تبیان، دستیار زندگی
گرچه نمی خواهیم شما را بترسانیم اما مردان ممکن است اشتباه هایی مرتکب شوند که ازدواجشان را تباه کند. حتی اگر یک مرد معمولی باشید، احتمال دارد بسیاری از این اشتباه ها را مرتب تکرار کنید....
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

بگو که دوستم داری!


گرچه نمی خواهیم شما را بترسانیم اما مردان ممکن است اشتباه هایی مرتکب شوند که ازدواجشان را تباه کند. حتی اگر یک مرد معمولی باشید، احتمال دارد بسیاری از این اشتباه ها را مرتب تکرار کنید، البته این موضوع در مورد زنان هم صدق می کند که در مقاله ای جداگانه به ان هم می پردازیم....

زبان عشق

حرف ما را قبول ندارید؟ از همسرتان سوال کنید! پیش از آنکه موضع دفاعی بگیرید، لازم است بگوییم مساله انداختن تقصیر به گردن کسی نیست. این موارد، اشتباه های واضحی نیستند که هرکسی متوجه اش می شود. این اشتباه ها معمولا پنهان هستند و ممکن است حتی متوجه آن نشوید. تغییر این عادت ها هم ممکن است همسرتان را متحول کند که البته کاملا به نفع شماست. در صورتی که متوجه این اشتباه ها نشوید، احساس های منفی در رابطه شما با همسرتان ممکن است به مشکل های جسمی و روانی بینجامد. استرس در رابطه زن و شوهر، گرچه به دلایل متفاوتی رخ می دهد اما اگر برطرف نشود، در طول زمان ممکن است به اضطراب یا افسردگی یک طرف یا هر دو طرف منتهی شود.

چند اشتباه رایج مردان که در رابطه با همسرانشان مرتکب می شوند، چگونگی شناسایی آنها و از همه مهم تر نحوه تصحیح آنها عبارتند از:

ندادن همدلی

همدلی، مهم ترین بخش هر رابطه و به معنای توانایی شناخت احساسات فردی دیگر و سهیم شدن در این احساس هاست. به طور کلی زنان در این زمینه بر مردان برتری دارند. زنان می خواهند همسرانشان احساساتشان را بفهمند و برای آن ارزش قائل شوند ولی مردان معمولا به جای گوش دادن ساده به حرف های آنها، بلافاصله به شیوه حل مساله روی می آورند. این کار اشتباه است. برای مثال اگر همسر شما می گوید احساس می کند نادیده گرفته می شود، درواقع از شما می خواهد احساس هایش را درک کنید، نه اینکه با او درباره واقعیت ها حرف بزنید.

ولخرجی

انجام خریدهای سنگین برای مثال خریدن ماشین بدون مشورت با همسرتان، یک اشتباه بزرگ است. درواقع گاهی خانم ها در میان تمام اشتباه هایی که ممکن است مرتکب شوند این کار را بدترین کار پس از خیانت می دانند! و مردان در موارد زیادی این اشتباه را مرتکب می شوند. اما چرا اینگونه است؟

خودخواه بودن در روابط زناشویی

مردان در روابط زناشویی فراموش می کنند یا بدتر از این، اصلا نمی دانند که همسرشان برای رسیدن برانگیختگی به چیزهایی بیشتر از آنچه آنها انجام می دهند، نیاز دارند. اساس ایجاد برانگیختگی در زن، محبت است، به طوری که احساس کند به او عشق ورزیده می شود و همسرش به او نیاز دارد. مردان روابط زناشویی را برای ایجاد صمیمیت و برقراری ارتباط عاطفی با همسرشان کافی می دانند، در حالی که زنان بر عکس می خواهند پیش از این روابط، رابطه عاطفی به وجودآید.

