تبیان، دستیار زندگی
واستار گسترش مفاهیم دینی در عرصه سینما شد "سید رضا میرکریمی": با توجه به این که ما در جامعه ای مذهبی زندگی می کنیم، باید به بسط و گسترش مفاهیم دینی در سینما توجه بیشتری شود. کارگردان فیلم "اینجا چراغی روشن است&...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سید رضا میر کریمی خواستار گسترش مفاهیم دینی در عرصه سینما شد

جشنواره فیلم فجر

"سید رضا میرکریمی": با توجه به این که ما در جامعه ای مذهبی زندگی می کنیم، باید به بسط و گسترش مفاهیم دینی در سینما توجه بیشتری شود.

کارگردان فیلم "اینجا چراغی روشن است" از فیلم های بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر، روز سه شنبه این مطلب را در پاسخ به این پرسش که ارتباط سینمای ایران با مفاهیم آرمانی انقلاب اسلامی چگونه بوده است عنوان کرد: جواب به این سوال ساده نیست. ما همیشه توقع بسیاری از سینمای ایران داشته ایم. زیرا رشد قابل توجهی داشته است. این را می توان از زمینه های هنری دیگر نیز سوال کرد، اما مساله این است که همه این سوال را از سینما می کنند.

کارگردان فیلم "زیر نو ماه" گفت: در سینما هنوز راه های نرفته و حرف های ناگفته بسیاری وجود دارد.

میرکریمی، تصریح کرد: اگر بخواهیم از زاویه ای ناامیدانه به سینمای ایران نگاه کنیم. می توان این سوال را کرد که چرا مفاهیم آرمانی انقلاب در سینمای ایران جایگاه خوبی نداشته است؟ اما اگر بخواهیم از زاویه ای امیدوار کننده به این سینما نگاه کنیم، متوجه می شویم که ما سینمای انسانی و اخلاقی داریم که در مقایسه با سینمای جهان بسیار با ارزش است. ولی کافی نیست و به دلیل مذهبی بودن جامعه، ما باید به گسترش مفاهیم دینی در سینما توجه شود.

این کارگردان سینمای ایران درباره جشنواره فیلم فجر گفت: اگر جشنواره فیلم فجر را از تاریخ 21 ساله برگزاری آن حذف می کردیم، قطعاً سینمای ایران با مشکل اساسی مواجه می شد.

میرکریمی تصریح کرد: جشنواره فیلم فجر که یک نوع ارزش گذاری به آثار سینماست در رشته سینما و رقابت میان فیلمسازان نقش اساسی داشته است.

کارگردان فیلم "کودک و سرباز" در عین حال تاکید کرد: جشنواره فیلم فجر در سال های اخیر بسیار هدفمند بوده است. شاید همزمانی تاریخ برگزاری جشنواره با دهه فجر باعث شد تا وجهه جشن بودن آن نسبت به برگزاری یک جشنواره حرفه ای برتری یابد.

وی تصریح کرد: در جشنواره فیلم فجر بیشتر سعی شده، جشن ملی سینما برگزار شود، تا این که به شکل هدفمند و تخصصی به جشنواره پرداخته شود.

میرکریمی گفت: در دوره های گذشته، تعداد جوایز زیاد بود و همین امر ارزش جوایز را کاهش داده بود.

وی تاکید کرد: در جشنواره فیلم فجر بیشتر به خاطر سابقه یک عمر فعالیت جایزه داده شده، تا این که به کشف نیروهای جوان و راه های جدید بپردازند.

این کارگردان گفت: فیلمسازان مستعد بیشتر در خارج از کشور کشف شده اند، تا این که جشنواره فیلم فجر به کشف آنها بپردازد. وی در عین حال گفت: مطمئن هستم با تغییرات صورت گرفته در جشنواره امسال، این جشنواره به سمت هدفمندی بیشتری حرکت خواهد کرد.

میر کریمی فیلم " اینجا چراغی روشن است" را ادامه دل مشغولی ها و دغدغه های قبلی خود در فیلم "زیر نور ماه" عنوان کرد و گفت: برای این که سطح بحث (مطرح شده در زیر نور ماه) تقلیل پیدا نکند، سعی کردم قصه خود را به محیطی روستایی ببرم، تا مفهومش خیلی معنای مصداقی پیدا نکند. تماشاگر متوجه شود که قصه مربوط به مکان و زمان خاصی نیست.