تبیان، دستیار زندگی
روزنامه ها تا تاریخ 24/3/1384 روزنامه جام جم اگر در روزهای گذشته برخی ارزیابی ها بیشتر به برنامه ها و دیدگاه های نامزدهای انتخابات نهم بازمی گشت ، امروز خود نامزدهای انتخاباتی به نقادی یکدیگر پرداخته اند. شاید به همین ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گزیده اخبار روزنامه ها تا تاریخ 24/3/1384


روزنامه جام جم

اگر در روزهای گذشته برخی ارزیابی ها بیشتر به برنامه ها و دیدگاه های نامزدهای انتخابات نهم بازمی گشت ، امروز خود نامزدهای انتخاباتی به نقادی یکدیگر پرداخته اند.

شاید به همین دلیل مروری بر موضع گیری ها و ارزیابی های صریح تر نامزدهای انتخاباتی از یکدیگر خالی از لطف نباشد ؛ با هم خبرهای انتخاباتی یاد شده را مرور می کنیم:

دلیل اصلی گرانی و مفاسد در کشور ضعف مدیریت اجرایی است

محمدباقر قالیباف گفت : تورم ، گرانی ، اعتیاد و مفاسد، نشات گرفته از ضعف مدیریتی کشور است و وجود این عوامل ، پدران را شرمنده فرزندان کرده است.

به گزارش فارس ،نامزد نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به نگرانی ها و دغدغه های کنونی خانواده های ایرانی درخصوص مشکل بیکاری جوانان و گرانی گفت : بار سختی بر دوش مردم است که این بار نشات گرفته از عدم استفاده درست مدیران از ظرفیت های کشور است.

وی وجود این مشکلات را به دلیل عدم واگذاری اداره امور کشور به مردم دانست و افزود: نهاد دولت به خاطر درآمدی که از نفت داشت این احساس را نکرد که باید امور مردم را به خود آنها واگذار کند.


نتیجه نظرسنجی دقیق از مردم را باید 27 خرداد مشاهده کرد

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت : در یک نظرسنجی ، یک نامزد در رتبه آخر و در نظرسنجی دیگر در رتبه اول قرار دارد. نتیجه نظرسنجی دقیق از مردم را باید 27 خرداد مشاهده کرد. مهدی کروبی در جمع خبرنگاران افزود: اکنون فضای کشور انتخاباتی شده و نامزدها مواضع خود را مطرح می کنند ، اما تصمیم گیری مردم ما پیچیده و حساس است.

وی همچنین احتمال دو مرحله ای شدن انتخابات را منتفی ندانست و گفت : این احتمال وجود دارد که برای اولین بار در کشور ما ، انتخابات ریاست جمهوری دومرحله ای شود.کروبی در پاسخ به این پرسش که در صورت انتخاب شدن آیا می توانید با مجلس هفتم کار کنید ، اظهار کرد: ما که وارد این صحنه شدیم ، آمده ایم که کار کنیم هرچند مشکلاتی هم خواهیم داشت ، اما قابل تحمل است.


شورای هماهنگی بر قطعیت حمایت خود از نامزدی لاریجانی تاکید کرد

روابط عمومی شورای هماهنگی نیروهای انقلاب در اطلاعیه ای با تکذیب اظهارات محسن یحیوی ، نماینده بروجرد، مبنی بر این که شورای هماهنگی به دنبال پیروزی علی لاریجانی نیست ، بر قاطعیت این شورا برای حمایت همه جانبه از نامزد خود و تلاش برای پیروزی وی در انتخابات تاکید کرد. به گزارش ایرنا در این اطلاعیه آمده است : این شورا ضمن احترام به همه نامزدهای انتخاباتی و محکوم کردن برخی از تخریب ها و بداخلاقی های رایج علیه نامزدها و نیز با تکذیب اظهارات خلاف واقع برخی از حامیان نامزدها ، مبنی بر کناره گیری لاریجانی یا انصراف شورای هماهنگی نیروهای انقلاب و گروههای عضو آن از حمایت وی ، بر حضور نامزد قطعی خود، لاریجانی ، تا آخر در صحنه انتخابات تاکید می کند. در این اطلاعیه تاکید شده است : گروهها و تشکلهای عضو شورای هماهنگی نیروهای انقلاب و تشکیلات اجرایی این شورا در سراسر کشور که ستادهای لاریجانی را تشکیل داده اند ، با جدیت و تلاش فراوان به دنبال پیروزی نامزد این شورا بوده و با توجه به رشد چشمگیر مقبولیت لاریجانی در میان آحاد مردم در اقصا نقاط کشور ، بسیار به پیروزی وی امیدوار هستند.


سیاه نمایی به بهانه کسب آراء بیشتر حرام است

ایرنا: روزنامه ایمان قم به نقل از حضرت آیت الله ناصرمکارم شیرازی از مراجع عظام تقلید قم نوشت : سیاه نمایی به بهانه کسب آراء بیشتر ، حرام و کاری غیراسلامی است.

این نشریه در شماره 948 خود از قول این مرجع تقلید آورده است : انتخابات نهم ریاست جمهوری یکی از صحنه های آزمایش الهی است و باید کاری شود که هم انتخاب کننده و هم انتخاب شونده از این امتحان الهی روسفید بیرون آید. این مرجع ، شرکت در انتخابات را به عنوان یک فریضه الهی دانست و گفت : در شرعی بودن انتخابات شک نکنید و وسوسه نشوید، باید به عنوان فریضه ای شرعی در انتخابات شرکت کنید. آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: مردم سرنوشت خود را خودشان تعیین می کنند ، نه بیگانگان و دشمنان.

این مرجع تقلید با سفارش به پرهیز از هرگونه اعمال خلاف شرع در انتخابات تاکید کرد و افزود: یکی از حرامهایی که باید از انجام آن پرهیز کرد ، تخریب چهره هاست.


اگر معین انتخاب شود آینده بسیار پر چالشی پیش روست

فارس : سخنگوی ستاد انتخاباتی معین گفت : در صورت موفقیت معین در انتخابات بدون تردید آینده بسیار پرچالشی پیش روی ماست ، اما دستمایه و ذخیره ما برای ادامه این راه ، تجربیات فاز اول اصلاحات است.

الهه کولایی افزود: شواهد نشاندهنده گسترش و تعمیق گفتمان دمکراسی در کشور است ؛ به صورتی که بر اساس یک نظرسنجی از سوی وزارت اطلاعات هم اکنون محبوب ترین سیاستمدار کشور آقای خاتمی با 88.4 درصد آراست و نفر دوم تنها 17 درصد آرا را کسب کرده است.


فشارها بر ما برای رسیدن به اجماع ، بداخلاقی انتخاباتی است

فارس : نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت : فشارها بر ما مبنی بر به اجماع رسیدن از نوع بداخلاقی های انتخاباتی است و بخشی از آن نیز از طرف همان کسانی است که خودشان چند نامزد در انتخابات دارند ولی این بحث را منحصر به ما کرده اند. محمود احمدی نژاد در یک مصاحبه مطبوعاتی افزود: اصلا شاید توزیع آراء در حوزه های گوناگون به صورتی باشد که ما نیاز به بیش از یک سلیقه در عرصه انتخابات داشته باشیم.

شهردار تهران تصریح کرد: در کشور ما در انتخابات حقیقتا همان چیزی که مردم می خواهند اتفاق می افتد و این تفاوت اساسی ایران با دیگر کشورهاست.

احمدی نژاد اظهار کرد: بعد از 8 سال توسعه اقتصادی و 8 سال برنامه توسعه سیاسی ، ملت ما در آستانه یک تجربه جدید است و آن چنان که از شواهد برمی آید و رقابت های انتخاباتی خوبی در میان نامزدهای سلایق مختلف شکل گرفته است ، امید می رود شاهد انتخابات پرشوری باشیم.


معین: دولت آینده باید حکومت دانایان باشد

ایسنا: مصطفی معین گفت : دولت آینده باید حکومت دانایان و نخبگان علمی و حاکم بودن فرهنگ علمی و فضای آکادمیک باشد ، ارج گذاری به معلم و استاد مورد توجه قرار گیرد و دستگاه های انسان ساز از جمله وزارت آموزش و پرورش ، آموزش عالی و سایر دستگاه های آموزشی در راس باشند و اقدامات بر اساس پشتوانه علمی انجام شود. نباید در مجلس هیچ تصمیمی به طور سلیقه ای و جناحی گرفته شود و علامه دهری در دولت ، خارج از دولت و جای دیگر نخواهد بود. گذشت زمانی که یک فرد در همه حوزه ها صاحبنظر باشد. نامزد نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: رویکرد من نگاه اخلاقی به سیاست و مدیریت است. آقای خاتمی تجلی صداقت ، صبوری و صمیمیت بود و علی رغم همه ناکامی ها و فرصت سوزی ها ، هنوز هم محبوب ترین شخصیت ملی ما خاتمی است. رویکرد من علاوه بر داشتن صداقت ، صمیمیت و صبوری ، صراحت و صلابت است.