صداقت و راستی در مواردی نظیر خیانت، مسائل مادی و خانوادگی معنا پیدا می کند ما به شما توصیه نمی کنیم دروغ بگویید اصلاً؛ اما همه چیز را هم شاید لازم نباشد بیان کنید

گوش دادن به شیوه نادرست

اینکه هنگام شنیدن حرف های همسرتان، در حالی که درباره موضوعی دارد توضیح می دهد، سر تکان دهید و در تمام مدت به فکر راه هایی باشید که مشکل را حل کنید، اشتباه است. مردان تمایل دارند موقعیت ها را تجزیه و تحلیل و گزینه هایی برای حل مشکل پیدا کنند. اگر به این روش به حرف های همسرتان گوش دهید، مطمئن باشید که جوش می آورد! خانم ها در اغلب موارد می خواهند احساساتشان را بیان و از همسرشان می خواهند به طور فعال در این گفت وگو شرکت کند، نه با بازی کردن نقش قهرمان و حل کردن یکباره مشکل، بلکه با نشان دادن علاقه به حرف ها و توجه نشان دادن به عواطفش. گوش دادن، روندی منفعلانه نیست، بلکه یک روند فعال برقراری ارتباط است.

بروز ندادن احساس

بسیاری از مردان فکر می کنند باید احساس هایشان را پنهان کنند، در غیر این صورت آدم ضعیفی تصور خواهند شد. این عقیده اشتباه است. در میان نگذاشتن احساس هایتان با همسرتان، ممکن است باعث ناراحتی شدید او شود. زن احساس می کند رابطه نزدیک و صمیمانه ای که می خواهد با شوهرش داشته باشد، از او دریغ شده است. وقتی مرد در خود فرو می رود و عواطفش را بیان نمی کند، زن حس می کند مرد او را ترک کرده است. گرچه واداشتن مردان به بیان آشکارتر عواطفشان مشکل به نظر می رسد اما داشتن این توانایی، قدرت مرد را نشان می دهد، نه ضعف او را. معمولا مردان در روند رشد می آموزند مثلا هنگام ترسیدن نباید بگذارند دیگران از این موضوع خبردار شوند، اما بیان عواطف در چنین مواردی خودش نوعی خطر کردن و نشانه شجاعت است.

مثل دلال ها عشق نورزید

قرار دادن خود در موضع قدرت

مردبودن به معنای آن نیست که همه اختیارات و همه جزییات بصورت مطلق در دست شما باشد. بسیاری از مردان این موضوع را درک نمی کنند. در زندگی مشترک باید اختیار تصمیم گیری در مورد مسایل مختلف بین همسران براساس توانمندی ها و مسوولیت ها و توافق هایشان باشد.

صداقت بیش از اندازه

شاید صداقت بیش از اندازه گاهی دردسر ساز باشد. به عنوان مثال اگر به همسرتان بگویید که آن قدر هاهم دستپختش خوب نیست شک نکنید که او را ناراحت کرده اید و در مورد شما احساس بدی پیدا می کند. صداقت و راستی در مواردی نظیر خیانت، مسائل مادی و خانوادگی معنا پیدا می کند ما به شما توصیه نمی کنیم دروغ بگویید اصلاً؛ اما همه چیز را هم شاید لازم نباشد بیان کنید.

تمام وقت در کنار همسر بودن

همسر شما میل دارد بعضی مواقع در کنار شما باشد، و بسیار هم برایش لذت بخش است اما اگر شما همیشه بر روی با هم بودن تان پافشاری کرده و سماجت به خرج دهید، خود را به صورت فردی وابسته جلوه داده اید که این نتیجه خوبی به دنبال نخواهد داشت. او احتمالاً انتظار دارد زمانی را در کنار هم به انجام کارهای مورد علاقه تان بپردازید و از وجود یکدیگر لذت ببرید اما نباید خود را به زور در کارهایی که علاقه مند است به تنهایی به آن ها بپردازد وارد کنید. برای مثال همسر شما ممکن است بخواهد به دیدن دوستی از دوستانش به تنهایی برود.

فرآوری: نسرین صفری

بخش خانواده ایرانی تبیان


منبع: روزنامه سلامت/موسسه فرهنگی-هنری قلم صنع

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.