• Nombre de visites :
  • 4652
  • 10/6/2012
  • Date :

Beyninizi geliştiren faydalı bitkiler     

beyninizi geliştiren faydalı bitkiler

Beyninizi geliştiren 4 faydalı bitki     

Birçok şifalı bitki ve baharatın tıbbi etkisi bulunuyor. Bunların içinde beyin sağlığını da destekleyenler de var. İşte daha keskin bir zekaya sahip olmak için yemeniz gereken bitkiler!

Beyninizi, hafızanızı korumak ve kuvvetlendirmek istiyorsanız özellikle bu dört şifalı bitkiye odaklanmalısınız:

1. Zerdeçal: Bu hardal sarısı toz bir antioksidan ve aynı zamanda güçlü bir anti-inflamatuardır. Zerdeçalın her gün acı baharatların içinde yendiği Hindistan’da Alzheimer gelişme riskinin Amerika’dan yüzde 25 daha az olduğu belirtiliyor. Laboratuar çalışmalarında, zerdeçalın içindeki aktif madde olan “Curcumin”‌ ile beslenen farelerde Alzheimer’la ilişkili amiloid plaklarının daha az oluştuğu belirlendi.

Zerdeçalı baharatlı yemeklerinize ya da yumurta salatanıza toz olarak atabilirsiniz. Ya da şehriye çorbasına ekleyebilirsiniz.

2. Adaçayı: Nane ailesinin bir üyesi olan adaçayı, hafıza artırıcı olarak biliniyor ve beyni Alzheimer’a neden olan belirli süreçlere karşı koruyor. İngiltere’de yapılan bir araştırmada, sağlıklı genç yetişkinlerin adaçayı hapları içtikten sonra kelime hatırlama testlerinde daha başarılı oldukları tespit edildi.

Adaçayını omletlere, domates sosuna, kızarmış tavuğunuza ekleyebilirsiniz. Ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş adaçayını kaynamış suya atıp şifalı bir etkiye sahip çay elde edebilirsiniz.

3. Wasabi: “Japon Hardalı”‌ olarak da bilinen ve bayır turpundan elde edilen yeşil renkli macun Wasabi, hardal ailesinden geliyor. Genellikle suşi ile birlikte yeniyor. Sinir hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurmalarına yardım ediyor.

Herhangi bir balık çeşidiyle iyi giden bu gıdayı tüp ya da toz şeklinde satın alabilirsiniz. Bu sosu ayrıca salata süslemelerinde veya lahana salatasının üzerinde kullanabilirsiniz.

4. Sarımsak: Kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olmak için kanı incelten sarımsak, kolesterolü de düşürebiliyor. Sarımsağın strese direnmeye yardım eden kimyasalların üretimini harekete geçirerek yaralanma ya da hastalıklardan kaynaklanan nöronları koruduğu düşünülüyor.

Kıyılmış sarımsağı her türlü salamurada ya da salata soslarında kullanabilirsiniz. Etinizde, tavuğunuzda, bifteğinizde, hamur işlerinizde veya sebze yemeklerinizde de rahatça sarımsak tüketebilirsiniz.

Hafızayı geliştiren şifalı bitkisel kürler

Bir çok yiyecek vardır hafızanızı geliştirecek. Eğer bu yiyecekleri spor vedüzenli bir uyku ile beraber yaparsanız hafızanızı güçlendirebilirsiniz. Bazıyiyecekler beyni gerçekten güçlendirir hafızanızıgeliştirirken bazı yiyeceklerise tersi bir etki yapar. Şeker, tuz, karbonhidrat ve un hafızanız için iyiolmayabilir.

Peki nedir bu yiyecekler?

Beynimizi yağ asidi ve EFA ilebe+slemeliyiz beynimizin bir kısmı yağdan oluşur ve sağlıklı bir hafızaya sahip olmak için yüksek miktarda EFA içeren yumurtadan bol bol tüketmeliyiz.Yağlı balık çeşitleri omega-3 yağına yani EFA’yı yüksek miktarda içerir. Buyağ beyin gelişimi için çok önemlidir hafızanızı geliştirir ve öğrenmeyikolaylaştırır. Som, uskumru ve sardalyada yüksek miktarda omega-3 yağına

sahiptir.Soya ise sözlü ve sözsüz hafızayı güçlendirir.

Otlardan ise Gingko biloba, asyada uzun zamandır kullanılan beyni güçlendirenen etkili otlardandır. Damarladan geçen oksijen miktarını çoğaltarak, beyne dahaçok kan gitmesini sağar. Bunu düzenli olarak kullanırsanız 1 aya kalmadanfaydasını görmeye başlarısınız.

Yeşil çaydan sitemizde çok bahsettik işte bir faydası daha, Alzhemirhastaları için hafızayı güçlendiren bir destek bitki olarak değil ilaçkullanılmaktadır. Yeşil çay ile 7 güne kalmadan etkilerini görmeye başlıyorsunuz.

Yapılan araştırmalarda ve testlerde adaçayı içenlerin daha başarılı olduklarıgörülmektedir. Tam olarak ne gibi bir fayda sağladığı tam olarak bilinmesedebeyne giden kimyasalları çoğaltığı öngörülüyor.

Alzheimer hastaları ilaçniyetine kullanabilirler.Biberiyede diğerleri gibi hafızayı güçlendirir ve bırakmadan kullanırsanızçok faydasını görürsünüz.


Beynin kapasitesi artırılır mı?

Beyin Egzersizi

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)