تبیان، دستیار زندگی
به نام پدر با توجه به تیزرهای تلویزیونی فراوان و تبلیغات گسترده و همچینن قابلیت‌های ملودراماتیك خود فیلم، از امیدهای فروش امسال سینماست. هنوز صف‌های طولانی اطراف سالن‌های سینمای نمایش دهنده آن در جشنواره فجر را از یاد نبرده‌ایم، به خصوص كه به نام پدر، رقیب جدی چهارشنبه سوری در كسب مقام محبوب‌ترین
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اخباری کوتاه از دنیای هنر


استقبال از به نام پدر و دعای حاتمی‌كیا

به نام پدر با توجه به تیزرهای تلویزیونی فراوان و تبلیغات گسترده و همچینن قابلیت‌های ملودراماتیك خود فیلم، از امیدهای فروش امسال سینماست. هنوز صف‌های طولانی اطراف سالن‌های سینمای نمایش دهنده آن در جشنواره فجر را از یاد نبرده‌ایم، به خصوص كه به نام پدر، رقیب جدی چهارشنبه سوری در كسب مقام محبوب‌ترین فیلم جشنواره پارسال هم بود. به نام پدر كه در شرایط مناسبی اكران شده، در روزهای آغازین نمایش، حال و هوای فوق را تكرار كرده و باز شاهد حضور مردم در برابر سالن‌های نمایش دهنده فیلم هستیم. ظاهرا تلویزیون هم سر بی‌مهری با فیلم ندارد و این كمك بزرگی برای فیلم حاتمی‌كیاست. سوال اصلی اما این جا مطرح می‌شود: آیا فیلم خواهد توانست این تماشاگران را در هفته‌های آینده حفظ كند؟

***


كافه ستاره تجربه تازه‌ای برای تماشاگر سینمای ایران است

g>

تازه‌ترین فیلم سامان مقدم، كافه ستاره روی پرده سالن‌های سینمای تهران است. كافه ستاره فیلمی سه اپیزودی است و در مقایسه با دیگر محصولات سینمای ایران، ساختار داستانی پیچیده‌تری دارد. همین موضوع باعث شده كه سازندگان فیلم، دغدغه‌هایی برای نمایش عمومی آن و میزان استقبال مردم داشته باشند. آیا تماشاگر ایرانی از چنین فیلمی استقبال خواهد كرد؟ این در شرایطی است كه سه فیلم قبلی سامان مقدم، یعنی سیاوش و پارتی و به خصوص مكس، با فروش بالایی مواجه شده‌اند. به هر حال كافه ستاره فیلم روانی است كه اپیزودیك بودن و پیچیده گفتن‌اش به نفع داستانی تمام شده كه آن را تعریف می‌كند و در مقایسه با محصولات مشابه، این تمهیدها به اداهای فرمالیستی تبدیل نشده است. مقدم هم كوشیده تا تصاویر زیبایی از فقر اهالی محله فیلم بگیرد و این فقر را زشت و كثیف نشان ندهد. این ویژگی‌ها به همراه گروه بازیگران خوب فیلم، سازندگان فیلم را به استقبال از آن امیدوار كرده است.

***


بزرگان سینمای دنیا به سالن کوچک حوزه هنری می‌آیند

فیلم‌های "سرگذشت آدل. ه" فرانسوا تروفو، "لورنس عربستان" دیوید لین، "ایوان مخوف" سرگئی آیزنشتاین، "بری لیندون" استنلی کوبریک و "بن هور" ویلیام وایلر از شنبه 21 تا پنج‌شنبه 26 مرداد در سالن کوچک حوزه هنری به نمایش گذاشته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری "مهر"، واحد خبر حوزه هنری اعلام کرد فیلم های این دوره سالن کوچک حوزه به نمایش فیلم هایی از شخصیت های مشهور جهان اختصاص دارد و به همین خاطر تمام فیلم های یادشده مربوط به زندگی شخصیت هایی است که عنوان فیلم های مذکور به نام آنهاست.

