تبیان، دستیار زندگی
اوضاع اقتصادی اروپا همچنان بحرانی است. به رغم تلاش صورت گرفته از سوی رهبران اروپا برای تزریق خوش بینی به شهروندان، همگان در این واقعیت اتفاق نظر دارند که اروپا در باتلاقی که یونان و ایتالیا آن را ساختند، در حال دست و پا زدن هستند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دست و پا زدن‌های اقتصاد اروپا


اوضاع اقتصادی اروپا همچنان بحرانی است. به رغم تلاش صورت گرفته از سوی رهبران اروپا برای تزریق خوش بینی به شهروندان، همگان در این واقعیت اتفاق نظر دارند که اروپا در باتلاقی که یونان و ایتالیا ن را ساختند، در حال دست و پا زدن هستند.


اروپا

اوضاع اقتصادی اروپا همچنان بحرانی است. بحران مالی در یونان به نهایت رسیده است. این در حالی است که تعداد کشورهایی که به وضعیت بحرانی یونان رسیده اند، در حال افزایش است. بعد از یونان، اوضاع ایتالیا بسیار وخیم است. با توجه به بدهی بسیار سنگین ایتالیا احتمال دارد که این کشور نیز به کمک بیشتری از سوی صندوق نجات یورو نیاز داشته باشد. حتی لمان نیز به عنوان پیشرفته ترین اقتصاد اروپا در موقعیت نامساعدی قرار دارد و در حال حاضر میزان بدهی این کشور بیش از 80 درصد تولید ناخالص داخلی ن را تشکیل می دهد. هرچند باید منتظر فاز اجرایی تصمیمات اتخاذ شده در نشست هفته پیش بروکسل بود، اما اندک نیستند کسانی که نگاه بدبینانه نسبت به مقروض شدن بیشتر قاره اروپا دارند.

اروپا هیچ گاه از زمان تأسیس خود این چنین در معرض تهدید فروپاشی قرار نداشته است. هرچند برای کاهش تبعات روانی بحران اقتصادی، هر از چندگاهی سیاستمداران تلاش می کنند ینده روشنی را نوید دهند، اما واقعیت نست رمان هایی که زمانی رهبران قاره سبز را برای تأسیس موفق ترین الگوی همگرایی جهانی به دور هم گرد ورد، امروز بیش از هر زمان دیگری رنگ باخته است.

اجلاس گروه بیست در فرانسه درحالی برگزار شد که بحران اقتصادی منطقه ی یورو بر ن سایه افکنده بود . کشورهای عضو منطقه ی یورو توانستند حمایت لفظی اجلاس گروه بیست را جلب کنند اما در عمل هیچ پولی برای تلاش های منطقه ی یورو به منظور حل بحران بدهی ها داده نخواهد شد .

در این نشست نخست وزیر انگلیس گفت کشورهای عضو منطقه یورو باید مشکلات خود را حل کنند .

دیوید کامرون که در اجلاس گروه بیست در شهر کن فرانسه صحبت می کرد از کشورهای عضو حوزه ی پولی یورو خواست مشکلات خود را حل کنند . گفتنی است که انگلیس از جمله کشورهای اتحادیه اروپاست که یورو را به عنوان واحد پولی نپذیرفته است.

تمرکز کنفرانس خبری دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس روی این مسئله بود که یا پول مالیات دهندگان انگلیسی باید به صورت مستقیم یا غیر مستقیم برای کمک به ثبات بخشی به یورو اختصاص داده شود ؟ درحالیکه انگلیس عضو منطقه یورو نیست . دیوید کامرون گفت ما همانند بقیه ی کشورهای دنیا از (سران) منطقه ی یورو می خواهیم که مشکلات خود را حل کنند. نخستین و اضطراری ترین نگرانی ما در اجلاس گروه بیست به درستی مسئله بحران بدهی منطقه یورو بود .

کشورهای عضو منطقه ی یورو توانستند حمایت لفظی اجلاس گروه بیست را جلب کنند اما در عمل هیچ پولی برای تلاش های منطقه ی یورو به منظور حل بحران بدهی ها داده نخواهد شد

موضع انگلیس درباره چگونگی حل مشکلات فوری منطقه ی یورو روشن است .این موضع بدون تزلزل بود و موکدا بیان شده است .

کشورهای عضو منطقه ی یورو باید صندوق نجات مالی را تقویت کنند تا از این طریق بتوانند حفاظ خوبی در برابر سرایت بحران به وجود اورند . دوم اینکه بانک های ضعیف اروپایی باید مجددا تامین سرمایه شوند و سوم اینکه باید راه حلی قاطع درباره بحران بدهی های یونان بدست ید .

وی افزود: برای جلب اعتماد و برقراری ثبات اقتصادی ضرورت دارد صندوق بین المللی پول منابع مورد نیاز خود را در اختیار داشته باشد . از این رو گروه بیست اعلام کرده است که تمایل دارد منابع صندوق بین المللی پول را تا جایی که ضرورت دارد افزایش دهد تا با این کار باعث تقویت اعتماد جهانی شود .

انگلیس در کنار دیگر کشورها اماده است که در چارچوب محدودیت هایی که پارلمان تعیین کرده است ، به این تلاش کمک کند .

-اقتصاد  اتحادیه اروپا

نخست وزیر انگلیس افزود .انگلیس در صندوق نجات مالی منطقه ی یورو سرمایه گذاری نخواهد کرد .

