تبیان، دستیار زندگی
یکی از مواردی که می تواند در زندگی تعادل یافته یک زوج جوان ، به صورت موقت اختلال ایجاد کند تولد فرزند است...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

کوچولوهای مزاحم در زندگی مشترک

تاثیر نوزاد جدید بر زندگی همسران


یکی از مواردی که می تواند در زندگی تعادل یافته یک زوج جوان ، به صورت موقت اختلال ایجاد کند تولد فرزند است...


کوچولوهای مزاحم در زندگی مشترک

ازدواج رابطه نزدیکی است که بین زن و مرد برای مدتی طولانی برقرار می شود . موفقیت این پیوند ضامن سعادت و سلامت کل جامعه است. طبیعی است که پیش از ازدواج،زن و مرد باید عوامل گوناگونی را مدنظر قرار دهند تا بتوانند به موفقیتی نسبی در زمینه زندگی زناشویی دست یابند . اما نگهداری هر چیز به مراتب مشکل تر از به دست آوردن آن است . به دست آوردن همسری مناسب بارها و بارها ساده تر از نگهداری و" راضی نگهداشتن" او از زندگی مشترک است . در زندگی هر زوج،موقعیت هایی ایجاد می شود که می تواند تعادلی را که پس از مدت زمانی به وجود آمده بر هم زده و زندگی زناشویی را به سوی عدم توازن سوق دهد . با آینده نگری و رعایت بعضی از موارد پیشگیری کننده می توان از وقوع برخی از موقعیت ها جلوگیری کرد . اما رویارویی با بعضی از موارد متزلزل کننده زندگی مشترک از دایره کنترل بشر خارج بوده و گاه نیز برای برقراری ارتباطی محکم تر باید آنها را پذیرفت . یکی از مواردی که می تواند در زندگی تعادل یافته یک زوج جوان ، به صورت موقت اختلال ایجاد کند تولد فرزند است .

تولد فرزند یکی از تغییراتی است که به میزان زیادی در روابط خانوادگی و زناشویی تغییر ایجاد می کند و البته طبیعی است که این تغییر در مورد فرزند اول و در زوج های جوان بیشتر به چشم بخورد

علی رغم اینكه همیشه تولد یك نوزاد جدید نوید دهنده فصل جدیدی از شادی و طراوت در خانواده است اما از طرف دیگر باعث ایجاد تغییرات اساسی در مناسبات زن و شوهر با یكدیگر می گردد. بعد از تولد نوزاد جدید هر یك از والدین بخشی از وقت خود را به مراقبت از كودك متولد شده اختصاص می دهند. این موضوع ضمن آنكه بخشی از وقت مفید هر دو طرف را صرف آماده شدن برای ایفای وظیفه جدید خود به عنوان پدر و مادر می كند باعث بروز اضطراب هایی در هر دوی آنها خواهد شد.

مهمترین اضطراب هایی كه گریبان گیر مرد به عنوان پدر نوزاد می شود عبارتند از:

کوچولوهای مزاحم در زندگی مشترک

* آیا من پدر خوبی خواهم شد؟

* چگونه می توانم هم تمام وقت كار كنم، به همسرم كمك كنم، با فرزندم باشم و در عین حال برای خودم نیز فرصتی داشته باشم؟

* آیا می توانم برای مراقبت از خانواده ام به اندازه كافی پول در بیاورم؟ اگر شغلم را از دست بدهم چه اتفاقی خواهد افتاد؟

* تمام توجه همسرم متوجه فرزند تازه رسیده است آیا زندگی ما مجدداً به وضعیت عادی بازمی گردد؟

در مقابل، همسر شما به عنوان مادر كودك به دنیا آمده متحمل اضطراب های زیر است:

* آیا مادر خوبی خواهم بود؟

* آیا دوباره تناسب اندامم را بدست می آورم؟

* می توانم فرزندم را از خطرات احتمالی محافظت كنم؟

* آیاامكانی دارد مجدداً به زندگی فردی خودم بپردازم ؟

پدر و مادر شدن برای هر زوجی یك فرآیند لذت بخش و شادی آور است. گاهی اوقات ساعت ها به مشاهده نوزادشان می پردازند و از مشاهده انگشت های كوچك و ظریف او لذت می برند. هر تحول كوچكی در نوزاد عامل تفاهم و نزدیكی بیشتر والدین است: لبخند اول، دندان اول، اولین شبی كه در كنار فرزندشان به خواب می روند و...

بنابراین تمرین كردن برای ایفای نقش پدر یا مادر در حقیقت نوعی مهارت برای در كنار هم بودن و یكی شدن است. به همراه این لذت ها و خاطرات خوش، پاره ای مشكلات و سختی ها نیز به وجود خواهد آمد.

یكی از مهمترین این مشكلات كمبود خواب والدین است. خستگی شدید ناشی از این مساله، می تواند به احساس بیماری، بی حوصلگی و بداخلاقی و تند مزاجی ختم گردد. در این مرحله است كه كوچك ترین مسایل و عدم تفاهم ها بسیار بزرگ جلوه می كند

مهمترین مسایلی كه می تواند به بروز دعوا ختم شود عبارتند از:

تضعیف وضعیت مالی

چنانچه به دلیل نگهداری از كودك(البته در مادران) مجبور به ترك كار خود شوید این موضوع بغرنج تر خواهد شد.

