تبیان، دستیار زندگی
انسان مانند جسم نیست که با پای پیاده و یا با وسایل مختلف بسوی خدا حرکت کند و او را دریابد و ملاقات نماید روح در انحصار دیوارهای زمان و مکان نیست و اگر گناهی مانع نشود، روح خود بخود مجذوب حق می شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سفر پنجاه هزار ساله ما!


انسان مانند جسم نیست که با پای پیاده و یا با وسایل مختلف بسوی خدا حرکت کند و او را دریابد و ملاقات نماید روح در انحصار دیوارهای زمان و مکان نیست و اگر گناهی مانع نشود، روح خود بخود مجذوب حق می شود.


سفر

«بزرگوار، خدائی که سلطنت ملک هستی بدست قدرت اوست و بر همه چیز تواناست. خدائی که مرگ و زندگانی را آفرید که شما بندگان را بیازماید تا کدام نیکوتر است، آن خدائی که هفت آسمان بلند را به طبقاتی منظم بیافرید و هیچ در نظم خلقت خدای رحمن بی نظمی و نقصان نخواهی یافت. بارها به دیده ی عقل در نظام مستحکم آفرینش بنگر تا هیچ سستی و خلل در آن نتوانی یافت، با چشم بصیرت دقت کن».(1)

«این قرآن برای تذکر و یادآوری فرستاده شد تا هر که بخواهد راهی بسوی خدا پیش گیرد.»(2)

«روحها بسوی خدا بالا روند در روزی که مدتش پنجاه هزار سال خواهد بود».(3)

شرح: روح انسان مانند جسم نیست که با پای پیاده و یا با وسایل مختلف بسوی خدا حرکت کند و او را دریابد و ملاقات نماید روح در انحصار دیوارهای زمان و مکان نیست و اگر گناهی مانع نشود، روح خود بخود مجذوب حق می شود.

خدای متعال بر همه ی روحها و جانها احاطه دارد و از نیّتهای دل ما آگاه است. چنانچه: - او به ما از رگ کردن هم نزدیکتر است. – در مقابل، ما از او دور هستیم. فکر و روحمان به مادیات اطرافمان مشغول است و دلیل اصلی دور ماندن ما از او همین مسئله است. ما هرگز نمی توانیم او را درک کنیم و همان پنجاه هزار سال راه و دوری را خودمان جدایی می افکنیم.

و تا زمانی که انسان در خواب غفلت است و به معنویات توجّهی نمی کند، هرگز این محرومیت دردناک را درک نمی کند. اما اگر انسان بیدار شود، توبه می کند.

«ای انسان با هر رنج و مشقت در راه طاعت و عبادات حق تلاش کن، عاقبت به حضور پروردگار خود می روی و نائل به ملاقات او می شوی.»

کاروان راهروان حق بعد از گرفتن سند قبولی توبه از حضرت پروردگار، با کارهای شایسته و خداپسند به راه می افتد. با عبادت، با ذکر، با شب زنده داری، با گریه و زاری و با توسل به درگاه حق و ائمه معصومین، حجابات پنجاه هزار سال راه را یکی یکی پاره می کند و از بین می برد. و از چاه ظلمت و نابودی به سوی نور رهنمون می شود و در این راه، انسان تنها نمی ماند بلکه خداوند مهربان و ائمه معصومین به یاری انسان می شتابند.

«ای انسان با هر رنج و مشقت در راه طاعت و عبادات حق تلاش کن، عاقبت به حضور پروردگار خود می روی و نائل به ملاقات او می شوی.»(4)

شرح: ای انسان با هر رنج و مشقت در راه خدا، عبادت و ذکر و شب زنده داری، با توسّلات و گریه و کارهای شایسته مرض روح بیمار خود را مداوا کن. قبل از مرگ آینه ی روحت را پاک کن تا مورد پسند حضرت پروردگار واقع شوی و بعد از مرگ، خدا را با شادمانی و سرور و با بال و پر فرشتگان ملاقات کن.

سفر به دیار باقی

خداوند در آن دنیا کسانی را برای ملاقات معنوی انتخاب می کند و بر می گزیند که آینه ی روحشان ذرّه ای لکه ی گناه نداشته باشد و اینان به بزرگترین و والاترین مقام که همان لقای پروردگار و رضایت حق، است می رسند.

درست است که در عالم برزخ هم خدای متعال به همه ی روحها احاطه دارد. اما مکان روحهای مریض در قصر زندانها است. این روحها مثل روحهای سالم نیستند که بال و پر نورانی داشته باشند و هر جا دلشان بخواهد پرواز کنند و مورد پسند خداوند باشند. این روحها عذابهای گوناگونی می کشند و برای آنان دوری از خداوند، سخت ترین عذاب است. عذابی که در این دنیا، جسم و مادیات مانع احساس آن می شوند. اما در جهان آخرت به علت لطافت و حساسیت روح، این دوری به خوبی درک می شود.

بیائید دعا کنیم تا خداوند این توفیق را به ما عطا نماید که در این دنیا این دوری را درک کنیم و تا درک کنیم و تا فرصت داریم، به فکر درمان مرض روح خود باشیم و قبل از مرگ، روحمان مجذوب حضرت حق شود.

پی نوشت ها :

1- سوره ی الملک، آیات 4-1.

2- سوره ی المزمل، آیه 18.

3- سوره ی المعارج، آیه 3.

4- سوره ی البروج، آیه ی 6.

بخش قرآن تبیان