تبیان، دستیار زندگی
ین – مرداد 83 حضور با نشاط کاربران در دنیایی واقعی قرار بود « همایش کاربران تبیان » ساعت 9 صبح روز یکشنبه 11 مرداد 83 در سالن رز هتل اوین برگزار شود ؛ اما برای انجام هر چه بهتر این گردهمایی ، لازم بود تمهیدات بسیاری از سوی مس...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اولین همایش کاربران تبیان – هتل اوین – مرداد 83

حضور با نشاط کاربران در دنیایی واقعی

قرار بود « همایش کاربران تبیان » ساعت 9 صبح روز یکشنبه 11 مرداد 83 در سالن رز هتل اوین برگزار شود ؛ اما برای انجام هر چه بهتر این گردهمایی ، لازم بود تمهیدات بسیاری از سوی مسوولان و کارمندان تبیان به کار گرفته شود.

کاربران پروپا قرص تبیان ، از ساعت هفت صبح در محوطه هتل اوین آفتابی شدند و طولی نکشید که برای دریافت برگه ورود ( جهت حضور و غیاب ) صف بستند. البته تبیانی ها هم از کاربران عقب نمانده بودند و سر ساعت با نوت بوک هایشان در محل حاضر بودند. ابتدا مشخصات هر کاربر کنترل می شد و هم در برگه و هم در کامپیوتر ، تیک " حاضر " می خورد. بعد ، اگر کارتشان صادر شده بود آن را دریافت می کردند ؛ و اگر عکس نداده بودند و یا همراه یا مهمان بودند مشخص می شد . یعنی بالاخره معلوم می شد که وضع عضویت کاربر چگونه است ( اولیه ، نهایی ، ... ). ضمناً به اعضایی که صرفاً برگه ورود می گرفتند اعلام گردید که با همان «کاغذ کوچک» می توانند بعداً به موسسه مراجعه کنند و کارتشان را دریافت نمایند.

البته برای تهیه کارت های عضویت ، زحمت زیادی کشیده شده بود. در روزهای قبل از همایش ، روابط عمومی تبیان با اعلام فراخوان از کاربرها خواسته بود که در صورت تمایل به شرکت در همایش ، به روابط عمومی اطلاع دهند. به این ترتیب تعداد مهمانان احتمالی مشخص شد و کارتهای عضویت نیز قبلاً ( با بدو بدوی تبیانی ها ) طراحی ، کنترل ، تایید و چاپ شده بود تا این که در روز همایش ، طی مراسمی با کلاس تقدیم حضور دوستان عزیز شود.

جالب این که 229 نفر از اعضا برای شرکت در گردهمایی اظهار تمایل کرده بودند ولی 108 نفرشان ما را قال گذاشتند و نیامدند؛ ولی ابداً جایشان خالی نبود! چون 417 نفر از اعضا به ما افتخار دادند و تشریف آوردند( .To say nothing of the guests) .

سپس مهمانان قبل از ورود به سالن ، یک package ( یعنی بسته ! ) دریافت می کردند که حاوی ریز برنامه همایش، بروشور موسسه ، برگه سفید برای سوال و یک خودکار " بیک " بود ( لطفاً غر نزنید. به خدا قول می دهیم دفعات بعد ، زرنگ تر بجنبیم و همه این اقلام را مزین به نقش تبیان کنیم ) .

همه این کارها تا بعد از ساعت 9 صبح ادامه داشت و چون هوای محوطه خوب بود دوستان ، همه به هم لبخند می زدند و از پیدا کردن آشنایان اینترنتی ذوق می کردند . ساعت 9 شد ولی مراسم هنوز شروع نشده بود. اگر تصور می کنید علتش بی نظمی ملی ما ایرانی هاست کاملاً در اشتباهید : مجری مراسم که عادت نداشت به هتل دعوت شود ، اشتباهاً به هتل آزادی رفته بود و دنبال همایش تبیان می گشت ( ما که نصفه عمر شدیم تا مجری بیاید) . بالاخره به هر ترتیبی بود خود آقای وزیری با تاخیربه مهمانان خوشامد گفت ...

