تبیان، دستیار زندگی
نظرات مصباحی مقدم درباره فهرست اصولگرایان
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فهرست واحد اصولگرایان؛ تامین کننده منافع ملی

مصباحی مقدم در گفت و گوی اختصاصی با تبیان


نظرات مصباحی مقدم درباره فهرست اصولگرایان


مصباحی مقدم

با توجه به نزدیک تر شدن به انتخابات دور نهم مجلس در روزهای گذشته جریانات مختلف سیاسی به تحرکات خود برای رقابت های انتخاباتی سرعت بیشتری بخشیده اند. به نحوی که در مدتی کوتاه علاوه بر جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری، جبهه ایستادگی، جبهه منتقدین دولت و جبهه بصیرت و بیداری نیز از بین گروهها و افراد اصولگرا اعلام موجودیت کرده اند.

این تعدد و تکثر در جریان اصولگرا از این جهت حائز اهمیت است که تا پیش از این و حتی پس از اعلام موجودیت جبهه پایداری، مهمترین استراتژی اصولگرایان دستیابی به وحدت عنوان شده بود؛ موضوعی که با شرایط جدید قدری شکست خورده به نظر می آید.

البته برخی اصولگرایان معتقدند عدم حضور جدی رقیب اصلاح طلب تا حدی باعث شده اصولگرایان دغدغه چندانی در این رابطه نداشته باشند و حتی عده دیگری بر این باورند که همین تعدد و تکثر می تواند به گرمتر شدن تنور انتخابات و ایجاد رقابت کمک کند.

با این حال نمی توان نگرانی برخی اصولگرایان را در این باره نادیده گرفت چرا که قطعا وجود یک فهرست مشترک و تمکین تمامی اصولگرایان به آن می توانست نشانگر اقتدار و انسجام این جریان سیاسی کشور باشد.

من فکر می کنم تشکیل جبهه های جدید به فضای انتخابات کمکی نمی کند بلکه آنچه می تواند در این فضا مهم و موثر باشد هر چه متشکل تر شدن و و به وحدت رسیدن مجموعه هاست

حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز وجود فهرست واحد در جریان اصولگرا را به نفع منافع ملی و همچنین منافع اصولگرایان می داند. او معتقد است تعدد فهرست ها در اردوگاه اصولگرایان موجب تقسیم آرای اصولگرایان می شود و در نتیجه دیگران ذی نفع خواهند بود.

این نماینده اصولگرای مجلس همچنین با اشاره به تشکیل جبهه منتقدین دولت از سوی مطهری، کاتوزیان و عباسپور در پی عدم معرفی آنها در فهرست جبهه متحد نیز می گوید که اگر آنها بتوانند آرای خفته‌ای را برانگیزانند، احیانا قادر خواهند بود بخشی از آرای اصلاح‌طلبان را در تهران به خود جذب كنند.

مصباحی مقدم

مشروح گفت و گوی تبیان با حجت الاسلام و المسلمین مصباحی مقدم را در پی می خوانید:

-در روزهای گذشته جبهه های متعددی اعلام موجودیت کرده اند و خبرها حاکی از ارائه فهرست های جداگانه ای است که عموما از جریان اصولگرا هستند، این در حالی است که پیش از این بحث از تفرق بین جبهه متحد اصولگرایان و جبهه پایداری بود، ارزیابی شما از تعدد جبهه های سیاسی و فهرست ها در انتخابات چیست؟

من فکر می کنم تشکیل جبهه های جدید به فضای انتخابات کمکی نمی کند بلکه آنچه می تواند در این فضا مهم و موثر باشد هر چه متشکل تر شدن و و به وحدت رسیدن مجموعه هاست. این در حالی است که اگر همه عناوین تحت عنوان جبهه متحد اصولگرایان فعالیت خود را سامان می دادند این از سویی به نفع مصالح ملی و از سوی دیگر به نفع اصولگرایان است.

در مقابل شاخه شاخه کردن و شعبه شعبه کردن در جبهه متحد اصولگرایان نیز موجب سرگردانی و و سردرگمی آنها می شود. بنابراین بهتر است یک لیست داشته باشیم و همه پای آن لیست بایستیم.

-تاثیر تعدد فهرست ها را بر آرای اصولگرایان چطور می بینید؟

من معتقدم دراین شرایط آرای اصولگرایان تقسیم می شود و در این تقسیم آرا دیگران ذی نفع خواهند بود.

-چرا افرادی مانند آقایان مطهری، کاتوزیان و عباسپور در فهرست جبهه متحد جای نگرفتند؟ آیا این موضوع ارتباطی به رد صلاحیت اولیه این افراد دارد؟

من در این باره اطلاعی ندارم و چون نمی دانم اظهار نظر نمی کنم. بهتر است آقایان متکی و زاکانی در این باره پاسخ دهند.

مصباحی مقدم

-فکر می کنید این افراد به صرف منتقد بودن از فهرست جبهه حذف شده اند؟

قطعا اینطور نیست چرا که آقای توکلی منتقد صریح تری بود و من هم جزء منتقدین جدی دولت بوده ام. بنابراین دلیل حذف انها منتقد بودنشان نبوده است و شاید می خواستند لیست را به گونه ای سامان دهند که کمتر مورد هجوم رقبا قرار گیرد.

-ارزیابی شما از تشکیل جبهه منتقدین دولت از سوی آقایان مطهری، کاتوزیان و عباسپور چیست؟

البته من این را جزء حقوق آنها می دانم و انها این حق را دارند که چون ثبت نام کرده و مایلند وارد رقابت شوند جریانی را برای خود تشکیل دهند اما در کل توصیه من به افراد این است که جبهه های متعدد ایجاد نکنند.

-میزان رای آوری جبهه منتقدین دولت و تاثیرگذاری آن بر آرای جبهه متحد را چطور می بینید؟

شاید انگیزه‌ی دوستان برای ارایه‌ی فهرست جدا همین باشد كه بتوانند آرای خفته‌ای را برانگیزانند و احیانا بخشی از آرای اصلاح‌طلبان را در تهران به خود جذب كنند. من معتقدم ارایه‌ی فهرست جدا از سوی این دوستان نهایتا منجر به تقسیم آرای اصولگرایان می‌شود و دیگران برنده‌ی این صحنه خواهند بود. چرا که در صورتی كه طیف حامی اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو به میدان بیایند و به جبهه منتقدان دولت رای دهند، احتمال رای‌آوری آنها بالا خواهد بود و من هم فكر می‌كنم این اتفاق بیفتد.

سارا کیان

بخش سیاست تبیان