تبیان، دستیار زندگی
از آنجا كه كفش ها معمولاً محیطى گرم، تاریك و مناسب براى رشد قارچ هاى پوستى به وجود مى آورند، متخصصان چند راهكار براى جلوگیرى از ابتلا به این بیمارى پوستى ارائه كرده اند: 1 - پاهاى خود را روزانه با آب و صابون بشویید و به ویژه...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چگونه از پاها و پوست خود در برابر امراض پوستى محافظت كنیم


از آنجا كه كفش ها معمولاً محیطى گرم، تاریك و مناسب براى رشد قارچ هاى پوستى  به وجود مى آورند، متخصصان چند راهكار براى جلوگیرى از ابتلا به این بیمارى پوستى ارائه كرده اند:

1 - پاهاى خود را روزانه با آب و صابون بشویید و به ویژه بین انگشتان را به دقت خشك كنید.

2 - براى كاهش رطوبت به طور منظم كفش ها و جوراب هایتان را تعویض كنید.

3 - روزانه از پودر مخصوص پا استفاده كنید.

4 - اگر برای دوش گرفتن از محل مشترك (مانند استخرها و كنار دریا) استفاده مى كنید، پابرهنه نباشید و حتماً از دمپایی مخصوص استفاده كنید.

5 - كفش هاى سبك و هواخور بپوشید.

6 - در صورت ابتلا به قارچ، اگر این روش هاى محافظتى براى درمان آن كارایى نداشت، پس از دو هفته با پزشك متخصص مشورت كنید.

چند نكته بهداشتى براى شناگران تفریحگاه هاى آبى عمومى

كارشناسان مراكز كنترل و پیشگیرى امراض توصیه كرده اند كه براى رفتن به استخر، دریاچه و یا دریاها حتماً حوله و كرم ضدآفتاب  به همراه داشته باشید و نسبت به این امر كه با چند تن دیگر در آب مشترك شنا مى كنید هوشیار و گوش به زنگ باشید.

در استخرهاى عمومى با افزایش تعداد افراد مراجعه کننده و به دلیل وجود میكروارگانیسم ها در این آب ها که مى تواند باعث بروز بیمارى هاى جدى و حتى موجب مرگ افراد شود، این مراكز مردم را به توجه بیشتر به بهداشت آبى كه در آن شنا مى كنند، توصیه مى نمایند.

به گفته یك اپیدمیولوژیست، شنا ورزش مهمى است كه باید براى بهره مندى از مزایاى آن ادامه پیدا كند، اما حقیقت این است كه بسیارى از كشورها به بهداشت این تفریحگاه ها توجه نمى كنند.

به اعتقاد این كارشناس اعتماد به این كه كـُلر مى تواند تمام آلودگى هاى خطرزاى این آب ها را از بین ببرد یك تصور غلط است و به علاوه حتى اگر این قبیل امور رعایت شود باز نمى توان از عدم وجود فضولات و پس مانده هاى انسانى در این آب ها اطمینان حاصل كرد.

تمام میكروارگانیسم هاى بیمارى زا از قبیل باكترى ها، ویروس ها، تك یاخته اى ها و كرم ها در پس مانده هاى انسانى وجود دارند كه به راحتى از طریق این آب هاى عمومى منتقل مى شوند.

از مهمترین دستورالعمل هاى بهداشتى كه در این زمینه ارائه شده، مى توان به نكات زیر اشاره كرد:

1 - اگردچار اسهال هستید از رفتن به داخل آب خوددارى كنید. توجه به این امر به ویژه براى كودكانى كه هنوز پوشك مى شوند مهم است، چرا كه ممكن است در صورت وارد شدن به داخل آب، محیط را آلوده و دیگران را بیمار كنند.

2 - آب استخر را به هیچ وجه وارد دهان نكنید.

3 - بهداشت خود را به دقت رعایت كنید. پیش از شنا حتماً دوش بگیرید و دست هاى خود را پس از اجابت مزاج بشویید. آلودگى هاى پوست بدن شما به راحتى در آب منتقل مى شود.

4 - كودكان را قبل از وارد شدن به آب با آب و صابون تمیز بشویید.

همچنین كارشناسان آژانس حفاظت محیط زیست در مورد شنا كردن در آب هاى آزاد مانند دریاچه ها و دریاها رعایت این نكات را ضرورى مى دانند :

1 - از شنا كردن بلافاصله پس از بارش باران در آب هاى آزاد خوددارى كنید. باران عمدتاً آلودگى ها را می شوید و به نزدیكى زمین هاى اطراف دریاچه ها، رودخانه ها، دریاها و نهرها مى آورد.

2 - مراقب وجود لوله هاى پوسیده در كنار دریا باشید و هرگز در نزدیكى آنها شنا نكنید چرا كه آبى كه از این لوله ها خارج مى شود حاوى آلودگى هاى بسیارى است.

3 - از شناكردن در آب هاى حاوى زباله، مواد چربى و سایر پس مانده هاى جامد خوددارى كنید، این آب ها حاوى میكروارگانیسم هاى بیمارى زا هستند.

سایت ایسنا

مطالب مرتبط

بهداشت و زیبایی پوست و مو

درباره ی پوست چه می دانید؟

نکاتی در مورد مراقبت از پوست

کارآیی ضد آفتاب ها چیست؟

بهداشت پوست

درباره ی بیماری های پوستی "لیکن پلان"، "سالک" و "خارش پوستی" بیشتر بدانید.

كتاب های « زنان » ، « دائرة المعارف » و « متفرقه » در فروشگاه اینترنتی تبیان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.