تبیان، دستیار زندگی
«سبوی رمضان» شعری است از رضا اسماعیلی با حال و هوای این ماه مبارک.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سبوی رمضان


«سبوی رمضان» شعری است از رضا اسماعیلی با حال و هوای این ماه مبارک.


سبوی رمضان

«سبوی رمضان»

یک جرعه غزل، سهم من از هر دو جهان بس

از هر دو جهان، عشق مرا نام و نشان بس

یک قطعه ترنم ز لب باد مسافر

یک چشمه تبسم ز لب ب روان بس

همسایگــی باغ گُلی شاعــــر و شیــدا

هم‌صحبتی باغچه‌ای غنچه‌دهان بس

یک کوزه پُر از خواهش نوشیدن دریـا

یک سُفره پُر از خاطره‌های خوش نان بس

یک رکعت مقبول، ارادت به گل سرخ

یک باغچه ادراک، ز گلبانگ اذان بس

یک قبله دعا، در شب عرفانی تقدیر

یک جرعه اجابت، ز سبوی رمضان بس

لب‌تشنه‌ام، بم بدهید از غزل عشق

یک جرعه غزل، سهم من از هر دو جهان بس

رضا اسماعیلی
رضا اسماعیلی از زبان خودش:

من در سال 1339 در یکی از محلات جنوب شهر تهران به دنیا آمدم(هفت چنار)، مقطع تحصیلی راهنمایی را در مدرسه «روشنایی پارس» و دوران متوسطه را در دبیرستان «کریم‌خان زند» تهران به پایان رساندم. در سال 1357 در دانشکده علوم اجتماعی مجتمع دانشگاهی علامه طباطبایی به ادامه تحصیل پرداختم. با شروع انقلاب فرهنگی مشغول به کار شدم و در 23 سالگی ازدواج کردم. در دوران انقلاب فرهنگی با تعطیل دانشگاه‌ها در آموزش و پرورش منطقه 15 تهران و 5 سال نیز در بنیاد شهید (مجلات شاهد) مشغول به کار شدم. خدمت نظام وظیفه را در کمیته انقلاب اسلامی به پایان رساندم و در سال 1370 به استخدام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آمدم و هم‌اکنون نیز در این وزارتخانه به عنوان مسئول امور فرهنگی، اجتماعی مشغول خدمت هستم.

همسرم فرهنگی و مدیر دبیرستان است. دارای سه فرزند هستم: دو دختر به نام‌های فاطمه و عرفانه و یک پسر به نام علی.

فعالیت ادبی خود را به صورت جدی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی (سال1357) آغاز کردم و در طول سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز با نهادهای فرهنگی زیر همکاری داشته‌ام: حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، شورای شعر و موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای شعر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، کنگره‌های دفاع مقدس و کنگره شعر بسیج.

این کوچک‌ترین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کنار سرودن شعر به فعالیت روزنامه‌نگاری نیز اشتغال داشته و با اکثر مطبوعات همکاری داشته‌ام. در کنار سرودن شعر، به تدریس در فرهنگسراها و خانه‌های فرهنگ نیز مشغول بوده‌ام، مقالات بسیاری نیز در حوزه تحقیق و نقد ادبی از من در مطبوعات به چاپ رسیده است، در حوزه ادبیات کودکان نیز آثاری دارم که هنوز به صورت کتاب چاپ نشده است. بسیاری از نقدها و مقالات ادبی من بین سال‌های 1380 تا 1385 در فصلنامه تخصصی «شعر» به چاپ رسیده است.

مجموعه های شعر:

حنجره سرخ عشق،1376،حوزه هنری/ نی نامه،1376،کنگره سرداران/ گزیده ادبیات معاصر(6)،1378،نیستان/ بر آستان جانان،1381،اطلاعات/ آسمانی ها،1381،پازینه/ عاشقانه های شرقی،1384،هزاره ققنوس/ از جنس باران،1384،عروج/ عاشقانه های سرخ،1384،نشر شاهد/ بوی گل در می زند(ویژه نوجوانان)،1386،سپیده/ این مریم همیشه،1386،تکا.

کتاب های تحقیقی و پژوهشی:

رفتارشناسی ادبی و شعر مفهومی،1385،هزاره ققنوس/ نیما را دوباره بشناسیم،1385،جام جم/ از کلاغ تا کبوتر(نقد شعر معاصر)،1387،رسانه اردی بهشت/ صدای مخملی شعر،1387،جام جم/ تصحیح"خلوت انس"،1388،اطلاعات.

گردآوری:

تیغ قلم تغزل،1377،ستاد یادواره شهدای دانشجو/ صد کلام صد خاطره،1379،جابر/ تا سپیده دم،1380،طب و تزکیه/ بانوی آیینه و آب،1381،سنا/ عطش،1385،جهاد دانشگاهی تهران/ سلام مقاومت،1386جهاد دانشگاهی تهران/ رستاخیز حماسه،1386،جهاد دانشگاهی تهران/ از سر سطر،1388،جهاد دانشگاهی تهران/ از واژه تا فریاد،1389،بنیاد روایت فتح.

مجموعه شعرهای مشترک:

آیینه و سنگ،1377/ پرواز عشق،1388.

فرآوری: مهسا رضایی

بخش ادبیات تبیان


منابع: وبلاگ رضا اسماعیلی، انجمن قلم ایران