انتخابات در فضایی آرام برگزار خواهد شد

ایسنا: محمدجواد لاریجانی گفت : شرایط ما از لحاظ امنیتی به مراتب بهتر از سالهای گذشته است و به رغم تلاش بعضی برای ناآرام نشان دادن فضای کشور ، انتخابات ریاست جمهوری در فضایی آرام برگزار خواهد شد. وی افزود: انتخابات صرفنظر از این که چه کسی پیروز شود، برکات زیاد دیگری برای ما دارد. در برهه ای از انتخابات ، دور هم جمع می شویم و به بررسی مسائل سیاسی می پردازیم که این امر موجب افزایش آگاهی جامعه از مسائل روز خواهد شد. وی تاکید کرد: باید همه ما به این امر به عنوان شاخص تمدن و پیشرفت نگاه کنیم.


رای دادن در انتخابات ریاست جمهوری فقط با ارائه شناسنامه انجام می شود

ایسنا: رای دادن در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری فقط با ارائه شناسنامه جمهوری اسلامی ایران میسر است و الزامی به عکس داربودن شناسنامه نیست.

کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات ستاد انتخابات کشور ، از تمامی هموطنانی که در روز رای گیری - جمعه 27 خرداد - واجد شرایط رای دادن هستند ، درخواست کرد شناسنامه های خود را برای رای دادن آماده کنند.


شرایط رای دادن ایرانیان مقیم خارج از کشور

واحد مرکزی خبر: رای دهندگان خارج از ایران در صورت همراه نداشتن شناسنامه می توانند با ارائه گذرنامه معتبر جمهوری اسلامی ایران رای دهند. ستاد انتخابات با اعلام این خبر تاکید کرد ، اخذ رای در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران فقط با ارائه شناسنامه جمهوری اسلامی ایران میسر است و الزامی به عکسداربودن شناسنامه نیست.

براساس قانون ، افرادی می توانند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند که در روز رای گیری 16 ساله شده باشند (متولدان خرداد 1369 و پیش از آن).


نتایج انتخابات ایران رایس را دچار شرمندگی می کند

سخنگوی وزارت امور خارجه ، اظهارات تهاجمی رایس علیه انتخابات ایران را زمینه شرمنده شدن او پس از مشارکت بزرگ مردم ایران در 27 خرداد توصیف کرد.

وزیر خارجه امریکا 2 روز پیش به انگیزه فرمایشی القاکردن انتخابات ریاست جمهوری در ایران گفته بود: نتیجه انتخابات در ایران مشخص است.

دکتر آصفی گفت : امریکا به دلیل حمایت از رژیمهای دیکتاتور همچون محمدرضا پهلوی در موقعیتی قرار ندارد که درباره دمکراسی اظهارنظر کند. وی با بیان این که به دلیل شور و نشاط آشکار فضای انتخاباتی در ایران ، امریکا با بغض واکنش خود را در این خصوص نشان می دهد، گفت : بهتر است خانم رایس و مقامات امریکا درباره ایران با احتیاط بیشتری اظهارنظر کنند تا روز پس از برگزاری انتخابات ایران شرمنده نشوند. پرسشها و پاسخهای هسته ای پس از هفته ها در نشست دیروز آصفی با خبرنگاران کوتاه بود. وی با اشاره به گزارش های مثبت آژانس پس از بازرسی های اخیر گفت : بازرسان بتازگی 3روز از نظنز بازدید کردند و معلوم شد همانطور که ما بارها اعلام کرده بودیم ، هیچ فعالیت هسته ای منحرف از مقاصد صلح آمیز در ایران وجود ندارد، اما امیدواریم اروپا که برای ارائه پیشنهاد جامع به ما آماده می شود، از خویشتنداری ما سوئاستفاده نکرده و حق ایران در استفاده از فناوری چرخه سوخت را لحاظ کرده باشد. وی موافقت امریکا با انتخاب البرادعی را تلاش کاخ سفید برای خروج از انزوا تحلیل کرد و سفر اخیر او به امریکا را طبیعی دانست.

آصفی همچنین خبر داد که اخیرا وزارت خارجه از سفارت هلند و چند سفارتخانه دیگر نامه هایی دریافت کرده که آنها متقاضی ملاقات با نامزدهای انتخاباتی هستند و پاسخ دادیم تصمیم گیری در این باره به خود نامزدها بازمی گردد. این توضیح سخنگو در پاسخ به پرسشی درباره دیدار یکی از نامزدها با سفرای خارجی مطرح شد. یکی از خبرنگاران از آصفی پرسید: آماری در دست است که براساس آن ، شما ماهانه 30 مورد تکذیب می کنید؛ آیا این مساله را تایید می کنید؟ آصفی به این پرسش ، پاسخی جدی و قاطع داد. او گفت : این آمار را تکذیب می کنم.

این تنها تکذیب جلسه امروز است و ما هم به هر حال آمار و ارقامی در این زمینه داریم که حداکثر 4 یا 5 مورد است ، ضمنا خوب است چنین پرسشی با ذکر مصادیق تکذیب ها و تاییدها همراه باشد. اما از اینها گذشته ، اگر روزی هزار بار درباره جمهوری اسلامی دروغ بگویند، معلوم است که من هر هزار بار را تکذیب خواهم کرد. در عین حال باید از کسانی که علیه ایران دروغ می گویند، پرسیده شود که چرا تا این حد دروغ می سازند. سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارنظرهای نامزدها درباره سیاست خارجی گفت : سیاه نمایی هم حدی دارد. صرفنظر از 2سال اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، نظام در 25سال گذشته رو به جلو بوده است.

کشور ما امروز به جایی رسیده که مقامات چند کشور اروپایی در مقابل مقامات جمهوری اسلامی به مذاکره می نشینند و فشارهای یک ابرقدرت علیه کشور ما به جایی نمی رسد. هیچ گاه سیاست خارجی در ایران به خوبی حالا نبود. البته قبول داریم که می شد بهتر باشد و این طبیعی است.

در این میان خبرنگاری درخصوص وزیر خارجه مصر که 2 روز پیش گفته بود روابط ایران و کشورش رو به بهبود است ، نظر آصفی را جویا شد. وی تصریح کرد: به نظر ما اصلا این گونه نیست ، چرا که مصر کشوری است که دیپلمات ما را بی جهت محکوم کرده است.


تکذیب دفتر آیت الله مجتبی تهرانی در حمایت از نامزدی خاص

مهر: دفتر آیت الله مجتبی تهرانی در رابطه با انتشار اخباری درباره حمایت ایشان از نامزدی خاص در انتخابات آتی ریاست جمهوری اطلاعیه ای صادر کرد.

دربخشی از این اطلاعیه آمده است : در پی مراجعه بسیاری از مومنین و سوال از محضر حضرت آیت الله مجتبی تهرانی در رابطه با انتشار اطلاعیه ای در تهران و برخی شهرستانها تحت عنوان حرکت خودجوش مردمی در حمایت از... که به طرح این سوال پرداخته است که «به نظر شما حمایت آیت الله مجتبی تهرانی از چه کسی است؟» معظم له در جواب فرموده اند: اینجانب در حمایت هیچ یک از نامزدهای محترم نظری ابراز نکرده ام.


حداد عادل: اجماع اصولگرایان بعید است

واحد مرکزی خبر: رئیس مجلس شورای اسلامی ، ائتلاف اصولگرایان را درباره نامزدی واحد بعید دانست و گفت : اکنون مردم با همین ترکیب در انتخابات شرکت می کنند و به هر کس متناسب با سلیقه خود رای می دهند. حداد عادل پس از ورود به شهر بم با اشاره به نزدیک شدن زمان انتخابات ریاست جمهوری آن را نشانه نشاط ملی و دلبستگی مردم به سرنوشت و پیشرفت کشورشان دانست و تصریح کرد: این شور و علاقه در سراسر کشور وجود دارد و مطمئنم 27 خرداد مردم در حماسه ای این علاقه را نشان خواهند داد.


