• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1199
در نه صورت اگر در شماره ركعتهاي نماز چهار ركعتي شك كند بايد فكرنمايد، پس اگر يقين يا گمان به يك طرف شك پيدا كرد همان طرف را بگيرد و نمازرا تمام كند و گرنه به دستورهايي كه گفته مي شود عمل نمايد و آن نه صورت از اين قرار است : اول : آنكه آیت الله گلپایگانی: بعد از تمام شدن ذكر واجب سجده دوم ... بعد از سر برداشتن از سجده دوم شك كند دو ركعت خوانده يا سه ركعت ، كه بايد بنا بگذارد سه ركعت خوانده و يك ركعت ديگر بخواند و نمازرا تمام كند و بعد از نماز آیت الله گلپایگانی: بنابر احتياط واجب يك ركعت نماز احتياط ايستاده بجا آورد. يك ركعت نماز احتياط ايستاده يا دو ركعت نشسته به دستوري كه بعد گفته مي شود بجا آورد.
مسئله شماره:1200
اگر يكي از شكهاي صحيح براي انسان پيش آيد نبايد نماز را بشكند وچنانچه نماز را بشكند معصيت كرده است پس اگر پيش از انجام كاري كه نمازرا باطل مي كند آیت الله گلپایگانی: مثل پشت به قبله كردن ... مثل روگرداندن از قبله ، نماز را از سر گيرد نماز دومش هم باطل است . و اگر بعد از انجام كاري كه نماز را باطل مي كند مشغول نماز شود نمازدومش صحيح است .
مسئله شماره:1201
اگر يكي از شكهايي كه نماز احتياط بر آنها واجب است در نماز پيش آيد،چنانچه انسان نماز را تمام كند و بدون خواندن نماز احتياط، نماز را از سربگيرد، معصيت كرده است . پس اگر پيش از انجام كاري كه نماز را باطل مي كندنماز را از سر گرفته ، نماز دومش هم باطل است ، و اگر بعد از انجام كاري كه نمازرا باطل مي كند مشغول نماز شده ، نماز دومش صحيح است .
مسئله شماره:1202
وقتي يكي از شكهاي صحيح براي انسان پيش آيد، چنانكه گفته شد بايد فكركند، ولي اگر چيزهايي كه به واسطه آنها ممكن است يقين يا گمان به يك طرف شك پيدا شود از بين نمي رود، چنانچه كمي بعد فكر كند، اشكال ندارد، مثلا اگر در سجده شك كند مي تواند تا بعد از سجده فكر كردن را تأخير بيندازد.
مسئله شماره:1203
اگر اول گمانش به يك طرف بيشتر باشد، بعد دو طرف در نظر او مساوي شود بايد به دستور شك عمل نمايد، و اگر اول دو طرف در نظر او مساوي باشد و به طرفي كه وظيفه او است بنا بگذارد، بعد گمانش به طرف ديگر برود بايد همان طرف را بگيرد و نماز را تمام كند.
مسئله شماره:1204
كسي كه نمي داند گمانش به يك طرف بيشتر است يا هر دو طرف در نظر اومساوي است ، آیت الله گلپایگانی: اگر احتمال مي دهد به يك طرف گمانش زيادتر باشد، بايد آن طرف رابگيرد، و الا به دستور شك عمل كند. بايد احتياط كند و در هر مورد، احتياط بطور مخصوصي است كه دركتابهاي مفصل گفته شده است .
مسئله شماره:1205
اگر بعد از نماز بداند كه در بين نماز حال ترديدي داشته كه مثلا دو ركعت خوانده يا سه ركعت و بنا را بر سه گذاشته ، ولي نداند كه گمانش به خواندن سه ركعت بوده يا هر دو طرف در نظر او مساوي بوده ، آیت الله گلپایگانی: خوب است نماز احتياط را بخواند. به احتياط واجب بايد نمازاحتياط را بخواند.
مسئله شماره:1206
اگر موقعي كه تشهد مي خواند يا بعد از ايستادن شك كند كه دو سجده رابجا آورده يا نه و در همان موقع يكي از شكهايي كه اگر بعد از تمام شدن دو سجده اتفاق بيفتد صحيح مي باشد براي او پيش آيد، مثلا شك كند كه دو ركعت خوانده يا سه ركعت ، آیت الله گلپایگانی: چنانچه به دستور آن شك عمل كند، نمازش صحيح مي باشد. به احتياط واجب بايد به دستور آن شك عمل كند و نمازش را هم دوباره بخواند.
مسئله شماره:1207
اگر پيش از آنكه مشغول تشهد شود يا در ركعتهايي كه تشهد ندارد پيش ازايستادن شك كند كه دو سجده را بجا آورده يا نه ، و در همان موقع يكي از شكهايي كه بعد از تمام شدن دو سجده صحيح است برايش پيش آيد، نمازش باطل است .
مسئله شماره:1208
اگر موقعي كه ايستاده ، بين سه و چهار يا بين سه و چهار و پنج شك كند ويادش بيايد كه دو سجده يا يك سجده از ركعت پيش بجا نياورده ، نمازش باطل است .
مسئله شماره:1209
اگر شك او از بين برود و شك ديگري برايش پيش آيد، مثلا اول شك كندكه دو ركعت خوانده يا سه ركعت ، بعد شك كند كه سه ركعت خوانده يا چهار ركعت ،بايد به دستور شك دوم عمل نمايد.