تبیان، دستیار زندگی
بی بی سی که انگار بیشتر دلش می خواست بینندگانش به تعریف خاطرات خود بپردازند، در هربار صحبت از بیداری مردم عرب منطقه و اتصال آن به جنبش های اروپایی و آمریکایی برنامه را با ایجاد سوال های بی ربط و طرح موارد انحرافی از روند خود خارج کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

نوبت شما و چند اتفاق مهم 2011

از تحریف حقیقت تا نبش قبر واقعیت


 بی بی سی که انگار بیشتر دلش می خواست بینندگانش به تعریف خاطرات خود بپردازند، در هربار صحبت از بیداری مردم عرب منطقه و اتصال آن به جنبش های اروپایی و آمریکایی برنامه را با ایجاد سوال های بی ربط و طرح موارد انحرافی از روند خود خارج کرد.

بی بی سی
سال 2011 برای همه ساکنان

”‌ عده ای گفتند دست فروش تونسی با خود سوزی در حقیقت راه تغییری همه گیر را افروخته است. BBC فارسی اما در این مدت کوشید تا به همه این طور القا کند که لندن ربطی به قاهره و تونس ندارد. “

آن در مناطق مختلف جهان سال عجیب و غریب همراه با اتفاقات حساس و سرنوشت سازی بود. بهار آن که با انقلاب های مردمی تونس و سپس مصر آغاز شد، تحلیل گران غربی را برآن داشت تا از آن به بیداری کشور های عربی یاد کنند.

موج اعتراضات همزمان با بالاگرفتن بحران های اقتصادی و مالی در اروپا کمی معادلات سیاست مداران قاره سبز را بهم ریخت. تظاهرات در یونان و اسپانیا و ایتالیا حالا به پشت درهای کاخ باکینگهام ملکه انگلیس هم کشیده شده.

عده ای گفتند دست فروش تونسی با خود سوزی در حقیقت راه تغییری همه گیر را افروخته است. BBC فارسی اما در این مدت کوشید تا به همه این طور القا کند که لندن ربطی به قاهره و تونس ندارد.

این شبکه البته منکر شباهت ها نشد و سعی کرد مسأله اقتصادی را دلیل اصلی مشترک همه این اتفاقات عنوان کند.

”‌ بهار عربی البته به تابستان اروپایی هم ختم نشد بلکه دامن خود را فراتر از آب های آرام اقیانوس های مواج گسترد. بدین ترتیب جنبش های موسوم به «اشغال» در دنیا پدید آمد. “

عده ای گفتند دست فروش تونسی با خود سوزی در حقیقت راه تغییری همه گیر را افروخته است. BBC فارسی اما در این مدت کوشید تا به همه این طور القا کند که لندن ربطی به قاهره و تونس ندارد

ادعایی که به گواه کارشناسان نمی توانست تنها دلیل اعتراض اعراب باشد و همچنین تنها عاملی نبود که رنگین پوستان انگلیسی را به خشم آورد.

بهار عربی البته به تابستان اروپایی هم ختم نشد بلکه دامن خود را فراتر از آب های آرام اقیانوس های مواج گسترد. بدین ترتیب جنبش های موسوم به «اشغال» در دنیا پدید آمد. نخستین آن ها هم قلب دنیای سرمایه داری را نشانه رفت. وال استریت آمریکا و مرکز بورس لندن شاهد اعتصاب های چند هفته ای شد.

بی بی سی

در حالی که مردم معترض در آمریکا از تبعیض و ویژه خواری های 1 درصد در برابر 99% دیگر سخن می گفتند بی بی سی فارسی همه تقصیر ها را به گردن بحران اقتصادی بیچاره انداختند تا نکند اساعه ادبی به نظام اقتصادی که اکثر معترضین آن را ناعادلانه ”‌ بیننده ای می خواست نظرش را از بهار عربی به پاییز آمریکایی ختم کند، میان جملات می دوید و با انحراف صحبت ها و یا طرح سوال های بی ربط سعی کرد برنامه را کنترل و به اصطلاح همه چیز را در دست بگیرد. “

خوانده اند شود و یا به تریش قبای سرمایه داران سوار دارایی 99% جامعه بر نخورد.

و اکنون در آستانه 2012 برنامه «نوبت شما»ی بی بی سی فارسی که چند هفته ای است روند کسل آوری طی می کند، تلاش دارد پس از افتادن آب ها از آسیا و نشستن غبار بر روی حقیقت آنچه در خیابان های نیویورک و لندن روی داد، با ترفند های رسانه ای ورق را دوباره به نفع 1% طرد شده برگردانند.

در همین راستا اتاق فکر BBC موضوع «ماندگارترین رویداد سال 2011» را انتخاب کرد.

در این برنامه آن چه به وضوح دیده شد، تلاش برای جدایی حرکت های اشغال وال استریت و امثال آن بود از آن چه در کشور های خاورمیانه و شمال آفریقا بهار عربی خوانده شد. مجری برنامه بارها به محض آن که بیننده ای می خواست نظرش را از بهار عربی به پاییز آمریکایی ختم کند، میان جملات می دوید و با انحراف صحبت ها و یا طرح سوال های بی ربط

”‌ شفتگی برنامه را در زمانی که فردی به دفاع از ولادیمیر پوتین پرداخت. بر خلاف مجری شبکه که سعی داشت اعتراض عده ای از مردم روس را به نتایج انتخابات پارلمان این کشور به عنوان مهمترین رویداد سال 2011 نسبت دهد، ادریس به دفاع از نتایج انتخابات این کشور و همچنین حزب پوتین پرداخت. “

سعی کرد برنامه را کنترل و به اصطلاح همه چیز را در دست بگیرد.

عده ای گفتند دست فروش تونسی با خود سوزی در حقیقت راه تغییری همه گیر را افروخته است. BBC فارسی اما در این مدت کوشید تا به همه این طور القا کند که لندن ربطی به قاهره و تونس ندارد

اما همیشه هم در این کار موفق نبود. بیننده ای که از افغانستان تماس گرفته بود با طرح گلایه از باراک اوباما به دلیل وعده های به اصطلاح «سر خرمن» و همچنین صحبت ها و سیاست های ضد و نقیض در قبال طالبان روند برنامه را با سکته مواجه کرد. اردلان که خود را برای چنین بحثی آماده نکرده بود ترجیح داد صحبت های این بیننده را قطع و نیمه کاره رها کند تا به همان سقوط دیکتاتور ها از دید او در خاور میانه برگردد.

آشفتگی برنامه را در زمانی که فردی به دفاع از ولادیمیر پوتین پرداخت. بر خلاف مجری شبکه که سعی داشت اعتراض عده ای از مردم روس را به نتایج انتخابات پارلمان این کشور به عنوان مهمترین رویداد سال 2011 نسبت دهد، ادریس به دفاع از نتایج انتخابات این کشور و همچنین حزب پوتین پرداخت.

اردلان به سرعت صحبت های او را قطع کرد و بیرون آمدن عده ای برای اعتراض را مهم دانست. اما تماس گیرنده ضمن تایید اهمیت این موضوع گفت: "پوتین روسیه را از گردابی که ر جهان گرفتار آن شده بود بیرون کشید. اگر کشورهای تحت استعمار رییس جمهوری همچون پوتین پیدا کنند، می تواند مردم را به رفاه بکشاند."

به هر حال BBC فارسی باید قبول کند همه مردم همچون وزارت خارجه بریتانیا فکر نمی کنند. لذا نباید از بیان دیدگاه های متفاوت در این شبکه جلوگیری شود.

بخش ارتباطات تبیان

منبع: رسانه ایران