نیروهای مسلح ، وارد دسته بندی های سیاسی نشوند

ایرنا: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت : من باز هم از همه همرزمانم در سراسر کشور دعوت می کنم که برابر بخشنامه ستاد کل نیروهای مسلح ، از ورود در دسته بندی ها خودداری کنند. سردار سرلشکر سید حسن فیروزآبادی از نیروهای مسلح خواست با حفظ احترام نظامیان با تشخیص ، رای شخصی خودشان را به صندوق بریزند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: با توجه به زمان باقیمانده تا 27خرداد، روز انتخابات باشکوه ریاست جمهوری ، از همه خانواده بزرگ نیروهای مسلح دعوت می کنم همه با هم در پای صندوق های اخذ رای حاضر شوند و به رئیس جمهور مورد نظر خودشان رای دهند.


ارزیابی قالیباف از رئیس جمهور حزبی

مهر: نامزد نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برابر این پرسش که «به نظر شما رئیس جمهور حزبی موفق تر است یا رئیس جمهوری که وابستگی حزبی نداشته باشد؟» پاسخ داد: در حال حاضر رئیس جمهوری موفق است که وابستگی حزبی نداشته باشد و بتواند از همه ظرفیتهای کشور استفاده کند، ولی اگر روزی در کشور حزب واقعی به وجود بیاید، بهتر است که رئیس جمهور حزبی باشد. وی با اشاره به مهمترین نقاط قوت دولت خاتمی افزود: خاتمی فضای بسته کشور را باز کرد و به مردم جرات سوال کردن داد و این اتفاق مبارکی بود.قالیباف نقطه ضعف خاتمی را تضعیف شیرازه دولت در زمان او دانست و یادآور شد : وقت دولت بخاطر تنش های سیاسی که هر دو جناح سیاسی در بوجود آوردن آن نقش داشتند ، گرفته شد و از پرداختن به کارهای اصلی و اساسی کشور غفلت کرد.


استفاده از تمامی اقوام از  برنامه های یک دولت عدالتخواه است

فارس : دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : استفاده از تمامی اقوام و قومیت های ایرانی در سراسر کشور در دولت آینده از برنامه های یک دولت عدالتخواه و مردمی است.

نامزد نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: امروز باید ببینیم امام ، تاریخ و ملت ، از ما چه می خواهند و ما در قبال آنها چه وظیفه ای داریم ؛ چرا که امروز، روز کمک به مردم است نه دعواهای سیاسی و جناحی.


مهرعلیزاده : در آمد ارزی کشور اصولی هزینه نمی شود

ایرنا: نامزد انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری درآمد نفتی کشور را سالانه 27 میلیارد دلار اعلام و اظهار کرد: اگر این درآمدها بجا و اصولی برای سرمایه گذاری های زیربنایی هزینه شود ، ریشه بیکاری به عنوان مادر مشکلات جامعه کنده خواهد شد. وی با اشاره به مشکل بیکاری و اعتیاد جوانان افزود: 10 ، 20 آقازاده ، اقتصاد ایران را به انحصار خود درآورده و موجب این همه بیکاری و اعتیاد جوانان در کشور شده اند. او با بیان این که اینها (آقازاده ها) از انسانیت ، احساس و اعتماد مردم سوءاستفاده کرده و ذره ای برای مردم دل نمی سوزانند ، خاطرنشان کرد: برای آنان مهم نیست که سالانه 15 درصد آمار معتادان در کشور افزایش یابد.


هاشمی رفسنجانی: اگر اجماع حاصل می شد ، نمی آمدم

ایرنا: هاشمی رفسنجانی ، نامزد نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت : در آخرین ملاقاتی که با رهبری داشتم ، قرارمان این شد که اگر در مورد یک نامزد ائتلاف ایجاد نشد و اختلاف را حل نکردند ، من بیایم.

او خاطرنشان کرد: من زندگی ام را به گونه ای تنظیم کرده بودم که به قوه مجریه بازنگردم و آهنگ سخنانم نیز به گونه ای بود که نامزدها مجبور به ائتلاف شوند تا رئیس جمهوری با رای کم نداشته باشیم ولی متاسفانه به توافق نرسیدند. هاشمی رفسنجانی گفت : بحران من از ظهر سه شنبه شروع شد و خودم را محاکمه کردم و گفتم اگر خدا بپرسد که تو می توانستی بیایی و با آمدنت چند مشکل را حل کنی ، چرا نیامدی ، چه جوابی دارم بدهم.

دیدگاه های چند چهره علمی و فرهنگی درباره علی لاریجانی

ایسنا: چند تن از چهره های علمی و فرهنگی ارزیابی خود را درباره برنامه های دکتر علی لاریجانی اعلام کردند. علی معلم دامغانی اظهار کرد: ما نمایندگان لاریجانی نیستیم ، اما در میان نامزدهای موجود او را از بقیه سزاوارتر دانستیم.

شاید خیلی ها نمی دانند که دکتر لاریجانی تنها کسی است که از یک ظرفیت هنری برخوردار است و سوابق وی حاکی است که وی بی ارتباط با حوزه فرهنگ و هنر نیست و از لحاظ مردم شناسی نیز ایشان عقاید خوبی دارند و همین مسائل باعث شد تا لاریجانی منتخب جبهه خردورزان باشد. پوران درخشنده ، کارگردان سینما یکی از اعضای جبهه خردورزان با اشاره به مسائل و مشکلات سینمای ایران گفت : باید در انتخابات نهم تغییراتی ایجاد شود که سینما به عنوان یک اصالت هنری و ضروریات جامعه از رشد و توسعه مناسبی برخوردار گردد. فکر می کنیم دکتر لاریجانی در مقام رئیس جمهور بتواند حرکتهای سازنده ای در این حوزه برای سینماگران و هنرمندان انجام دهد. وی افزود: من به عنوان یک فیلمساز باید از چیزی حرف بزنم که جامعه به آن نیاز دارد حتی اگر باب میل و سلیقه افراد نباشد، در واقع آزادی بیان باید در سینما بسط داده شود. در این نشست همچنین حمیدرضا کاتوزیان ، استاد دانشگاه صنعتی شریف ناظمیان و لطیف ، 2 اقتصاددان و استاد دانشگاه اعلام کردند: ما مواضع نامزدها را به دقت بررسی کردیم و سزاوارترین و آگاه ترین فرد را در حوزه های مختلف ، دکتر علی لاریجانی یافتیم.


روزنامه شرق

خاتمى محبوب ترین شخصیت ملى است

ایسنا: مصطفى معین خطاب به ملت ایران گفت: انگیزه اصلى ام بى تفاوت نبودن در برابر جامعه و ایفاى نقش اجتماعى انسان از موضع مبارزه با مظلوم و رفع ستمگرى است. وى در جمع مردم اصفهان با اشاره به معضلات اجتماعى كه جامعه ایرانى با آن مواجه است، افزود: اكنون شاهد دو قطبى شدن جامعه ایرانى هستیم؛ هم در بعد اقتصادى و هم در بعد مدنى. حقوق شهروندى مورد تعدى قرار گرفته است. یعنى آزادى بیان، قلم و عقیده مورد تهدید قرار گرفته و فعالان سیاسى بدون محاكمه در دادگاه هاى غیرعلنى و بدون هیات منصفه محكوم مى شوند و چنین چیزى شایسته ملت بزرگ ایران نیست. وى با ذكر نام رضا علیجانى، تقى رحمانى، هدى صابر و احمد باطبى خواستار آزادى آنها شد و گفت: در بعد حقوق شهروندى و سیاسى حق انتخاب شدن و انتخاب كردن زیر سئوال رفته و انتخابات آزاد مورد تهدید قرار گرفته است. انتخابات آزاد یعنى فعالان سیاسى در بند نباشند، مطبوعات و رسانه ها آزاد باشند، نظارت استصوابى نباشد و كوچكترین شائبه اى از تخلف در انتخابات وجود نداشته باشد و منابع و امكانات رسانه اى درحد مساوى بین كاندیداها تقسیم شود. معین با بیان اینكه مدافع حقوق شهروندان در همه ابعاد خواهد بود، افزود: پس از هشت سال از تجربه اصلاحات مرحله جدید آن آغاز مى شود و گامى به پیش را در پیش رو داریم و استراتژى ما ادامه برنامه اصلاحات با رویكرد جدیدى است. او افزود: رویكرد من نگاه اخلاقى به سیاست و مدیریت است. آقاى خاتمى تجلى صداقت، صبورى و صمیمیت بود و به رغم همه ناكامى ها و فرصت سوزى ها هنوز هم محبوب ترین شخصیت ملى ما خاتمى است. رویكرد من علاوه بر داشتن صداقت، صمیمیت و صبورى، صراحت و صلابت هم هست. اهل تنش و بحران آفرینى نیستم ولى چنانچه مورد حمله قرار گیریم، با نهایت صلابت، دفاع خواهیم كرد. صبورى ما و صبورى خاتمى چنان است كه اگر مورد نامهربانى قرار گیریم و به حقوق ما ضربه وارد كنند ولى به حقوق مردم خدشه اى وارد نشود، خم به ابرو نخواهیم آورد. اما ما ملتى هستیم كه در عین صبورى، اهل دفاع جانانه ایم و در برابر دخالت، زورگویى و نقض حقوق اساسى مردم هرگز سكوت نخواهیم كرد. وى با تاكید دوباره بر اراده اش براى تشكیل معاونت امور زنان و تاسیس سازمان زنان و همچنین معاونت اقوام ایرانى در دولت احتمالى اش گفت: من خود را سخنگوى ملت ایران و به خصوص ۵۰ درصد جمعیت خاموش آن مى دانم. علاوه بر اقوام، مذاهب و زنان شما جوانان ایرانى مهمترین گروه حذف  شده هستید و در عین سلامت نفس و پاكى از نگاه سیاسى و از دید مسئولان جوانى گناهى بزرگ محسوب مى شود. وى دیگر گروه حذف شده را دگراندیشان برشمرد و با تاكید بر ضرورت تشكیل جبهه دموكراسى و حقوق بشر تشكیل آن را در راستاى ایجاد وحدت ملى برشمرد.


