تبیان، دستیار زندگی
اگر در زندگی انسان چند چیز (مثل پرواز، جادوگری، غیبگویی و...) آرزو باشد، یکی از آنها داشتن ارتباط با فرشتگان است و آنقدر تصور این مطلب شیرین است که بسیاری از نویسندگان سینمایی در نوشتن فیلمنامه های کودکان به این مقوله می پردازند .
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تحقق رویای زندگی با فرشتگان


اگر در زندگی انسان چند چیز (مثل پرواز، جادوگری، غیبگویی و...) آرزو باشد، یکی از آنها داشتن ارتباط با فرشتگان است و آنقدر تصور این مطلب شیرین است که بسیاری از نویسندگان سینمایی در نوشتن فیلمنامه های کودکان به این مقوله می پردازند .

فرشته

اما خارج از حیطه آرزو، آن زمان که در محاورات اجتماعی اسم فرشتگان نزد اشخاص برده می شود، به یاد آخرت و پس از مرگ می افتند و هرگز احتمال حضور آنها در دنیا به ذهن شان خطور نمی کند در حالی که جالب است بدانیم هنوز هم فرشتگان در زندگی ما حضور دارند.

یکی از جاهایی که آنها دارای حضور پر رنگی هستند، نزد صابرین است. کسانی که استقامت می ورزند و به درجه ای می رسند که می شود به آنها گفت صابر، در آن هنگام خداوند متعال فرشتگانش را به کمک آنها می فرستد و آن شخص می تواند همراهی آنها را لمس کند.

(إِنَّ الَّذینَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتی‏ كُنْتُمْ تُوعَدُون: به یقین كسانى كه گویند: «پروردگار ما خداوند است.» سپس استقامت ورزند، فرشتگان بر آنان نازل شوند كه مترسید و محزون مباشید و شاد شوید به بهشتى كه وعده داده مى‏شدید.) (فصلت:30)

لازم به ذکر است که گرچه صبر کردن انواعی دارد. و به قول حضرت امیر علیه السلام، دارای سه قسم است اما فرقی ندارد که شخص بر چه صبری پایداری ورزد. هر کدام که باشد نتیجه اش همراهی و حضور فرشتگان است ؛ عَنْ عَلِی علیه السلام قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه وآلهالصَّبْرُ ثَلَاثَةٌ صَبْرٌ عَلَى الْمُصِیبَةِ وَ صَبْرٌ عَلَى الطَّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَلَى الْمَعْصِیة:حضرت علی علیه السلام از قول رسول خدا فرمود: صبر بر سه قسم است صبر بر مصیبت، صبر بر اطاعت خدا و صبر بر گناه. (جامع الاخبار،ج1ص116)

مثال های فراوانی در زمینه صبر بر مصیبت وجود دارد؛

صبر حضرت ایوب علیه السلام یا حضرت علی علیه السلام و یا حضرت زینب سلام الله علیها از جمله آنهاست که نیازی به توضیح ندارد. اما از آنجا که ممکن است برخی بگویند: اینها آدم های خاصی بوده اند و به ما مربوط نمی شود، بنده مثالی از یک نفر از جنس خودمان می آورم.

واقعا این روزها نگه داشتن دین بسان نگه داشتن گدازه آتشین بر دست است. جامعه ای که از هر طرفش گناه می بارد و باید با چنگ و دندان از ایمان خود محافظت کرد. در این بین چاره ای نیست جز اینکه خود را با وعده های دلچسب خدا امیدوار کرد

پیرمرد کفاشی در شهر ما زندگی می کند که علما و مراجع برای تعبیر خواب از محضر ایشان استفاده می کنند و این جای تعجب دارد که شخصی که علم دفتری نخوانده چگونه ممکن است دارای این علم باشد؟ یک روز وقتی برای مشکلی محضر ایشان شرفیاب شده بودم، علت را از وی جویا شدم که فرمود: پانزده سال است که همسرم در بستر بیماری افتاده است. من برایش همه کار می کنم. رخت می شویم، خرید می کنم، کار بیرون با من است ولی با این اوصاف وقتی مثلا غذا خوب جا نیفتاده باشد، داد می زند و خانه را بر سرم خراب می کند که این چه غذایی است تو پخته ای!!! و من بر این حالت هایش صبر کرده ام و خدا این چنین عنایت کرده.