آغاز همایش

گردهمایی اعضاء تبیان بعد از تلاوت آیاتی از سوره نحل ( ایات 89 تا 93 سوره مبارکه نحل که به نام تبیان اشاره دارد

وَیَوْمَ نَبْعَثُ فِی كُلِّ أُمَّةٍ شَهِیدًا عَلَیْهِم مِّنْ أَنفُسِهِمْ وَجِئْنَا بِكَ شَهِیدًا عَلَى هَـؤُلاء وَنَزَّلْنَا عَلَیْكَ الْكِتَابَ تِبْیَانًا لِّكُلِّ شَیْءٍ وَهُدًى وَرَحْمَةً وَبُشْرَى لِلْمُسْلِمِینَ

) توسط قاری محترم ، آقای سبحانی شروع شد.

در ابتدای برنامه آقای دکتر طالب پور با اعلام ریز برنامه های همایش و اهداف برگزاری آن ، ضمن بیان اهداف تشکیل موسسه تبیان و کسانی که در این راه موسسه را یاری کرده و پیشگام بوده اند ، به این نکته هم اشاره کردند که این گردهمایی خجسته برای اولین بار ارتباط بین کاربران تبیان و اعضاء آنرا فراهم ساخته ؛ ایشان همچنین اعلام کردند که این گردهمایی ها ادامه خواهد داشت و ارتباط بین اعضاء و موسسه به صورت مداوم حفظ خواهد شد تا جایی که این گردهمایی ها را به دست خود اعضاء برگزار کنیم .

پس از آن مدیرعامل موسسه تبیان به تشریح ساختار فعالیت های موسسه پرداخت و اعلام کرد که موسسه تبیان از سه معاونت 1- اطلاع رسانی 2- اینترنت و شبکه 3- مالتی مدیا تشکیل شده و همچنین دفتر قم ، دفتر آموزش و روابط عمومی تبیان در راستای اهداف کلی موسسه فعالیت می کنند.

آنگاه آقای دکتر طالب پور از مسئولین این قسمت ها دعوت کردند که برای برگزاری میزگرد اول در جایگاه قرار بگیرند.

سپس مسئولین این بخش ها گزارش مختصری از فعالیت های گروه خود را ارائه نمودند. حجت الاسلام و المسلمین آقامیری مسئول دفتر قم ، فعالیت های این دفتر را در قسمت های «حوزه علمیه اینترنتی» توضیح دادند که عبارتند از دروس خارج حوزه ، دروس فشرده ، معرفی حوزه ها، اخبار حوزه و ....

کتابخانه دیجیتالی تبیان نیز بزرگترین منبع کتب دیجیتالی فارسی است که در سه زبان با امکانات کامل پژوهشی مانند امکان ایجاد کتابخانه شخصی ،امکان ایجاد طرح تحقیق و ... محیطی علمی مناسبی را برای دانش پزوهان فراهم نموده است.

فعالیت های دیگر دفتر قم شامل ارائه سرویس های اینترنت و اینترانت در سطح استان قم می باشد.

سپسسرکار خانم غروی، سردبیر سایت ضمن ابراز خوشحالی از حضور با عشق و علاقه و با نشاط کاربران در این همایش، اظهار داشتند :

در نهم تیرماه 81 اولینpuh2lish سایت تبیان صورت گرفت و اکنون بعد از گذشت دو سال بیش از 50 گیگا بایت اطلاعات و مطلب در اختیار علاقه مندان قرار دارد .

تعداد بازدید کنندگان سایت در پایان سال 82 در مقایسه با سال 81 ، از رشدی معادل با 4 برابر برخوردار بود و در ابتدای سال 83 هم ما شاهد رقم رشد مناسبی بوده ایم.

یکی از پرمراجعه ترین بخش های اصلی سایت بخش خدمات می باشد. در مشاوره ها 66486 سوال از کاربران دریافت شده که تعداد 51348 سوال از سوی مشاوران پاسخ داده شده است.

در بخش نظرات ما بالاترین رقم مراجعه را داشته ایم که نشان دهنده رشد فکری و طرز تفکر کاربران ماست که مایل به اظهار نظر در مورد مطالب تبیان هستند ؛ و سوالات شرعی و مذهبی و علمی و درسی بخش های بعدی هستند.

در بخش مسابقات سایت تاکنون 700 هزار نفر در مسابقات شرکت کرده اند واز این عده به 5000 نفر جایزه تعلق گرفته است. در" سبد امتیازات" نیز 148 نفر برنده شده اند.

