تبیان، دستیار زندگی
ی بازیهای یورو2004 از این پس شما علاقه مندان می توانید همگام با بازی های جام ملتهای اروپا یورو 2004 از تحلیل های  فنی و داوری کارشناسان از بازیها مطلع شده و استفاده نمائید. در این گفتمان تحلیلی نظرتان را به تحلیل فنی و د...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تحلیل فنی بازیهای یورو2004

از این پس شما علاقه مندان می توانید همگام با بازی های جام ملتهای اروپا یورو 2004 از تحلیل های  فنی و داوری کارشناسان از بازیها مطلع شده و استفاده نمائید. در این گفتمان تحلیلی نظرتان را به تحلیل فنی و داوری دیدار حساس دو تیم انگلستان و فرانسه توسط مرتضی محصص ( مدرس فیفا) و حمید درخشان و جلال مرادی ( داور بین المللی ) و تحلیل فنی دیدارسوییس و کرواسی توسط  حمید علیدوستی جلب نمائیم.


تحلیل فنی بازی انگلیس – فرانسه

مرتضی محصص در خصوص نیمه اول این بازی گفت : حفظ توپ فرانسه خوب بود اما آنها نتوانستند به گل برسند . شدت ، قوس و ارتفاع سانتر بکهام فوق العاده بود و غیر قابل کنترل . هنگامی که سبک بازی دو تیم نزدیک به هم باشد ضربات ایستگاهی سرنوشت ساز و تعیین کننده هستند. با توجه به سیستم 2-4-4 دو تیم هافبکهای دفاعی نقش محوری و مهمی را در هر دو تیم دارند. در انگلیس رونی خیلی فعال بود و بر خلاف اوون که محو یارگیری شده بود، رونی بازی قابل قبولی ارائه داد.

در این بازی ها تیمهایی که صاحب مدافعان نفوذی باشند شانس بیشتری برای موفقیت دارند.

محصص در ادامه افزود: اگر فرانسه دست به بازی هوایی بزند شاید شانس بیشتری پیدا کند. اما من مطمئنم در نیمه دوم فرانسه تهاجمی تر بازی می کند.

نیمه دوم

فرانسه باید مدیون جاگیری و عکس العمل عالی بارتز در ضربه پنالتی باشد.

مرتضی محصص کارشناس و مدرس فیفا پس از پایان بازی ضمن تعجب از این نتیجه در کانال تلویزیونی شبکه 3 گفت : سوال من از آقای اریکسون اینجاست که چرا رونی بهترین بازیکن خود را تعویض کرد . چرا که وی خوب نفوذ می کرد و فضای مناسبی ایجاد می کرد به نظر من بعد از رفتن وی خط حمله انگلیس کند شد .

در این بازی سانتر خیلی کم انجام شد بخصوص از طرف تیم انگلیس که غیر قابل پیش بینی بود.

محصص در خصوص انتخاب زیدان به عنوان بهترین بازیکن میدان اظهار داشت : آقای سانتینی مربی خیلی خوشبختی است که بازیکنی مثل زیدان خوش فکر و خلاق دراختیار دارد. زیدان در ده دقیقه پایانی خیلی خوب بود و دیدید که با ضربات ایستگاهی خود موفقیت فرانسه را رقم زد.

به نظر من نباید انگلیس را تمام شده بدانیم چرا که در هر سه خطوط تیمی از قدرت خوبی برخوردار بود.


تعویض های فرانسه

محصص در خصوص تعویض های تیم فرانسه گفت : به نظر من باید هر دو مهاجم این تیم تعویض می شدند . چرا که مدافعان انگلیس با شناخت خوبی که از هانری داشتند وی را به خوبی مهار کردند و توانستند هانری و ترزه گه را از کار بیاندازند. به نظر من رونی و کینگ بهترین های انگلیس بودند.

در پایان امیدوارم مربیان جوان و فهیم ایرانی با دیدن و آنالیز این بازی ها که هر کدام ارزش ضبط کردن را دارند نهایت استفاده را ببرند و بتوانند با درج و استخراج نکات آموزنده این بازی ها پیشرفت فوتبال ایران را رقم بزنند.


درخشان: فرانسه نشان داد که فوتبال قابل پیش بینی نیست

حمید درخشان کارشناس فوتبال ایران که سابقه مربیگری در تورنمنت های جهانی را هم در کارنامه خود دارد در ارتباط با دیدار فرانسه و انگلیس گفت: این دیدار از سطح کیفی بسیار بالایی برخوردار بود و رقابت سخت و فشرده ای در مرکز زمین بین خط هافبک هر دو تیم برقرار بود. مدافعان هر دو تیم نیز اجازه حرکت و چرخش را از مهاجمان گرفته بودند و به همین دلیل نفوذ از جناحین در دستور کار هر دو تیم قرار گرفته بود. طراحی حملات فرانسه به عهده زیدان بود که تلاش می کرد مهاجمان کلاس بالای فرانسه را صاحب توپ کند از آن طرف انگلیس نیز در زمان دفاع جمع و در مواقع حمله خیلی خوب بازی می کردند.

