تبیان، دستیار زندگی
رزیل گشایش یافت نمایشگاه آثار فرهنگی ایران با نمایش فیلم، عرضه صنایع دستی و برپایی نمایشگاه اسناد تاریخی مربوط به روابط دیپلماتیك ایران و برزیل در شهر "بلیم" در شمال این كشور آمریكای لاتین آغاز شد. در بخش صنایع دستی این نمایش...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کوتاه از هنر

نمایشگاه آثار فرهنگی ایران در برزیل گشایش یافت

نمایشگاه آثار فرهنگی ایران با نمایش فیلم، عرضه صنایع دستی و برپایی نمایشگاه اسناد تاریخی مربوط به روابط دیپلماتیك ایران و برزیل در شهر "بلیم" در شمال این كشور آمریكای لاتین آغاز شد.

در بخش صنایع دستی این نمایشگاه كه دو هفته دایر خواهد بود، مجموعه‌ای نفیس و متنوع از انواع هنرها و صنایع سنتی ایران همچون خاتم كاری، قلمكاری، مرقع و میناكاری، تابلوهای خوشنویسی، نقاشی، مینیاتور و تذهیب از آثار هنرمندان پارسی به معرض دید علاقه‌مندان در آمده است.

بخش فیلم این نمایشگاه نیز به مدت سه روز پنج فیلم ایرانی "چكمه"، "مسافر جنوب"، "كولی"، "مریم مقدس" و "بید و باد" را در سالن سینمای "ایستگاه دوكاش" شهر بلیم در ایالت "پارآ" در حوزه آمازون به روی پرده می‌برد.

سومین بخش نمایشگاه آثار فرهنگی ایران در این شهر شامل مجموعه‌ای زیبا و منحصر بفرد از تاریخ روابط دیپلماتیك ایران و برزیل است.

این نمایشگاه با حضور وزیر فرهنگ ایالت پارآ، "سیدجعفر هاشمی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در برزیل و شماری از مقام‌ها و شخصیت‌های برجسته سیاسی و فرهنگی منطقه شمال این كشور گشایش یافت.

***

انتشار كتاب «بصیری و اشعار تركی او» در تركیه

كتاب «بصیری و اشعار تركی او» به همت رایزنی جمهوری اسلامی ایران در تركیه منتشر شد.گردآورنده این كتاب «احمد كارتال» است و انتشارات آق چاغ آنكارا این كتاب را در 144 صفحه منتشر شد.

گردآورنده پس از یك مقدمه كوتاه، به شرح سرگذشت، آثار و ویژگی‌های شعر تركی بصیری پرداخته و از شعر و شاعری وی سخن رانده است.

در مقدمه این كتاب پس از اشاره‏ای كوتاه به اوضاع «آناتولی» پس از پیروزی «ملازگرد»، از تحقیقاتی كه تاكنون در مورد اشعار بصیری صورت گرفته، یاد شده است.

در بخش مربوط به سرگذشت و آثار بصیری چنین آمده است:نام كامل بصیری در مقدمه منثور دیوان فارسی او به صورت محمدبن احمد بن ابوالمعالی المرتضی (المرتضی) درج شده است.او در سال 871 هجری متولد شد و چون پوست ابرشی داشت،او را بصیری ابلق می‏نامیدند. محمد قزوینی، سهی بیگ و عهدی او را عجم؛ عاشق چلبی،حسن چلبی،بیانی،محمد ثریا و شمس‏الدین سامی او را خراسانی؛ریاضی، كاتب چلبی و قاف‏زاده فائضی او را بغدادی می‏دانند.

«محمد چاووش اوغلی» معتقد است كه بصیری برخلاف آنچه در بعضی از منابع به عنوان بغدادی و خراسانی معرفی شده، به احتمال قوی در یكی از ولایات جنوب شرقی تركیه می‏زیسته است.

گردآورنده با نظر «چاووش اوغلی» موافق است و بر ترك بودن او صحّه می‏گذارد:زیرا توفیق او در اشعار تركی نشانگر این واقعیت است كه او تركی را بعداً نیاموخته است.

در این بخش ابعاد زندگی بصیری با توسل به تذكره‏های مختلف ترسیم شده و آمده است كه او در سال 941 هجری در استانبول بدرود حیات گفته است.

گردآورنده، آثار بصیری را به شرح زیر توصیف می‏كند:در صحبت از دیوان تركی بصیری اشاره شده است كه هنوز نسخه كاملی از آن به دست نیامده و اشعار تركی در پایان دیوان فارسی او یا در بعضی از مجموعه‏ها چون "مجموعه النظایر" نظمی جای گرفته است.

یادآوری می شود احمد كارتال در سال 1968 در بخش «پینارباشی» از توابع قیصریه به دنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات اولیه در مولد خود، در سال 1988 در رشته زبان و ادبیات تركی دانشگاه ارجیس ثبت نام كرد. پس از اخذ درجه لیسانس از این دانشگاه به عنوان مربی به خدمت دانشكده ادبیات دانشگاه قیریق قلعه درآمد و در رشته زبان و ادبیات تركی مشغول گردید.

كارتال تحصیلاتش را در دانشگاه‌های ارجیس و غازی ادامه داد و به دریافت درجه دكترا نایل آمد.

وی در سال 2002 به درجه دانشیاری ارتقاء یافت و در حال حاضر در دانشگاه قیریق قلعه مشغول خدمت است.كارتال علاوه بر تعدادی مقاله كه در نشریات مختلف به طبع رسیده، چهار اثر به شرح زیر نیز تدوین كرده است:لاله در شعر كلاسیك ترك (آنكارا ـ 1998 )،نشر انتقادی اثر شیخ بابایوسف سیوری حصاری (اسكی شهیر ـ 2000)،نشر انتقادی "تحفه رمزی" (آنكارا ـ 2003)،تاریخ ادبیات ترك برای دانشگاهها (استانبول ـ 2004).

