تبیان، دستیار زندگی
روابط پسران و دختران جوان، در کشور ما به عنوان یک معضل اجتماعی مطرح است لذا بر اولیای خانه و مدرسه و به تبع آنها مسئولین فرهنگی و اجتماعی لازم است این مسأله را به طور علمی بررسی نمایند و از هر گونه تصمیم احساسی خودداری نموده و با شناخت کامل آسیب ها، زمینه
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : فاطمه رئیسی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جریمه هاتون رو متر کنید


جرایم جدید رانندگی که در واقع بر اساس مکان و هزینه های متفاوت با قیمت‌های متفاوت  تعیین شده‌اند می‌توانند از جهاتی خوب باشند، اما از جهات دیگر مشکل ساز هستند. زیرا قوانینی که ضمانت اجرایی آن پرداخت هزینه های مالی هستند ، الزاماً ضمانت اجرایی را در پی نخواهد داشت.


افزایش جریمه

جریمه مالی پس از مدتی عادی می‌شود و افراد به راحتی مرتکب خطا می‌شوند زیرا مطمئن هستند که با پرداخت مالی از دست قانون و عواقب آن رها خواهند شد .

در کشورما، رانندگی و مشکلات مربوط به آن ریشه در فرهنگ ما دارد. بسیاری از زمینه های مشکل ساز رانندگی در جامعه ما در طول زمان شکل گرفته‌اند بدون این که از جانب مسئولین شناسایی ، بررسی و تحقیق شوند جزء فرهنگ رانندگی ما در آمده‌اند . به عبارت دیگر زمان بروز این رفتارها ریشه کن نشده‌اند ، ادامه یافته‌اند و شکل گرفته‌اند .

متأسفانه در کشور ما سبک خاصی از رانندگی وجود دارد که با همه جای دنیا متفاوت است و همان طور که گفته شد این سبک برای ما عادی شده است. باید گفت که این سبک کاملاً بیمارگونه بوده و علاجش صرفاً پرداخت جریمه نقدی توسط متخلفین نمی‌باشد . پرداخت جریمه نقدی درمان روبنایی می‌باشد و ریشه مشکلات رانندگی ما را از بین نمی‌برد .

روانشناسان اجتماعی معتقدند جریمه کردن فواید بیشتری نسبت به تنبیه دارد . جریمه می‌تواند برای متولی امر اجتماعی در آمد زایی داشته باشد در حالی که ابراز داشته اند این مبالغ به شهرداری تعلق می گیرد اما کلاً از جریمه نقدی در جایی استفاده می‌شود که روش‌های دیگر تنبیهی کار آیی ندارند زیرا جریمه نقدی می‌تواند تا حدودی از ارتکاب به خلاف مجدد جلوگیری کند. اما جریمه دارای عواقب بدی هم می‌باشد مثلاً اگر نوجوانان یا جوانان مرتکب به خلافی در حین رانندگی شوند ، والدین هزینه جریمه را پرداخت خواهند نمود و فرزندشان نتیجه عمل خود را ندیده و عبرت نمی‌گیرند .از طرف دیگر در بسیاری از شرایط جریمه به صورت هزینه خلاف کردن در می‌آید ، فرد مرتکب خلاف قوانین رانندگی دست به خلاف‌های بیشتری می‌زند مثلاً در طرح ترافیک وارد می‌شود و هزینه جریمه‌اش را هم می‌دهد .

اکنون متأسفانه در جاهایی که نیاز به پلیس‌های راهنمایی و رانندگی به طور مداوم دیده می‌شود ، پلیس حضور ندارد اما در جایی که امکان جریمه شدن برای رانندگان هست ، پلیس با دفترچه و مأمور به خدمت ایستاده است در صورتی که حضور پلیس در خیابان گشودن راه بوده و به نوعی باید حلال مشکلات رانندگی باشند . اما متأسفانه حضور پلیس راهنمایی و رانندگی به جای این که در نقش آموزشی باشد به صورت یک تنبیه کننده اجتماعی در آمده که مترصد است تا با کوچک‌ترین خلاف ، جریمه نقدی یادداشت کند .

