تبیان، دستیار زندگی
حدود 600 شرکت داخلی و خارجی در الکامپ هفدهم حضور دارند که نشان دهنده رشد 20 درصدی در بخش شرکت‌کنندگان است. اما نکته مهم، غیبت شرکت‌های بزرگ ایرانی از جمله آواژنگ، سازگار‌ارقام، فراسو و... و نیز حاشیه‌هایی است که از چند ماه پیش پیرامون برگزاری این نمایشگاه
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

الکامپ و حاشیه‌های پر رنگ‌ تر از متن

هفدهمین نمایشگاه الکامپ

حدود 600 شرکت داخلی و خارجی در الکامپ هفدهم حضور دارند که نشان دهنده رشد 20 درصدی در بخش شرکت‌کنندگان است. اما نکته مهم، غیبت شرکت‌های بزرگ ایرانی از جمله آواژنگ، سازگار‌ارقام، فراسو و... و نیز حاشیه‌هایی است که از چند ماه پیش پیرامون برگزاری این نمایشگاه شکل گرفت.

به گزارش روابط عمومی، هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ (الکترونیک، کامپیو‌تر و تجارت الکترونیک) در حالی امروز افتتاح شد که به صورت رسمی از روز گذشته کار خود را آغاز کرده است. این نمایشگاه امروز با حضو وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، دبیر شورای عالی اطلاع رسانی، مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌‌های بین‌المللی، معاون رسانه مجازی سازمان صدا و سیما و رئیس مرکز آمار و فناروی اطلاعات قوه‌ قضائیه به طور رسمی افتتاح شد.

ابتدای این مراسم حمید شهریاری، دبیر شورای عالی اطلاع رسانی به دلیل فراهم نبودن امکانات فنی نتوانست به صورت کامل سخنرانی خود را ارائه کند به همین علت گفت:‌ در نمایشگاه تخصصی کامپیو‌تر یک دستگاه کامپیوتر وجود ندارد تا بتوانم سخنرانی خودم را که برای آن بیش از 12 ساعت وقت گذاشته‌ام، ارائه کنم.

همچنین در پایان این مراسم رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به افزایش حضور شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه، به نقش فناوری اطلاعات در تمامی حوزه‌های فعالیت کشوری اشاره کرد و افزود: بی‌شک برگزاری چنین نمایشگاهی در رشد صنعت آی‌تی و توجه شرکت‌های خارجی به فعالیت‌های ما جلب خواهد شد و ما باید از این فضای نمایشگاهی برای جهش به سمت فضای دانش بنیان استفاده کنیم.

افزایش شرکت کنندگان و متراژ نمایشگاه

ایران الکامپ 2011 به عنوان بزرگ‌ترین رویداد فناوری اطلاعات کشور با شعار «ایران الکامپ؛ آینده امروز» از روز 18 آذر در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد و تا 22 آذر از ساعت 9 الی 16 میزبان علاقه مندان این حوزه است.

در الکامپ هفدهم حدود 600 شرکت داخلی و خارجی شرکت می‌کنند که این میزان نشان دهنده رشد 20 درصدی در بخش شرکت‌کنندگان است.‌ البته در میان نام شرکت‌های بزرگ ایرانی از جمله آواژنگ، سازگار ارقام، فراسو، و... دیده نمی‌شود اما در بخش شرکت‌های خارجی، نمایندگانی از کشورهای آلمان، تایوان، اندونزی، فرانسه، نروژ، ژاپن، کره جنوبی، هلند، انگلستان، ایتالیا، سنگاپور، چین، سوئیس، کانادا، هند و روسیه حضور دارند.

همچنین از نظر متراژهم این نمایشگاه با رشد 8 درصدی نسبت به سال گذشته مواجه است و بر اساس اظهارات مسوولان نمایشگاه فضای مفید اشغال شده توسط شرکت‌ها در حدود 25 هزار متر مربع است.

در الکامپ هفدهم حدود 600 شرکت داخلی و خارجی شرکت می‌کنند که این میزان نشان دهنده رشد 20 درصدی در بخش شرکت‌کنندگان است.‌ البته در میان نام شرکت‌های بزرگ ایرانی از جمله آواژنگ، سازگار ارقام، فراسو، و... دیده نمی‌شود اما در بخش شرکت‌های خارجی، نمایندگانی از کشورهای آلمان، تایوان، اندونزی، فرانسه، نروژ، ژاپن، کره جنوبی، هلند، انگلستان، ایتالیا، سنگاپور، چین، سوئیس، کانادا، هند و روسیه حضور دارند.