استقبال گسترده از مصطفى معین

سخنگوى دولت احتمالى مصطفى معین در آخرین كنفرانس مطبوعاتى هفتگى خود قبل از برگزارى انتخابات ابراز امیدوارى كرد كه مصاحبه مطبوعاتى بعدى پس از پیروزى مصطفى معین انجام شود. الهه كولایى در آغاز سخنان خود در جمع خبرنگاران گفت: مطابق آخرین نظرسنجى هاى وزارت اطلاعات محبوب ترین و تاثیرگذارترین سیاستمدار جامعه ما آقاى سیدمحمد خاتمى با ۴/۸۸ درصد محبوبیت است و نفر دوم رتبه ۱۷ درصد را دارد كه نشان دهنده تعمیق گفتمان آزادیخواهى به رغم تلاش هاى پرقدرت مخالفان این گفتمان كه از ابزارهاى گوناگون قدرت سیاسى و اقتصادى بهره مندند، هستند. كولایى استقبال گسترده مردم شهرهاى مختلف كشور از مصطفى معین را حاكى از گسترش توجه به ضرورت تداوم اصلاحات از طریق نامزدى دانست كه پیش از این تعهد و التزام خود را به حقوق مردم و حقوق بشر و دموكراسى اثبات كرده است. سخنگوى معین افزود: ما بر این باور هستیم كه در شرایط كنونى كشور هدف توسعه همه جانبه در همه بخش هاى اقتصادى، سیاسى، اجتماعى و فرهنگى با محور قرار دادن توسعه انسانى با یك رویكرد علمى از سوى معین هدف قرار گرفته كه تداوم این تلاش  ها منجر به تحقق حقوق بشر خواهد شد و ما بر این ضرورت پاى مى فشاریم. كولایى با اشاره به تحولات اخیر كه به سرعت در حال گسترش است، گفت: ما شاهد تلاش هایى از سوى جریانات ضداصلاحات هستیم كه این تلاش ها به اشكال گوناگون آثار خودش را به نمایش گذاشته است. وى افزود: اصلاحات نه پدیده اى داخلى كه پدیده اى خارجى نیز بوده است و ما این مخالفت ها را نمادى از صحت و سلامت تلاش هاى اصلاح طلبان براى برآوردن خواسته   هاى تاریخى مردم ایران جهت تامین حقوق اقتصادى، سیاسى، فرهنگى و اجتماعى آنان تلقى مى كنیم. كولایى با اشاره به فعال شدن گروه هاى فشار در روزهاى اخیر گفت: حمله به نشست هاى انتخاباتى دكتر معین در شهرهاى مختلف و دستگیر شدن چند طلبه در قم به اتهام بمب گذارى در قم از جمله تلاش هایى است كه در تداوم اقبال عمومى نسبت به آقاى معین و برنامه اصلاحات در فاز دوم شكل گرفته است. كولایى انفجارهاى اخیر اهواز و تهران را شواهدى از تلاش هایى در تداوم مخالفت اصلاحات و امنیتى كردن فضاى سیاسى كشور ارزیابى كرد تا موجب دلسردى و كاهش مشاركت سیاسى مردم براى به شكست كشاندن اصلاح از درون شود و افزود: ما معتقد هستیم حضور پررنگ و پرقدرت مردم در برنامه دفاع از شكل گیرى جبهه فراگیر دموكراسى و حقوق بشر در ایران با این مانع تراشى ها روبه رو شده، اما بر عزم ملت ایران تاثیرى نخواهد داشت. وى در ادامه گفت: تحولات جامعه نشان دهنده عزم مردم براى آن است كه در پى تكرار تاریخ نیستند و عرصه را به مخالفان مردم سالارى و حقوق بشر واگذار نخواهند كرد. آنها با حضور پررنگ در پاى صندوق هاى راى بر ضرورت تداوم اصلاحات در فاز دوم آن مهر تایید خواهند زد.

سایت معین:www.moeen.ir


حمایت ۴۰ نفر از اعضاى دولت هاى قبل از هاشمى

شرق: ۴۰ نفر از اعضاى سابق دولت هاى پیشین در بیانیه اى حمایت خود را از هاشمى رفسنجانى اعلام كردند. در بخشى از این بیانیه آمده است: اینجانبان امضا كنندگان زیر كه در دولت هاى تشكیل شده پس از پیروزى انقلاب اسلامى از اعضاى این دولت ها بوده ایم، در این روز هاى سرنوشت ساز و حساس وظیفه ملى و شرعى و اخلاقى خود دانستیم كه به لحاظ سال هاى خدمتگزارى و تجربه و به لحاظ شناخت بدون واسطه و كاملى كه از نامزدان ریاست جمهورى در این دوره داریم، نظر كارشناسى و مدیریتى خود را با شما در میان بگذاریم و بگوییم كه از دیدگاه ما حضرت آیت الله هاشمى رفسنجانى كاندیداى اصلح هستند و انتخاب ایشان به عنوان نهمین رئیس جمهورى اسلامى ایران پاسخگوى بسیارى از انتظاراتى خواهد بود كه هموطنان ارجمندمان از رئیس جمهور خود دارند. حضور جناب آقاى هاشمى رفسنجانى در راس قوه مجریه با توجه به وجهه داخلى و بین المللى ایشان سبب خواهد شد كه بسیارى از تشنج ها و اختلاف نظر هاى بسیار پرهزینه و زیان آور كنونى از میان برخیزد و تمامى ظرفیت هاى مدیریتى و كارشناسى كشور در مسیرى واحد به حركت درآید. دكتر حسن حبیبى، معاون رئیس جمهور ـ دكتر ایرج فاضل وزیر بهداشت و درمان ـ دكتر رضا ملك زاده وزیر بهداشت و درمان ـ دكتر علیرضا مرندى وزیر بهداشت و درمان ـ دكتر على اكبرولایتى، وزیرامور خارجه ـ دكتر عارفى وزیر بهداشت و درمان ـ مهندس حسین محلوجى وزیر صنایع و معادن ـ دكتر حسن غفورى فرد معاون رئیس جمهور ـ غلامحسین كرباسچى شهردار تهران ـ على محمد بشارتى وزیر كشور ـ دكتر عیسى كلانترى وزیر كشاورزى ـ مهندس سراج الدین كازرونى وزیر مسكن ـ حجت الاسلام شوشترى وزیر دادگسترى ـ مهندس غلامرضا فروزش وزیر جهاد ـ محسن رفیق دوست وزیر دفاع ـ اكبر تركان وزیر راه ـ دكتر هادى نژاد حسینیان وزیر راه ـ محمد فروزنده وزیر دفاع ـ مهندس محمدغرضى وزیر مخابرات ـ حسین كمالى وزیر كار ـ داوودى شمسى معاون رئیس جمهور ـ مهندس حسین موسویان وزیر معادن و فلزات ـ مصطفى هاشمى طبا وزیر صنایع ـ عبدالحسین وهاجى وزیر بازرگانى ـ كاظم پور اردبیلى وزیر بازرگانى ـ احمد درگاهى معاون رئیس جمهور ـ یحیى آل اسحق وزیر بازرگانى ـ هاشمى گلپایگانى وزیر علوم ـ محمد حسین عادلى رئیس بانك مركزى ـ دكتر قاسمى رئیس بانك مركزى ـ دكتر محمد فرهادى وزیر بهداشت و درمان ـ دكتر زالى وزیر كشاورزى ـ مهندس نعمت زاده وزیر صنایع ـ دكتر روغنى زنجانى معاون ریس جمهور ـ مهندس محمد هاشمى معاون رئیس جمهور ـ دكتر محمد على نجفى وزیر آموزش و پرورش ـ دكتر میرزاده معاون رئیس جمهور ـ دكتر امرالهى معاون رئیس جمهور ـ مهندس رضوى معاون رئیس جمهور ـ مهندس حسین مرعشى معاون رئیس جمهور ـ دكتر میر محمدى معاون رئیس جمهور ـ ملك مدنى شهردار تهران، این بیانیه را امضا كرده اند.


