• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 5846)
پنج شنبه 21/5/1389 - 19:5 -0 تشکر 220400
گزارش مصور از سمینار کیهان شناسی در حسینیه ارشاد

سمینار کیهان شناسی با سخنرانی دکتر بهرام مبشر استاد فیزیک و نجوم رصدی دانشگاه ریورساید کالیفرنیا به همت دست اندر کاران ماهنامه نجوم در سالن مرکزی حسینیه ارشاد تهران برگزار شد.

 

این برنامه روز چهارشنبه 20 مرداد 1389 راس ساعت 18 آغاز شد.

سخنران ابتدایی برنامه آقای شهرام یزدان پناه بودند که به بحث در مورد تلسکوپهای فضایی پرداخته و توضیحات مختصری از کاربرد و چگونگی عملکرد این تلسکوپ ها به حضار ارائه فرمودند.

بعد از اتمام سخنرانی ایشان ، آقای بابک امین تفرشی ، عکاس طبیعت و آسمان شب و همچنین برنده جایزه لنارت نیلسون ، گرایشهای گوناگون اخترشناسی را معرفی کرده و با اسلایدهای متنوع به توضیح مختصری  در مورد هریک از این گرایشها پرداختند.

 

 

دکتر منصور وصالی به عنوان سومین سخنران این سمینار ، به بررسی موضوع "کیهان شناسی برای همگان" پرداخته و پروژه هایی که در همین رابطه انجام شده را معرفی کرده و هریک را شرح دادند.

 

 

پس از پایان سخنرانی دکتر وصالی ، افراد حاضر در این سمینار سالن را برای پذیرایی ترک کرده و پس از  استراحت کوتاهی  برای شنیدن سخنرانی دکتر مبشرمجددا به سالن همایش بازگشتند.

 

 

... و آنگاه نور:یک میلیارد سال نخست

موضوع سخنرانی دکتر بهرام مبشر استاد فیزیک و نجوم رصدی دانشگاه ریورساید کالیفرنیا.

در این سخنرانی که بیش از یک ساعت به طول انجامید ،به بررسی پیشرفتهای بشر در زمانه ای از تاریخ که ما در آن زندگی میکنیم ، سوالاتی که قرن ها ذهن بشر را به خود مشغول کرده و اکنون پاسخ داده میشوند پرداخته شد.

 

 

دکتر مبشر همچنین در این سخنرانی حضار و شنوندگان را به سفری در زمان برد؛ به نخستین کسری از ثانیه پس از تولد عالم تا تحول آن تا به امروز و سرنوشت آینده آن با بهره گرفتن از تازه ترین رصدهای بزرگترین تلسکوپ ها.

 

 


 

چگونگی آغاز عالم نشان داده شد ؛ چگونه حدود 13 میلیارد سال پیش نخستین نسل  ستاره ها و کهکشان ها شکل گرفتند.

در این سخنرانی به فعالیت های تلسکوپ هابل نیز پرداخته شد. دکتر مبشر ژرف ترین تصویر را که تلسکوپ هابل تاکنون از دورترین نواحی عالم گرفته را در معرض نمایش حضار قرار دادند.

 

 
 

در این برنامه به تعریف و بررسی ماده تاریک  و انرژی تاریک  نیز پرداخته شد؛ دریافتیم که 96 درصد از ماده ی عالم ما به شکل ماده ی تاریک و انرژی تاریک است که دیده نمیشود و تنها 4 درصد عالم برای ما قابل مشاهده است.

 

 

دکتر مبشر در سخنان پایانی خود در مورد پروژه های آینده برای درک بیشتر رازهای عالم نیز بحث کردند.

 

 

پس از پایان سخنرانی دکتر مبشر که با تشویق فراوان حضار همراه بود ، نوبت به قسمت پرسش و پاسخ برنامه رسید.

 

در این برنامه از همه ی سخنرانان این سمینار دعوت شد تا به جایگاه تشریف آورده و هریک به سوالاتی که به تخصص آنها مربوط میشد پاسخ های خود را  به حضار ارائه دهند.

