تبیان، دستیار زندگی
ترمزهای بادی بیشتردر کامیون های سنگین، کشنده تریلی ها و بعضی از کامیون های سبک مورد استفاده قرارمی گیرند. در این سیستم یک مخزن ذخیره هوای فشرده(تانک باد) وجود دارد،...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

ترمزهای بادی یا پنوماتیکی

مقدمه

خودرو وسیله نقلیه ای است که انسان برای رفع نیازمندی های خود از آن استفاده می کند، یک خودرو از بخش های مختلفی تشکیل شده است، این بخش ها عبارتند از :

1-       شاسی و بدنه

2-       سیستم تعلیق

3-       سیستم ترمز

4-       سیستم فرمان

5-        مولد قدرت(مولد)

6-       سیستم سوخت رسانی

7-       سیستم انتقال قدرت

8-       برق خودرو

در مجموعه ای از مقالات، سعی داریم توجه بیشتری به قسمت های مختلف خودرو نماییم. این مجموعه مقالات می تواند برای دانش آموزان و دانشجویان رشته مکانیک خودرو، صنایع اتومبیل و رشته های مشابه مورد استفاده قرار گیرد.

ترمزهای بادی یا پنوماتیکی

ترمزهای بادی بیشتردر کامیون های سنگین، کشنده تریلی ها و بعضی از کامیون های سبک مورد استفاده قرارمی گیرند. در این سیستم یک مخزن ذخیره هوای فشرده(تانک باد) وجود دارد، که هوای فشرده درون آن توسط یک کمپرسور تامین می گردد. این کمپرسور درکنار بلوکه موتور قرار گرفته و نیروی مورد نیاز خود را از میل لنگ می گیرد. هوای فشرده تولید شده توسط کمپرسور، ابتدا از درون فیلترهای رطوبت گیر و روغن زن عبور کرده و سپس وارد تانک باد می گردد، تا در آن جا ذخیره گردد.

 

در ترمزهای بادی تا هنگامی عمل ترمز گیری امکان پذیر است که درون تانک باد، فشار هوا به اندازه کافی باشد و فشار هوای درون تانک باد افت نماید؛ ترمزها نیز عمل نخواهند کرد.

هنگامی که پدال ترمز توسط راننده فشرده می گردد، یک سوپاپ که در زیر پدال قرار دارد، باز گردیده و امکان عبور جریان هوا از تانک باد به بوسترهای ترمز که روی چرخ ها قراردارند، فراهم می گردد.

بوسترهای ترمز، سیلندرهای بادی می باشند که فشار هوا باعث به حرکت در آوردن پیستون آن ها می شود. حرکت پیستون نیز از طریق یک اهرم به بادامکی انتقال می یابد که باعث باز شدن کفشک های ترمز می گردد. در اثر باز شدن کفشک های ترمز، تماس اصطکاکی بین کفشک ها و کاسه چرخ ایجاد شده و در نهایت باعث عمل ترمزگیری می شود.

هم چنین هر گاه که پای راننده ازروی پدال برداشته شود، فشار باد از بوستر ترمز خارج گردیده و کفشک ها به حالت اولیه خود باز می گردند.

البته در سیستم های جدیدتر، به منظور افزایش ضریب ایمنی، از سیستم معکوس استفاده شده است. یعنی درحالتی که فشار باد درپشت بوسترهای ترمز قرار نگرفته است، کفشک ها با کاسه چرخ درگیر بوده و و عمل ترمزگیری انجام می شود و آنگاه که فشارباد در پشت بوسترهای ترمز قرار نگرفته است، کفشک ها با با کاسه چرخ درگیر بوده و عمل ترمزگیری انجام می شود و آن گاه که فشار باد درپشت بوسترهای ترمزقرارمی گیرد، در اثر نیروی وارده، کفشک ها جمع گردیده و ترمز آزاد می شود.


مرکز یادگیری سایت تبیان