اعتراض نوبخت به نیروى انتظامى

مهر: سخنگوى ستاد انتخاباتى اكبر هاشمى رفسنجانى با اعتراض به آنچه كه وى از آن به عنوان برخورد غیرقانونى عوامل نیروى انتظامى با فرزند كاندیداى مورد نظرش نام برد، خواستار پیگیرى این موضوع از جانب عوامل قانونى شد. محمدباقر نوبخت در ادامه گفت: درحالى كه خانم فاطمه هاشمى (فرزند هاشمى رفسنجانى) براى شركت و سخنرانى در گردهمایى بزرگ زنان در گیلان عازم رشت بود، در حین عبور از شهر قزوین ماشین حامل وى و همراهان به علت الصاق پوستر انتخاباتى آقاى هاشمى رفسنجانى بر روى آن توسط چند دستگاه خودرو نیروى انتظامى و یگان ویژه قزوین متوقف گردید و به آنان اعلام شد از مركز دستور داده اند تا از عبور ماشین هاى با پوستر انتخاباتى آقاى هاشمى رفسنجانى جلوگیرى نمایند. نوبخت افزود: در پى اعتراض فاطمه هاشمى و هیات همراه، ماموران نیروى انتظامى با اهانت و خشونت یكى از همراهان خانم فاطمه هاشمى را مضروب كردند كه بخشى از صحنه ها با عكس مستند شده است. نوبخت با بیان اینكه این حادثه با تجمع مردم و اعتراض آنان به اقدامات غیرقانونى و خشن ماموران مواجه شد، افزود: چند روز قبل نیز در جلوى یكى از ستادهاى آقاى هاشمى رفسنجانى چند دستگاه خودرو كه در آن مشغول شنود مكالمات داخل ساختمان ستاد بودند، كشف شد كه از سوى این ستاد به مقامات مسئول گزارش و شكایتى تسلیم شده است.


پیام هاشمى به مردم كرمانشاه

اكبر هاشمى رفسنجانى براى مردم استان كرمانشاه پیام ارسال كرد. در پیام این كاندیداى ریاست جمهورى آمده است: «مطمئن باشید با همتى مردانه همان گونه كه در دوران سازندگى ثابت كردیم مى توانیم با شعار «همه با هم، كار براى سربلندى ایران اسلامى» به سوى آبادانى كشور عزیز و به تبع آن استان عزیز شما گام برداریم و با تداوم و تجدید همگام با شرایط سازندگى و اصلاحات ایران را الگویى مناسب معرفى كنیم از اینكه به خاطر ضیق وقت و معذوریت در استفاده از امكانات دولت در تبلیغات انتخاباتى نمى توانم در بین شما باشم، عذرخواهى مى كنم و قول مى دهم در فرصتى مناسب به آن خطه مقاوم بیایم.»


دلیل انتخاب هاشمى اقتدار و تجربه او است

رئیس ستاد اصلاح طلبان ایران اسلامى گفت: دلیل انتخاب و حمایت بخشى از اصلاح طلبان توانمندى، اقتدار و تجربه هاشمى رفسنجانى است. احمد محمود رباطى در همایشى با حضور بیش از یك هزار تن از جوانان در كانون توحید با بیان مطلب فوق گفت: هاشمى رفسنجانى به عنوان فردى توانمند كه آغازگر و زمینه ساز جنبش اصلاحى در هشت سال گذشته بود، بهترین گزینه براى ریاست جمهورى است. رئیس ستاد اصلاح طلبان ایران اسلامى افزود: هاشمى رفسنجانى به لحاظ توانمندى اقتدار، تجربه و توانایى ایجاد تعادل در حوزه روابط بین الملل و ایجاد اصلاحات متوازن در داخل مى تواند به عنوان بهترین فرد براى تداوم و گسترش حركت باشد. وى افزود: در دولت آینده با سپردن مدیریت ها به افراد توانمند و مجرب مى توان بستر تشكیل دولتى را فراهم كرد كه ضمن حفظ دستاوردهاى گذشته قادر باشد با اقتدار موانع را از پیش پاى رشد و توسعه جامعه در تمامى ابعاد برداشته و در جهت اعتلاى ایران حركت و تلاش نماید.


حمایت حزب جوانان از هاشمى

حزب جوانان ایران اسلامى در حمایت از اكبر هاشمى رفسنجانى بیانیه اى صادر كرد. در این بیانیه آمده است: «در حالى كه امید به گذار از شرایط حاد پیش رو و رسیدن به آینده اى پرنشاط تر و پرامیدتر سرلوحه كار قرار گرفته بود، حزب جوانان ایران اسلامى ضمن احترام و تاكید بر شایستگى سایر نامزدهاى اصلاح طلب و نیز ارج نهادن بر تلاش هاى آنان در طول سالیان متمادى مسئولیت و با عنایت به شرایط ویژه كشور در ابعاد داخلى و بین المللى جناب آقاى اكبر هاشمى رفسنجانى را به عنوان نامزد خود در انتخابات نهم ریاست جمهورى معرفى مى كند.»


