تبیان، دستیار زندگی
کتاب حاضر با عنوان «خاورمیانه نو: نظریه و عمل» می‌تواند در شناخت ماهیت تحولات کنونی خاورمیانه و سیاست‌های آتی آمریکا در این منطقه کمک کند. این کتاب همچنین کمک می‌کند نگاهی عمیق‌تر به آینده منطقه داشته باشیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خاورمیانه نو

نگاهی به کتاب «خاورمیانه نو: نظریه و عمل»


کتاب حاضر با عنوان «خاورمیانه نو: نظریه و عمل» می‌تواند در شناخت ماهیت تحولات کنونی خاورمیانه و سیاست‌های آتی آمریکا در این منطقه کمک کند. این کتاب همچنین کمک می‌کند نگاهی عمیق‌تر به آینده منطقه داشته باشیم.

کتاب «خاورمیانه نو: نظریه و عمل»

چاپ نخست کتاب «خاورمیانه نو: نظریه و عمل» به قلم چند نویسنده از جمله «فرد هالیدی»، «بری بوزان» و «هینه بوش» با ترجمه عسگر قهرمان‌پور از سوی موسسه انتشارات امیرکبیر منتشر و روانه بازار نشر شد.

این کتاب، مجموعه مقالاتی است که در دو بخش نظری و عملی،‌ تحولات و موضوعات مهم خاورمیانه را بعد از جنگ سرد تا امروز بررسی می‌کند.

کتاب «خاورمیانه نو: نظریه و عمل» کمک می‌کند نگاهی عمیق‌تر به آینده منطقه خاورمیانه بعد از خیزش ملت‌های اسلامی داشته باشیم.

به عقیده نویسنده، «موج انقلاب‌های جدید در خاورمیانه، بیشتر به زلزله‌های سیاسی شباهت دارد. همچون اروپای 1948، افزایش قیمت غذا و بیکاری گسترده در مراکش، موج اعتراض‌ها را از این کشور تا عمان شعله‌ور کرد؛ و درست مثل اروپای شرقی و اتحاد جماهیر شوروی در سال 1989، ناامیدی از نظام‌های سیاسی بسته، فاسد و غیر پاسخ‌گو منجر به جلای وطن نخبگان و سقوط یک‌باره رژیم‌های قدرتمند در تونس، مصر و لیبی شده است. اما حوادث سال‌های 1948و 1989مقایسه‌های درستی برای حوادث زمستان 2011 جهان عرب نیستند. انقلاب 1948به دنبال سرنگونی مونارشی‌های سنتی و انقلاب 1989 به دنبال سرنگونی حکومت کمونیستی بود. انقلاب‌ 2011 جهان عرب کاملا متفاوت هستند: سرنگونی دیکتاتورهای سلطانی.»

مقالات گردآوری شده کتاب حاضر دو هدف اصلی را دنبال می‌کنند. نخست تلاش شده تا تحولات خاورمیانه بعد از جنگ سرد به صورت عمیق بررسی شوند.

این‌که مقالات این مجموعه جمع‌آوری شده از سه کتاب مختلف ولی در عین حال نظام‌مند درباره خاورمیانه است، ازآن روست که بعد از تحولات زمستان 2011، جهان عرب کتابی واحد و یک‌پارچه در این باره، دست‌کم تا به امروز، به رشته تحریر در نیامده است.

کتاب حاضر با عنوان «خاورمیانه نو: نظریه و عمل» می‌تواند در شناخت ماهیت تحولات کنونی خاورمیانه و سیاست‌های آتی آمریکا در این منطقه کمک کند. این کتاب همچنین کمک می‌کند نگاهی عمیق‌تر به آینده منطقه داشته باشیم. دوم این که کتاب حاضر بیشتر جنبه متن دانشگاهی دارد و تلاش می‌کند دانشجویان را با موقعیت خاورمیانه در نظام بین‌الملل آشنا سازد.

مقالات گردآوری شده کتاب حاضر دو هدف اصلی را دنبال می‌کنند. نخست تلاش شده تا تحولات خاورمیانه بعد از جنگ سرد به صورت عمیق بررسی شوند. هرچند تاریخ تحریر مقالات به یک یا دو سه سال قبل از روی دادن تحولات اخیر بازمی‌گردد اما مقالات به گونه‌ای از عمق و غنا برخوردارند که حتی نه تنها تحولات اخیر را پیش‌بینی کرده‌اند بلکه می‌توان بسیاری دیگر از تحولات احتمالی آینده را نیز تحلیل و پیش‌بینی کرد. بنابراین، بخش نخست کتاب به حوزه نظری در تحلیل خاورمیانه می‌پردازد،‌ به‌گونه‌ای که با مطالعه آن‌ها می‌توان چارچوب تحلیل تحولات آینده خاورمیانه را پی‌ریزی کرد. نویسندگان مقالات از استادان برجسته در حوزه خاورمیانه‌اند و این امتیاز دیگر این کتاب به شمار می‌آید. از این‌رو، بخش نخست کتاب نظری است و می‌تواند برای بسیاری از دانشجویان و تحلیلگران حوزه خاورمیانه سودمند باشد.

دوم این که کتاب حاضر بیشتر جنبه متن دانشگاهی دارد و تلاش می‌کند دانشجویان را با موقعیت خاورمیانه در نظام بین‌الملل آشنا سازد. در این اثر تلاش شده است تا حد ممکن در ترجمه مقالات وفاداری به متن رعایت شود و هرجا ابهامی در مفهومی از نظر مخاطب وجود دارد، در پاورقی توضیح داده شود.

کتاب حاضر در هشت فصل سامان یافته است. «نظریه روابط بین‌الملل و خاورمیانه نو، نظم و تغییر در خاورمیانه؛ چرخشی نئوگرامشی در رهیافت جامعه بین‌المللی، خاورمیانه از منظر نظریه مکتب انگلیسی؛ جامعه بین‌المللی منطقه‌ای، ظهور خاورمیانه در نظام دولت مدرن، جنگ سرد در خاورمیانه، خاورمیانه از زمان جنگ سرد تاکنون، نفت و اقتصاد سیاسی در روابط بین‌الملل خاورمیانه و بالاخره، نتیجه گیری» عناوین این هشت فصل را شامل می‌شوند.

چاپ نخست کتاب «خاورمیانه نو: نظریه و عمل» با شمارگان 1000 نسخه، 215 صفحه و به بهای 33000 ریال راهی بازار نشر شد.

بخش کتاب و کتابخوانی تبیان


منبع:خبرگزاری کتاب ایران