زمان صرف كردن زمان كافی برای كودك نو رسیده، همسر، رسیدگی كافی به امور شغلی و كارهای شخصی تان به یك چالش و دغدغه تبدیل خواهد شد.

یاد بگیرید كه در برخورد با مسائل و چالش ها، خونسردی و آرامش خود را حفظ كنید و فراموش نكنید كه این اوقات گذر است و زندگی شما به حال طبیعی خود باز می گردد.

کوچولوهای مزاحم در زندگی مشترک

تغییر در مناسبات زناشویی

به دلیل صرف شدن بیشتر وقت والدین به مراقبت از نوزاد دو طرف نسبت به قبل از یكدیگر دورتر خواهند شد این موضوع در اكثر زوج های جوان شایع است. گاه همین مساله باعث فاصله افتادن زیادی میان زوجین شده و حتی موجب می گردد كه آنها دیگر به نیازها و خواسته های یكدیگر كمتر توجه كرده و از یكدیگر غافل شوند.

حال با این اوصاف چگونه می توان كاری كرد كه به موازات تولد فرزند جدید و افزایش مسئولیت های هر یك از زوجین، زن و شوهر از یكدیگر غافل نشده و مانند گذشته اوقات و فرصت های لازم را صرف یكدیگر بكنند؟

كافی است موارد زیر را رعایت كنید:

انجام كارهای روزمره

به جای اینكه دائماً در مورد انجام وظایف و مسئولیت های محوله یكدیگر را سرزنش كرده و یا مقصر بدانید، در انجام كارها با یكدیگر همكاری داشته باشید. یاد بگیرید كه در برخورد با مسائل و چالش ها، خونسردی و آرامش خود را حفظ كنید و فراموش نكنید كه این اوقات گذر است و زندگی شما به حال طبیعی خود باز می گردد. فرزند شما همیشه تا این حد كوچك و ناتوان و نیازمند به مراقبت دائم نمی ماند بنابراین سعی كنید به خاطر این تغییرات موقتی واكنش شدید نشان ندهید.

حتماً زمان هایی را به تنهایی و بدون حضور فرزندتان با یكدیگر صرف كنید. برای مثال زمانی كه نوزادتان در خواب است و یا مشغول بازی است، فرصت مناسبی برای آن است كه شما دو نفر زمانی را به یكدیگر اختصاص دهید

تنظیم مقررات

لازم است كه شما و همسرتان میان همكاری و مداخله یك مرز مشخصی قائل شوید یعنی علاوه بر اینكه سعی می كنید در انجام وظایف و مسئولیت های مربوط به كودك با هم همكاری و همیاری داشته باشید از طرف دیگر وارد حیطه مسئولیتی همسرتان نشوید. مثلا دائماً در مورد نحوه شیر دادن، تعویض لباس و ... به همسر(زن ) خود تذكر ندهید و یا سعی نكنید نحوه در آغوش گرفتن كودك را به شوهرتان آموزش دهید.

صرف زمان با یكدیگر

کوچولوهای مزاحم در زندگی مشترک

*به خاطر داشته باشید كه در هر مرحله از زندگی زناشویی كه باشید لازم است اوقاتی را به همسرتان اختصاص دهید

این تخصیص زمان می تواند از روزی 2 ساعت در شبانه روز تا روز های پایانی هفته را شامل شود.

* حتماً زمان هایی را به تنهایی و بدون حضور فرزندتان با یكدیگر صرف كنید. برای مثال زمانی كه نوزادتان در خواب است و یا مشغول بازی است، فرصت مناسبی برای آن است كه شما دو نفر زمانی را به یكدیگر اختصاص دهید.

* اگر ملاحظه می كنید كه نگهداری از فرزندتان برای شما بسیار وقت گیر شده و نمی توانید مانند گذشته به نیازهای همسرتان توجهی داشته باشید حتماً از كمك اطرافیان مانند مادر خودتان، مادر همسرتان و یا حتی پرستار كودك بهره بگیرید.

صحبت كردن از اساسی ترین و اصولی ترین روش هایی است كه در كاهش تعارضات زناشویی نقش موثر دارد .هر چند امكان دارد تصور كنید كه با وجود این همه مشغله فرصت انجام این كار را ندارید اما این بسیار مهم است كه شما بتوانید با بحث ها و گفتگوهای كوچك از درگیری ها و مشاجرات بزرگ جلوگیری كنید. لذا سعی كنید در ایام هفته حداقل زمانی را پیدا كرده و صرف گفتگو با یكدیگر كنید و مسائل و مشكلات خود را با یكدیگر در میان بگذارید و در احساسات خود با هم شریك شوید.

به خاطر داشته باشید اوقاتی را كه شما صرف برقراری رابطه با همسرتان می كنید در اصل این زمان صرف شادی و خوشبختی آینده فرزندتان می شود.

فرآوری: نسرین صفری

بخش خانواده ایرانی تبیان


منابع: مرسلات/ سایت همسرداری

مطالب مرتبط :

ازدواج تان را تضمین می کنیم

فضای عاشقانه در شب الف

چرا روابط سرد می شود؟

 تاریخ انقضای یک ازدواج

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.