تبیان، دستیار زندگی
در مبتلایان به عفونت ویروسی ایدز، رژیم غذایی مناسب روند پیشرفت بیماری را کند می‌کند و می‌تواند در کنار دارودرمانی موثر باشد...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

12 توصیه‌ی تغذیه‌ای به مبتلایان ایدز


در مبتلایان به عفونت ویروسی ایدز، رژیم غذایی مناسب روند پیشرفت بیماری را کند می‌کند و می‌تواند در کنار دارودرمانی موثر باشد...

 ایدز

در رژیم غذایی این بیماران باید مصرف غلات کامل، میوه‌ها و سبزی‌های تازه گنجانده شود و دریافت ویتامین‌های A، C، E، B6 و املاحی مانند روی و سلنیوم مورد توجه قرار گیرد تا سیستم دفاعی بدن عملکرد بهتری پیدا کند و بیماری کنترل شود.

بهتر است این نکته‌ها برای بهبود وضعیت تغذیه‌ای افراد مبتلا به ایدز مورد توجه قرار گیرد:

* مواد غذایی سرشار از ویتامین A، نه تنها به حفظ سلامت پوست و سلول‌های مخاطی دستگاه گوارش کمک می‌کنند، بلکه خطر ابتلا به عفونت تنفسی را نیز کمتر خواهند کرد. مصرف جگر، تخم‌مرغ، پنیر چدار، سبزی‌ها و میوه‌های تازه نیاز بدن به این ویتامین‌ها را تأمین می‌کند.

* ویتامین C با مهار رشد ویروس و حفظ قوای ایمنی بدن در بهبود وضعیت این بیماران موثر است بنابراین گنجاندن میوه‌هایی مانند پرتقال، لیمو و سبزی‌هایی مانند انواع کلم به خصوص کلم بروکلی در رژیم غذایی روزانه‌شان می‌تواند موثر باشد.

* ویتامین B6 در مواد غذایی‌ای مانند موز، عدس و اسفناج وجود دارد و دریافت این ماده مغذی سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند و مقاومت در برابر عفونت را افزایش می‌دهد.

* ویتامین E خطرهای ناشی از آسیب‌های اکسیداتیو حاصل از عفونت را کم و به حفظ پاسخ ایمنی در برابر ویروس کمک می‌کند بنابراین مصرف مواد غذایی سرشار از این ویتامین مانند جوانه گندم، میگو، تخمه آفتابگردان و روغن گلرنگ بسیار مفید خواهد بود.

*روی نیز مانند ویتامین B6 به عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و مقاومت در برابر عفونت را افزایش می‌دهد بنابراین مصرف منابع آن مثل نان گندم کامل، عدس، جگر گوساله و نخود سبز برای این بیماران توصیه می‌شود.

* کمبود سلنیوم، خطر پیشرفت بیماری و شدت گرفتن آن را افزایش خواهد داد. مصرف مواد غذایی حاوی آن مانند انواع ماهی و البته سویا و نان تهیه شده از آرد گندم کامل نیاز به این ماده معدنی را تأمین کند.

زخم دهان یکی از مشکلات آزاردهنده این بیماران است و در صورت بروز

چنین مشکلی، توصیه می‌شود آن‌ها از خوردن غذاهای شور، اسیدی

و ادویه‌دار خودداری کنند

* ماهی‌های چرب، مغزها و دانه‌های خام به دلیل داشتن اسیدهای چرب ضروری احتمال تشدید عفونت را کاهش می‌دهند بنابراین گنجاندن به اندازه آن‌ها در برنامه غذایی روزانه می‌تواند موثر باشد.

* از آنجا که بیماران مبتلا به ایدز اغلب حالت تهوع دارند و استفراغ می‌کنند، بهتر است تعداد وعده‌های غذایی‌شان را افزایش و حجم هر وعده را کاهش دهند تا احتمال بروز این عارضه گوارشی در آن‌ها کمتر شود.

* زخم دهان یکی از مشکلات آزاردهنده این بیماران است و در صورت بروز چنین مشکلی، توصیه می‌شود آن‌ها از خوردن غذاهای شور، اسیدی و ادویه‌دار خودداری کنند.

* بهتر است مبتلایان به ایدز سعی کنند غذاهایشان را داغ نخورند.

* مصرف نوشیدنی برای این بیماران توصیه می‌شود زیرا خشکی دهان احتمال بروز عفونت را افزایش می‌دهد و نوشیدن مایعات به خصوص نوشیدنی‌های کربوهیدرات‌دار و شیرین، مفید خواهد بود.

* این بیماران نباید غذاهای تهیه شده از کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مانند نان سفید را در رژیم غذایی‌شان داشته باشند و بهتر است مصرف قند، شکر و چربی‌های اشباع را نیز به حداقل ممکن برسانند.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع: هفته نامه سلامت - سارا حسنلو

مطالب مرتبط:

7 ماده‌ی غذایی برای مقابله با مشکلات ایدز

پیشگیری از ایدز با تغذیه صحیح و ...

ایدز و تغذیه با شیر مادر

تغذیه در مبتلایان به ایدز (1)

تغذیه در مبتلایان به ایدز (2)

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.