انگلیس در صندوق بین المللی پول سرمایه گذاری نخواهد کرد تا صندوق بین المللی پول بتواند در صندوق نجات مالی منطقه ی یورو سرمایه گذاری کند .

روسای اقتصادهای بزرگ دنیا که در کن فرانسه دور هم جمع شدند از اروپا خواستند مشکلاتش را خودش حل کند .نها هرگونه حرکت برای تخصیص منابع بیشتر به صندوق بین المللی پول جهت مقابله با بحران را به سال ینده موکول کردند

پیامی که اجلاس گروه بیست می خواهد ارسال کند این است : بقیه کشورهای دنیا از جمله انگلیس که عضو منطقه ی یورو نیستند به کشورهای عضو منطقه ی یورو می گویند که ما کشورهایی مسئول هستیم ،ما خواستار کارایی اقتصاد جهانی هستیم ، ما خواستار رشد اقتصاد جهانی هستیم ، ما می خواهیم با کشورهای موفق تجارت داشته باشیم ، ما ماده ایم تا منابع خود را برای صندوق بین المللی پول تا جایی که ضروری باشد گسترش دهیم اما تامین منابع صندوق بین المللی پول نمی تواند جایگزینی برای اقدام کشورهای منطقه یورو جهت حل موضوعات و مشکلاتشان باشد .

پیش از نشست کن فرانسوا فیون، نخست وزیر فرانسه در ستانه نشست گروه 20 در شهر کن این کشور، گفته بود: باید اعتراف کرد که نظر به وجود برخی اختلاف سلیقه ها، دستیابی به یک تفاهم و همکاری جدی میان اعضاء حوزه یورو سهل و سان نیست.

فیون افزود: باید اذعان داشت که نظر به وجود اختلاف سلیقه ها، فرهنگ ها و تاریخ متفاوت اعضای منطقه یورو، دستیابی به یک تفاهم اساسی سان و دور از اشکال نخواهد بود.

وی همچنین از طرح نجات با موضوع بدهی کشورهای حوزه یورو بویژه یونان، به عنوان گریز از یک فاجعه یاد کرده و گفت: این طرح در اصل مرحله ای از اتحاد میان دولت ها در بطن کشورهای حوزه یورو به حساب می ید.

فیون افزود: اگر چه برخی اقتصاددانان و نظریه پردازان معتقدند، طرح مصوب بروکسل از سوی اعضا قابل اجرا است، ولی در اصل باید گفت دستیابی به تفاهمی میان 17 کشور حوزه یورو بسیار سخت تر از تصور است.

وی با این حال، مصوبه بروکسل را به عنوان دستاوردی برای کشورهای حوزه یورو و گامی رو به جلو ارزیابی کرد.

فیون در ادامه، نقش سارکوزی در این زمینه را ارزشمند خواند و گفت: اعضای حوزه یورو در نشست بروکسل به نقاط قوت و مثبت زیادی دست یافتند.

تمرکز کنفرانس خبری دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس روی این مسئله بود که آیا پول مالیات دهندگان انگلیسی باید به صورت مستقیم یا غیر مستقیم برای کمک به ثبات بخشی به یورو اختصاص داده شود

در همین حال، بحث همه پرسی طرح نجات در یونان، امیدها و تلاش های کشورها ی حوزه یورو برای کاهش دامنه بحران را کمرنگ تر کرده است.

کشورهای عضو این گروه، از ماه ها پیش با وارد کردن فشار به حوزه یورو از نان می خواهند برای حل بحران بدهی های عمومی کلان خود، راهکار مناسبی اتخاذ کنند.

کشورهای حوزه یورو در حالی درگیر بحران جاری هستند که برخی کارشناسان و صاحب نظران امر نیز شکست حوزه یورو را نا متحمل نمی دانند.

از طرفی برخی نابسامانی های داخلی منتج از این شرایط به عدم تعادل های اقتصادی دامن می زند. جرج پاپاندرئو نخست وزیر یونان بحران زده اعلام کرد که قصد دارد مصوبه چند روز پیش بروکسل در زمینه را ه های حل بحران مالی اروپا با محوریت اجرای بسته ریاضتی در کشورش را به همه پرسی گذارد. اما این همه پرسی در نهایت برگزار نشد.

به نظر می رسد که اروپا باید در انتظار یک شک جدید هم باشد. شایعه برکناری برلوسکونی اگرچه نشان از وضعیت نابسامان اقتصاد اروپا و خطر ورشکستگی اقتصاد ایتالیا است، باعث شکوفایی بورس اروپا می شود. باید صبر کرد و دید که سرنوشت منازعات جهانی چه می شود. چرا که در سوی دیگر هم ایالت متحده مریکا با جنبش اشغال وال استریت و تبعات ن درگیر است

فرآوری: ریحانه حمیدی فر

بخش اقتصاد تبیان


منبع :خبرنلاین/تابناک/ همشهری

لینکهای مرتبط :

چین به نجات اقتصاد اروپا می‌شتابد

قطر خریدار بانک اروپایی

تقابل یونان و منافع اتحادیه اروپا

مسأله اتحادیه اروپا؛ بودن یا نبودن

تعاملاتِ دنیای بعد از رکود اقتصادی

نجات اروپای بحران زده با ریاضت؟