• Nombre de visites :
  • 2765
  • 11/1/2012
  • Date :

Eşim Neden Küsüyor? (1)

eşim neden küsüyor?

Bu makalede önce küsmenin nedenleri ve kökünü konu alacağız. Kimler hangi ruh halinde olduklarında küserler?. Bu bilgilere dayanarak ne yapmalı, küsmeyi  nasıl önlemeli ve bizi küskünlüğün sebebi olan azabdan kurtulma yollarını bulamaya çalışacağız. Bir başka makalemizde küsmeyi önleme yollarını konu alacağız.

Kişinin hayrı ve iyiliği için küsmek ve küsmeyi devam ettirmek, küsülen kişinin bu duruma göre sert tutumuna karşı değil, sadece bu hayır ve iyilik içindir, ki bu konu bizim konumuzun dışında yer alıyor. Aile içinde küskünlük de yalnış anlamalar ve kasıtlı yapılmış kötü muamelelerden olur. Bu konu da bizim bahsimize girmiyor. Bizim ele alacağımız konu aslında eşler arasında oluşan küskünlüğün nedenleri ve eşlerin birbiriyle olan ilişkileridir ki genelde bu konuda sorunlar yaşanmakta ve ilişkiler zarar görmektedir.

Küsmek bir davranış şeklidir; temelinde olumsuz duygu,  heyecan ve öfke vardır. Şiddet ve zayıflığına bağlı olarak uzayabilir. Küskünlük, olumlu veya olumsuz olabilir; olumlu küskünlük, eğer daha kötü bir şeyin önünü alacaksa ya da başkalarının zorbalığı karşısında kişinin teslim olmasını engelleyecek küskünlüktür. Olumsuz küskünlük, çok zararlı ve ilişkileri zedeleyen küskünlük, inatçılık ve bağışlama olgunlu olmayan küskünlüktür.

***

Küsmek bir davranış şeklidir; temelinde olumsuz duygu, heyecan ve öfke vardır. Şiddet ve zayıflığına bağlı olarak uzayabilir.

***

Küskünlük, daha çok  eşler arasında görülür ve bazı eşler arasında daha çok ve daha ciddi bir şekildedir ve zamanla bir alışkanlık hale gelir. Aile huzuru bozulur ve hayatın tatlı anları acı ve üzüntü içinde harcanır. Böyle olduğunda küskünlük bir derttir eğer iyi ve ciddi bir şekilde tedavi edilmezse eşler arasında çok şiddetli bir kansere dönüşür.

Genelde küskünlük inatçılıkladır. Kişi suskunluk ve küskünlüğüyle karşı tarfa bir tür mesaj vermek istemektedir. Neticede hal ve hareketleriyle iletmek  istediği mesaj anlaşılmazsa inatçılık devam edecektir. Ama bazen öyle bir hal alır ki ciddi bir hastalığa dönüşür bu durumda hiç bir şey karşı taraf tarafından kabul görmez.

İnatçılık ve küskünlük farklı davranlarış olmasına rağmen aynı kökten gelir ve aynı ahlakı özellikten etkilenirler. İnatçılık ve küsmek, insanın içindeki öfke, kırgınlık, zayıflık, çekingenlik, suskunluk, kendi kendine yetinme ve saklılığın ürünüdür. Küsünlük herkesin karşılaşacağı bir durumdur. Ama bu halleri kendinde bulunduranların daha çok karşılaştığı bir durumdur. Çünkü böyle insanlar genel de ihtiyatlı davranmakta, korku ve gizli endişeleri olan kişiler olup kızgınlık, öfkelerini, açık ve net bir tavır koyup başkalarının onu kınaması yerine küskünlüğü tercih etmektedirler.


Boşanmanın Çirkinliği-2

Boşanmanın Çirkinliği-1

Aile içi sorunlar ve çözüm yolları (2)

Aile içi sorunlar ve çözüm yolları (1)

  • Yazdır

    Arkadaşlarına gönder

    Yorumlar (0)