چهار گروه کالایی شامل الکترونیک، کامپیو‌تر، تجارت الکترونیکی، سخت افزار، نرم افزار و تجهیزات مرتبط در این نمایشگاه حضور دارند. براساس اظهارات مسوولان برگزاری نمایشگاه ‌در بخش الکترونیک و کامپیو‌تر، رایانه‌های شخصی و نوت‌بوک‌ها، سیستم‌های صوتی و تصویری، ماشین‌ها و تجهیزات اداری، تجهیزات شبکه، تجهیزات امنیتی و تجهیزات چاپگر حضور دارند.

در بخش نرم‌افزار، نرم‌افزارهای اداری، سازمانی، تخصصی، ‌ عمومی و کاربردی، آموزشی، فرهنگی، دینی، امنیتی، سرگرمی و بازی‌ها معرفی خواهند شد. همچنین در بخش شبکه و اینترنت، فعالان تجارت الکترونیکی، امنیت شبکه و اینترنت و خدمات و میزبانی وب محصولات و خدماتشان را معرفی می‌کنند. بخش دولت الکترونیکی که یکی دیگر از بخش‌های حاضر در نمایشگاه الکامپ هفدهم است بخش‌هایی همچون قوای مجریه، قضاییه، مقننه، بانکداری الکترونیکی و سازمان‌های مرتبط با تجهیزات الکترونیکی و کشورداری دیجیتال را در خود جای داده است. سالن‌های شماره 6 - 7 - 27 - 31 - 35 - 37 - 38 - 40 - 41 - 44 و غرفه‌های حاضر در فضای باز نمایشگاه، از جمله اصلی‌ترین فضاهای الکامپ هفدهم را تشکیل می‌دهند.

الکامپ؛ از گذشته تا امروز

تاریخچه برگزاری نمایشگاه‌های کامپیو‌تر و تجهیزات آن در کشور به سال 69 برمی‌گردد. درست زمانی که به فاصله هر دو سال یک‌بار نمایشگاه کامپیو‌تر برگزار می‌شد. بعد از آن در سال 74 نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک، کامپیو‌تر و تجارت الکترونیکی تحت نام الکامپ قدم به عرصه نمایشگاه‌های کشور گذاشت. اگر بخواهیم برای این دوره‌ها نقطه اوجی را در نظر بگیریم اکثر کار‌شناسان و فعالان حوزه آی‌تی، روی دور دهم نمایشگاه الکامپ اتفاق نظر دارند و این دوره را دوران طلایی نمایشگاه الکامپ می‌دانند. در این دوره، نمایشگاه الکامپ با همکاری انجمن شرکت‌های انفورماتیک که بعد‌ها به نام سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تغییر نام داد، برگزار شد. بعد از این دوره بود که مناقشه بر سر برگزاری این نمایشگاه آغاز شد و تا امروز ادامه دارد.  به گونه‌ای که همیشه حاشیه‌های نمایشگاه الکامپ بیشتر از متن جلب توجه کرده است و الکامپ هفدهم نیز بی نصیبت از این ماجرا نیست.

برعکس دوره شانزدهم که از چند ماه قبل از برگزاری الکامپ و بعد از سال‌ها‌ سازمان نظام صنفی رایانه‌ای توانست مجری برگزاری این نمایشگاه تخصصی در حوزه آی‌تی باشد، تنها چند هفته مانده به برگزاری الکامپ هفدهم مشخص شد که برخلاف انتظار این سازمان، برگزاری الکامپ به شرکتی دیگر سپرده شده است.

در واقع این دور از نمایشگاه الکامپ هم همچون دوره‌های یازدهم تا پانزدهم مورد مناقشه بین سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، شرکت بین‌المللی نمایشگاه تهران و وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفت، اما گویا باز هم سازمان نظام صنفی در این مناقشه شکست خورد و با تمام انتقاداتی که نسبت به مسوولان برگزارکننده این نمایشگاه داشت، نتوانست برگزارکننده الکامپ هفدم باشد.