در مورد عضویت سایت تبیان باید عرض کنم تاکنون 73903 نفر عضو تایید شده اند و از 43 کشورجهان بیننده داریم.

حدود 20 - 15 درصد از بازدیدکنندگان روزانه ما از خارج از کشوراند و به ویژه در بخش مشاوره ها پاسخگوی آنها هستیم. تعداد افرادی که سایت تبیان را روزانه ملاحظه می کنند ( این رقم غیر از تعدادhit روزانه آن است که در حدود یک میلیون است ) در اسفند سال 81 ، تعداد 8 هزار بینننده و در سال 83 ، 32 هزار بیننده بوده است و هم اکنون نیز روزانه 42 هزار بازدیدکننده داریم .

( دراین قسمت از برنامه قرعه کشی توسط مهندس اسماعیلی مدیر عامل تهران تایمز و خبرگزاری مهر ، کاربری به نام آقای موسی تمیزی بعنوان برنده انتخاب شدند. )

سپس آقای دکتر طالب پور فرمودند : پاسخگویی در تبیان به 3 روش است ؛روش اول شامل جمع آوری محتوای غنی و ارائه آن بر روی سایت است ( مطالبی مانند معارف اسلامی ،دروس حوزه دروس ، مدارس اینترنتی و مقاله های علمی و آموزشی ، و تعداد 40 هزار سوال که در بانک اطلاعات موجود است). روش دوم مشاوره ها و پاسخگویی به سوالات کاربران است؛ و روش سوم شامل ارتباط کاربران با فرهیختگان و اساتید از طریق تبیان می باشد.

پس از آنآقای دکترعلیزاده مدیر روابط عمومی تبیان از گلایه اعضا نسبت به کمبود تبلیغات در مورد تبیان صحبت کردند. ایشان تقویت زیر ساختها را لازمه ی رسیدن به استاندارد جهت فراخوان کلی برای پذیرش اعضای جدید اعلام نمودند و اظهار داشتند که به این ترتیب آمادگی بیشتری برای سرویس دهی بهتربه کاربران خواهیم داشت.

از طرفی شاید اکثر اعضای ما اطلاع کمی در مورد امور استانها دارند. ما اکنون در 28 مرکز استان شعبه تبیان را داریم.

، در 13 استان ( سوای مراکز استان ها ) در شهرستان ها نیز شعبه داریم.

مراحل کاری شعبه های تبیان در شهرستان ، در سه فاز صورت می گیرد :

فاز اول ، ایجاد یک سایت کامپیوتری و بانک CD؛ فاز دوم شامل اتصال سایت های کامپیوتری به اینترنت فیلتر شده و مناسب ؛ و فاز سوم مشتمل بر توسعه امکانات به صورتISP در استان هاست. این مراحل در 13 استان به نتیجه رسیده است و هم اکنون نیز یکی دیگر از این مراکز در لرستان در حال افتتاح است.

یکی دیگر از فعالیت های ما در روابط عمومی ، ارائه کارت اینترنتی در بازار است که در کلISP های تبیان در کشور پاسخگو باشد.

همچنین ما در نظر داریم امکان استفاده از اینترنت سالم را در مراکز استان ها توسعه دهیم.

سپسآقای مهندس وزیری به تشریح فعالیت های مدرسه اینترنتی تبیان پرداخت . وی اشاره کرد در راستای اهداف آموزش مجازی سایت تبیان، «مدرسه اینترنتی تبیان» با هدف بلند مدت همراهی دانش آموزان از دوره ابتدائی تا دوره پیش دانشگاهی به فعالیت می پردازد. مدرسه اینترنتی تبیان یک فضای آموزشی دو سویه است که در آن کاربران می توانند مسائل و آزمایش ها را در یک فضای شبیه سازی شده تجربه کنند ؛ و این امکان را فراهم آورده تا کاربران مسائل درسی خود را که در محیط واقعی نمی توانند تجربه کنند در این فضا اختیار داشته باشند.

سپس وی به توضیح بخش بسیار مهم و کاربردی مشاوره مدرسه اینترنتی پرداخت و اظهار داشت دراین قسمت کارشناسان و متخصصان مربوطه به پاسخگوئی و حل مشکلات آموزشی کاربران می پردازند .

حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر خاموشی :

تعقل و تفکر لازمه فعالیتهای جمعی و رسانه ای است

در بخش دوم همایش جناب آقای دکترسید مهدی خاموشی در بیانات خود فرمودند :

بنده به خانواده تبیان و مسئولین دلسوز و زحمتکش این عرصه رسانه ای تبریک عرض می کنم و هم چنین خدا را شاکرم که به بنده و دیگر مسئولین سختکوش تبیان ، توفیق عنایت فرمود که یک عرصه اطلاع رسانی را از دیدی جدید و مدیریتی صحیح در عرصه مجازی تدبیر کنیم . به جهت تبرک مجلس که یک فضای علمی شکل گرفته است من فقط یک مورد را متذکر می شوم . در روایتی از امام رضا ( ع ) آمده است :

« صدیقة کل المرء عقله وعدوه جهله» دوست هر فردی عقل اوست و دشمن او جهل است.

به نظر من در اینجا عقل به این خاطر تذکر داده شده که منشاء علم و دانش است و در نقطه مقابل آن ذکر شده که دشمن هر فرد جهل اوست . عقل فقط حرکت برای دانش افزایی است .هر آنچه که تولید بشر است و یا غیر بشر، مثل وحی که انسان باید از آن آگاهی پیدا کند. در اینجا چند روایت را با همین مضامین ذکر می کنم :

پیامبر (ص) فرموده اند : خیر هر چه هست با عقل درک می شود. کسی دین ندارد که عقل ندارد.

حضرت علی (ع) نیز می فرمایند« عقل مرکب علم است» .

همچنین فرموده اند : برترین بی نیازی ها وثروت ها، عقل است . بدترین فقرها، حماقت است ( یعنی خارج از حیطه عقل حرکت کردن).

در جایی دیگر حضرت می فرمایند : عقل امام فکر است و فکر امام قلب و قلب امام حواس و حس امام عضو است . یعنی هر کس بخواهد که حرکات و رفتار خوبی داشته باشد باید عقل داشته باشد .

اگر در این محیط اطلاع رسانی هم با دقت نظر و با عقل حرکت کنیم و تولید اطلاعات داشته باشیم، قطعاً رفتار و نتایج خوبی خواهد داشت ؛ ولی اگر هر چیزی را به نام علم فرض کنیم و به هر جایی سر بزنیم درست نیست .

نتیجه بحث این که، جبرائیل بر آدم نازل شد و به او گفت یکی از این سه را اختیار کن. آدم پرسید آن سه چیز چیست؟ جبرائیل فرمود : عقل ، حیاء ، دین داری. آدم گفت من عقل را انتخاب می کنم. آنگاه جبرائیل ،حیاء و دین را خطاب قرار داد و گفت آدم را رها کنید. اما حیاء و دین به جبرائیل گفتند ما نمی توانیم برویم چون ما تابع عقل هستیم .

دین ما دین عقل و تعقل است و ما در جامعه اطلاع رسانی می خواهیم به این نکته برسیم.

تقدیر از مشاورین

در این قسمت از مراسم، آقای دکتر طالب پور ضمن تشریح فعالیت های بخش مشاوره به این نکته اشاره کردند که در هر موضوع یک تیم متخصص آن موضوع به فعالیت پرداخته اند. به عنوان مثال دربخش پاسخگوئی به سوالات مذهبی و شرعی از علماء و فضلایی که در قم هستند استفاده می شود .همچنین سوالات شرعی ( که از بیوت خاص پرسیده می شود ) توسط این تیم از دفتر آیات عظام سوال می شده است .

همچنین در بخش آموزش ، اعضای هئیت تالیف کتب آموزشی کشور که با خط سیر و سبک آموزش کشور آشنا هستند به مشاوره با کاربران می پرداخته اند.

بخش مشاوره پزشکی ، حقوقی ، تغذیه ، ورزشی و ... همچنین بخش پای درد دل شما، همه بخش هایی بوده اند که شما عزیزان از آنها استفاده کرده اید . ما در این بخش از تمامی این مشاورین عزیز قدردانی می کنیم و شما نیز این فرصت را خواهید داشت که از نزدیک آشنا شوید.

