تبیان، دستیار زندگی
گزارش های سازمان های امنیتی فرانسه، امریکا و روسیه همگی حکایت از وجود طرحی در اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران در تابستان سال جاری دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تلاویو همچنان به حمله فکر می‌کند؟


گزارش های سازمان های امنیتی فرانسه، امریکا و روسیه همگی حکایت از وجود طرحی در اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران در تابستان سال جاری دارد.


مذاکرات استانبول

به رغم موفقیت آمیز بودن مذاکرات استانبول که بر خلاف انتظار غربی ها حاصل شد و حتی گفته می شود که سران امریکا و اسرائیل را شوکه کرد، گزارش ها حاکی از اصرار تلاویو به تداوم خصومت با ایران دارد.

به گزارش میدل ایست آنلاین، گزارش های سازمان های امنیتی فرانسه، امریکا و روسیه همگی حکایت از وجود طرحی در  اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران در تابستان سال جاری دارد.

البته ناگفته نماند که اسرائیل سال ها است چنین تهدیدهایی را متوجه ایران می کند و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان هدف عمده این تهدیدها تحریک غرب برای فشار بیشتر به ایران به خصوص در طول مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 است.

میدل ایست آنلاین به نقل از هفته نامه فرانسوی الکنار انشینیه گزارش می دهد که در 6 صفحه از 140 صفحه گزارش سری و طبقه بندی شده کمیسیون امور استراتژیک فرانسه آمده است که تلاویو در حال برنامه ریزی و تدارک امکانات لازم برای حمله به ایران در تابستان 2012 است.

این گزارش تاکید می کند که لئون پانه تا، وزیر دفاع ایالات متحده امریکا و ویکتور اویزیروف، رئیس شورای امنیت ملی روسیه نیز از این نیت اسرائیل آگاهند و گفته اند که این رژیم در حال تدارک حمله ای نظامی به ایران در سال جاری میلادی است.

این مجله همچنین می نویسد: نیکولا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه، مشاوران نظامی او و آلن ژوپه، وزیر امور خارجه اش در تماس با امریکایی ها دریافته اند که آنها از این که اسرائیل همچنان به فکر حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران است و از این تصمیم همچنان عدول نکرده، بسیار ناخرسندند و از این موضوع ابراز نگرانی می کنند.

چندی پیش نیز رئیس سازمان امنیت اسرائیل، موساد، به ریاض سفر کرد تا با مسئولان عربستانی درباره چگونگی حمله احتمالی به تاسیسات هسته ای ایران بحث و تبادل نظر کند

پیش از این لئون پانه تا، وزیر دفاع امریکا گفته بود که اسرائیل در حال تدارک برای حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران در یکی از ماه های آوریل یا می یا ژوئن سال جاری میلادی است.

الکانار همچنین می نویسد در صورتی که در انتخابات پیش روی امریکا در ماه نوامبر جمهوریخواهان برنده انتخابات شوند، احتمال انجام حمله نظامی به ایران بیشتر خواهد بود. اما این که آیا فرانسه نیز در این حمله نظامی مشارکت خواهد داشت یا خیر باید گفت که یکی از دلایلی که نیکولا سارکوزی به فکر برپایی پایگاه هوایی – دریایی فرانسه در ابوظبی در 250 کیلومتری آب های ایران افتاده، همین دلیل است.

حمله

چندی پیش نیز رئیس سازمان امنیت اسرائیل، موساد، به ریاض سفر کرد تا با مسئولان عربستانی درباره چگونگی حمله احتمالی به تاسیسات هسته ای ایران بحث و تبادل نظر کند.

در همین رابطه میخائیل مالوف، تحلیلگر مسائل سیاسی و امنیتی در وزارت دفاع روسیه گفته است که ویکتور اویزیروف، رئیس شورای امنیت ملی روسیه گفته است که مسکو به صراحت به طرف های غربی و اسرائیلی اطلاع داده که با هر گونه حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران مخالف است و به همین دلیل است که روسیه نیروهای نظامی خود را از مرزهای گرجستان به سمت ارمنستان انتقال داده تا بدین ترتیب به غربی ها بفهماند که هر گونه تحرکی علیه ایران با واکنش تند و کوبنده روسیه مواجه خواهد شد.

با این حال رسانه های غربی نسبت به هر گونه حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران ابراز نگرانی کرده اند و هشدار داده اند که چنین اتفاقی می تواند عواقب فاجعه آمیزی در پی داشته باشد که کمترین احتمال آن بسته شدن تنگه هرمز که 35 درصد نفت جهان از آن عبور می کند، است و می تواند قیمت نفت را به شکل سرسام آوری افزایش دهد. همچنین عکس العمل انتقامی ایران را نیز نباید نادیده گرفت که از جمله آن می تواند حمله نظامی به دو مرکز نفتی عربستان سعودی در خلیج فارس که بسیار برای ایران قابل دسترس است، باشد. روزنامه های فرانسوی همچنین نوشته اند که ایران دوستان بسیاری در سراسر دنیا دارد که به کمک آنها می تواند ضربات سهمگینی به منافع غرب وارد کند. به ویژه این که از سازمان های امنیتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تا اروپا همگی تاکید دارند که برنامه هسته ای ایران به هیچ وجه به سمت دستیابی به تولید سلاح هسته ای متمایل نشده و حمله نظامی می تواند ایرانی ها را نه تنها به پیشبرد برنامه های هسته ایشان بیشتر ترغیب کند بلکه انگیزه ای بیشتر به آنها برای انتقام گیری از دشمنان خارجی شان می دهد.

بخش سیاست تبیان

منبع:دیپلماسی ایرانی