در واقع این نوع جریمه‌ها هر چقدر هم سنگین و سنگین‌تر از گذشته شوند، فرهنگ رانندگی ما تغییری نخواهد کرد ما باید به دنبال چاره ای برای فرهنگ رانندگی خود باشیم. همچنین سال‌ها لازم است تا تغییر اساسی و بنیادین در سیستم رانندگی ایرانیان پدید آید.

بنابراین شما خود قضاوت کنید ، آیا پلیسی که فقط شماره ماشین‌ها را جهت جریمه کردن یادداشت می‌کند ، دردی از رانندگی را در این کشور درمان می‌کند ؟ آیا نقش تنبیه کننده پلیس‌های راهنمایی و رانندگی راه گشای مشکلات ترافیک و ... ماست ؟ آیا دوستانی که در اتاق کنترل ترافیک پلیس نشسته‌اند و به وسیله دوربین‌های راهنمایی و رانندگی صرفاً جریمه‌ها را به درب منازل ارسال می‌کنند ، با این روش معضل رانندگی ما حل را تا کنون حل کرده‌اند ؟

افزایش جریمه

یک عامل عمده خلاف‌های رانندگی ترافیک و غیر استاندارد بودن خیابان‌ها و میزان خودرو های درون شهری است که امروزه برای ما معضلی شده که باید دست اندر کاران هر چه سریع‌تر فکر منطقی برای آن بکنند.

در واقع این نوع جریمه‌ها هر چقدر هم سنگین و سنگین‌تر از گذشته شوند، فرهنگ رانندگی ما تغییری نخواهد کرد ما باید به دنبال چاره ای برای فرهنگ رانندگی خود باشیم. همچنین سال‌ها لازم است تا تغییر اساسی و بنیادین در سیستم رانندگی ایرانیان پدید آید.

قوانین رانندگی در سطح بین‌المللی جدید و به روز شده‌اند بهتر است رانندگانی که چند سالی هست که رانندگی می‌کنند دوباره این آیین نامه‌ها را مرور کنند. از طرف دیگر بهتر است در شهر های شلوغ و پر رفت و آمد، رانندگانی که زیاد خلاف رانندگی دارند فراخوانده شوند و به اجبار برای آن‌ها کلاس‌های جبرانی و آموزش صحیح رانندگی گذشته شود.

هنوز خود سیستم راهنمایی و رانندگی کشور نیز کاملاً دارای سیستم نظارتی دقیقی نمی‌باشد و بسیاری از خلافی‌هایی را که به درب منازل ارسال می‌کند، دارای اعتبار و روایی نمی‌باشند. بسیار اوقات برگه های خلافی گرفته شده مملو از اشتباهات متعددی می‌باشند. مثلاً در این برکه های گزارش می‌شود فرد در مسیری بوده و خلاف رانندگی را مرتکب شده است. اما روح مالک ماشین از حضورش در فلان جاده یا فلان خیابان خبر ندارد. بنابراین لازم است قبل از اعمال هزینه بر مردم و فشار های اقتصادی بر آنان که از هر طرف همه مردم به نوعی با آن در گیر هستند، خود سیستم راهنمایی و رانندگی تغییراتی را در درون سیستم خود ایجاد کند و در ابتدای امر اصل صداقت و رعایت حقوق دیگران را اول رعایت نماید، زیرا متأسفانه در بسیاری از خیابان‌های شهرهای بزرگ دیده می‌شود که ماشین خود پلیس عبور ممنوع را وارد می‌شود و یا خلاف‌های دیگری که برای عامه جریمه دارد مأموران به راحتی خود با ماشین پلیس مرتکب می‌شوند.

فاطمه رئیسی

بخش اجتماعی تبیان


منابع: سایت پایگاه حوزه /سایت پرسمان/ روزنامه بشیر/همراه با تغییرات و اضافات

مقالات مرتبط

قبض آب و برق یک ساله می شود                 

پرسروصدا، اما پراستقبال  

چگونه دیگران را کله پا کنیم؟!        

آرزوهای دور ودراز یک شهر