خانم سیمین دباغیان مشاور بخش زبان عربی

آقای هانی طلوع مشاور بخش ادبیات

آقای صادق بهداد مشاور بخش زبان انگلیسی

آقای آرش بهبودی مشاور بخش ریاضی

آقای علیرضا بابایی مشاور بخش ورزشی

آقای مجتبی رضوانی مشاور بخش ادبی-هنری

آقای محمدعلی قدوسی مشاور بخش حقوقی

آقای روزبه برکت رضائی مشاور بخش مذهبی

آقای بهزاد دارابی مشاور بخش تربیتی

آقای علیرضا سرمدی مشاور بخش نجوم

آقای حامد یداللهی مشاور بخش اینترنت

آقای دکتر مرندی مشاور بخش پزشکی

آقای اکبر رستمی مشاور بخش فیزیک

خانم تهرانی مشاور بخش المپیاد ادبی

خانم کینوش عمادی مشاور بخش جامعه شناسی

خانم سارا کریمی مشاور بخش زیست شناسی

آقای سید علی طباطبایی مشاور بخش علوم

آقای ماجد طاهری مشاور بخش ریاضی

خانم سیمین بافنده مشاور بخش ریاضی

خانم محبوبه لیلی مشاور بخش شیمی

آقای حمید ساده دل مرندی مشاور بخش کامپیوتر

خانم نجمه سروشی بخش المپیاد ریاضی

خانم مرضیه افتخار مشاور بخش پای درد دل شما

خانم مریم پاک رو مشاور بخش پای درد دل شما

حجت الاسلام مهدی شاه آبادی مشاور بخش پای درد دل شما

خانم عاتکه موسوی مشاور بخش تغذیه

خانم نیره ولدخانی مشاور بخش تغذیه

آقای محمدرضا عبادی مشاور بخش فنی ( Download)

آقای ابوالفضل گلچین فر مشاور بخش فنی ( مجله کامپیوتر)

آقای روح ا... آقا صالح مشاور بخش کنکور

خانم مریم رحیمی بخش عضویت

آقای علی صالح نیا مشاور بخش ورزشی

خانم مریم طالبی مشاوربخش عضویت

آقای جمال الدین باستانی مشاور بخش مذهبی

نظرات ارائه شده از سوی کاربران در اولین همایش اعضا

در قسمت بعد از تعدادی از کاربران حاضر دعوت شد تا روی سن آمده و سوالات خود را مستقیماً با مسوولان بخش ها مطرح نمایند.

نفر اول آقای«سام شایگان» متخلص به «هذیان گوی بیدار» بودند که ابتدا ضمن تشکر از مسوولین تبیان، وجود چنین سایتی را ضروری دانستند. ایشان پیشنهاد کردند که سایت تبیان بخش های موجود را گسترش دهد و رابطه خود را با کاربران بیش از پیش توسعه دهد.

در پاسخ ایشان آقای دکترخاموشی، از حضار تقاضا کرد که اگر اطلاعاتی دارند در اختیار ما قرار دهند تا همچنان در یک حرکت دوسویه در راستای سیاست تجمیع اطلاعات پیش برویم.

نفر بعد خانم«آسیه قانع پسند» متخلص به (

homeless)

سوال کردند که آیا مسوولان تبیان به نتایج مورد نظرخویش رسیده اند و اگر چنین است، چگونه؟ ایشان ضمناً اظهار تمایل کردند که اهداف و سیاست های سایت و مشکلا ت آن بیان شود.

کاربر بعدی« محمد مبینی مقدس » (با تخلص مجنون) یکی از فعال ترین افراد بخش ثبت نظرات بود که از شهر مقدس قم تشریف آورده بودند.

ایشان پس از تشکر از سایت، انتقادی را بیان کردند مبنی بر این که چرا سایت تبیان فعالیت سیاسی ندارد، و تذکر دادند که قبلاً به من اینطور جواب داده بودند که نخواسته ایم اتهام جناحی بودن را به دنبال خود داشته باشیم. اما من پیشنهاد می کنم که آنقدر در وقایع داخلی ریز نشوید که به سیاسی بودن متهم بشوید، بلکه می توان به صورت تیتروار اخبار کلی جهان را بیان کرد.