برای صبر بر طاعت آیت الله صفائی بوشهری امام جمعه شهر بوشهر نمونه خوبی است؛ ایشان 12 سال در خانه 15 متری زندگی کردند. خوب دقت کنید! 12 سال در خانه 15 متری! و در این مدت فقط به عبادت و تحصیل و تدریس پرداختند. آنقدر صبر کردند که یک روز شخصی به درب منزلشان می آید و می گوید: «آقا این کلید یک خانه است در محله خاکفرج قم. این برای شما باشد». هیچ وقت فراموش نمی کنم که ایشان آیه مذکور را می خواندند و اشک می ریختند.

اما صبر بر معصیت مهم ترین قسمتی است که امروزه زیاد به کار می آید. این همه فحشا و فساد و اسباب گناه. این همه بی غیرتی و بی دینی و بی حرمتی. این همه از دست رفتن حیا و عفت و مردانگی.

روح کسی که صبر می کند، به عرش الهی که محل حضور ملائکه است نزدیک شده و نورانیت کسب می کند و از سویی فرشتگان نیز متقابلا به فرش آمده و از این گوهر نورانی محافظت می نمایند و بدین صورت، زندگی با فرشتگان که رویای انسان است محقق خواهد شد

به نظر بسیاری از علما، این روزها شاید همان روزگارانی است که پیامبر و ائمه هدی علیهم السلام وعده آن را داده بودند. واقعا این روزها نگه داشتن دین بسان نگه داشتن گدازه آتشین بر دست است. جامعه ای که از هر طرفش گناه می بارد و باید با چنگ و دندان از ایمان خود محافظت کرد. در این بین چاره ای نیست جز اینکه خود را با وعده های دلچسب خدا امیدوار کرد که به عنوان مثال می فرماید:

(وَ الَّذینَ جاهَدُوا فینا لَنَهْدِینَّهُمْ سُبُلَنا وَ إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنین: وآنان كه در راه ما كوشیده‏اند، بى‏شک ایشان را به راه خود هدایت مى‏كنیم، و به راستى خداوند با نكوكاران است)که از این دست دلداری ها در قرآن بسیار است. و وعده های ناب بهشتی یکی از آنهاست. (عنکبوت:69)

اما وعده های اجتماعی خدا نیز از همین دست است که صبر جامعه را علت نزول برکات و به سامان شدن امور می شمارد و می فرماید: (وَ أَنْ لَوِ اسْتَقامُوا عَلَى الطَّرِیقَةِ لَأَسْقَیناهُمْ ماءً غَدَقاً) (هر گاه افراد با ایمان بر طریقه حق پایدارى كنند آب فراوان به آنها مى‏نوشانیم {و سالهایى پر باران و پر بركت نصیب آنها مى‏كنیم} (جن:16)

و یا می فرماید: (وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى‏ آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیهِمْ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ الْأَرْض) (و اگر اهل شهرها ایمان مى‏آوردند و تقوا پیشه مى‏كردند، یقینا [درهاى‏] بركاتى از آسمان و زمین بر آنان مى‏گشودیم) (اعراف:96)

به هر ترتیب روح کسی که صبر می کند، به عرش الهی که محل حضور ملائکه است نزدیک شده و نورانیت کسب می کند و از سویی فرشتگان نیز متقابلا به فرش آمده و از این گوهر نورانی محافظت می نمایند و بدین صورت، زندگی با فرشتگان که رویای انسان است محقق خواهد شد .

بخش قرآن تبیان


منبع : وبلاگ گروهی رهپویان قرآن