در این بین سوالاتی از دکتر مبشر ، دکتر وصالی ، شهرام یزدان پناه و بابک امین تفرشی پرسیده شد که این عزیزان به نحو احسن به سوالات مطرح شده پاسخ دادند.

 

 

 
 

 

این برنامه در ساعت 20:30 به پایان رسید.

در این برنامه بنده به اتفاق برادرم و محاق عزیز به نمایندگی از طرف انجمن نجوم تبیان حضور داشتیم.

 

گزارش تصویری این برنامه به زودی  در سایت  قرار خواهد گرفت .

 

تهیه و تنظیم : ی.پورجهان

عکاس: ی.پورجهان

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

پنج شنبه 21/5/1389 - 19:24 - 0 تشکر 220406

بسیار عالی

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 21/5/1389 - 19:32 - 0 تشکر 220409

معرفی

دکتر بهرام مبشر

بهرام مبشر ، در سال ۱۳۳۷ در تهران متولد شد. او دارای دکترای کیهان شناسی است

  • هشت سال تدریس در كالج سلطنتى لندن به عنوان استاد
  • عضو عالى مؤسسه علوم تلسكوپ فضایى وابسته به سازمان ناسا (تلسكوپ هابل)
  • نماینده سازمان فضایى اروپا (ESA) در سازمان تلسكوپ فضایى
  • مسؤول آشكارساز nikmouse تلسكوپ فضایى هابل
  • عضو اصلى تیمى كه توسط تلسكوپ فضایى هابل توانست تصویر فراژرف كهكشان را براى نخستین بار به تصویر بكشد
  • عضویت در تیمى كه موفق به تصویر كشیدن موقعیت تغییر كهكشان هاى كوچك شده است.


بابک امین تفرشی



بابک امین تفرشی (متولد ۱۳۵۷ در تهران) یک ستاره‌شناس آماتور ایرانی است. هم‌چنین او عضو هیئت امنای ستاره‌شناسان بدون مرز و مجری یکی از پروژه‌های سال بین‌المللی نجوم ۲۰۰۹ (twan) است.

امین تفرشی در سال ۲۰۰۹ موفق به کسب جایزه عکاسی علمی بنیاد لنارت نیلسون شد. بابک امین تفرشی، همچنین از ویراستاران مجری ماهنامه نجوم بوده‌است که از سال ۱۳۷۵ در تحریریهٔ این ماهنامه مشغول به نگارش مقاله‌های علمی و آموزشی در زمینهٔ اخترشناسی و علوم فضایی است. او همچنین عضو موسس شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران و از سال ۱۳۷۶ مدرس رصدخانه زعفرانیه تهران است.

از فعالیتهای اصلی او ترویج نجوم در میان مردم به خصوص جوانان با ارائه سخنرانی‌ها، برنامه‌های رصدی و ارائه برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی درباره نجوم و به زبان ساده‌است. بینندگان برنامه زنده آسمان شب که از سال ۱۳۸۰ از شبکه ۴ سیما پخش می‌شود با برنامه‌های او به خوبی آشنا هستند. او در کنار کار روزنامه نگاری علمی و همگانی کردن نجوم، به عکاسی از طبیعت و آسمان شب می‌پردازد.

نمایش‌های اسلاید او در گردهمایی‌های علمی- فرهنگی متعددی در ایران و چند کشور دیگر برگزار شده‌است، از جمله نمایش اسلاید در بزرگترین گردهمایی سالانه منجمان آماتور آمریکا به منظور معرفی زیبایی‌های ایران وآسمان شب آن، و نمایش و سخنرانی در مجمع انجمن ایرانیان متخصص سانفرانسیسکو. عکس‌های نجومی و نوشته‌هایی از او علاوه بر انتشار در مجله نجوم و شماری از نشریه گردشگری، در نشریه‌های اخترشناسی بین المللی نظیر اسکای اند تلسکوپ (معتبر ترین نشریه عمومی اخترشناسی جهان) و مرکوری منتشر شده‌است.

