تبیان، دستیار زندگی
بیست وهشتمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات- شهریور ماه 91ـ با 5 پرونده اختصاصی در موضوعات مدیریت رسانه،‌ جامعه اطلاعاتی،‌ ورزش،‌ رسانه و تلویزیون منتشر شد. این ماهنامه از اول شهریور ماه قابل تهیه است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بیست ‌و هشتمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات منشر شد

بیست‌ و هشتمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات

بیست وهشتمین شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات- شهریور ماه 91ـ  با 5 پرونده اختصاصی در موضوعات مدیریت رسانه،‌ جامعه اطلاعاتی،‌ ورزش،‌ رسانه و تلویزیون منتشر شد. این ماهنامه از اول شهریور ماه قابل تهیه است.

«رسانه‌ را دریابیم»،‌ عنوان سرمقاله به قلم امیر عباس تقی‌پور مدیرمسئول ماهنامه است که به بررسی نحوه اطلاعرسانی رسانه ملی در مورد زلزله آذربایجان شرقی و انتقادات و هجمه‌های وارد شده بر آن، پرداخته است.

وی در بخشی از سرمقاله خود نوشته: متأسفانه خطای صداوسیما در انعکاس صحیح و مناسب اخبار زلزله فضایی را در کشور ایجاد کرد که شایسته جامعه ایرانی نبوده و فضا را برای سوء استفاده گروهی فراهم آورد و شاید بتوان این موضوع را بهانه‌ای برای تسویه حساب گروه‌هایی خاص قلمداد کرد.

حسن بشیر نیز در صفحات تحلیل‌ گفتمانی رسانه‌های بیگانه، تلاش کرده که جریان‌های کلان خبری یا جریان‌سازی‌های هدفمند خبری را مورد شناسایی دقیق‌تر و گفتمان‌های حاکم بر آنها را مورد مطالعه و بررسی قرار دهد. آنچه در این تحلیل با عنوان « دیپلماسی جریان‌سازی خبری» آورده شده است، فقط نمونه‌هایی از هزاران خبری است که در حوزه‌های «تحریم» و «جنگ»، به عنوان نمونه، درباره ایران آمده و به یک جریان‌سازی بزرگ خبری در سطح جهانی تبدیل شده است. در این زمینه مطالب منتشر شده در رسانه‌های لزکو فرانسه در تاریخ 13 مرداد 1391، ورلد تایم آمریکا در تاریخ 11 مرداد 1391 و واشنگتن پست آمریکا در تاریخ 3 مرداد 1391 در مورد رویکردهای گفتمانی‌ رسانه‌های بیگانه درباره جریان سازی خبری «تحریم» و همچنین مطالب منتشر شده در رسانه‌های النهار لبنان در تاریخ 13 مرداد 1391 و ورلد تایم آمریکا در تاریخ 11 مرداد 1391 درباره جریان سازی خبری «جنگ» مورد بررسی قرار گرفته است.

اما برگزاری نشست سران جنبش عدم تعهد بهانه‌ای برای  گفت‌وگو با محمدرضا مجیدی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو شده است. در این گفت‌وگو دانشیار گروه مطالعات منطقه‌ای دانشگاه تهران گفته: گروه عدم تعهد می‌تواند به دموکراتیک کردن فضای رسانه‌ای جهان کمک کند.

گفت‌وگو با حسام‌الدین آشنا استاد ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع) در مورد عملکرد صداوسیما از دیگر مطالب این ماهنامه است که در صفحات «گفت‌وگوی ویژه» منتشر شده است. خوانندگان ماهنامه می‌توانند، انتقادهای جدی او به وضع صداوسیمای فعلی و راهکارهای توسعه فضای رسانه‌ای تلویزیونی و رادیویی را در این شماره ماهنامه مدیریت ارتباطات بخوانند. دکتر آشنا در این گفت‌وگو صداوسیما را یک شرکت زیان‌ده دانسته که ورشکستگی‌اش را اعلام نمی‌کند.

تنظیم: هومن بهلولی