تبیان، دستیار زندگی
ما همواره با فرصت های طلایی در زندگی روبرو می شویم که تنها به عنوان مشکلات غیرقابل حل، از آنها یاد می کنیم
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مشکلات ، فرصت‌های طلایی


ما همواره با فرصت های طلایی در زندگی روبرو می شویم که تنها به عنوان مشکلات غیرقابل حل، از آنها یاد می کنیم.

فرصت‌های طلایی در زندگی شما

همه ما در زندگی خود با افرادی مواجه شده ایم که با معلولیت جسمانی زندگی می کنند و نگرشی که نسبت به این افراد وجود دارد این است که اغلب این افراد می توانند به عنوان الگویی برای بهتر زندگی کردن، برای سایرین باشند چرا که با شکوه زندگی  می کنند. تماشای زندگی این افراد نشان می دهد که حتی با وجود مشکلاتی بزرگ می توان خوب و شایسته زندگی کرد.

گه گاه ممکن است با خود فکر کنیم که چه خوب بود اگر هیچ مشکل و نگرانی نداشتیم و می توانستیم، تمام و کمال از زندگی و خوشی ها و زیبائیهای آن، بهره ببریم. بیایید به طور کاملا جدی و واقعی، به چنین تصویری از زندگی بیندیشیم. فکر نمی کنید که اگر روند زندگی به این صورت بود که دائما همه چیز بر وفق مراد و خواسته ما بود و هیچ مشکلی در هیچ زمینه ای وجود نداشت، به مرور زمان از لذت بردن و احساس شادمانی نیز به امری تکراری و عادی تبدیل می شد و دیگر انگیزه خاصی برای افراد وجود نداشت.

در واقع می توان اینطور بیان کرد که بدن ما و نظام فکری ما با چنین طرز تفکری، همخوانی ندارد. به نظر می رسد پیدا کردن راه حل و در جستجوی بازکردن گره مشکلات، بخش مهمی از میراث جهان هستی است که در ما به ودیعه گذاشته شده تا هر یک از ما انسانها، برای رهایی از مشکلات خود و دیگران، اقدام کنیم.

انسان نسبت به سایر موجودات ساکن بر روی زمین، یک ویژگی منحصر به فرد دارد و آن این است که به دنبال کسب تجربه است و می تواند از تجربیات خود بهره ببرد. شما این توانایی را به عنوان یک انسان دارید که از "هیچ"، "چیزی" را بسازید. در طول تاریخ این موضوع به اثبات رسیده که انسانها از قدرت بالایی در رویارویی با مشکلات و یافتن راهکار برای مسائل مختلف، برخوردارند و با سخت ترین مشکلات، دست و پنجه نرم کرده اند.

کسی که همواره مثبت فکر می کند، به مشکلات همچون فرصتی نگاه می کند که به او نکته ای تازه می اموزند. شاید به نظر بسیاری از افراد این یک طرز فکر، کلیشه ای و شعاری بیش نباشد، اما به نظر می رسد احساس خوبی در این نظریه وجود دارد که به همین خاطر، خیلی از افراد به آن گرایش پیدا می کنند.

آری!این یک حقیقت بزرگ است که ما چون انسان هستیم، باید یاد بگیریم که چگونه مشکلات را حل کنیم، عشق بورزیم، همواره لبخند بزنیم، اشک بریزیم، سعی کنیم، شکست بخوریم و باز هم برخیزیم و از نو آغاز کنیم.

کسی که همواره مثبت فکر می کند، به مشکلات همچون فرصتی نگاه می کند که به او نکته ای تازه می اموزند. شاید به نظر بسیاری از افراد این یک طرز فکر، کلیشه ای و شعاری بیش نباشد، اما به نظر می رسد احساس خوبی در این نظریه وجود دارد که به همین خاطر، خیلی از افراد به آن گرایش پیدا می کنند

به حرکات یک کودک ده ماهه توجه کنید. انگار به هر چیزی به مثابه یک مبارزه می نگرد. به هر زحمتی سعی می کند تا خود را بر زمین بکشد تا به انچه می خواهد دست یابد. در این راه ممکن است به او آسیب هم برسد اما خسته نمی شود و از تلاش دست برنمی دارد. گویا زندگی برای او مثل سفری اعجاب انگیز است که در آن به دنبال کشف اشیاء مختلف است. وقتی بچه ها کمی بزرگتر می شوند، همواره با احساسات و هیجانات زیبا و بی پروای خود زندگی می کنند. دوست دارند در مسابقات ورزشی شرکت کنند و از درخت بالا روند و هیجانات را تجربه کنند.

فرصت‌های طلایی در زندگی شما

آنچه مسلم است اینکه همه ما در سالهای اولیه زندگی با مشکلاتی روبرو بوده ایم که با آنها مبارزه کرده ایم اما در بزرگسالی به افرادی ترسو و کم دل تبدیل شده ایم که مواجهه با کوچکترین مشکلات برای ما همچون مبارزه ای عظیم بوده است.

 به نظر کمی احمقانه است که ما از بچه ها بیشتر از بزرگترها توقع داریم. در مدرسه به بچه ها یاد می دهیم که چطور دیکته بنویسند و جدول ضرب را یاد بگیرند و تمام قواعد و اصول را به انها می آموزیم و آنها را برای شرکت در کنکور و ورد به دانشگاه آماده می کنیم. اما این قوانین یادگیری چون در دنیای بزرگترها وجود ندارد، اوضاع به گونه ای دیگر تغییر میکند.

برخی از افراد انتظار دارند که بدون هیچ حرکت و تلاشی به انچه می خواهند، دست پیدا کنند.

فقط کافیست لحظه ای با خود فکر کنیم که انتظاراتی که از کودکان داریم از خودمان هم داشته باشیم.

مقصود از بیان این عبارت این است که همه ما از فرزندانمان انتظار داریم به اموخته ها و دستورات ما عمل کنند. چون این دستورات را مایه سعادت و خوشبختی آنها می دانیم. حال این مسئله را در فضایی دیگر و در دنیای بزرگسالی ترسیم کنیم و ببینیم هر یک از ما تا چه حد به قوانین خوب زندگی کردن، عمل می کنیم.

آنچه مهم است اینکه بدانیم

" مشکلات، دامنه ی ذهن ما را وسیع تر  و آن را کارآمدتر می کنند. مشکلات و بدبختی، نبوغ را آشکار می کند و خوشبختی آنرا می پوشاند.

البته معنای این جمله این نیست که اگر مشکلی هم نداشتیم به دنبال ایجاد مشکل برای خود باشیم تا به این واسطه به رشد نبوغ خویش کمک کنیم. بلکه مقصود اصلی این عبارت آن است که مشکلات و نحوه رویارویی با آنها، انسان را پخته می کند و او را رشد می دهد و کسی که دائما در شرایط خوشی و بدون هیچ گونه مشکلی، روزگار را سپری کند، به این تجربه رشد و پختگی دست نیافته است.

فاطمه ناظم زاده

بخش خانواده ایرانی تبیان


پی نوشت: 1- به نقل از کتاب راز شاد زیستن. ترجمه زهرا نبی ئی

مقالات مرتبط :

مشكلات زندگی

خلق زندگی که آرزویش دارید!

در مشکلات، خنده را گم نکنید

مهارت حل مساله را بیاموزید

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.