فیلم کنسرت شماره چهار بتهوون نیز در برنامه های هفته آینده سالن کوچک حوزه هنری به نمایش درمی آید. این فیلم در سانس 16 روزهای دوشنبه 23 و چهارشنبه 25 و همچنین سانس 18 پنج شنبه 26 مردادماه به نمایش درخواهد آمد.

ساعت نمایش فیلم های دیگر به این ترتیب است: "سرگذشت آدل. ه" ساعت 16 یکشنبه 22 مرداد، "بری لیندون" سانس 18 یکشنبه 22 مرداد و سانس 18 سه شنبه 24 مرداد، "ایوان مخوف" سانس 16 روزهای یکشنبه 22، سه شنبه 24 و پنج شنبه 26 مرداد و "بن هور" سانس 18 دوشنبه 23 و چهارشنبه 25 مرداد.

***


فرهنگسرای طبیعت میزبان "هزار صلوات" می‌شود

نگارخانه نقش فرهنگسرای طبیعت به مناسبت مبعث پیامبر اعظم نمایشگاه خوشنویسی "هزار صلوات" را از 21 تا 31 مردادماه برگزار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری "مهر"، روابط عمومی فرهنگسرای طبیعت اعلام کرد در این نمایشگاه آثار هنرمند معاصر عظیم فلاح دارای رتبه اول از نمایشگاههای مختلف در زمینه های خوشنویسی، تایپوگرافی و نقاشیخط با تعداد 40 تابلو در معرض دید عموم قرار می گیرد.

علاقمندان می توانند برای بازدید از نمایشگاه هر روز از ساعت 12-9 و 19-13 به فلکه دوم تهرانپارس، انتهای خیابان جشنواره، فرهنگسرای طبیعت مراجعه نمایند. تلفن: 77324112

***


فیلم سینمایی "شعله" رکوردار بینندگان است

نظرسنجی مرکز تحقیقات صدا و سیما از مردم تهران درباره فیلم های سینمایی و سریال های پخش شده از تلویزیون در هفته چهارم تیر ماه 85 نشان می دهد که فیلم سینمایی "شعله" از شبکه دو سیما با 5/40 درصد، بیشترین میزان بیننده را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ادامه گزارش مرکز تحقیقات صدا و سیما آمده است که فیلم سینمایی "خواهران غریب" از شبکه دو (33 درصد) و فیلم سینمایی "مهر مادری" (23 درصد) از شبکه یک رتبه های دوم و سوم را در میان فیلم های سینمایی پخش شده درهفته چهارم تیرماه را کسب کردند. فیلم های "فراری" محصول ایتالیا، "تلاطم" محصول ایران و "بازگشت به حیفا" محصول سوریه در رتبه های بعدی قرار گرفتند.

در مجموع 65 درصد پاسخگویان، حداقل یکی از فیلم های سینمایی پخش شده در هفته چهارم تیر ماه را تماشا کردند. مردان و زنان به یک نسبت، نوجوانان (90 درصد) بیشتر از سایر گروه های سنی و افراد با تحصیلات راهنمایی و دبیرستان (79 درصد) بیشتر از سایر گروه های تحصیلی بیننده حداقل یک فیلم سینمایی بودند.

از میان 22 فیلم سینمایی پخش شده از شبکه های مختلف تلویزیون در هفته چهارم تیر ماه، چهار فیلم ایرانی بودند. همچنین در هفته مذکور از کشورهای انگلیس و آلمان هر کدام سه فیلم و از کشورهای آلمان، فرانسه، هند و ژاپن هر کدام دو فیلم و از کشورهای کانادا، سوریه، ایتالیا، هنگ کنگ و محصول مشترک یک فیلم پخش شده است.

47 درصد پاسخگویان، حداقل یکی از چهار فیلم ایرانی، 22 درصد حداقل یکی از سه فیلم انگلیسی و 18 درصد حداقل یکی از سه فیلم کشور آمریکا و 45 درصد حداقل یکی از دو فیلم هندی را تماشا کردند و بیننده حداقل یکی از دو فیلم آلمانی 17 درصد و بیننده حداقل یکی از دو فیلم فرانسوی 9 درصد و بیننده حداقل یکی از دو فیلم ژاپنی 5/6 درصد بوده است.

