعضی از افراد ، خودخواه هستند و در معامله دست پیش را می گیرند که خدای ناکرده یک وقت پس نیفتند . آنان تصور می کنند اگر به آنچه می خواهند برسند و هیچ چیز از دست ندهند ، معامله خوبی کرده اند . همچنان که بارها در مباحث تربیتی یادآوری شده  ، تربیت فرزند مانند مسابقه دوماراتون است نه مسابقه دو ساعت . در نتیجه ، مهم این است که به شکلی خیرخواهانه و سخاوتمندانه عمل کنید .

هر وقت وارد معامله ای می شوید ، بهتر است افراد خود را وقف این کار کنند و به همان شدتی که برای خود تلاش به خرج می دهند، برای طرف دیگر هم سعی کنند. اما جالب اینجاست که اگر طرف مقابل به آنچه می خواهد ، یا احساس می کند نیاز دارد ، برسد ، نیازهای ما را هم برآورده خواهد کرد . شما بایستی سعی کنید تا حد امکان روشهای گوناگونی را کشف کنید که فرزندانتان به آنچه می خواهند برسند ، بی آنکه چیزهایی که برای شما محترم است زیر پا گذاشته شود .

معامله‌های دوطرفه با نوجوان

3-سخت بکوشید تا حد وسطی بیابید که هر دو طرف کم بدهند و کم بگیرند: شاید شما بخواهید به خطرهای محدودی دست بزنید و شاید فرزند شماهم بخواهد امتیازاتی به شما بدهد . مشکل بالقوه در معامله ها این است که اینها می توانند تا سطح اتمام حجت و سخنان جدی تنزل کنند . به جایی نمی رسید ، فقط رنجش و سرکشی را زیاد می کنید . پس دنبال آن حد وسط باشید !

4-در مورد موافقت و پیامد های معامله ها صریح باشید:  اگر رفتارهایی وجود دارند که احساس می کنید نشان دادن آنها برای نوجوان اهمیت دارد ، آنها را به طور مفصل شرح دهید تا سنجش در مورد قبول آنها آسان شود . فقط به نوجوان خود نگویید : « از تو می خواهم با من محترمانه تر رفتار کنی . » نمونه های صریحی از این قبیل بگویید : « وقتی از تو می خواهم آشغال را بیرون بگذاری نگو « بعد » ، یا « بعد از آنکه این سریال تلویزیونی را دیدم » ، بگو « چشم » و فورا هم انجام بده . »

5- از راه مذاکره توافق هایی بکنید: در آغاز کوتاه تر و پس از دوره ای سازگاری ، بلندتر : می توانید درباره ساعات رفت و آمد مذاکره و توافق کنید که به مدت دو هفته انجام شود و بعد از دو هفته که دیدید اوضاع چگونه پیش می رود ، بازنگری کنید . وقتی چند بار چنین پیشنهادی موثر واقع شد ، می توانید برای بازنگری عملکرد آن مدت را سی روز بعد یا شش ماه بعد قرار دهید . با این روش شما و فرزندتان الگوی موفقی را به وجود می آورید .

نوجوانان در مورد چیزها دورنگری ندارند . یادتان باشد آنچه را می خواهند ، همان لحظه می خواهند .

بنابراین ، از این موضوع به سود خودتان بهره بگیرید و در معامله ها از دیدگاه کوتاه مدت آنان استفاده کنید و الگوهای رفتاری دراز مدتی بسازید.

سرور حاجی سعید

بخش خانواده ایرانی تبیان


مطالب مرتبط:

درک قواعد زندگی برای نوجوان

تغییر والدین یا تغییر نوجوان؟

قانون گذاری، محدودیت نیست

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.