برخی از عکسهای او در این سایت به سفر به قاره‌های دیگر تعلق دارد که حاصل سفرهای بسیار او برای رصد پدیده‌های نجومی به خصوص گرفتهای خورشیدی است.از آن جمله سفربه آمریکا، اروپا، سفر به آفریقا برای رصد کسوف سال ۱۳۸۰و تهیه مستند تلویزیونی سایه در قاره سیاه و سفر به استرالیا و قطب جنوب برای رصد کسوف سال ۱۳۸۲ و تصویر برداری مستند سایه در قاره سپید بوده‌است.

 شهرام یزدان پناه

متولد آخرین روزهای تیر ماه 1352، در اوج گرمای تابستانی داغ، در شهری كه به عروس صحرا مشهور است، یزد، به دنیا آمدم اما تقریباً تمام دوران كودكی، نوجوانی و جوانی‌ام در شهری سبز و زیبا در شمال كشور سپری شد. آستانه اشرفیه شهر كوچكی است كه بافتی روستایی داشت. البته امروز بسیار پیشرفت كرده و به شهری واقعی تبدیل شده است.

زمانی كه نتایج كنكور سراسری سال 1369 منتشر گردید و خبر قبولی من در رشته مهندسی هوافضا، دانشگاه صنعتی امیركبیر را با خود به ارمغان آورد.

بعد از كار در هوافضایی درنا چند مجموعه خصوصی و دولتی را تجربه كردم. در سال 1384 پژوهشگاه هوافضا را به امید یافتن دریچه ای به آسمان برگزیدم. در آنجا بود که بیشتر درگیر فعالیتهای فضایی شدم و رضایت بیشتری نسبت به كارم پیدا نمودم. سرانجام فعالیتهای متعددی که در مسیر فضا انجام دادم سرنوشت من را با سازمان فضایی ایران پیوند زد و دو سال افتخار همکاری در مجموعه عظیم این سازمان را در کارنامه خود دارم.

اولین پروژه واقعاً فضایی من موضوعی با عنوان پسماندهای فضایی (Space Debris) بود. مدتی كه از شروع پروژه پسماندهای فضایی گذشت مجبور شدم اندكی از سیارات و ستاره‌ها بدانم. اندك اندك به رؤیاهایم نزدیكتر و نزدیكتر می‌شدم. بعد از 10 سال دوباره به آسمان نگاه كردم و از عظمت و زیبایی آن وجدی مضاعف یافتم. در این راه با گروه‌های نجومی آشنا شدم و متعجب از عمق نفوذ آنها در ذهن و اندیشه جوان دانش‌آموزان و دانشجویان. دیدم كه چگونه بدون كمكی، بودجه‌ای یا سازمانی عریض و طویل و پستهای مدیریتی آنچنانی و امكانات دولتی اینچنانی تحولی به وجود آورده‌اند دیدنی.

و افسوس خوردم، افسوس خوردم كه همه آن علاقه‌مندان جوان به خوبی می‌دانند كه مشتری در چه طول موجی تابش دارد و فاصله نزدیكترین ستاره تا خورشید چقدر است، می‌دانند و خوب هم می‌دانند كه ماه چه زمانی نو می‌شود و فنون عكاسی از اجسام كم نور آسمان چگونه است ولی نمی‌دانند كه چگونه می‌توان به فضا رفت. با تكنولوژی و دانش فضانوردی و ادوات و ابزار كشف فضا بیگانه‌اند. مدار را اغلب نمی‌شناسند و از مانورهای فضایی اطلاعات كمی دارند. قفل را یافته بودم و كلید در دست داشتم. همتی می‌خواست و انگیزه‌ای كه همسرم قدم اول را برایم برداشت: "كاری را انجام بده كه دوستش داری" و من هم انجام دادم.

