تبیان، دستیار زندگی
- جلسه نهم Control Panel :  قسمتی در ویندوز است كه تنظیمات اجزای مختلف سخت افزار ونرم افزار كامپیوتر از جمله سیستم عامل در آنجا انجام می شود. مثلا اگر بخواهیم نرم افزاری را از روی كامپیوتر برداریم(Uninstall)، سخت افزار ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آموزش ویندوز 98 - جلسه نهم

Control Panel :

قسمتی در ویندوز است كه تنظیمات اجزای مختلف سخت افزار ونرم افزار كامپیوتر از جمله سیستم عامل در آنجا انجام می شود. مثلا اگر بخواهیم نرم افزاری را از روی كامپیوتر برداریم(Uninstall)، سخت افزار جدیدی اضافه كنیم و یا تنظیمات ماوس، كیبورد و ... را انجام دهیم به این قسمت باید رجوع كرد. آدرس دسترسی به Control Panel در زیر آمده است:

روش اول) كلیك روی My Computer و سپس Control Panel

روش دوم) Start > Settings > Control Panel

در شكل روبرو، مسیر روش دوم اجرای Control Panel ‌آورده شده است.

Windows Setup :

سیستم عامل ویندوز شامل چندین برنامه همراه است كه در هنگام نصب ویندوز، آنها نیز معمولا نصب می شوند، مثل Notepad، Paint و... . گاهی ممكن است لازم باشد یكی از برنامه های ویندوز را حذف و یا اضافه كنیم، برای این كار از مسیر زیر، گزینه Add/Remove Programs را باز می كنیم(شكل 1):

Start > setting > contorl Panel > Add/Remove Programs

) در این پنجره روی گزینه Windows Setup كلیك می كنیم.

2) برنامه ای را كه میخواهیم اضافه یا حذف كنیم در این قسمت، انتخاب می كنیم.3) پس از انجام تغییرات لازم، Apply و سپس Ok‌ میكنیم.

در این پنجره، برگه Windows setup را از قسمت بالایی آن باز می كنیم(شكل 1و2). با تیك زدن هر یك از گزینه ها، آن برنامه، پس از Ok كردن نصب می شود و با برداشتن تیك حذف می شود(شكل 2و3).

توجه: برای نصب این زیر مجموعه ها به CD ویندوز نیاز است.

Desktop Themes :

یكی از گزینه های Control panel می باشد كه در صورت نصب كامل ویندوز وجود خواهد داشت و از مسیر زیر باز می شود:

Start > Setting > Control Panel > Desktop Themes

در اینجا می توانید تم های های مختلف و جذابی برای كل ویندوز خود در نظر بگیرید. پس از انتخاب یك تم، Wallpaper، ScreenSaver، نشانگر ماوس، صداهای رخدادهای مختلف و ... تحت تاثیر آن تم قرار خواهد گرفت.
در صورتیكه در كنترل پنل، این گزینه وجود نداشت، می توان با استفاده از Windows Setup در Add/Remove Programs آن را به ویندوز اضافه كرد.

استانداردهای Web و Classic

در محیط ویندوز دو استاندارد برای استفاده وجود دارد:

وب و كلاسیك: در حالت web با اشاره به آیكن، نشانگر ماوس به صورت در حال اشاره در می آید ولی در حالت كلاسیك به صورت فلش باقی می ماند.

تفاوت اصلی web و Classic: در حالت كلاسیك برای انتخاب فایل، یكبار كلیك و برای باز كردن دوبار كلیك می كنیم. ولی در حالت web برای انتخاب، اشاره و برای باز كردن كافیست كه یكبار كلیك كنیم.

تغییر حالت از web به كلاسیك و بالعكس:

در منوی استارت به settings اشاره كرده، روی Folder Options كلیك می كنیم (روش دیگر باز كردن این پنجره به این صورت است: در برنامه My Computer یا Windows Explorer، از منوی View آخرین گزینه یعنی Folder Options را كلیك می كنیم.). در پنجره باز شده در قسمت General، یكی از دو گزینه Web Style یا Classic Style را انتخاب كرده و تائید می كنیم.

تفاوت دوم Webstyle و كلاسیك :

در حالت وب می توان برای زمینه فولدرها در ویندوز اكسپلورر یا My Computer تصویری در نظرگرفت، در حالی كه در كلاسیك این گونه نیست. برای این كار در Folder مورد نظر كلیك راست كرده و گزینه Customize this Folder را كلیك می كنیم( یا از منوی View ). در پنجره باز شده گزینه دوم را انتخاب كرده و Next را می زنیم(Choose a background) . در این پنجره تصویر مورد نظر را از لیست داده شده انتخاب می كنیم (و یا با استفاده از Browse دنبال تصویر دیگری در كامپیوتر می گردیم)، پس از انتخاب تصویر Next را فشار می دهیم و در نهایت Finish.

تفاوت سوم Style Web و كلاسیك :

در حالت وب وقتی كه از My computer برای باز و بسته كردن فولدرها استفاده می كنیم، با باز كردن هر فولدر، پنجره آن جایگزین پنجره قبلی می شود (همگی در یك پنجره My computer خواهند بود)، در این صورت از كلید Back برای رفتن به صفحات قبل و Forward برای رفتن به صفحات بعد استفاده می شود و از كلید UP به عنوان برگشتن به فولدر قبلی استفاده می شود. اما در حالت كلاسیك، هر فولدر درون یك پنجره جدید باز خواهد شد و برای بیرون آمدن از یك فولدر باید پنجره آن را بست.

اگر در حالت كلاسیك با باز كردن چند فولدر، تعداد پنجره های باز زیاد شد، برای بستن تمام آنها از Shift به همراه كلیك روی

(close) روی آخرین پنجره باز شده استفاده می كنیم.

تركیب حالتهای Web و Classic

در پنجره Folder Options گزینه Custom (سومین گزینه) را انتخاب كرده، روی دكمه Setting كلیك می كنیم. در پنجره باز شده، 4 قسمت وجود دارد كه هر قسمت دارای دو گزینه است. اگر گزینه های اول انتخاب شوند حالت web و اگر گزینه های دوم انتخاب شوند حالت Classic فعال خواهد شد.

در قسمت اول (Active Desktop)، می توان حالت web را برای Desktop در نظر گرفت. در این حالت یك سری امكانات اینترنتی را می توان در desktop قرار داد. در صورت انتخاب گزینه دوم برای تصویر زمینه Desktop فقط می توان از فایلهای با پسوند BMP استفاده كرد.

در قسمت دوم (Browse Folders)، اگر گزینه اول انتخاب شود هر فولدر درون فولدر قبلی باز خواهد شد، در غیر این صورت در یك پنجره جدید باز می شود.

در قسمت سوم (View Web Content)، در صورت انتخاب گزینه اول، می توان برای فولدرها، تصویر زمینه دلخواهی در نظر گرفت.

در قسمت چهارم (Click Items)، اگر گزینه اول انتخاب شود، اشاره ماوس برای انتخاب و یكبار كلیك برای بازكردن و اجرا كافیست (مثل اینترنت). اما گزینه دوم باعث می شود برای انتخاب هر چیزی روی آن كلیك كرده و برای باز كردن یا اجرا، دابل كلیك كرد.