تبیان، دستیار زندگی
تخریب زیرساختهای غزه یکی از تحفه¬های عملیات سرب مذاب در تضییع حقوق انسانی مردم بیگناه بود. در اوج بحران، ضربه زدن به قلب مردم غزه با نابودسازی زیرساختهای مهم همچون آب و بهداشت و مضاف بر آن جلوگیری از ارسال تسهیلات کمکی به این مردم مظلوم، اوج بیرحمی رژیم ص
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نابود سازی زیر ساختها در غزه


تخریب زیرساختهای غزه یکی از تحفه‌های عملیات سرب مذاب در تضییع حقوق انسانی مردم بیگناه بود. در اوج بحران، ضربه زدن به قلب مردم غزه با نابودسازی زیرساختهای مهم همچون آب و بهداشت و مضاف بر آن جلوگیری از ارسال تسهیلات کمکی به این مردم مظلوم، اوج بیرحمی رژیم صهیونیستی را نشان میدهد.

نابود سازی زیر ساختها در غزه

تخریب زیرساختهای غزه یکی از تحفه‌های عملیات سرب مذاب در تضییع حقوق انسانی مردم بیگناه بود. در اوج بحران، ضربه زدن به قلب مردم غزه با نابودسازی زیرساختهای مهم همچون آب و بهداشت و مضاف بر آن جلوگیری از ارسال تسهیلات کمکی به این مردم مظلوم، اوج بیرحمی رژیم صهیونیستی را نشان میدهد.

قوانین بین‌المللی

در بند 12.1 کنوانسیون بین‌المللی حقوق اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، استفاده از و دسترسی به سالمترین منابع انسانی، جزء حق مسلم هر انسانی شناخته شده است. این حق در کنار حقوق دیگر چون حق دارا بودن غذا، پوشاک، مسکن، کار، تحصیلات، آبرو، زندگی، عدم تبعیض، برابری، مصونیت از شکنجه، امنیت، دسترسی به اطلاعات، و آزادیهای اجتماعی، جمعی و جنبشی قید شده است. دسترسی به منابع سلامت یعنی اینکه فرد حق مسلم دارد تا از آب و تمامی دیگر منایع سلامت بهره‌مند شود. تمامی قوانین بین‌المللی حمله به "شهروند" را کاملا غیرقانونی اعلام کرده‌اند.

یک انسان بدون آب بیش از چند روز زنده نمی‌ماند. وقتی شخص و بخصوص کودکان به آب سالم دسترسی نداشته باشند، دچار بیماریهای مختلف و خطرناک شده و احتمال مرگ آنها زیاد است. از 1967، رژیم صهیونیستی شروع به اشغال چاههای آب، خشکاندن معابر آبی، و تخریب و اشغال منابع آب شرب سالم کرد. همچنین اجازه ساخت زیرساخت آبی را هم نمی‌داد. طی این سالهای متمادی، تنها منبع آب سالم مردم غزه، سفره آبخیز ساحلی مدیترانه بوده است. کم کم با افزایش جمعیت مردم غزه، این آبخیز توان تغذیه آنها را تقریبا از دست داد. حالا طبق گزارشات بانک جهانی، فقط 5 الی 10 درصد این آبخیز دارای آب سالم است.

محاصره غزه موجب نابودی سیستم آبرسانی، چاه و فاضلاب و بهداشت غزه شد. تا پیش از عملیات سرب مذاب، غالب چاههای غزه خشک شده بود و باقی هم دارای منابع آبی کمی بودند. همچنین تجهیزات تزریق کلر در آب نیز دچار مشکل عدیده شده بود. علاوه بر این، برق‌رسانی به غزه که توسط اسراییل جلوگیری شده بود، موجب ایجاد خلل در کار فاضلابها شده بود.