انگلیس مزد زحمات خود را در نیمه اول با شیوه اختصاصی خود گرفت و باز هم بیشترین تکیه اش به سبک و سیاق سنتی فوتبال خود بود، در نیمه دوم، فرانسه که بازی را از دست رفته می دید تمرکز حملات خود را از جناح چپ به جناح راست خود کشید اما باز هم این زیدان بود که طراحی حملات آبی پوشان فرانسه را در دست داشت. انگلیس در نیمه دوم بیشتر از اینکه در فکر تداوم حملات خود باشد به دفاع از اندوخته نیمه اول پرداخته و چشم به ضد حملات داشت و حتی این اتفاق را به دست آورد تا با زدن گل دوم تیرخلاص را بر پیکر فرانسه وارد آورد که بارتز مانع از به وقوع پیوستن این فرضیه شد. با از دست رفتن پنالتی بکام آنها کمی از نظر روحی افت کردند و بالعکس تیم فرانسه روحیه دوچندانی پیدا کرد. آنها با اینکه تا دقایق آخر بازنده میدان بودند اما هیچگاه نظم تیمی خود را از دست ندادند و خط میانی این تیم با هدایت صحیح خط حمله و پوشش مرکز زمین خط میانی انگلیس را تحت فشار قرار دادند تا اینکه در آخرین لحظات مزد تلاش های خود را گرفتند. این هم از شیرینی های فوتبال است که هرگز قابل پیش بینی نیست و این بازیکنان بزرگ هستند که قادرند نتیجه بازی های بزرگ را عوض کنند و همین نشانگر این موضوع است که بازیکن باتجربه ای مثل جرارد هم امکان دارد چنین اشتباهات فاحشی را در چنین میدان هایی مرتکب شود.


تحلیل داوری بازی انگلیس - فرانسه

مرادی: داور اشتباهی نداشت

جلال مرادی داور بین المللی کشورمان درباره نقد داوری انگلیس و فرانسه گفت: خونسردی و قاطعیت مارکوس مرک در این دیدار سنگین قابل توجه بود و وی به عنوان داور وسط هیچ اشتباهی نداشت مگر در آخرین دقیقه که می توانست حتی دیوید جیمز را از زمین بازی اخراج کند. مرادی اعلام هر دو پنالتی را صحیح خواند و عدم اعلام آوانتاژ را در درگیری های فیزیکی از نکات مثبت قضاوت"مرک" دانست. به نظر مرادی نقطه ضعف تیم داوری کم تجربگی کمک های این دیدار بود که در چندین مورد به اشتباه پرچم زدند. مرادی در آخر گفت: البته این دیدار بسیار سنگین بود و نقد داوری از بیرون میدان مسابقه و بدون استرس زیاد حاکم بر دیدار، کاری آسان خواهد بود.


تحلیل فنی بازی سوییس - کرواسی

علیدوستی: تساوی برای هر دو تیم عادلانه بود

حمید علیدوستی سرمربی تیم ملی جوانان ایران دیدار سوییس و کرواسی را فاقد تحرک لازم و در اندازه های جام ملت های اروپا ندانست و این دیدار را بسیار سرد و بی روح خواند. وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه سوییس و کرواسی دو تیم ضعیف گروه خود بودند بازی پایاپایی را ارائه کردند که یک محافظه کاری محسوس در این دیدار به چشم می آمد. بعد از سپری شدن یک ربع ابتدایی بازی این کرواسی بود که تقریبا سوار بر بازی شد و می توانست در چند موقعیت به گل دست پیدا کند. در واقع دو تیم با تفکرات دفاعی، بیشتر در فکرخنثی کردن نقشه های تیم مقابل و گرفتن فضاهای قابل مانور مهاجمان بودند. بیشتر دقایق این دیدار در یک سوم میانی زمین متمرکز بود و دو تیم در این منطقه بیشتر به فکر نمایش های فیزیکی بودند تا تاکتیک های طرح ریزی شده.

در نیمه دوم و بعد از ده نفره شدن سوییس میل به پیروزی در یاران کرواسی بیشتر شد و این تیم چربش بیشتری نسبت به سوییس داشت، اما دوندگی بی امان یاران سوییس و رعایت اصول دفاع و حمله مانع از به گل رسیدن کرواسی شد. در کل دو تیم قدرتی یکسان و برابر داشتند مضافا اینکه عدم یار خلاق و متخصص در خط حمله دو تیم مزید بر علت شده بود. نکته ای که در این دیدار اصلا به چشم نمی خورد انجام تاکتیک های ترکیبی بود. در کل فکر می کنم که نتیجه تساوی برای هر دو تیم عادلانه بود. البته فراموش نکنیم که تمام تیم ها در اولین دیدارشان در یک تورنمنت، بسیار محتاط عمل کرده و تمام توان خود را به کار نمی گیرند. خصوصا اینکه هیچ تیمی در یورو 2004 ضعیف نیست. مطمئناً انگلیس و فرانسه مقابل هر کدام از این تیم ها کار آسان و راحتی پیش روی نخواهند داشت.