تبیان، دستیار زندگی
(آموزش کمک های اولیه) گرمازدگی اکثراً در شرایطی که فرد در محیطی گرم بوده و گرمای بدن نتواند دفع شود، به خصوص در شرایطی که فرد فعالیت بدنی زیادی دارد، رخ می دهد. علائم فردِ گرما زده اغلب ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

گرمازدگی

(آموزش کمک های اولیه)

گرمازدگی اکثراً در شرایطی که فرد در محیطی گرم بوده و گرمای بدن نتواند دفع شود، به خصوص در شرایطی که فرد فعالیت بدنی زیادی دارد، رخ می دهد.

علائم

فردِ گرما زده اغلب خسته و گیج می شود و ممکن است دچار برخی علائم از قبیل سردرد، گرفتگی عضلات، پوست خشک و داغ، تنفس آهسته یا تنفس تند و عمیق، تهوع و استفراغ، ضعف شدید، افت فشارخون و در موارد پیشرفته، عدم هشیاری شود که در صورت عدم رسیدگی به بیمار می تواند کشنده باشد.

اقدامات اولیه

جهت کمک به فردی که دچار گرمازدگی شده است وی را به مکانی خنک مثل سایه بان یا اتاق ببرید و لباس های وی را از بدنش خارج کنید. یک ملحفه نازک مرطوب روی بدن وی بکشید و هر چند دقیقه به آن رطوبت اضافه کنید و یا لباس های وی را مرطوب کنید تا به تدریج بدنش خنک شود. می توانید مصدوم را داخل وان آب نیمه سرد قرار دهید. به او مایعات خنک بخورانید و تا رسیدن دمای بدن به حدود دمای طبیعی، مرطوب کردن ملحفه و بدن را ادامه دهید. در صورت بروز شوک ، اقدامات لازم را انجام دهید. پس از انجام کمک های اولیه، فرد مصدوم را به مرکز فوریت های پزشکی برسانید.

برای جلوگیری از گرما زدگی موارد زیر را رعایت کنید:

1- در فصول گرم از پوشیدن لباس ضخیم و غیر قابل نفوذ که مانع تبخیر عرق و دفع گرما می شود، خودداری کنید.

2- هنگام فعالیت شدید بدنی به قدر کافی مایعات بنوشید.

3- جهت عادت کردن بدن به گرما، فعالیت بدنی را در مناطق دارای آب و هوای گرما به تدریج طی 3 یا 4 هفته افزایش دهید.

4- در فعالیت های ورزشی گروهی ، گرمازدگی یکی از افراد به معنای در خطر بودن دیگران است و باید اقدامات احتیاطی را برای بقیه افراد در نظر داشت.

منبع : آموزش همگانی مقابله با بلایای طبیعی 1 و 2

لینک ها :

آموزش كمك های اولیه : زمین لرزه ، سیل ، كولاك ، رعد و برق  ، طوفان ، آتش سوزی ، گیر كردن جسم خارجی در مجاری تنفسی ، سرمازدگی ، سوختگی و تماس با مواد شیمیایی و سوزاننده

كتاب های « خانواده »، « دائرة المعارف » و « متفرقه » در فروشگاه اینترنتی تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.