سپس ایشان به خواندن شعری که خود در مورد تبیان سروده بودند پرداختند که در اینجابخشی از آن را میآوریم:

دائماً می گفتند عاقبت معتادی

و جوابم این بود که مخندانیدم

هیچ کس با یک بار نشود معتادش

و نوشتم تبیان ، و سپس یک دات

و پس از آن هم نت و سپس هم اینتر

وای از شرح بلا لالم من

با کانکتی دل من صید نمود

و شدم مجنونش ، و شدم معتادش

. . .

من نمازم را وقتی می خوانم

که اذانش را گفته باشد تبیان

پی قد قامت موس

پی تکبیرة الاحرام کلیک

و چقدر زیبا بود

حرفهای واصل

و ستاره، کیلر،

و ندای سرسبز

و حدید و سامان

و مجید و نرگس

و حمید و لقمان

گاه گاهی هم بنده می نوشتم مطلب، می فروختم به شما

و من همیشه بودم، هستم، خواهم بود

عاشق و یار وفادار شما

من نمی دانم سایت تبیان

چه کم از گوگل و یاهو دارد؟

و چرا قبله گه هیچ کسی تبیان نیست؟

کار ما نیست شناسائی ابعاد جهان

کارما شاید این است

که در افیون همین سایت شناور باشیم.

نفر بعد خانمفرزانه مرادی (با تخلص قابیل) بودند که اظهار داشتند:

وقتی آدم در چت تبیان صحبت می کند خیلی راحت تر صحبت می کند ولی در این محیط واقعی صحبت کردن بسیار دشوار است... من می خواستم بدانم مسوولین سایت هدفشان چه بوده و آیا به هدفشان رسیده اند یا نه.

آقای دکتر خاموشی پاسخ دادند همین که ما در این سالن دور هم گرد آمده ایم به هدف خود رسیده ایم؛ و اینکه به مرز 70 هزارعضو دائم رسیده ایم خود موفقیت است.

اگر بخواهم در یک جمله هدف را بگویم این است که ما می خواهیم باب تفکر و تعقل را را ه بیاندازیم و این که در این دنیای اطلاعات ، سهم خواهی کنیم. مسلماً دو چیز را به عنوان ارزشمندترین هدف می توان نام برد: یک بحث هویت ملی و یکی بحث هویت دینی؛ و اما از نظر سیاسی ، تبیان یک سایت خنثی نیست و هویت ملی در آن از اولویت برخوردار است.

بیشترین همتِ سایت تبیان، تقویت هویت ملی است، همینطور که می توانید مراجعه کنید که در بحث انتخابات، تبیان خنثی عمل نکرد، اما به شیوه خاص خود.

سپس آقای

« مصطفی آهنگر» متخلص به الحدید

روی سن آمد و نظرات خود را این گونه بیان کرد: تبیان سایت بسیار خوبی است اما تبلیغات آن گسترده نیست و دوم این که بخش ثبت مطالب دارای مشکلاتی مانند مشکلات فنی است و اینکه می توان گفت حدود 10% مطالب اعضاء ( در بخش ثبت نظرات ) سانسورمی شود. دیگر این که بهتر است کتابخانه تبیان را تجهیز کنید و کتابهایی غیر از کتابهای مذهبی را نیز به آن اضافه نمایید.

همچنین خوب است یک منو به عنوان «خبرگزاری» هر چند به صورت مختصر در سایت راه اندازی شود.

آنگاه تعدادی از اعضاء که مایل بودند سوالات خود را مطرح کنند -به علت کمبود وقت- تنها معرفی شدند.

آقای«مهدی سینا» متخلص به یاور همیشه مومن، آقای«مانی نقاش» ، آقای «سامان آزاد همت مقدم» متخلص به سامان پسری از نسل سوم.

پاسخگویی دبیران بخش های مختلف سایت به سوالات کاربران

سپس بعضی از حضار سوالات خود را به طور مستقیم از مسوولین بخش ها پرسیدند. اولین سوال از آقای کورش طالب پور بود ( پابرهنه وسط مطلب : ایشان هیچ نسبتی با دکتر علیرضا طالب پور ندارند ) مبنی بر این که چرا سرویس هایmail تبیان مدتی قطع بوده و چرا اشتراک های اینترنت تبیان سرعت خوبی نداشته و قطع و وصل آن زیاد است. آقای مهندس طالب پور توضیح دادند که به علت upgrade سیستم سرویسmail برای مدتی این سرویس قطع شد. اما در مورد قطعیaccount مشکلات این مسئله به خاطر مسائلی است که از سرویس های مخابراتی ناشی می شود و مشکلی که خطوط تلفن مناطق مختلف با این سرویس ها دادند.