وب‌سایت"دانش فضایی" قدم اول است. گامهای بزرگی برای برداشتن طراحی كرده‌ام كه به جای و زمان درخوری اعلام خواهم كرد. فقط امیدوارم كه مقبول افتد. بی‌شك چنین مسیر طولانی و دشواری را به تنهایی نمی‌توان پیمود. یاری شما را خواستارم و تمنا دارم كه تنهایم نگذارید. مجموعه "دانش فضایی" را به دوستان و عاشقان فضا توصیه كنید و قدمی در راه همگانی كردن این علم بردارید. اگر نویسنده هستید مطالبتان را برای "دانش فضایی" بفرستید تا دیگران هم آن را بخوانند و اگر امكانات مالی دارید بخشی از هزینه‌های این مجموعه را متقبل شوید. بدون یاری شما، تاریكی ما را فرا خواهد گرفت. روزنه‌ای بگشایید به مهر تا پرتوی درخشان راه سخت پیش رویمان را روشن كند. پیشاپیش از شما سپاسگزارم

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

پنج شنبه 21/5/1389 - 22:7 - 0 تشکر 220422

سلام نیما جان
ممنون از گزارش مصورت. جای ما رو هم خالی کردی یا نه؟

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

پنج شنبه 21/5/1389 - 23:31 - 0 تشکر 220451

بله یاسی عزیز
جاتون واقعا خالی بود .من به شخصه از این برنامه خیلی لذت بردم.
مخصوصا از سخنرانی دکتر مبشر که اصلا خسته کننده نبود و خیلی قابل فهم مسائل را بیان میکردند.

فکر کنید از نزدیک با مدیر پروژه هابل دیدار داشتن چه لذتی دارد.


فکر کنم همه ی افرادی که در این مراسم حاضر بودن هم نظر من رو داشته باشند
این رو هم میتونم از تشویق 1 دقیقه ای (1 دقیقه کامل) حضار نسبت به استاد مبشر بفهمم.

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

جمعه 22/5/1389 - 5:23 - 0 تشکر 220494

ممنون نیمای عزیز
خوشبحالتون. کاش منم بودم. اگه تهران بودم حتما خودم و می رسوندم

 

آسمان آبی بودن را به من بیاموز 

شنبه 23/5/1389 - 15:25 - 0 تشکر 220867

خیلی لذت بخش بود. ...خیلی
شما می توانستید داده های نجومی به دست آمده را بدون واسطه، از فردی که خودش در تهیه این مطالب نقش داشته است بشنوید.
بسیار شورانگیز بود....
تمام مردم به معنای واقعی از برنامه حض بردند. لحظه اتمام سخنرانی ایشان و دست زدن ممتد حضار بیانگر این لذت وصف ناشدنی بود.
اگرچه شاید مطالب ایشان در مورد بیگ بنگ مثل همان چیزهایی بود که قبلا خوانده ایم ولی شنیدنش از زبان پروفسور جور دیگری بود.
یادم است پارسال ایشان در برنانمه آسمان شب سوالی را مطرح کردند که من هم ان را در انجمن پرسیدم. حال دوباره ایشان 4شنبه همان سوال را مطرح کردند که من باز هم اینجا از شما می پرسم:
اول قوانین فیزیک بود بعد بر اساس آن دنیا شکل گرفت یا اول دنیا بود و بعد در آن قوانین فیزیک شکل گرفت؟

شنبه 23/5/1389 - 15:33 - 0 تشکر 220870

سلام...محاق جان نظر من اینه: خلقت خداوند و آفرینش کلا نه فقط نجوم و کیهان، کل کائنات با حکمت لایزال که محدودیت با علم و حیطه خاصی نیست صورت گرفته. تمام علوم و حکمتها و تمام کائنات یکجا و با لحظه ای که خالق بی منت فرمود "کن".... اراده کرد،،،، "فیکون" شد. هیچکدوم زودتر از دیگری نبود. فتبارک الله احسن الخالقین

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

شنبه 23/5/1389 - 15:34 - 0 تشکر 220871

و

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

شنبه 23/5/1389 - 15:34 - 0 تشکر 220872

و ما

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

شنبه 23/5/1389 - 15:34 - 0 تشکر 220873

و ما انسانها..........

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.