تبیان، دستیار زندگی
مه‌ام محسوب می‌شود مسعود جعفری‌جوزانی از پروژه « در چشم باد» به عنوان وصیت‌نامه خود یاد كرد و افزود: این فیلم - سریال را برای وطن و عقیده‌ام می‌سازم و خوشحالم از این كه فرزندان و نوادگانم با دیدن این فیلم احساس كنند كه ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جعفری جوزانی : در چشم باد ، وصیت‌نامه‌ام محسوب می‌شود

مسعود جعفری‌جوزانی از پروژه « در چشم باد» به عنوان وصیت‌نامه خود یاد كرد و افزود: این فیلم - سریال را برای وطن و عقیده‌ام می‌سازم و خوشحالم از این كه فرزندان و نوادگانم با دیدن این فیلم احساس كنند كه پایگاه خوبی داشته‌اند و بدانند كه تاریخ آینده را می‌سازند.

این كارگردان سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با ایسنا، به این پرسش كه آیا تمایل دارد از نام وی همواره با پروژه «در چشم باد» یاد شود، پاسخ مثبت داد و در عین حال گفت: از منظر این كه فیلم متعلق به من است صحبت نمی‌كنم. اما دولت به تازگی سینما را به عنوان یك صنعت پذیرفته است. سینما یك صنعت است، چرا كه تولیدی جمعی است و ارزش هنری دارد.

ساخت یك فیلم تنها به كارگردان مربوط نمی‌شود. هر كدام ازعوامل در كار خود كوچكترین اشتباهی كنند در ساخت فیلم خلل وارد می‌شود.

وی ادامه داد: اگر جای درست یا غلطی ایستاده‌ایم به گذشته‌مان برمی‌گردد. پس در هر جا كه هستیم حركت كنیم چرا كه هر غلطی كه در آینده اتفاق می‌افتد، قطعا تقصیر حركت‌هایی است كه انجام داده‌ایم.

«در چشم باد» یك هشدار است

جعفری جوزانی از پروژه‌ی «در چشم باد» به عنوان یك هشدار یاد كرد و افزود: این فیلم به فرزندانمان هشدار می‌دهد كه اگر در جایگاه زمانی و مكانی كه قرار گرفته‌اید، درست حركت نكنید و كنار بكشید، آینده روشنی در انتظار مملكت‌مان نیست.

تجربه نشان داده هرگاه ملت و دولت یكی بودند موفق شده‌ایم و هر گاه بین این دو شكاف ایجاد شده، هر دو تحقیر شده‌اند.

وی یادآور شد: سال‌ها قبل مملكت ما در ساعت چهار صبح اشغال شد و همان موقع تحقیر ملی شدیم. دلیل آن اشتباهات زیادی بود كه انجام دادیم. اگر سیاستمداران درستی داشتیم، خسارت این واقعه را می‌گرفتند.

هنوز هم می‌توانیم از متفقین ادعای خسارت كنیم. ما كشوری بی‌طرف بودیم، اما به ما حمله كردند و مانند دزدها در ساعت 4 صبح یك روز كشورمان را اشغال كردند. خیلی دوست دارم كه ساخت « در چشم باد» زمینه‌ی انجام چنین كاری را فراهم كند.

از این سریال سه فیلم سینمایی استخراج میشود

جعفری‌جوزانی درباره‌ی تدوین سه نسخه سینمایی از راش‌های گرفته، اظهار كرد: فیلمنامه « در چشم باد» از ابتدا به گونه‌ای نوشته شده كه سه نسخه سینمایی از آن تدوین شود. داستان این فیلم اول از سر بریدن میرزاكوچك‌خان شروع می‌شود و تا تبعید یكی از علما در تهران به پایان می‌رسد. داستان نسخه دوم فیلم از فارغ‌التحصیل شدن یك خلبان درسال 1318 شروع می‌شود و تا دستگیر شدن و تبعید شدن وی توسط متفقین به طول می‌انجامد.

قسمت سوم فیلم درباره زندگی یك استاد دانشگاه هاروارد و جراح مغز است كه در جستجوی پسرش به ایران بازمی‌گردد،‌ اما عراق به ایران حمله می‌كند و وی در آزادی خرمشهر نقش دارد.

این كارگردان سینما و تلویزیون معتقد است: فیلم‌هایی سینمای « در چشم باد» تماشاگران بسیاری را به سینما می‌كشاند.

جعفری جوزانی با بیان این كه تعریف درستی از فیلم تاریخی در كشور صورت نگرفته است. در این زمینه توضیح داد: در فیلم - سریال « در چشم باد» قرار نیست یكسری آدم‌های لباس اتو كشیده تاریخ را تعریف كنند. هنوز هم تعریف تاریخ اتفاق می‌افتد. اما تك‌تك دیالوگ‌های فیلمنامه « درچشم باد» از روی خاطرات مكتوب و كتاب‌های معتبر برداشته شده است.

به گفته‌ی كارگردان «در چشم باد»، ‌این فیلم - سریال بر نهاد خانواده و وقوع عشق نافرجام در بستر ناامن تاریخ تاكید دارد .

لینک :

دیوار صوتی لاله‌زار شكست شد ...

پنج فیلم و سه سریال در گروه حماسه و دفاع تلویزیون

در چشم باد تاریخ معاصرمان را به تصویر می کشد

سینمای ایران و جلوه‌های ویژه

آغاز فیلمبرداری«در چشم باد»

«در چشم باد» ظرفیت دراماتیك بسیار بالایی دارد