از سوی دیگر فیلم ایتالیایی "فراری" 5/15 درصد، فیلم "بازگشت به حیفا" محصول سوریه 15 درصد و فیلم محصول مشترک "محاکمه" 9 درصد و فیلم هنگ کنگی "مقصد ناشناخته" هشت درصد بیننده داشته است. با در نظر گرفتن تعداد فیلم های پخش شده از کشورهای مذکور، قدرت جذب فیلم هندی (5/22) بیشتر و قدرت جذب فیلم ژاپنی (2/3 درصد) کمتر از سایر فیلم ها است.

رتبه بندی رضایت بینندگان از فیلم های فوق الذکر و میانگین رتبه رضایت و قدرت جذب فیلم ها نشان می دهد که در نهایت فیلم های ایرانی رتبه اول، فیلم های آمریکایی رتبه دوم و فیلم های انگلیسی، هنگ کنگی، هندی و ایتالیایی رتبه سوم را به دست آورده اند. میانگین میزان بیننده فیلم های آمریکایی 7/14 درصد، میانگین میزان بیننده فیلم های ایرانی 5/12 درصد و میانگین میزان بیننده فیلم های انگلیسی 3/12 و میانگین بیننده فیلم های روسی 5/3 درصد بوده است.

***


"اتاق آبی" رادیو ایران حرف دل مردم را می‌زند

سردبیر و تهیه‌کننده برنامه "اتاق آبی" هدف از تهیه این برنامه را طرح سئوالات متفاوت، شکل دادن نگاه تفکری برای شنوندگان و گفتن از دغدغه‌های مردم عنوان کرد.

علی سلمان طاهری درباره برنامه "اتاق آبی" که روزهای یکشنبه از ساعت 18 تا 20 روی آنتن رادیو ایران می رود، گفت: "با توجه به اینکه برنامه های عصرگاهی شرایط خاصی دارد و معمولاً مردم در حال بازگشت از محل کار هستند، به همین دلیل باید برنامه ای گوش کنند که جنب و جوش خاصی داشته باشد، به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم ترکیبی جنگ گونه برای این برنامه انتخاب کنیم. چون این برنامه به اذان مغرب هم نزدیک است، سعی کردیم با حال و هوای اذان همخوانی داشته باشد."

وی در ادامه افزود: "علاوه بر آن تهیه برنامه های عصرگاهی به صورت زنده به تحرک برنامه اضافه می کند. شنوندگان هم استقبال بیشتری می کنند. در واقع برنامه باید جذاب باشد و نباید فرم یکنواختی داشته باشد. البته این تجربه به سال های 72 تا 73 برمی گردد که از آن زمان تاکنون ترکیب برنامه به این ترتیب جواب بیشتری داده است."

سردبیر "اتاق آبی" درباره محتوای برنامه هم گفت: "در این برنامه سعی شده با طرح سئوالات متفاوت، نگاه تفکری برای شنوندگان شکل بگیرد. از سوی دیگر ما سعی می کنیم به موضوعات مذهبی به صورت مستقیم نپردازیم. مثلا به جای اعتکاف ما موضوع برنامه را "آشتی با خود" انتخاب کردیم. در این برنامه به موضوعاتی چون ایرانشناسی، ورزشی و اجتماعی هم می پردازیم. در آیتم طنز برنامه هم سعی می کنیم موضوعات به روز مذهبی و اجتماعی را در قالب طنز بیان کنیم و حرف دل مردم را بزنیم."

طاهری در توضیح بیشتر این برنامه گفت: "ما قصد داریم در آینده بحث هایی را در برنامه "اتاق آبی" بیشتر مطرح کنیم که شنوندگان را به تفکر وامی دارد. علاوه بر آن مسائل مذهبی به روز که در جامعه مطرح است در قالب نمایش در این برنامه ارائه می شود. البته این بخش ها اضافه شده، ولی در آینده کاملتر می شود. در بحث طنز هم بحث های انتقادی بیشتر می شود. همچنین کارشناسان این برنامه چهار تا پنج نفر هستند که در آینده تعداد کارشناسان بیشتر می شود تا برنامه غنی تر شود."


لینک :

اخبار و گزارش