هیچ وقت خالى بند نبوده ام

ایسنا: مهدى كروبى گفت: معتقدم آنهایى كه راى ملت را زینتى مى پندارند و یا احساس مى كنند تفكرشان پشتوانه ندارد با آنهایى كه با حرف هاى خود موجب دلسردى مردم مى شوند نتیجه كارشان در نهایت یكى است. حجت الاسلام مهدى كروبى طى سخنانى با خبرنگاران در یك كنفرانس خبرى با تاكید بر اینكه برخلاف اعتقاد برخى براى تحكیم اسلام بى دغدغه و بى مسئولیت نیست، در عین حال جمهوریت را یك حركت نوپا توصیف كرد و افزود: در كشور ما امروز تفكرى قصد دارد جمهوریت را یا از روى بى اعتقادى و یا به دلیل آنكه مصلحتشان ایجاب نمى كند، كمرنگ كرده و از بین ببرند. وى حركت امام را متكى به قانون اساسى و آراى مردم معرفى كرد و افزود: طبق حركت امام(ره) تمام نهادهاى نظام متكى به آراى مردم است. وى با بیان اینكه تمام حركت ها باید به سمت تقویت جمهوریت نظام پیش رود، گفت: امروز همه باید تلاش كنند تا این نهال بیست و شش ساله تبدیل به یك درخت كهنسال و ریشه دار شود تا هیچ طوفانى نتواند به آن آسیب وارد كند. كروبى با تاكید بر اینكه بر عهد و پیمانم با مردم وفادارم و پاى آنها ایستاده ام و براى اجراى آنها تلاش مى كنم، گفت: در صورت پیروزى در انتخابات تمام تلاشم براى تعمیق آزادى اندیشه، حقوق شهروندى و اصول معطل مانده در قانون اساسى خواهد بود و معتقدم مى توانم به آنچه كه در این موارد و همچنین در مورد مسائل اقتصادى و تامین اجتماعى گفته ام، عمل كنم. كروبى با اشاره به بحث پنجاه هزار تومان كه پیش از این گفته بود در صورت پیروزى ماهیانه به مردم پرداخت خواهد كرد، گفت: معتقدم اگر وعده بزرگتر از این هم مى دادم، توانایى عملى كردن آن را داشتم. اما چون مى خواستم پایم را جاى سفتى بگذارم، به همین حد اكتفا كردم. وى خطاب به خبرنگاران افزود: اگر پیروز میدان شوم از لحظه اى كه حكم به من تنفیذ شود، براى عملى كردن پیمان هایم با مردم تلاش مى كنم. اگر انتخاب شدم شما خبرنگاران كه همواره با من مانوس بودید، مسائلى را كه امروز مطرح مى كنم پیگیرى كنید و هر روز گریبان من را بگیرید. دبیركل مجمع روحانیون مبارز، در پاسخ به سئوال خبرنگارى كه معتقد بود تخلفات انتخاباتى از سوى این كاندیدا و حامیانش رخ داده است، گفت: من به دلیل مشغله كارى فراوان خیلى مطلع از این گونه مطالب نیستم و ممكن است هوادارانم هم براى بنده كارهاى تبلیغاتى كرده باشند. اما به هر صورت معتقدم با تخلف باید برخورد شود. او با اعتقاد بر اینكه در این دوره براى اولین بار كشیدن انتخابات به مرحله دوم كاملاً منتفى نیست، در عین حال در مورد تعامل دولت با مجلس در آینده و در صورت پیروزى وى در انتخابات گفت: بر هیچ یك از كاندیداهاى این دوره انتخابات پوشیده نیست كه این مجلس همواره وجود خواهد داشت و هر شخصى كه رئیس جمهور شود، باید با این مجلس كار كند. اما معتقدم حتماً مشكلاتى هم به وجود خواهد آمد. البته مشكلاتى كه قابل تحمل است. وى در این كنفرانس خبرى نسبت به انفجارات اخیر ابراز تاسف كرد و با بیان اینكه اینگونه مسائل ممكن است در آستانه انتخابات رخ دهد، گفت: البته در خوزستان اینگونه مسائل به دلیل اینكه هنوز عراق آرامش ندارد طبیعى است. اما در هر صورت باید بگویم مردم بدون توجه به اینگونه مسائل در انتخابات شركت كرده و مسئولیت خود را به نحو احسن انجام مى دهند. كروبى در پاسخ به سئوالى كه در مورد بازداشت شدگان سیاسى از وى پرسیده شد، گفت: من تاكنون در این باره مواضعم را اعلام كرده ام و بعضاً بیش از توان خود هم براى استقرار آزادى تلاش كرده ام. قبل از خرداد ۷۶ زمانى كه عباس عبدى بازداشت شد من مخالفت خود را صریحاً اعلام كردم. اما در صورتى كه به سمت ریاست قوه اجرایى كشور برسم، این مسائل را پیگیرى خواهم كرد و به یارى خدا تلاشم را مى كنم كه اصلاً زندانى وجود نداشته باشد. وى درباره ائتلاف ملى  - مذهبى ها و ائتلاف جبهه مشاركت به خبرنگارى كه آن را مطرح كرد با اعتقاد بر اینكه ائتلاف حق گروه هاى سیاسى است، گفت: باید فضایى ایجاد شود كه همه بتوانند در صحنه حضور داشته و یا طبق خواسته و اراده خودشان عمل كنند. او با بیان اینكه اگر منتخب مردم نباشم به هر شخص دیگرى كه رئیس جمهور شود هرگونه كمكى كه از دستم برآید دریغ نخواهم كرد، افزود: براى مصالح و منافع ایران حاضرم هرگونه خدمتى را به دولت آینده و منتخب مردم ارائه دهم. این كاندیداى نهمین دوره انتخابات ریاست جمهورى درباره پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانى (WTO) با بیان اینكه از پذیرفته شدنمان در این سازمان خوشحالم در عین حال گفت: باید تلاش كنیم موانع دیگر رفع شده و ما به رقابت هاى جهانى وارد شده و عرض اندام كنیم و به نقطه نهایى برسیم. وى در مورد رابطه ایران و آمریكا با بیان اینكه سیاست ما تنش زدایى و تعامل با دنیا است، گفت: اما در هر تعاملى باید هویت طرفین محفوظ باشد و من معتقدم رابطه ما با آمریكا مسدود نیست، در صورتى كه این كشور حسن نیت نشان دهد. كروبى با اعتقاد بر اینكه باید مذاكرات هسته اى خود را ادامه دهیم، افزود: دانش و فناورى حق مردم است و نباید ما از حق خودمان محروم شویم. او در پاسخ به سئوال دیگرى مبنى بر عدم حضور روحانیون در صحنه انتخابات ایران با ابراز تعجب از طرح چنین سئوالى گفت: در زمان حضرت امام(ره) روحانیونى چون آیت الله خامنه اى، باهنر، هاشمى رفسنجانى و حتى شخص بنده مسئولیت داشتیم و امام هم با هیچ كدام از آنها مخالفت نكرد. ایشان تنها در ابتداى انقلاب و با توجه به شرایط حساس آن زمان گفتند بهتر است ترجیحاً روحانیون در كارهاى اجرایى نباشند. ما معتقدیم همه باید در صحنه حضور یابند و مردم خود انتخاب كنند. وى در پایان سخنان خود در این كنفرانس خبرى با بیان اینكه مطمئن باشید در صورت پیروزى بدون برداشتن یارانه ها پنجاه هزار تومان را ماهانه به هر ایرانى بالاى ۱۸ سال خواهم داد، گفت: من هیچ وقت خالى بند و اهل چاخان نبوده ام و از این پس هم نخواهم بود.


حمایت حزب مردمسالارى از مهدى كروبى

فارس: حزب مردمسالارى با انتشار بیانیه اى از كاندیداتورى مهدى كروبى در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهورى حمایت كرد. در بخشى از این بیانیه آمده است: «این حزب با بررسى همه جانبه بین هشت كاندیداى موجود ضمن احترام به سایرین كروبى رئیس مجلس اصلاحات را بر سایر نامزدها ترجیح مى دهد.»

سایت كروبى:www.vefagh.com


دیدار هفتگى با سفراى خارجى

ایلنا: محمود احمدى نژاد گفت: اینكه كسى كه یك بار در عرصه ریاست جمهورى حضور داشته، توقع داشته باشد كه باز هم از سوى مردم انتخاب شود، تفكر غیردموكراتیكى است. وى در نشست مطبوعاتى خود كه با حضور رئیس و برخى از اعضاى شوراى شهر برگزار شد، در مورد علت حضورش در عرصه انتخابات گفت: به دلیل اینكه فكر كردم بهتر مى توانم عمل كنم، وارد عرصه شدم اما انتخاب با ملت ایران است و هر كس را كه مردم انتخاب كنند، او رئیس جمهور است در صورتى كه راى نیاورم به فعالیت هاى كنونى خود ادامه خواهم داد تا زمانى كه شوراى اسلامى شهر بخواهد من به كارم در شهردارى ادامه خواهم داد. وى افزود: ملت ما ملتى تمدن ساز است كه در دوران جدید خود با كنار زدن رژیمى سلطه گر گام هاى بلندى در راه تعالى كشور خود و جامعه بشرى برمى دارد. وى با بیان این مطلب كه در آستانه انتخابى بزرگ قرار داریم، گفت: پس از تجربه هشت سال برنامه توسعه اقتصادى و هشت سال توسعه سیاسى، ملت ما اكنون در آستانه انتخابات جدیدى است و در این شرایط شاهد انتخاباتى گسترده خواهیم بود كه نمایندگانى از سلایق و گرایش هاى مختلف در عرصه حضور دارند. وى در ادامه گفت: رقابت انتخاباتى امر لازمى است اما ملت ایران ملتى یكپارچه و واحد است كه به محض پایان یافتن رقابت ها، رفاقت ها آغاز خواهد شد و منتخب ملت هر كس كه باشد، باید مورد حمایت و همكارى تمام سلایق و گرایش هاى مختلف باشد. احمدى نژاد با تاكید بر اینكه تشكیل دولت اسلامى به معناى این نیست كه تاكنون دولت اسلامى وجود نداشته است، گفت: دولت   هاى قبلى هم دستاوردهاى خوبى داشته اند، در طول یك سال، ۵/۸ درصد رشد اقتصادى داشتیم اما نگاه اقتصادى اسلام متفاوت است اگرچه خدمات خوبى در كشور صورت گرفته اما مشكلاتى نظیر فقر، فساد و تبعیض هم وجود دارد و طرح تشكیل دولت اسلامى به معناى نفى خدمات دیگران نیست بلكه یك گام به جلو است. وى در خصوص اینكه آیا دیدارى با سفراى كشورهاى خارجى داشته است، گفت: معمولاً هفته اى یك دیدار با سفراى كشورهاى خارجى داریم و ارتباط بین كلان شهرها ارتباط متنوعى است، سفراى اكثر كشورهاى خارجى تاكنون با من دیدار كرده اند و این دیدارها ادامه دارد. مهدى چمران سخنگوى ائتلاف آبادگران نیز با حضور در این جلسه، گفت: ما حتى نیازى به حمایت ائتلاف آبادگران از دكتر احمدى نژاد احساس نكرده ایم، ایشان حركت خود را به صورت نابرابر و مظلومانه آغاز كرده است و ترجیح مى دهیم به همین شكل ادامه دهیم اما اگر ضرورت وجود داشته باشد، به طور قطع آبادگران نظر خود را اعلام خواهد كرد.