سوال دیگر در مورد نحوه چک کردن میزان اعتبارaccount بود که آقای طالب پور گفتند این کار از طریق وب سایت tebyan.net.ISP قابل اجرا ست.

در پایان هم آقای طالب پور با اعلام این آدرس net@ tebyan.net اظهار داشتند که از طریق این آدرس پستی کاربران می توانند مشکلات خود را در میان بگذارند.

در بخش « پای درد دل شما» یکی از کاربران این سوال را مطرح کرد که چرا رشته و میزان تحصیلات مشاورین اعلام نمی شود و این که چرا بعضی از سوالات دیر جواب می گیرند و اگر ممکن است زمان ارسال پاسخ اعلام شود.

خانم پاک رو مشاور پای درد دل شما در پاسخ به این سوال گفتند که در برنامه آتی ما این موضوع پیش بینی شده که هم مشخصات کارشناسان اعلام شود و هم زمان پاسخگویی کوتاه تر؛ ضمناً منبعد زمان پاسخگویی نیز در پاسخ سوال درج می شود.

خانم طاهره مختار (مدرس رشته کامپیوتر) اظهار داشتند که من در کلاس های کامپیوتر ، تنها می توانم سایت تبیان را به شاگردان خود معرفی کنم . اما تنها این یک سایت جوابگوی نیازهای جامعه ما نیست و ما احتیاج به تعداد بیشتری از این نوع سایت ها داریم.

جناب آقای دکتر خاموشی در پاسخ به این سوال اعلام کردند که هدف ما تکثرمیادین اطلاع رسانی است که همانطور هم سایت های موازی هم اکنون وجود دارد و این هدف ما را از رسیدن به اهداف پنج گانه تبیان دور نخواهد کرد.

یکی از اهداف ماIDC شدن است که یک تحول نوین در این میدان است. سایت های مختلفی مانند امیرکبیر، حوزه هنری و ... وجود دارد و این که می گویند بودجه تبیان از کجا تامین می شود ، این است که ما در یک فضای کارشناسی در طرح "تکفا" پذیرفته شده ایم و مابقی آن از بودجه سازمان تبلیغات تامین می شود.

البته خانم مختار مجدداً بیان داشتند که سایت تبیان هیچ سمت و سوی خاصی ندارد که این موضوع در مورد سایت های دیگر صادق نیست. منظور من از تکثر سایت ها، تکثر سایت هایی است که مانند تبیان بدون جهت گیری باشد.

سپس آقای دکتر طالب پور، آقای حاجی مرادی را به عنوان اولین عضو تبیان به حضار معرفی کردند که هدیه ای به عنوان یاد بود به ایشان تقدیم شد.

آقای حسن صباغ نیز به عنوان فعال ترین کاربر در ثبت مطالب معرفی شدند. خانم اعظم حکم آبادی به عنوان بیشترین مراجعه کننده به تبیان و آقای مهرداد مطلبی نیز به عنوان کسی که با شرکت مکرر در مسابقات هنوز جایزه ای نبرده اند معرفی شدند.

آقای «رضا آن لاین» کاربر بعدی بودند که برای سوال مستقیم از مدیر فنی فرا خوانده شدند که ایشان به مشکلاتی از قبیل دیرload شدن صفحه اول و متفاوت بودن سبک های برنامه نویسی سایت اشاره کردند و خانم حسینی مدیر فنی سایت تبیان با اشاره به اینکه قبلاً نیز با ایشان در موسسه در مورد مشکلات سایت صحبت شده بود به توضیح این اشکالات پرداختند و قول مساعد برای بهبودی و رفع این مشکلات دادند.

آقای دکتر خاموشی سپس به پاسخ دادن به تعدادی از سوالات کاربران پرداختند.

در پایان نیز جوایز برندگان در قرعه کشی به آنان اهداء شد.