تبیان، دستیار زندگی
اعتیاد به اینترنت و فضای آن با توجه به تهاجم فرهنگی (جنگ نرم) دشمن از حساسیت و اهمیت خاصی برخوردار می باشد. زیرا در این میان این جوانان هستند که بیش از همه مورد حمله ی دشمن قرار می گیرند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کاربران اینترنتی ابله هستند؟!


 اعتیاد به اینترنت و فضای آن با توجه به تهاجم فرهنگی (جنگ نرم) دشمن از حساسیت و اهمیت خاصی برخوردار می باشد. زیرا در این میان این جوانان هستند که بیش از همه مورد حمله ی دشمن قرار می گیرند.


کاربران

اخیرا در پی انجام نظر سنجی با این محوریت که جوانان امروز با دسترسی مداوم به اینترنت به افرادی فوق ‌العاده با قابلیت انجام هم زمان چند کار بدل خواهد کرد یا به افرادی منزوی و سطحی وابسته به کامپیوتر؟ به پاسخ های جالبی برخوردیم که نگاهی اجمالی به آنها می کنیم.

به گزارش "لایوساینس" بر اساس نظرخواهی جدیدی که از 1021 توسط کارشناسان و مفسران تکنولوژی انجام شده ، اتصال مفرط به اینترنت (Hyperconnectivity) نتایج متفاوتی ممکن است به بار آورد. در واقع، 55 درصد از افرادی مورد پرسش قرار گرفته، معتقد بودند که اینترنت باعث نوع متفاوتی از مداربندی مغزی در افراد زیر 35 سال شده است و این مداربندی جدید (Re-wiring) بسیار عالی می باشد زیرا استعداد انجام همزمان چند کار و توانایی یافتن سریع اطلاعات مربوط به صورت آنلاین را تقویت می ‌کند .اما 42 درصد از این کارشناسان اعتقاد داشتند که مغزی که به این صورت اتصالات فراوانی پیدا کرده است، سطحی بوده و وابستگی ناسالمی به اینترنت و وسایل ارتباطی همچون موبایل دارد.

"آلوارو رتانا"، متخصص ارشد تکنولوژی در شرکت HP در این نظرخواهی این گونه پاسخ داد: "کوتاه ‌شدن دامنه ی توجه که ناشی از تعامل سریع است تمرکز بر مسائل سخت‌ تر را مختل خواهد کرد و احتمالا باعث رکود در بسیاری از حوزه‌ ها خواهد شد؛ از جمله در تکنولوژی و حتی در حوزه‌های اجتماعی مانند ادبیات."

در عین حال بسیاری از کارشناسان در این نظر خواهی پرورش استعدادهایی که برای پیمایش اینترنت لازم است را تحسین کرده ‌اند و تایید کرده ‌اند که افرادی که با ارتباطات اینترنتی رشد کرده‌ اند، افزایش خواهند یافت

"جانا آندرسون"، رئیس "مرکز تصور اینترنت" دانشگاه الون و یکی از دو نویسنده ی این گزارش، می ‌گوید: "این کارشناسان در عین آنکه می ‌گویند دسترسی افراد به اطلاعات در عصر اینترنت و موبایل به شدت بهبود یافته است، اما می ‌افزایند که از هم اکنون شاهد نقصان‌ ها در توانایی افراد جوان ‌تر و متمرکز کردن توجه ‌شان، صبر کردن و عمیق فکر کردن هستند."

کاربران

در عین حال بسیاری از کارشناسان در این نظر خواهی پرورش استعدادهایی که برای پیمایش اینترنت لازم است را تحسین کرده ‌اند و تایید کرده ‌اند که افرادی که با ارتباطات اینترنتی رشد کرده‌ اند، افزایش خواهند یافت. "دانا بوید"، پژوهشگر ارشد در بخش پژوهش مایکروسافت در این باره می ‌گوید: "شکی نیست که مغزها دارند به شکل جدیدی مداربندی می ‌شوند. تکنیک‌ ها و مکانیسم‌ های دخیل در جا به‌ جایی سریع توجه برای خلاقیت بسیار مفید است." برخی کارشناسان نیز می‌ گویند: "استفاده از اینترنت به عنوان یک "مغز خارجی" که فکت‌ ها در آن ذخیره می‌ شود، فضای لازم برای فرآیندهای ذهنی فراتر از حافظه سپردن را باز می‌ کند".

"لی راینی"، یکی از دو نویسنده ی این گزارش و مدیر طرح اینترنت و زندگی آمریکایی مرکز پژوهشی "پیو" می ‌‌گوید: "نگرانی ملموسی در میان کارشناسان در این باره وجود دارد که افرادی با انگیزه ی خوب و آموزش ‌دیده به پاداش‌ هایی برسند که غیر قابل مقایسه با وضعیت افرادی است که نمی ‌توانند بر رسانه‌ های جدید و سواد تکنولوژیک مسلط شوند و در نتیجه شکاف‌ های اجتماعی و اقتصادی جدیدی ایجاد شوند." وی خواستار تجدید نظر در آموزش عمومی می باشد تا این مهارت ‌‌ها تعلیم داده شوند و به یادگیرندگان کمک شود تا از خطرات آشکار سبک زندگی با اتصال مفرط اینترنتی در امان بمانند.

با تمام این تفاسیر باید توجه داشت که اعتیاد به اینترنت و فضای آن با توجه به تهاجم فرهنگی (جنگ نرم) دشمن از حساسیت و اهمیت خاصی برخوردار می باشد

با تمام این تفاسیر باید توجه داشت که اعتیاد به اینترنت و فضای آن با توجه به تهاجم فرهنگی (جنگ نرم) دشمن از حساسیت و اهمیت خاصی برخوردار می باشد. زیرا در این میان این جوانان هستند که بیش از همه مورد حمله ی دشمن قرار می گیرند و چه بسا که با هیچ گونه پیش زمینه ای و تنها به جهت امور آموزشی و اطلاع یابی از اینترنت استفاده نمایند اما ناخواسته گرفتار هجوم نرم شوند. به هر حال اگر جوانانمان را بدون هیچ آموزش فرهنگی و بدون هیچ کنترلی در فضای اینترنت آزاد بگذاریم، چه بسا مورد حمله سودجویان و بیماران بسیاری قرار گیرند که با فعالیت مخربشان می ‌توانند مخاطرات فراوانی برای آنها به وجود آورند که گاهی این ضربه ها غیر قابل جبران خواهد بود.

فرآوری :آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: ایتنا / وبلاگ دکتر منصور الهی