حمله به تسهیلات آبرسانی

در طی عملیات سرب مذاب، ارتش اسراییل زیرساختها را مورد هدف قرار داد. این امر موجب شد تا با تخریب زیرساختها مردم غزه با مشکل بزرگی بی‌آبی و کم‌آبی مواجه شوند. طی 23 روز حمله، 19 هزار متر لوله نابود شد. چندین منبع آب و یکصد و 12 چاه. زیرساخت فاضلاب یکی دیگر از اهداف دشمن بود. از آنجاییکه اسراییل سالهاست فلسطین را در اشغال دارد، کاملا با زیرساختهای این سرزمین آشنایی دارد. همین جاست که مسئله به هیچ انگاشتن حقوق مردم بیدفاع که در مغایرت کامل با قوانین بین‌المللی قرار داد پررنگ میشود. در ذیل موارد مختلفی از حمله و خسارت متعاقب را خواهید خواند:

مورد 1

در  روز 3 ژانویه حمله هوایی به لوله‌های آب موجب عدم آبرسانی به چند چاه و در نتیجه قطع آب مصرفی 30 هزار نفر شامل 15 هزار کودک شد.

مورد 2

طی عملیات سرب مذاب، ژنراتور ایستگاه فشار آب در بیت لاهیه در طی یک حمله نابود شد و لذا آب فاضلاب در خیابانها جمع گردید.

در طی عملیات سرب مذاب، ارتش اسراییل زیرساختها را مورد هدف قرار داد. این امر موجب شد تا با تخریب زیرساختها مردم غزه با مشکل بزرگی بی‌آبی و کم‌آبی مواجه شوند. طی 23 روز حمله، 19 هزار متر لوله نابود شد. چندین منبع آب و یکصد و 12 چاه. زیرساخت فاضلاب یکی دیگر از اهداف دشمن بود. از آنجاییکه اسراییل سالهاست فلسطین را در اشغال دارد، کاملا با زیرساختهای این سرزمین آشنایی دارد. همین جاست که مسئله به هیچ انگاشتن حقوق مردم بیدفاع که در مغایرت کامل با قوانین بین‌المللی قرار داد پررنگ میشود

مورد 3

یک لوله 16 اینچی مربوط به بخش دفع آلودگیهای فاضلابی ترکید و سیل آلودگیها خیابانهای غزه را گرفت.

مورد 4

در 10 ژانویه یکی از مخازن فاضلاب بخش دفع آلودگیهای فاضلابی ترکید.

مورد 5

ارتش اسراییل در تاریخ 2 ژانویه لوله‌های انتقال آب به سه چاه مناطق "نسیرات" و "الزهرا" را منفجر کرد. 30 هزار نفر شامل 15 هزار کودک و نوجوان تا زمان پایان جنگ دسترسی به آب مصرفی نداشتند.

مورد 6

یکی از بزرگترین صدمات مربوط به شاه لوله انتقال آب شمال غزه به غزه بود. لوله ای که به 5 تا 7 چاه اب میرساند. 40 درصد مردم غزه از آب این لوله سیراب و پاکیزه میشدند. وقتی ترکید 200 هزار نفر شامل 100 هزار کودک از آب تمیز جاری بی‌بهره ماندند. مدیریت تسهیلات آب ساحلی غزه از واحد هماهنگی مرز ارتص درخواست کرد که حداقل اجازه تعمیر این لوله‌ را به آنها بدهد تا این مردم بی‌آب نمانند. اما اسراییلی‌ها حتی اجازه این کار ندادند. این لولهپس از پایان جنگ تعمیر شد.

مورد 7

طی عملیات سرب مذاب، ارتش اسراییل اقدام به حمله به یکی از پایگاههای قدیمی خود و در نتیجه تحریب دیوار "الاداره" در شرق جبلیه کرد. اپراتور چاه در این منطقه در حین حمله کشته شد. مردم منطقه که شامل 13 هزار کودک و نوجوان بودند، بی اب ماندند.

مورد 8

ترانسفورمر برقی آب منطقه "الشیخ" طی یک حمله نابود شد. یک تعمیرکار زندگی خود را به خطر انداخت تا توانست تسهیلات آبرسانی و چاه منطقه را تعمیر کند.

مورد 9

بخش دفع آلودگیهای فاضلابی غزه در عطی عملیات سرب مذاب دچار صدمه شدید شد. 100 هزار متر مکعب اب در شهر جاری شد.

ترجمه:محمدرضا صامتی

بخش فرهنگ پایداری تبیان


منابع:

مرکز حقوق بشر "المیزان"

شورای جهانی دفاع از حقوق کودکان