***

كشف عكس اهدایی "آدولف هیتلر"در كتابخانه‌ی موزه‌ای قدیمی

درپی بازسازی موزه و گالری هنر "كلوینگرو" كه با هزینه‌ی 52 میلیون دلاری، عكسی امضا شده از آدولف هیتلر كشف شد.

روزنامه‌ی اسكاتلندی "اسكاتسمن" نوشت كه این پرتره‌ی 60 سانتی‌متری از رهبر اسبق نازی‌ها، در پشت یك قفسه‌ی كتاب در موزه پیدا شد كه تعجب و سردرگمی شدید مسوولان موزه را موجب شد؛ چرا كه آنها نمی‌دانستند این عكس از كجا آمده است.

كاركنان موزه دریافتند كه این عكس متعلق به 23 اكتبر سال 1933 است كه بر روی آن این جمله نوشته شده است: "برای سر دانیل استفنسون، با بهترین آرزوها - آدولف هیتلر".

یونایتدپرس نیز در گزارشی نوشت كه استفنسون یكی از ترویج‌ دهندگان روابط آموزشی میان انگلستان و دانشگاه‌های اروپایی در قرن بیستم بود و احتمالا در هنگام تلاش‌هایش برای آكادمی‌های آلمان، این عكس را دریافت كرده بود.

در ادامه‌ی این گزارش آمده است: نكته‌ی جالب اینجاست كه مشخص نیست این عكس از كجا و چگونه وارد موزه شده است، چرا كه تمامی آثار هنری موجود در موزه‌ی كلوینگرو به ثبت رسیده‌اند.

مسوولان موزه‌ی كلوینگرو اعلام كرده‌اند كه قصد ندارند پرتره‌ی كشف شده از هیتلر را درآینده‌ی نزدیك نمایش دهند.

***

شون كانری" برای استقلال اسكاتلند كتاب خاطرات می‌نویسد

شون كانری" بازیگر مطرح سری فیلم‌های "جیمز باند" به امید استقلال اسكاتلند مجموعه خاطرات خود را در سالگرد سیصدمین سال پیوند اسكاتلند و انگلستان ، روانه بازار نشر می‌كند.

به گزارش روز سه‌شنبه خبرگزاری رویترز، كانری كه پیشتر اعلام كرده بود دیگر تا زمانی كه سرزمین مادری‌اش ، اسكاتلند ، به استقلال نرسیده باشد به آن كشور بازنخواهد گشت ، سرگرم نگارش داستان "خود زندگی نامه‌اش" است.

انتشارات كتاب‌های كانگیت ادینبورگ اعلام كرد كه در یك قرارداد الحاقی با انتشارات پلیگون امتیاز نشرانگلیسی این اثر را بدست آورده است.

كانری در مورد كتاب خود گفت : امیدوارم بتوانم یك اثر خواندنی كه تاریخ تاریك اسكاتلند رااز میان تجربه‌های شخصی‌ام نشان دهد ، بوجود آورم.

وی گفت: تاكنون تنها شكل اصلی كتاب مشخص شده است و در مورد محتوای درون آن به نتیجه نهایی نرسیدم.

این كتاب در شهریورماه سال آینده در سالگرد سیصدمین سال اتحاد اسكاتلند و انگلستان (سال ? ، (1707?منتشر می‌شود.

***

بازیگری، عامل ارتباط مردم با «نرگس» است

«بازیگری می تواند عامل ارتباط مردم با یک مجموعه تلویزیونی باشد.»

«پوراندخت مهیمن» بازیگر، در گفت و گو با «آنا» که شب ها سریال «نرگس» با بازی او به روی آنتن می رود، درباره علت موفقیت نسبی این مجموعه در ارتباط با مخاطب، افزود: سریال «نرگس» با این که یک مجموعه طنز شبانه نیست و مضمون جدی و ملودرام دارد اما توانسته با مردم ارتباط لازم را برقرار کند. دلیل این قضیه از سویی به تسلط «سیروس مقدم» در کارگردانی مجموعه برمی گردد و از سوی دیگر بازی بازیگران «نرگس» می تواند عامل برقرار کننده این ارتباط باشد.

وی گفت: در این راستا، تا اینجای کار بازی خوب «پوپک گلدره» و «عاطفه نوری» و ارتباطی که این دو در این فیلم با هم دارند، جزو ویژگی های کار محسوب شده است...

«مهیمن» درباره فعالیت های تازه خود نیز گفت: به تازگی بازی در فیلم سینمایی «ایستگاه بهشت» به کارگردانی نادر مقدس را به پایان برده ام که در آن، در کنار شهاب حسینی ، فرهاد اصلانی و... بازی داشتم و طی آن، در نقش مادر دختری به نام سپیده ظاهر شدم.

وی گفت: همچنین فیلم های «هدف اصلی»(قدرت الله صلح میرزایی)، «دل خوش سیری چند» (مجید جوانمرد) را آماده نمایش دارم و «یکی بود یکی نبودم»(محمدرضا رزاقی)، «راز ققنوس»(نادر مقدس) و «نرگس»(سیروس مقدم) از مجموعه های در حال پخش من هستند.

لینک :

مجموعه تلویزیونی "نرگس" در تلویزیون

بررسی سیمای زن در رسانه ملی

سینما جهان در سالی كه گذشت

هالیوود، ستاره‌ها و مشکلات سر راه

ماندگارترین شخصیت های سینمایی تاریخ

سرانجام نقاشی‌های هیتلر

اولین فیلم مثبت درباره هیتلر

اكران فیلم « سقوط هیتلر » در آمریكا و كانادا