تا آخر مى مانم

ایسنا: محمود احمدى نژاد گفت: افرادى كه شایعه انصراف را مطرح مى كنند دوستدار ملت نیستند و مى خواهند انتخابات را سست كنند. وى در گردهمایى علاقه مندان و هواداران خود در سالن شهید افراسیابى استادیوم شیرودى افزود: اخیراً یك جنگ روانى و تخریبى ایجاد كرده اند كه یكى از آنها شایعه انصراف من است، این نوعى دست و پا زدن عاجزانه است كه وقتى كم مى آورند آن را مطرح مى كنند. وى در ادامه گفت: با آگاهى، مطالعه، شناخت و براساس احساس وظیفه وارد عرصه شده ام و تا آخر در كنار شما خواهم بود. وى افزود: ملت ما و انقلاب اسلامى یك ماموریت بزرگ تاریخى بر دوش دارد. ملت ایران ماموریت دارد تا در سرزمین مقدس ایران یك جامعه پیشرفته، مقتدر و نمونه اسلامى ایجاد كند تا الگو، شاهد و مقدمه اى براى پشتیبانى حركت جهانى اسلام باشد. وى در خصوص ویژگى هاى دولت اسلامى گفت: دولت اسلامى یعنى دولتى كه همه برنامه ها، روش ها و راهكارهاى اداره جامعه را از متن اسلام استخراج كند، ما معتقدیم اسلام تنها دین نجات بخش بشرى است كه سعادت دنیا و آخرت انسان ها بسته به اجراى آن است.

سایت احمدى نژاد:www.mardomyar.com


حمایت روحانیان مبارز از رضایى

مهر: ائتلاف بزرگ روحانیان مبارز ایران در اطلاعیه اى از كاندیداتورى محسن رضایى در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهورى حمایت كرد. در این اطلاعیه با تذكر این نكته كه ۲۷ خردادماه روز انتخاب سنجیده اى دیگر براى زندگى بهتر در پرتو انقلاب براى مردم ایران است، آمده است: در روز ۲۷ خرداد ملت ایران با گزینشى هوشمندانه مى تواند آینده اى با نشاط و پرامید براى نسل سوم انقلاب فراهم آورد. این اطلاعیه در ادامه مى افزاید: انتخاب اصلح كه واجب شرعى و ضرورت عقلى است انتخابى است متناسب با چالش هاى فراروى مردم كه در راس آنها بیكارى جوانان عزیز اعم از تحصیل كرده تا دیپلمه ها و زیر دیپلم و در نتیجه فقر مادى و مشكل مسكن تا ازدواج این عزیزان است و مى دانید كه حل این مشكلات جز در پرتو تخصص اقتصادى رئیس جمهور كه رئیس دولت است، امكان پذیر نیست. در پایان این اطلاعیه آمده است: ائتلاف بزرگ روحانیان مبارز ایران با احترام به همه كاندیداها و طرفدارانشان، دكتر محسن رضایى اقتصاددان بزرگ و سردار ملى در جنگ تحمیلى را به دلیل برخوردارى از ویژگى هاى لازم و تعهد به اسلام و انقلاب و سوگندى كه براى اعمال یافته هاى علمى خود به جان فاطمه زهرا سلام الله علیها یاد كرده است، كاندیداى خود معرفى كرده و به آن گرانقدر كه مورد اعتماد امام راحل قدس سره و رهبرى معظم انقلاب اسلامى است، راى خواهد داد.


حمایت اصولگرایان اصلاح طلب مسلمان از رضایى

مهر: جمعیت اصولگرایان اصلاح طلب مسلمان (جام) در یك نشست خبرى محسن رضایى را به عنوان كاندیداى نهایى خود معرفى كرد. جهانبخش شیرازى قائم مقام دبیر كل این جمعیت با اعلام این مطلب درجمع خبرنگاران افزود: جمعیت اصولگرایان اصلاح طلب مسلمان بر اساس آخرین تحلیل ها، برنامه ها، سوابق مدیریتى و اجرایى كلیه كاندیداها دكتر محسن رضایى را به عنوان انتخاب اصلح برگزید. وى افزود: به نظر ما دكتر رضایى با سایر كاندیداى اصولگرا چه به جهت سابقه مدیریتى و اجرایى و چه به لحاظ تحصیلات و فعالیت هاى موثر در عرصه نظام و جامعه در حال حاضر اصلح ترین كاندیداى موجود است و بدین وسیله این جمعیت حمایت همه جانبه خویش را تا پایان رقابت هاى ریاست جمهورى از ایشان اعلام مى كند. سخنگوى جمعیت اصولگرایان اصلاح طلب مسلمان در ادامه درتشریح روند انتخاب محسن رضایى گفت: براساس چهار اصل دكتر محسن رضایى به عنوان كاندیداى ما انتخاب شد. شیرازى افزود: رضایى به دلیل حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان دبیر و یكى از اعضاى اصلى سنگ بناى تدوین برنامه بیست ساله نظام را پایه ریزى كرده اند. وى علاوه بر سابقه تحصیلى خود در رشته دكتراى اقتصاد، تالیفات متعددى نیز در زمینه هاى گوناگون اقتصادى دارد، دولت آینده الزاماً باید در راستاى برنامه چهارم توسعه و سیاست هاى كلان اقتصادى ادامه فعالیت دهد و دكتررضایى خود ایده گذار این طرح ملى بوده اند و به جهت وجود تهدیدات خارجى، داخلى، مسائل حقوق بشر، مسائل هسته اى و مشكلات اقتصادى عدیده پیش روى دولت آینده، وى در مقایسه با سایر كاندیداها به نظر جمعیت براى جامعه و نظام كارآمدتر خواهد بود.


یك نامه به كاندیدا در جهت انصراف به نفع رضایى

جبهه مردمى ایران اسلامى، یك تشكل حامى محسن رضایى با ارسال نامه اى به محمود احمدى نژاد، على لاریجانى، محمدباقر قالیباف، مصطفى معین، مهدى كروبى، محسن مهرعلیزاده و اكبر هاشمى رفسنجانى از آنان خواستار انصراف در حمایت كاندیداى مورد حمایت خود شدند. در بخشى از این نامه آمده است: «پیشنهاد مى شود براى سربلندى ایرانى مستقل، قوى و قویم در ابعاد مختلف با انصراف خود به نفع دكتر محسن رضایى ایثار كرده و به این وسیله در سازندگى ایران سهم بزرگى داشته باشید.»

سایت رضایى:www.Rezaee.ir


دولت هاى گذشته عامل سرخوردگى

مهر: محمدباقر قالیباف گفت: دولت   هاى گذشته كه مشكلات مردم را در سیاست و اقتصاد حل نكرده اند باعث شده اند تا مردم سرخورده شوند. وى در محمودآباد مازندران با بیان اینكه دولت رانتى متكى به نفت، خود را بى نیاز از نیروى انسانى مى بیند، افزود: این دولت به دنبال كارآفرینى نیست و تنها به توزیع درآمدهاى حاصل از نفت بسنده كرده است. وى همچنین گفت: تا زمانى كه دولت ما كارفرمایى عمل كند و به دنبال كارآفرینى نباشد این مشكلات وجود خواهد داشت. قالیباف با اشاره به دلزدگى مردم از وعده و وعیدها گفت: بحث شعار و دلزدگى مردم از آن یك حقیقت انكارناپذیر است و مردم ما دیگر از شعار خسته شده اند. او با بیان اینكه مردم علاقه مند هستند دولت آینده با عملكرد خود توقعات آنها را تامین نماید افزود: من در طول دوران مدیریتم به عنوان یك مدیر عملگرا بودم و با فعالیت هاى خود به دنبال پاسخ به توقعات مردم خواهم بود. قالیباف در خصوص جایگاه زنان در كابینه اش گفت: بعد از پیروزى انقلاب اسلامى زنان در عرصه هاى مختلف حضور پیدا كردند و در سال هاى اخیر، این حضور چشمگیرتر هم شده است و در دولت من هم، شایسته سالارى ملاك خواهد بود و بحث جنسیت در گزینش مدیران به هیچ وجه مطرح نیست.


