تبیان، دستیار زندگی
البرز گنجینه گرانقدری است و در دل خویش كم گوهر نهفته ندارد، دریاچه چورت یكی دیگر از گوهرهای گرانبهای آن است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دریاچه ناشناخته ساری
دریاچه ناشناخته ساری


البرز گنجینه گرانقدری است و در دل خویش كم گوهر نهفته ندارد، دریاچه چورت یكی دیگر از گوهرهای گرانبهای آن است. قله درفك گنجینه‌ای در غرب و چورت گنجینه‌ای در شرق این سلسله جبال. در هر صورت این بار قرعه به نام دریاچه چورت رقم خورده است؛ به همین دلیل ابتدا باید به مقصد كیاسر در استان مازندران حركت كرد.

دریاچه چورت در شمال شرقی استان مازندران و بخش چهاردانگه شهرستان ساری قرار دارد. اگر از تاریخ این دریاچه بخواهید بدانید، باید بگوییم که چورت در سال 1320 بر اثر زمین لرزه و رانش زمین و در پی آن بسته شدن مسیر آب چشمه ای که در کنار دریاچه قرار دارد، بوجود آمده است.

وسعت این دریاچه حدود 2.5 هکتار است و محلی ها به آن، دریاچه میانشه هم می گویند اما به دلیل نزدیکی آن به روستای چورت به این نام خوانده می شود.

دریاچه ناشناخته ساری

زمانی که آب دریاچه پایین می آید، باقیمانده درخت هایی که در محل پیدایش دریاچه بوده اند پدیدار می شود و منظره زیبایی را ایجاد می کند که شاید در کمتر نقطه ای از ایران دیده باشید. این دریاچه یکی از زیباترین جاذبه های تفریحی استان مازندران است که برای رسیدن به آن می توانید مسیر جنگلی را در پیش بگیرید و لذت پیاده روی در میان درختان انبوه را هم تجربه کنید. البته این مسیر مجهز به استراحتگاه و سرویس های بهداشتی است و همین از سختی پیاده روی هایتان کم خواهد کرد!

دریاچه ناشناخته ساری

برای رسیدن به دریاچه چورت، باید مسیر ساری کیاسر را در پیش بگیرید. بعد از طی مسافتی در حدود 25 کیلومتر بعد از تابلوی روستای چورت وارد مسیر فرعی می شوید. 15کیلومتر جلوتر، در جاده آسفالته به روستای چورت خواهید رسید. پس از روستا چندین مسیر خاکی برای دسترسی به دریا وجود دارد. مسیر جاده خاکی به طول 10 کیلومتر به دریاچه چورت منتهی می شود. برای دسترسی می توانید از راهنمایان محلی هم کمک بگیرید.

دریاچه ناشناخته ساری

حركت از تهران

اگر از تهران به سمت چورت حرکت می کنید، بد نیست بدانید که از مدتی قبل صبح‌های زود میدان ونك به محل قرار مسافران تورهایی تبدیل شده است كه ساعت حركت و وسایل مسافران آن نشان می‌دهد كه عازم طبیعت‌اند. كیسه‌خواب و كوله‌های بزرگ، مهم‌ترین وسیله‌ای است كه بین بیشتر مسافران مشترك است.

در این صبح زود باید به سمت شرق راند، برای سفر به كیاسر 2 راه وجود دارد كه هر دو از خروجی‌های شرقی تهران منشعب می‌شوند؛ یك مسیر جاده سمنان‌‌ـ‌ شهمیرزاد است و مسیر دیگر از فیروزكوه می‌گذرد. مقصد سفر به سمت فیروزكوه است.

دریاچه ناشناخته ساری

ستیغ دماوند

فیروزكوه به تنهایی می‌تواند یك قطب گردشگری باشد، شهری كه در بسیاری از روزهای سال عنوان خنك‌ترین شهر ایران را به خود اختصاص می‌دهد. طبیعت فیروزكوه دلیل دیگری است بر این‌كه تهران، یكی از منحصربه‌فردترین پایتخت‌های دنیاست؛ شهری كه فاصله‌اش تا جنگل یا كویر كمتر از 3 ساعت است. هر مسافری با سفری كمتر از 3 ساعت می‌تواند به گردنه گدوك و قائم‌شهر برسد یا از آن سوی گرمسار و گرمای مناطق جنوبی آن را تجربه كند.

دریاچه ناشناخته ساری

17 كیلومتر بعد از فیروزكوه، به سوادكوه می‌رسید، اینجا دیگر دروازه مازندران است. شهری كه طبیعت بكرش همه ساله میزبان طبیعت‌گردان بسیاری است، از میان این طبیعت بكر فقط كافیست به آبشار گزو اشاره كنیم و بس. گردنه گدوك نیز همین‌جاست، نقطه عطفی كه مسافر را از طبیعت كوهستانی خشك به سمت كوهستانی جنگلی می‌برد و هر قدر بیشتر برانی سبزی‌های تنك سریع‌تر تبدیل به جنگل‌های در‌هم تنیده و پیوسته می‌شود.

گردنه گدوك با دوغ هایش معروف است. بسیاری از مسافران توقفی می‌كنند و دوغی خنك می‌نوشند و سپس ادامه مسیر می‌دهند. بعد از این‌كه سربالایی گردنه گدوك را پشت سر گذاشتید، دیگر مسیر سرازیر می‌شود و طبیعت جلوه ای دیگر مقابل چشمانتان می آورد.

فراوری: الهام مرادی

بخش گردشگری تبیان


برگرفته از جام جم، بیابان های ایران