تبیان، دستیار زندگی
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان خارج از کشور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با پیام‌ها و بیانیه‌های خود به صورت مستمر پیوند خود را با حرکت اصیل امام(ره)، علمای مبارز و حوزه‌های علمیه اعلام می‌کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پایگاهی برای متحدنمودن دانشجویان


اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان خارج از کشور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با پیام‌ها و بیانیه‌های خود به صورت مستمر پیوند خود را با حرکت اصیل امام(ره)، علمای مبارز و حوزه‌های علمیه اعلام می‌کرد.


اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان خارج از کشور به روایت اسناد

اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان خارج از کشور به روایت اسناد

تدوین: احمد قاسملو

نشر مرکز اسناد انقلاب اسلامی

788 صفحه

قیمت: 11200 تومان

معرفی کتاب:

اتحادیه‌ انجمن‌های اسلامی دانشجویانِ خارج کشور از جمله تشکل‌های دانشگاهی بود که به‌عنوان پایگاهی برای متحدنمودن دانشجویان، سالیانه و مناسبتی و یا به واسطه‌ نشریات اتحادیه، ضمن آشنا کردن دانشجویان با آموزه‌های مکتب اسلام، ذهنیت مناسبی از وضعیت سیاسی داخل و خارج از کشور و همچنین تلاش کشورهای غربی برای عقب‌نگه‌داشتن کشورهای اسلامی را به آنها ارائه می داد.

همچنین این اتحادیه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با پیام‌ها و بیانیه‌های خود به صورت مستمر پیوند خود را با حرکت اصیل امام(ره)، علمای مبارز و حوزه‌های علمیه اعلام می‌کرد. البته در این میان دور بودن آنها از دسترس ساواک باعث می‌شد تا دانشجویان با فراغت بیشتری به مبارزات خود ادامه داده و بعضاً برخی دشواری‌های مبارزاتی برای نیروهای انقلاب داخل کشور را جبران می‌کردند. از جمله نقاط عطف فعالیت‌های اتحادیه‌ انجمن‌های اسلامی اروپا و آمریکا می توان به فعال بودن آنها در هنگام عزیمت امام از نجف به پاریس در ماه‌های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی و تلاش آنها در همراهی با نهضت امام (ره)اشاره کرد.

پژوهش حاضر بررسی نقش و عملکرد اتحادیه ی انجمن های اسلامی دانشجویان در پیروزی انقلاب اسلامی است که شامل دو بخش پژوهشی و اسناد می باشد.

پژوهش حاضر بررسی نقش و عملکرد اتحادیه ی انجمن های اسلامی دانشجویان در پیروزی انقلاب اسلامی است که شامل دو بخش پژوهشی و اسناد می باشد. بخش پژوهشی این اثر که در پنج فصل تدوین شده حاصل تحقیق در اسناد و منابع تحقیقی است که از زمان اعزام محصل به خارج از کشور شروع و با ذکر تاریخچه ی اولین تشکل های دانشجویی ادامه پیدا می کند. سپس با اشاره به چگونگی تاسیس اتحادیه ی انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا، آمریکا و کانادا و هند، به اساسنامه، نحوه ی فعالیت و جذب نیرو، امور مالی و انتشاراتی پرداخته تا ضمن ارائه ی چارچوبی دقیق از نحوه ی تشکیل و چگونگی فعالیت ، روابط آن را با گروه ها و سازمان های دانشجویی و اسلامی تبیین نماید. روابط خارجی اتحادیه بحثی است که در فصل چهارم مورد توجه قرار گرفته و در آن به نوع و چگونگی رابطه ی اتحادیه با امام، جامعه ی روحانیت، گروه های مبارزاتی و حتی رابطه ی بین خود اتحادیه ها پرداخته شده است و در نهایت فعالیت های مبارزاتی و سیاسی و اقدامات این سازمان در راستای معرفی اسلام و مبارزه با رژیم بر اساس اسناد و منابع بررسی شده تا افقی روشن از مبارزات این نهاد در مقابل خوانندگان قرار گیرد.

فرآوری: رویا فهیم

بخش کتاب و کتابخوانی تبیان


منبع: کتاب اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان خارج از کشور