تبیان، دستیار زندگی
همزمان با روز ملی جوان و میلاد حضرت علی اكبر(ع)، سایت فرهنگی اطلاع رسانی تبیان در مقاله ای تحلیلی به بررسی شرایط طلاب جوان برای نیل به درجه اجتهاد پرداخت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تبیان پاسخ می دهد:

آیا اجتهاد در این روزگار محال است؟

حوزه علمیه

همزمان با روز ملی جوان و میلاد حضرت علی اكبر(ع)، سایت فرهنگی اطلاع رسانی تبیان در مقاله ای تحلیلی به بررسی شرایط طلاب جوان برای نیل به درجه اجتهاد پرداخت.

به گزارش روابط عمومی، بخش حوزه علمیه موسسه فرهنگی اطلاع رسانی تبیان در مقاله ای به بررسی شرایط رسیدن به درجه اجتهاد در زمانه كنونی پرداخت.

احمد اولیایی دراین مقاله می نویسد :«آنچه که این روزها، کم کم بین طلاب درس خارج و سطوح عالیه رواج پیدا کرده است توهم محال بودن اجتهاد است. این توهم موجب شده تا این گروه امیدی به اجتهاد نداشته و در نتیجه انگیزه خود از ادامه تحصیل را به مرور از دست بدهند. آن ها تمام انرژی خود را فقط برای فهم درس استاد می گذارند و حتی حاضر به بیان اشکالات به استاد هم نیستند و می گویند "مگر ممکن است این اشکال را استاد متوجه نشده باشد؟!"

لبته واضح است که استعدادها و توان افراد متفاوت بوده و ممکن است کسی با اینکه انگیزه ای قوی دارد و بیست سال هم در درس خارج شرکت کرده، نتواند مجتهد شود و یا فردی با گذراندن چند سال درس خارج قوه اجتهاد را در خود ببیند.اما آنچه در این ایام ضروری و لازم است از بین بردن این توهم یعنی محال بودن اجتهاد است چراکه با وجود این فکر و با دامن زدن به آن به مرور انگیزه ها از دست خواهد رفت و تعداد افرادی که به سمت اجتهاد در حرکتند بسیار اندک خواهد شد و این فاجعه ایست که می تواند به عنوان یک خطر جدی حوزه را تهدید کند.افرادی که در در درس خارج شرکت می کنند گاهی افرادی هستند که اصلا به فقه و اصول علاقه ندارند و رشته ی دیگری را مانند فلسفه، کلام و .. می پسندند اما از آنجهت که سیستم حوزه نگاه دیگری به درس خارج فقه واصول دارد، آنها نیز در این دروس شرکت می کنند در حالیکه هدف خاصی را دنبال نمی نمایند.به عبارت دیگر دروس خارج برای بسیاری از افراد که انگیزه های دیگر دارند، تخصصی نیست و حتی شاید مورد نیازشان نباشد. »

متن كامل این مقاله در  بخش حوزه علمیه قابل مشاهده است.

تنظیم: هومن بهلولی