• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1022
در هر ركعت بعد از قرائت بايد به اندازه اي خم شود كه بتواند دست را به زانو بگذارد، و اين عمل را ركوع مي گويند.
مسئله شماره:1023
اگر به اندازه ركوع خم شود ولي دستها را به زانو نگذارد اشكال ندارد.
مسئله شماره:1024
هرگاه ركوع را بطور غير معمول بجا آورد، مثلا به چپ يا راست خم شود،اگر چه دستهاي او به زانو برسد صحيح نيست .
مسئله شماره:1025
خم شدن بايد به قصد ركوع باشد، پس اگر به قصد كار ديگري مثلا براي كشتن جانور خم شود، نمي تواند آن را ركوع حساب كند بلكه بايد بايستد و دوباره براي ركوع خم شود، و به واسطه اين عمل ، ركن زياد نشده و نماز باطل نمي شود.
مسئله شماره:1026
كسي كه دست يا زانوي او با دست و زانوي ديگران فرق دارد، مثلا دستش خيلي بلند است كه اگر كمي خم شود به زانو مي رسد يا زانوي او پايين تر ازمردم ديگراست كه بايد خيلي خم شود تا دستش به زانو برسد بايد به انداره معمول خم شود.
مسئله شماره:1027
كسي كه نشسته ركوع مي كند بايد به قدري خم شود كه صورتش مقابل زانوها برسد، و بهتر است به قدري خم شود كه صورت نزديك جاي سجده برسد.
مسئله شماره:1028
آیت الله گلپایگانی: احتياط آن است كه در ركوع ، سه مرتبه "سبحان الله " يا يك مرتبه "سبحان ربي العظيم و بحمده " بگويد و سزاوار است به قدر امكان مراعات اين احتياطبشود اگر چه مطلق ذكر از تحميد و تسبيح و تهليل كافي است به شرط آنكه به قدر سه "سبحان الله " مثلا باشد. ولي در تنگي وقت و در حال ناچاري گفتن يك "سبحان الله "كافي است . انسان هر ذكري در ركوع بگويد كافي است ولي احتياط واجب آن است كه به قدر سه مرتبه "سبحان الله " يا يك مرتبه "سبحان ربي العظيم و بحمده "كمتر نباشد.
مسئله شماره:1029
ذكر ركوع بايد دنبال هم و به عربي صحيح گفته شود و مستحب است آن را سه يا پنچ يا هفت مرتبه بلكه بيشتر بگويند.
مسئله شماره:1030
در ركوع بايد به مقدار ذكر واجب ، بدن آرام باشد و در ذكر مستحب هم اگر آن را به قصد ذكري كه براي ركوع دستور داده اند بگويد بنابر احتياطواجب ، آرام بودن بدن لازم است .
مسئله شماره:1031
اگر موقعي كه ذكر واجب ركوع را مي گويد، بي اختيار به قدري حركت كند كه از حال آرام بودن بدن خارج شود آیت الله گلپایگانی: بايد بعد از آرام گرفتن بدن دوباره ذكر را بگويد، ولي اگر... بايد بعد از آرام گرفتن بدن بنابر احتياطواجب دوباره ذكر را بگويد ولي اگر كمي حركت كند كه از حال آرام بودن بدن خارج نشود، يا انگشتان را حركت دهد اشكال ندارد.
مسئله شماره:1032
اگر پيش از آن كه به مقدار ركوع خم شود و بدن آرام گيرد عمدا ذكر ركوع را بگويد آیت الله گلپایگانی: بايد بعد از رسيدن به ركوع و آرام گرفتن بدن دوباره ذكر را بگويد وبنابر احتياط لازم نماز را پس از اتمام اعاده نمايد و اگر به همان ذكر اول اكتفاكند، نماز باطل است . نمازش باطل است .