سازمان نظام صنفی در نشستی در اواخر شهریور ماه، در خصوص آخرین گزارش و مواضع سازمان نظام صنفی در مورد الکامپ هفدهم، با صراحت اعلام کرد مسوولان مربوطه خیال ندارند سازمان نظام صنفی را مجری برگزاری الکامپ هفدهم کنند و حتی این سازمان‌ها و نهاد‌ها با سازمان نظام صنفی تعامل نداشته و آن‌ها را در جلسات خود هم راه نمی‌دهند. رحمتی در همین جلسه اعلام کرد که پیشنهاداتی را برای بهبود شرایط مطرح کرده و امیدوار است که با قبول این پیشنهادات، دوباره سازمان مطبوعش سکان برگزاری الکامپ هفدهم را به دست بگیرد اما گویا مسوولان دولتی به هیچ وجه حاضر نبودند به تلاش‌ها و پیشنهادات این سازمان پاسخ داده و برگزاری الکامپ هفدهم را همچون دور گذشته به این سازمان بسپارند.

محمد صادق مفتح قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت، هفته گذشته، در نشست خبری به بهانه برگزاری الکامپ هفدهم در پاسخ به این سوال که چرا در برگزاری الکامپ هفدهم سخنی از همکاری سازمان نظام صنفی نیست گفت: طی جلساتی که با مسوولان سازمان نظام صنفی‌رایانه‌ای داشتیم، این سازمان حمایت کامل خود را از نمایشگاه اعلام کردند و همچنین یکی از کسانی که باعث شد الکامپ شانزدهم را این سازمان برگزار کنند بنده بودم اما امسال به دلیل کمبود وقت و به دلیل برخی اتفاقاتی خارج از اراده سازمان نظام صنفی، در جلسه‌ای در دفتر بنده، این سازمان اعلام کرد که نمی‌توانند برگزار کننده این نمایشگاه باشد.

وی در ادامه با اظهار این نکته که مدافع این تشکل است افزود:‌ براساس تعاملی که در این جلسه با سازمان داشتیم قرار شد که امسال را کماکان ما برگزار کنیم و سال بعد با هماهنگی‌های صورت گرفته با مدیریت نمایشگاه‌ها و در وقتی بیشتر، همچون دور شانزدهم این سازمان متولی برگزاری این نمایشگاه باشد.

محمد ثروتی، عضو هیأت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای: سازمان ما به روش‌های گوناگون اعتراض خود را به کلیات آنچه در ماجرای نمایشگاه الکامپ هفدهم روی داده است اعلام کرده و به هیچ وجه با تیم اجرایی کنونی و شرکت نمایشگاه‌ها در این نمایشگاه همراهی نداشته است.

اظهارات مفتح در خصوص تعامل با سازمان نظام صنفی در حالی مطرح می‌شود که محمد ثروتی، عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی تهران و مجری الکامپ شانزدهم این گفته‌ها را تکذیب کرده و در گفت‌وگویی در واکنش به این سخنان می‌گوید: سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به روش‌های گوناگون اعتراض خود را به کلیات آنچه در ماجرای نمایشگاه الکامپ هفدهم روی داده است اعلام کرده و به هیچ وجه با تیم اجرایی کنونی و شرکت نمایشگاه‌ها در این نمایشگاه همراهی نداشته است اما متاسفانه مجری، شرکت نمایشگاه‌ها و مدیران سازمان توسعه تجارت در جاهایی اعلام کرده‌اند که سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در شورای سیاستگذاری الکامپ حضور داشته است و با نمایشگاه الکامپ هفدهم موافقت دارد، در حالی که چنین اظهاراتی صحت نداشته و معلوم نیست دوستان دولتی با چه انگیزه‌ای این ادعاهای کذب را مطرح می‌کنند.

هر چند برای اظهار نظر و قضاوت قطعی در خصوص نحوه برگزاری الکامپ هفدهم باید تا آخرین روز صبوری کرد اما شواهد امر طی دو روز برگزاری و براساس اظهارات برخی غرفه داران نشان می‌دهد که شرکت آوین به عنوان برگزار کننده این دور از نمایشگاه چندان موفق عمل نکرده است و اکثر شرکت‌کنندگان اعتقاد دارند که سال گذشته الکامپ با نظم و مدیریت بهتری برگزار شده است و به نوعی حضور شرکت‌های بزرگ زیر یک چتر به نام سمیرغ جذابیت‌های خاصی را به این نمایشگاه اضافه کرده بود و این در حالی است که در این نمایشگاه با غیبت این بزرگان و عدم هماهنگی مجری با شرکت‌ها، فضای نمایشگاهی چندان رضایت بخش به نظر نمی‌رسد.