پدران شرمنده فرزندان

فارس: محمدباقر قالیباف وجود تورم، گرانى، اعتیاد و مفاسد را از عواملى خواند كه نشات گرفته از ضعف مدیریتى كشور است و گفت: وجود این عوامل پدران را شرمنده فرزندان كرده است. وى در ادامه سفرهاى استانى خود با حضور در ورزشگاه آزادى شهر گرگان با اشاره به ظرفیت ها و قابلیت هاى خوب استان گلستان از نظر منابع طبیعى و نیروى انسانى افزود: این استان داراى فرزندان باهوش، تحصیلكرده و اندیشمند است، ولى در كنار این همه محافل با تمام تلاش هایى كه مدیران گذشته انجام داده اند مشكلات همچنان وجود دارد كه زیبنده این كشور نیست. وى در ادامه گفت: امروز استان گلستان با برخوردارى از همه امكانات ولى داراى مشكلات زیادى است به گونه اى كه شرایط براى مردم سخت شده است. او با اشاره به نگرانى ها و دغدغه هاى كنونى خانواده هاى ایرانى در خصوص مشكل بیكارى جوانان و گرانى گفت: بار سختى بر دوش مردم است كه این بار نشات گرفته از عدم استفاده درست مدیران از ظرفیت هاى كشور است. قالیباف وجود این مشكلات را به دلیل عدم واگذارى اداره امور كشور به مردم دانست و افزود: نهاد دولت به خاطر درآمدى كه از نفت داشت این احساس را نكرد كه باید امور مردم را به خود آنها واگذار كند. وى در ادامه بر شایسته سالارى مدیران تاكید كرد و افزود: دولت آینده باید در انتخاب مدیران این موضوع را در اولویت كار خود قرار دهد و شایسته سالارى و چرخش نخبگان را بر انتخاب مدیران سرلوحه كار خود قرار دهد تا بدین گونه افراد تاثیرگذار به حاشیه رانده نشوند. قالیباف نهمین دوره انتخابات ریاست جمهورى را داراى ویژگى خاصى نسبت به دوره هاى گذشته دانست و افزود: شرایط امروز كشور این دوره از انتخابات را با حساسیت روبه رو كرده است و مردم باید در این شرایط حساس با درایت كامل مدیرى را برگزینند كه بتواند به مشكلات كشور خاتمه دهد. رئیس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز با انتقاد از سیستم بوروكراسى حاكم بر كشور گفت: امروز مردم در تولید و كشاورزى از این سیستم خسته شده اند چون كشاورزان شبانه روز براى تولید تلاش مى كنند، اما محصولات آنها به دلیل سخت و گران تمام شدن تولید بر روى دست آنها مى ماند و انگیزه آنها را براى تولید از بین مى برد. وى افزود: دولت به گونه اى عمل كرده كه كشاورزان نتوانسته اند تولیدات خود را ارزان تهیه كنند و به همین دلیل ناامید و خسته شده اند. او در ادامه گفت: من با اطمینان به شما مى گویم كه مى توانیم با كمك شما عزیزان بر این مشكلات فائق آییم و من با این قول و تعهد پا در این میدان گذاشته ام.

سایت قالیباف:www.ghalibaf.com


وحدت كاندیداها به نفع كشور است

مهر: على لاریجانى با اشاره به آغاز دور جدید مذاكرات كاندیداها براى رسیدن به اجماع لازم گفت: به نفع جریان اصول گرا و كشور است كه كاندیداها به وحدت نظر برسند. همایش مشتركى با حضور اعضاى هیأت علمى رشته اقتصاد تمامى دانشگاه هاى كشور، مدیران صنعت و نانوتكنولوژى، بایوتكنولوژى، آى سى تى، پتروشیمى، نفت و گاز، تجهیزات نفت، خانه صنعت، مدیران شركت هاى كارگزارى و كارشناسان بورس و بازار سرمایه، پزشكان، تجار و بازرگانان به همت ستاد انتخاباتى دكتر على لاریجانى برگزار شد. على لاریجانى در این مراسم گفت: فكر نمى كردم مقدمات امر ریاست جمهورى این قدر وقت گیر و مشكل باشد، عجب اشتباه بزرگى كردیم، كار بسیار سختى است و شبانه روز باید فعالیت كرد. او با ضرورى خواندن احساس نگرانى افراد از تكثر ایجاد شده در بین نیروهاى اصولگرا افزود: براى من هم این نگرانى وجود دارد. در مجموع رفتار اصولگرایان در این دوره را جالب ارزیابى نمى كنم و استنباطم از آنها یك بلوغ سیاسى عمیق تر با پیچیدگى قوى ترى بود. وى با تشریح مراحل و مذاكراتى كه در بین اصولگرایان براى رسیدن به وحدت نظر روى داد، افزود: از ابتدا تاكنون بنده با هر طرح و پیشنهادى كه در راستاى ایجاد اجماع بین اصولگرایان بود، موافقت كرده ام ولى نتیجه اى حاصل نشد، هم اكنون نیز درصدد انجام تلاش هایى هستیم، ولى خیلى دیر شده است .


مدیران تنبل باید بركنار شوند

على لاریجانى در جمع مردم كرج گفت: راه حل معضل بیكارى بركنارى مدیران تنبل از سیستم اجرایى كشور است. وى در سالن ورزشى شهداى شهردارى كرج افزود: در «دولت امید» مدیران نالایق را حذف كرده و از مدیران كارآمد كه قصد خدمت دارند استفاده خواهم كرد تا بزرگترین مشكل كشور كه بیكارى است، حل شود. لاریجانى افزود: در دولت امید حل معضل بیكارى صد در درصد امكان پذیر است و این دولت زمینه هاى اشتغال در حد ایجاد سالى یك میلیون شغل را محقق خواهد كرد. لاریجانى همچنین گفت: سه سال است كه مقام معظم رهبرى انقلاب اسلامى ایران در زمینه اصلاحات واقعى در كشور تذكر مى دهند و آن را مبارزه با فقر و فساد و تبعیض معرفى مى كنند و من در دولت امید این فرمایش مقام رهبرى را عملى خواهم كرد و با حمایت مردم هوشیار در دولت امید دست این افراد را از بیت المال قطع خواهم كرد. كاندیداى نهمین دوره انتخابات ریاست جمهورى درخصوص پرداخت مبلغ ماهیانه ۵۰ هزار تومان به مردم گفت: من با پرداخت ۲۰۰ هزار تومان در ماه نیز موافقم، اما باید تلاش كنیم مردم با توانمندى خود و عزت نفس زندگى كنند و نباید به این وسیله همه كشور را كمیته امدادى كنیم.


روزى سه بار كناره گیرى لاریجانى را تكذیب مى كنم

سخنگوى دكتر على لاریجانى با تكذیب مجدد كناره  گیرى وى از انتخابات ریاست جمهورى گفت: كسانى كه آرزوهاى خود را در انتخابات بر باد رفته مى بینند به پخش شایعه وسیعى مبنى بر كناره  گیرى دكتر لاریجانى دست مى زنند. محمدحسین فرهنگى افزود: ستادهاى انتخاباتى تعدادى از كاندیداهاى ریاست جمهورى بار دیگر شایعه انصراف دكتر لاریجانى را مطرح كرده و كار را به جایى رسانده اند كه اكنون باید روزى سه بار این خبر را تكذیب كنم. وى افزود: همانطور كه دكتر لاریجانى روز شنبه در برنامه زنده گفت وگوى خبرى شبكه دوم رسانه ملى اعلام كرد، ایشان تا آخرین لحظه در عرصه انتخابات حضور خواهد داشت.


شوراى هماهنگى به دنبال پیروزى لاریجانى است

روابط عمومى شوراى هماهنگى نیروهاى انقلاب با تكذیب اظهارات محسن یحیوى نماینده بروجرد مبنى بر اینكه شوراى هماهنگى به دنبال پیروزى لاریجانى نیست، بر قاطعیت این شورا جهت حمایت همه جانبه از كاندیداى خود و تلاش براى پیروزى وى در انتخابات تاكید كرد.

سایت لاریجانى:www.larijani.ir