تبیان، دستیار زندگی

8 توصیه بهداشتی برای نوجوانان

در دوران نوجوانی، تغییرات عمده‌ای در جسم و روح هر فرد ایجاد می‌شود و به رعایت بهداشت باید بسیار اهمیت داده شود. در برخی موارد مشاهده می‌شود که افراد نوجوان به دلیل عدم داشتن آگاهی‌های لازم از بهداشت بدن خود در سنین نوجوانی، دچار مشکلات سلامتی می‌شوند که تا آخر عمر گریبانگیر آنها بوده است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زهره لطیفی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
بهداشت نوجوانان   بهداشت نوجوانی

 

بنابر این به نوجوانان توصیه می‌شود که نکات بهداشتی زیر را جدی بگیرند و در رعایت آنها کوشا باشند:

 

1- حمام کردن منظم: بدن کودکان هنگام عرق کردن‌ بو نمی‌گیرد، به عبارت دیگر بوی عرق کودکان نامطبوع نیست. اما این شرایط دوام ندارد و با رسیدن به سنین نوجوانی تغییر زیادی می‌کند، یعنی بوی عرق بدن در نوجوانی نامطبوع می‌شود که تحمل آن هم برای فرد و هم برای دیگران آزاردهنده است. بنابراین به نوجوانان توصیه می‌شود که هر روز و یا یک روز در میان، حمام کنند. اگر هر روز ورزش می‌کنید بعد از ورزش هم حمام کنید تا شادابی لازم را به دست آورید و از بوی نا مطبوع عرق جلوگیری نمایید.

 

2- اصلاح موهای زائد: در طی دوران بلوغ، رویش موهای زائد ناحیه تناسلی و زیربغل‌ها در دخترها و رویش موهای ریش و سبیل، زیر بغل و ناحیه تناسلی در پسرها دیده می‌شود.

اصلاح موهای زائد بدن مهم است،‌ زیرا در غیر این صورت باعث ایجادبوی نامطبوعی در این قسمت‌ها می‌شود

3- خوشبو کردن بدن: استفاده از خوشبوکننده‌ها مانند مام و اسپری بعد از استحمام، برای کاهش بوی عرق بسیار مناسب می‌باشد و به کسانی که بسیار عرق می‌کنند، توصیه می‌شود که این وسایل خوشبوکننده را همراه خود داشته باشند تا در صورت لزوم چند بار در روز از آن استفاده کنند.

همچنین به افرادی که از بوی نامطبوع عرق خود رنج می‌برند توصیه می‌شود که حتما از لباس‌های نخی استفاده کنند و کمتر از لباس‌ها با الیاف مصنوعی استفاده کنند، زیرا الیاف مصنوعی باعث تعریق بیشتر بدن و بد بو شدن آن می‌شوند.

 

4- مسواک زدن : سلامت دندان ها در نوجوانی بسیار مهم است. مسواک زدن و کشیدن نخ دندان بعد از هر وعده غذایی بهترین حالت ممکن است. اما اگر نتوانستند سه بار در روز مسواک بزنید، با صلاحدید پزشک خود از دهانشویه استفاده کنید.

 

این نکته را به خاطر داشته باشید که استفاده از دهان شویه نمی تواند جای مسواک قبل از خواب شب را بگیرد .همچنین زیاده روی در مصرف دهانشویه مضر است.

 

5- پوشیدن لباس های تمیز: حتما لباس عرقی و بودار خود را بشویید و بعدا بپوشید. هیچ وقت برای بیرون رفتن دوباره از این لباس های کثیف استفاده نکنید.

 

6- مراقبت از پوست: به دلیل تغییرات هورمونی در دوران نوجوانی و بلوغ، جوش هایی بر روی صورت و بدن نوجوانان بروز می‌کند که با رعایت موارد زیر می توانید بروز این جوش ها را به حداقل برسانید :

  • صورت و پوست خود را هر روز بشویید (با صابون ملایم) تا سلول های مرده پوست و باکتری هایی که سبب بروز آکنه می‌شود را از بین ببرید .

    تغییرات هورمونی در قاعدگی سبب تغییرات روحی و جسمی در دخترها می‌شود

از رژیم غذایی سالم و متعادلی پیروی کنید. از مصرف غذاهای چرب و تند خودداری کنید. مصرف این غذاها، جوش های صورت را بدتر می‌کنند. از مصرف موادغذایی دارای کافئین، شکر و الکل اجتناب کنید.

  

- در صورتی که جوش های زیادی دارید که بر روی زیبایی تان تاثیر منفی گذاشته است، به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا در صورت صلاحدید او از کرم ها و لوسیون های مخصوص برای از بین بردن این جوش ها استفاده کنید.

 

7- تغییر صدا در دوران بلوغ: در دوران بلوغ صدای پسرها تغییر پیدا می‌کند و به اصطلاح دورگه می‌شود تا به صدای یک مرد بالغ تبدیل شود. رعایت نکات بهداشتی برای تقویت تارهای صوتی و عدم آسیب رساندن به آن از نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

در بعضی موارد دیده می‌شود که به دلیل شرایط خاص دوران بلوغ، پسرها از این تغییر صدا احساس ناخوشایندی دارند و خجالت می کشند صحبت کنند. والدین باید آگاهی های لازم را به آنها بدهند و شرایط مناسبی را فراهم کنند تا این احساس ناخوشایند کم کم از بین برود و او به مرد شدن خود افتخار کند. در این دوره توصیه می‌شود موادغذایی سرد و محرک مانند فلفل، ادویه جات تند و آب سرد را کمتر مصرف کنند تا تارهای صوتی کمتر تحریک شوند.

 

8- رعایت بهداشت قاعدگی در دخترخانم ها: شروع قاعدگی در دخترخانم ها یکی از مهم ترین فرایندهایی است که نشان دهنده بلوغ دختران می‌باشد. آگاهی لازم برای ورود به این دوره بسیار مهم است. در صورتی که دختران از این آگاهی‌ها بی بهره باشند، با افسردگی‌های زیادی روبرو می‌شوند و آن را نوعی نقص و ضعف تلقی می‌کنند. تغییرات هورمونی در این دوره سبب تغییرات روحی و جسمی متعددی در دخترها می‌شود.

استفاده از محصولات بهداشتی زنانه در قاعدگی، از جمله نوار بهداشتی یکی از آموزش‌هایی است که مادر باید به دختر جوان خود بدهد.

اگر دختران با مادر خود تعامل زیادی داشته باشند بیشتر می‌توانند از وجود او در این شرایط حساس نوجوانی لذت ببرند و از تجربه‌های او استفاده کنند.


مطالب مرتبط:

بهداشت قاعدگی در دختران نوجوان

اهمیت بهداشت و نظافت شخصی

بوی عرق شما، دیگران را آزار می‌دهد  

زود به زود حمام کنید  

حتما هر شب دندان‌هایتان را مسواک بزنید  

لباس‌های کثیف و عرق‌کرده را نپوشید  

آیا بلوغ زودرس باید درمان شود؟

20 راه کاهش جوش‌های دوران بلوغ

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.